'Geen assistent omdat Frank trainer is'

sv, 06-05-2013 om 20:04, 13100 views, Het Parool |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de toekomst wil Ronald de Boer een professionele samenwerking met zijn broer Frank niet uitsluiten. Op dit moment kan hij geen assistent worden omdat hij simpelweg de papieren niet heeft. 'Ik wil geen assistent worden omdat mijn broer hoofdtrainer is', laat hij in een interview met Het Parool weten.

Ronald is onlangs gestopt met zijn opleiding trainer/coach 1. Het werd hem te veel, daarom is hij gestopt met het trainen van Ajax A1. Nu is Ronald alleen nog techniektrainer. Daarnaast is hij onder andere analist, waardoor hij op het eerste oog een rustiger bestaan kent dan zijn broer Frank. Toch vliegt ook Ronald de wereld over. Nu zit hij in Bejing voor een speciaal project van Ajax in China, maar hij zit ook nog in een adviesraad voor Qatar. 'Ik heb wel een relaxter bestaan dan Frank', geeft hij toe in de Amsterdamse krant. 'Ik ben ook een betere golfer dan hij. Ik had op een bepaald moment handicap 4, hij had rond de 20. Ik had meer tijd om te oefenen. Ik ben ook beter in tennis. Misschien heb ik wat meer talent, maar hij heeft meer discipline. Dat zeg ik ook tegen de jeugd: talent is niet toereikend. Maar ik kan ook discipline hebben, hoor.' Mocht Ronald wel zijn papieren halen, dan zou wel zijn broer wel willen assisteren. 'Ja, zeker. Als ik op mijn capaciteiten naast Frank kom, dan kunnen mensen ook niet denken dat ik er alleen maar zit omdat hij mijn broer is. Het zou kunnen, wij samen, want hij kan honderd procent op me vertrouwen.' Trots Volgens Ronald is er geen sprake van jaloezie. 'Ik weet ook dat Frank een bekendere Nederlander is dan ik, maar ik gun hem alles. Ik ben waarschijnlijk nog zenuwachtiger dan hij als Ajax grote wedstrijden speelt. Ik ben er zo ongelofelijk trots op dat mijn broer drie keer kampioen is geworden en dat hij in het rijtje staat van Louis van Gaal en Rinus Michels.' Ronald geeft aan een klankbord te zijn van Frank. Ze bellen elke dag en bespreken iedere wedstrijd. Toen Frank nog trainer van Ajax A1 was, belde hij zijn broer om hem te vragen eens naar Christian Eriksen te komen kijken. 'Hij zei: 'Je moet eens komen kijken naar de training, er loopt er hier eentje...Maar je moet wel een doekje meenemen om het kwijl bij je mond weg te poetsen', zo goed vond hij hem.' Lees het complete interview in Het Parool van maandag. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DOPEBOYsGAME
In een woord: GEWELDIG!
0 0
Jowen
hehe die laatste zin. Lol
0 0
Bergkamp10
En juist dit heeft te maken met de juiste mensen voor een langere tijd op de juiste plekken neer te zetten. Het gaat vanzelf om over voetbal te praten tussen die gasten omdat ze dat al zo lang doen. Ik bel mijn baas niet op hoor 's-avonds om over werk te praten, maar de mensen die nu bij Ajax zitten doen dat al zo lang met elkaar. Het voelt volgens mij zo vertrouwd tussen De Boertjes, Bergkamp, Vd Sar, Overmars, Jonk dat op dat gebied dingen gewoon vanzelf lopen.
0 0
MNJ7
En als een club Frank zijn contract af wil kopen dan sturen we Ronald ! hahaha
0 0
Danishdynamite
Maar je moet wel een doekje meenemen om het kwijl bij je mond weg te poetsen', zo goed vond hij hem.' hahaha
0 0
Aias433
mooiste zin uit het artikel!
0 0
ajax4perez
Vervanger voor Frank hebben we al! Alleen nog even papieren in orde maken.

0 0
hupajax
Leuk! Zo'n goede relatie tussen deze broers!
0 0