Ajax legt zeven talenten vast

BvdPloeg, 15-03-2013 om 16:47, 14550 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

FLINKE SLAG - Ajax heeft vrijdagmiddag zeven talenten uit de jeugdopleiding vastgelegd. B-junioren Damian van Bruggen, Jordy Bruijn, James Efmorfidis, Damon Mirani , Leeroy Owusu en Jairo Riedewald kregen een contract, net als A1-speler Bas Kuipers. Van Bruggen (16), Bruijn (16), Efmorfidis (17), Mirani (16), Owusu (16) en Riedewald (16) tekenden alle zes een contract voor drie jaar, tot de zomer van 2016. Kuipers (18) tekende voor twee jaar en is daarmee in de zomer van 2015 transfervrij. 'Ik speel al elf jaar bij Ajax en mijn contract is een beloning voor al die jaren. Het eerste komt nu steeds dichterbij', vertelt de A-junior.

Op de officiële website laten de vier verdedigers en twee middenvelders uit de B-junioren weten blij te zijn met het vertrouwen vanuit Ajax. Riedewald: 'Dit is een fantastische dag. Dat je bij Ajax mag spelen is al geweldig en nu volgt dan uiteindelijk een driejarig contract. Ik wil er alles aan doen om ver te komen bij Ajax.' Van Bruggen voegt toe: 'Mijn hele leven staat in het teken van voetbal. Dit is een eerste stap richting professioneel voetbal.'

Ook Owusu is in zijn nopjes met zijn contract. 'Het is ontzettend leuk om mee te maken. Ik wil me verder blijven ontwikkelen en ik leer ook veel van anderen, bijvoorbeeld van Ricardo van Rhijn.' Mirani is vooral trots op zijn ontwikkeling bij Ajax: 'Dit is een beloning voor mijn ontwikkeling. Ik wil mijn best blijven doen en volledig focussen op voetbal en school.'

Tot slot laat ook Bruijn weten blij te zijn voor zichzelf en zijn familie. 'Dit is een mooie dag voor de hele familie omdat iedereen voetbal leuk vindt. Of ik beter voetbal dan mijn vader? Zeker weten. Hij zegt van niet, maar wat weet hij er van?' Efmorfidis was vanwege examens op school niet van de partij.

(foto: Owusu uit de B1)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wayout
Heel goed! maar waar zijn die aanvallers? het valt me op dat er weinig aanvallers bij zitten of zowizo doorbreken. Fischer staat wel op de linksbuiten positie maar is geen ecjte aanvaller, is eigenlijk ook een middenvelder. Ajax heeft ook, juist nu aanvallers nodig en we zitten niet erg breed in de aanvallers. En Ajax staat voor aanvallen. Misschien heb ik het verkeerd, maar wie weet hoe het met de aanvallers zit?
0 0
TeddyRuxpin
Wat mij opvalt is dat Overmars telkens spelers vastlegt die niet veel langer zijn dan hijzelf. Het zal toch niet dat hij doelbewust talentvolle grote spelers laat lopen omdat het raar staat op de foto bij het tekenen van het contract?
0 0
De Generaal
Hahahahaha...nu je het zegt!!
0 0
DeKlassieker
http://www.ecaeurope.com/Global/Research/ECA%20Report%20on%20Youth%20Academies.pdf

Voor wie er meer te weten wil komen over hoe ze op dit moment op de Toekomst te werk gaan. Dan begrijp je ook beter waarom er nu opeens zoveel jeugdspelers een contract krijgen, want het loopt inmiddels wel aardig op nu.
0 0
De Generaal
Fantastisch al die talenten, maar hebben we nog echte kerels die in tijd van nood het team op sleeptouw nemen? Kerels die voor gaan in de strijd, mouwen opstropen en knokken totdat het resultaat er is? Met talenten alleen win je de oorlog niet. Ik lees niets over vastleggen/aankopen van Gattuso's, Jantje's, Edgar's of Jaapie's types, daar zitten we echt om te springen!
0 0
unis
de gattuso's, jantje's, edgar's of jaapie's hebben pas echt stappen gemaakt zodra ze in het 1e elftal speelde van een club!

Maar dat komt wel goed, zeker nu Jaapie bij AFCA zit, die gaat daar wel voor zorgen! Ik maak me totaal niet druk waar jij zegt dat we om zitten te springen...

Ajax begint weer Ajax te worden en de rest komt wel, zodra we weer kampioen worden, wil ipv 80%, 99% van de jeugd elders bij Ajax voetballen. Er zal een toestroom komen en daar gaan we echt wel de vruchten van plukken!
0 0
Danishdynamite
Off: er was een tijdje geleden een documentaire van BBC over Ajax jodenclub, weet iemand waar ik die kan zien?
0 0
ajax2004
Maar dus geen aanvallende talenten?
0 0
MoosHulsebosch
Ik denk dat de meeste op dit topic hebben geklikt om meer over talenten te weten te komen, dus ik zet wel een rijtje neer met de grootste: James Efmorfidis, Leeroy Owusu zijn goede talenten uit de B1 die het best kunnen maken. Verder zijn de grootste talenten Nouri (grootste talent) , Walian (ik dacht vrij recent overgenomen van AZ) uit de B1 ook goed, Jairo Riedewald(doorgeschoven naar A1), Clement (doorgeschoven naar A1) gaan het ook maken bij Ajax1 als ze zo doorgaan. Kishna is een groot talent maar is vaak geblesseerd daarom nu bij A2 ipv A1. In de A1 zit weinig talent om eerlijk te zijn. De grootste is duidelijk tete (rechtsachter) en verder is el Hasnaoui heel goed. Ajax kan wellicht nog plezier gaan krijgen aan Boban Lazic en Menig maar dat zijn in mijn ogen twijfelgevallen.
0 0
IamLegend
Ajacieden zijn over het algemeen wel vrij goed op de hoogte,... Niet voor niks zijn er zoveel Ajacieden die allerlei fansite' s in de gate houden over het laatste nieuws over talenten.
0 0
flasher93
hoe komt het dat je er informatie over weet? Zitten er bekende bij of ga je wel eens kijken? Vertegenwoordigen ze ook jeugd elftallen van Oranje? (of als ze van andere afkomst zijn dat land dan..)?
0 0
ajaxminimax
Dan hoop ik dat ze nouri ook meteen vastleggen als hij 16 wordt
0 0
Ganggino
Kan iemand mij vertellen welke van deze spelers echt de potentie hebben om het eerste te halen? Ik ken ze namelijk niet heel goed.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Efmorfidis, Riedewald en Owusu in mijn ogen
0 0
Obnoxious
Lekker hoor. Dat kan natuurlijk gemakkelijk nu, omdat er geen spelers meer gekocht worden voor 15miljoen. Kun je veel meer jeugd vastleggen en is de kans dat ze bij je doorbreken ook veel groter.
0 0
RuudRuud
Juist. Al haalt slechts 1 van deze jongens het eerste elftal, dan ben je al spekkoper. Ik durf te wedden, no offence, dat bijna geen enkel van deze jongens het eerste laat staan het profvoetbal gaan halen. Zo is Bruijn een vaste speler van de B1 en is het logisch dat hij een contact krijgt....maar hij is te klein, te slap en te langzaam om de top te halen (en heeft helaas niet het talent van Xavi om dat te compenseren).

Maar ach, Bergkamp was ook geen groot talent in de jeugd en de enige die 't in 'm zag was Cruijff en heeft t toch aardig ver geschopt....dus wie zal de toekomst voorspellen?
0 0
flasher93
Zijn het beetje grote talenten?
0 0