Ajax nieuwe koploper na winst

DJ, 10-03-2013 om 11:04, 60982 views, Ajaxshowtime.com |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

AJAX KOPLOPER EN AANVALLERS SCOREN - Ajax heeft voor het eerst dit seizoen de koppositie in handen. De Amsterdammers maakten geen fout en wonnen thuis met 3-0 van PEC Zwolle. Eindelijk waren het weer eens de aanvallers die scoorden; Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Derk Boerrigter vonden het net. Samenvatting:

Ajax begon net als tegen FC Twente met Lasse Schöne op de rechterflank als hangende vleugelspeler en met Christian Poulsen als controlerende middenvelder. Ajax had in de openingsfase het balbezit tegen PEC Zwolle, dat zich zoals verwacht niet ingroef, maar probeerde druk te zetten als Ajax ging opbouwen. Toch dwong Ajax na een kwartier spelen de ploeg uit Zwolle terug op eigen helft en dat resulteerde in de negentiende minuut tot een doelpunt. Schöne stak de bal achter de verdediging van PEC naar Kolbeinn Sigthorsson, die niet faalde oog in oog met Diederik Boer en de bal rustig in de verre hoek schoof: 1-0 voor Ajax.

De Amsterdammers bleven doorgaan waar ze mee bezig waren en bleven PEC onder druk zetten. Ajax combineerde, eigenlijk net als in de voorgaande duels, makkelijk. In tegenstelling tot de wedstrijden tegen ADO en Roda leidde het spel nu wel tot doelpunten, want amper zeven minuten na de 1-0 verdubbelde aanvoeder Siem de Jong de voorsprong. Hij scoorde vanuit de rebound, nadat Sigthorsson’s kopbal nog door doelman Boer gekeerd werd (2-0).

Na de 2-0 herpakte Zwolle zich enigszins en kroop het weer wat meer uit z’n schulp. De ploeg van Art Langeler liet bij tijd en wijlen ook aardig positiespel zien, maar desondanks waren ze niet bij machte om Ajax pijn te doen, ook al kwamen ze een paar keer in de buurt van Kenneth Vermeer. Daarom leek de wedstrijd halverwege al gespeeld met de 2-0 ruststand op het bord.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Ajax deelt de lakens uit en PEC komt er af en toe uit, maar kan dan weinig uitrichten. Ajax kreeg in de tweede helft goede kansen via Sigthorsson en met name Christian Eriksen, maar Boer was hen vooralsnog de baas. In de tweede helft was Ajax misschien wel nog dominanter dan voor rust en kreeg het meer kansen, maar het leverde na een uur spelen nog geen doelpunten op. De panna van Viktor Fischer tegen Bram van Polen bij de eigen cornervlag was tot dan toe het enige waarvoor de Arena even opveerde.

Ajax kreeg zo’n achttien minuten voor tijd opnieuw weer een aantal kansen om de score uit te bouwen, maar Fischer, De Jong en Van Rhijn waren nu de spelers die de bal er niet in kregen. Dat was het enige wat de ploeg van De Boer zich kon verwijten. Tien minuten voor tijd kwam er toch nog een treffer. Eriksen snelde langs de zijlijn en bood invaller Derk Boerrigter een niet te missen kans, waarmee Ajax eindelijk de 3-0 te pakken had.

Ajax neemt door de overwinning de koppositie over van PSV, dat zaterdag verloor van sc Heerenveen. De Amsterdammers boekten na een aantal tegenvallende resultaten bovendien weer eens een overwinning in de eigen Arena, waarbij er ook weer eens aanvallers wisten te scoren. Dat geldt voor de Amsterdammers misschien wel als dubbele winst.


Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong (Hoesen '86), Poulsen, Eriksen (Serero '84); Schöne, Sigthórsson (Boerrigter '68), Fischer.

Wissels: Cillessen, Boerrigter ('68), Hoesen ('86), Serero ('84), Lukoki, Veltman, Denswil.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Broerse (Van der Werff ('67), Lachman, Achenteh; Gravenbeek, Klich (Saymak '84), Pluim, Benson (Valpoort '58), Mokhtar; Avdic.

Wissels: Wintjes, Van der Werff ('67), Van Hintum, Reniers, Valpoort ('58), Saymak ('84), Sigurjonsson.

Doelpunten:
1-0 Sigthórsson '19
2-0 De Jong '26
3-0 Boerrigter '80

Bijzonderheden:
-
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wzawzdb
Als we de komende 3 wedstrijden zonder puntverlies
doorkomen gaat t goed komen.
Dan winnen we ook bij die lampies .
0 0
PietBon
Beste mensen, ik hoop natuurlijk dat wij (Ajax) Kampioen worden maar gezien het programma, geloof ik niet dat we zonder puntverlies die laatste wedstrijden doorkomen. Ook PSV en Feyenoord zullen vast nog wel punten verspelen maar als WIJ het niet worden dan Feyenoord maar en asjeblieft niet die nepclub uit Eindhoven.
0 0
leazi
ALS wij het niet worden dan gun ik het FC Bony wel.
Wij dan via de voorrondes alsnog de CL in.
010 derde en Real Eindhoven City lekker vierde.

Persoonlijk denk ik dat AJAX AMSTERDAM weer kampioen word.

Maar eerst maar eens winnen uit bij AZ.
0 0
SoNick
Ik heb ook liever dat elke andere club dan PSV kampioen wordt. Zal wel te maken hebben met mijn woonplaats, maar ik vind ze vele malen irritanter dan de Rotterdammers. Neemt niet weg dat ik alleen tevreden kan zijn met een kampioenschap van Ajax.
0 0
elpresidente
Hoop kritiek maar hetzelfde Zwolle dat gister absoluut geen kans had , won wel van psv en feyenoord en speelde gelijk tegen Twente in de laatste 10wedstrijden.
0 0
Cello
Dat is zo, maar omgekeerd hebben we bijvoorbeeld gezien, dat wij (kwa uitslag zeker) twee keer gelijk speelden tegen ADO, terwijl het voor PSV twee keer een 'walk in the park' was met ik dacht beide keren 6 goals, die ze scoorden.

Het blijft dus een rare competitie, waar als je in deze fase een goede serie kunt neerzetten van winstpartijen, dat je wel degelijk dé stap aan het zetten bent naar het landskampioenschap.
0 0
Rbrt92
Als enige ploeg in de eredivisie heeft Ajax veel spelers die al kampioen zijn geworden en een spannende eindfase van de competitie mee hebben gemaakt! Ik blijf toch zeggen dat die ervaring, zeker nu het zo kort op elkaar staat, de doorslag gaat geven! PSV MOET kampioen worden, maar kunnen de druk (tot nu toe) niet aan. Feyenoord wint met meer geluk dan wijsheid van Roda en worden door iedereen nu opgehemeld (missen vooral de kwaliteit) en ik vind dat Ajax volwassen en met vertrouwen speelt (weer een beetje zoals vorig jaar: een wedstrijd spelen en gewoon uitstralen dat het toch wel goed gaat komen).. Hopelijk heb ik gelijk en staan we 12 mei met zen allen onze jongens toe te juichen met de schaal in onze handen!
0 0
SoNick
Waarom zeuren zoveel mensen over beleving of saai Ajax? Ik vond Ajax juist heel erg goed spelen. Ze speelden Zwolle (dat echt een aardig voetballend efltal heeft) helemaal zoek, zoals Ajax het moet doen. In de tweede helft misten we nog een aantal kansen, anders was een uitslag van 5-0, 6-0 helemaal niet gek geweest. Zelf gaven we nauwelijks wat weg. Natuurlijk zat er een keer een matige bal tussen, maar wat wil je, dat overkomt de besten.

Ik ben ook echt blij met ons centrale duo. Toby en Moisander speelden echt weer een goede wedstrijd. Zeker Toby die tot het eind van de wedstrijd kort stond te dekken en volop geconcentreerd speelde. Daarnaast hebben onze centrale verdedigers in tegenstelling tot bijvoorbeeld Feyenoord en PSV het vermogen om openingen te creëren en op het juiste moment de bal vooruit te spelen.
Ook Schöne aan de buitenkant beviel me wel weer. Hij speelt altijd minimaal voor een 6 of 7, en dat hebben we nodig de komende weken. Ook had hij een aantal fraaie acties.
Ben blij dat er weer wat aanvallers hebben gescoord. Gelukkig kent iedereen Sigthorsson's kwaliteiten en is hij onomstreden, maar voor hem zelf zal het lekker zijn. Ook fijn dat de Jong weer eens scoort. Had nog wel wat slordige kaatsen en liep zich wel eens vast, maar daar tegenover stonden ook weer heel wat goede momenten.
Als Ajax zo speelt zoals gisteren dan winnen we alle 8 de wedstrijden, want hier is echt geen tegenstander tegen opgewassen. Geen enkele ploeg in Nederland kan zo dominant spelen.
Dat Zwolle werd verweten weinig tegenstand te bieden is onzin, ze kwamen gewoon op alle fronten tekort tegen een voortreffelijk Ajax.
0 0
Figo
Zonde dat die Boerrigter zo matig is, want Fischer is al wekenlang de allerslechtste op het veld bij Ajax. Er lukt heel weinig en hij lijdt veel te veel balverlies. Ook gister speelden we eigenlijk weer met 10 man. Zonde, want het lijkt een groot talent. Een dipje is dan ook niet erg, maar schrijnend is wel dat er geen goede vervangers zijn op dit moment voor zijn positie.
0 0
AlfredJkwak
Winnen in Eindhoven, is geen makkie, dus hopen dat zowel vitesse, psv als feyenoord nog punten laten liggen. Het wordt sowieso billenknijpen.
0 0
Roovers419
ajax19 en al die andere zeikerds hier op Showtime wil ik het volgende vragen. Wat willen jullie op deze site bereiken met die zinloze kritiek.? Als we Narsingh of Aissaidi hadden waren we nu kampioen geweest?, tuurlijk niet...... Frank de Boer wordt misschien geen kampioen...en worst case scenario is dat die kakkies er mee vandoor gaan. Maar dan nog...Wat ben ik trots...Ajax is sinds jaren weer echt Ajax..Ik kan het zo niet begrijpen dat je iets anders zou willen...Kan er zelfs soms echt boos om worden..Ik hoop zo dat deze site niet de doorsnee mening is.
0 0
suske
Iedereen heeft hier recht op zijn mening te geven in een reactie. Een mening over Ajax en voetbal wel te verstaan.

Ik bedoel dus niet ordinair schelden naar elkaar.

Dit is een Ajax forum waar Ajacieden een mening kunnen en mogen geven op Ajax. Waar het onderwerp ook over gaat.
0 0
ajax19
Ik wil niet onder die categorie geschaard worden, want ik in tegenstelling tot anderen heb telkens eerbied voor de topmensen die er zitten. Een beetje onnauwkeurig van jou. Alleen heb ik wel mijn aanmerkingen op het spel, want ik hoor weer zelfgenoegzame evaluatie alsof hosanna daadwerkelijk gepast is. Ik en misschien ook jij, dat weet ik niet, zie aan het spel dat er op deze manier geen rek meer in zit en zie de kansen voor tegenstanders. Als je maar weet waar je drukte moet zetten en waar je de counter moet plaatsen en hoe heftig je moet omschakelen. Heel veel mensen noemen het stomme pech dat het restultaat wedstrijden achter elkaar tegenviel want er waren kansen, maar als je heel eerlijk bent was het ook logisch dat de heilige overtuiging ontbrak. Want dit systeem hangt samen met toevalligheden, kans die het ene moment er in overvloed is en op het andere moment daarentegen het moreel naar beneden haalt. En dan vind ik het enorm zonde hoe wild erop gereageerd wordt door jullie, want jullie zien ook dat de tijden van Sneijder en Anita weer vervlogen zijn. Dat mis ik enorm. Dan is het een forse tegenvaller in de competitie. Onopgevangen.
0 0
Rattaplan
Fantastisch, eindelijk de beste bovenaan zoals het hoort. Heel jammer dat we thuis vier punten hebben laten liggen de laatste twee wedstrijden, anders was het over. Hoop en verwacht dat ze dit spel kunnen volhouden en volgende week 3 punten pakken, daarna weer twee makkelijke thuiswedstrijden en dan het gat definitief slaan in EH. Enige kritiek op dit moment is dat ze de kansen niet afmaken tegen mindere tegenstanders en ze nog steeds wat slap beginnen.
0 0
insectenverdelg
Klopt we hebben 7 punten in de competitie laten liggen na de winterstop, en alle 7 onnodig. met 5 punte voorsprong, was het idd wel ongeveer gepeeld.

Maar Ajax kan nu focussen per week op een wedstrijd. Vergeet niet dat Ajax wel serieus europees heeft gespeeld. Ik heb er alle vertrouwen in. Frank weet hoe hij dit moet begeleiden de laatste 8 weken. Heeft hij al 2x eerder gedaan.
0 0
Jeroennajax
Wat word ik weer doodziek van dat Studio Voetbal met hun Feyenoord hype. 'Ze zijn titelkandidaat nummer één'. Ze winnen met mazzel en (wederom) met hulp van de scheids met 1-0 van de nummer zestien. Nou, wat een wereldprestatie! En over Ajax, dat opnieuw goed speelde en waarbij de aanvallers nu ook scoorden, komen ze niet verder dan: 'Ach, het is maar Pec Zwolle'. Volgens mij won datzelfde Pec onlangs nog van Feyenoord, maar daar hoor je de heren niet over.

Maar ja, laat ze Feyenoord maar lekker ophemelen. Die gaan vervolgens aan de druk ten onder, waardoor de derde titel op rij extra goed zal smaken.
0 0
insectenverdelg
Alleen Ronald vond t niet. Die zei dat Ajax heel solide speelde,geen kans weg gaf, en goed combineerde. Maar laat ze lekker lullen. Als we volgende week AZ over de knie gelegd hebben, zullen die ook wel niet in vorm zijn. Tot we over 4 weken ook uit PSV pakken, dan is Ajax opeens weer de beste en hebben ze dat al weken geroepen.
0 0
AlfredJkwak
Ach kom op zeg, had Ajax in de feyenoord positie gezeten hadden ze ook zo geluld. Feyenoord zit in een flow, hebben verreweg het makkelijkste programma en kunnen heerlijke achterover leunen bij psv-ajax. Zolang Feyenoord alles wint, moet Ajax winnen in Eindhoven heh! Dat is niet makkelijk.
Wat ziet die Ronald er trouwens uit zeg, modepoppetje. Snap het als je mijn, Dani of Beckhams looks hebt, maar kom op hey, dit is Ronald de Boer:-)
0 0
suske
Eerste twee wedstrijden van Feyenoord. Feyenoord - Utrecht. De week erop Heereveen - Feyenoord. Meer zeg ik niet maar das niet gemakelijk.

En laten we ons alstublief bij het voetbal houden. En niet op de persoon spelen ( Ronald de Boer ).
0 0
oscario
Feyenoord krijgt thuis ook nog Bony.. oftewel Vitesse.. Vitesse tegen de topploegen:
Vitesse - F'nood 1-0
Ajax - Vitesse 0-2 :(
Vitesse - Twente 0-0
Psv- Vitesse 1-2
Vitesse - Ajax 3-2 :(
Vitesse - PsV 2-2
Twente - Vitesse 0-1
0 0
nightgoat
Ik zal wel een beetje gaar zijn van al die 'ik-meninkjes' hiero maar volgens mij staat er hier boven ' Ajax nieuwe koploper na winst'.
Egootjes laten uitdeuken kan elders, het duurt even maar levert soms nog wel eens wat op.
0 0
omisom
Ik vraag mij steeds weer af waar deze site voor opgezet is ik dacht om met elkaar van gedachte te wisselen, daar horen zowel positieve als negatieve bij volgens mij. Het bevreemd mij daarom dat je zodra je een negatieve noot laat horen je duimpjes naar beneden krijgt of opmerkingen zoals hierboven, laten respect voor elkaar hebben en laat deze site aub geen meeloopsite worden. Ik vraag mij dan ook af wat de opmerking "egootjes" over gaat en eigen mening hebben is toch niet egoïstisch of zie ik dat verkeerd?
0 0
nightgoat
Dat zie je helemaal verkeerd jonguh ! :)
O wacht...het lijkt vandaag zowaar weer even te gaan over Ajax en de foebal.
0 0
Olle
Je hebt helemaal gelijk! Tuurlijk is het lekker dat we bovenaan staan.....maar van die beleving die ze gisteren op de mat legden wordt ik niet koud of warm..... Is dat nou een kampioensploeg???
0 0
Intec
ben het helemaal met je eens.
maar wie laat het wel zien dan dat ze een kampioenploeg zijn.
feyenoord wil wel maar kan niet was gisteren weer duidelijk te zien.
hadden weer de hulp van de scheidsrechter nodig.
net als vitesse.

denk dat de knvb dit jaar beslist wie kampioen wordt.
we hadden door hun dwalingen al 5 punten voor moeten staan.
0 0
Olle
Precies! Door dat slappe gedoe thuis tegen Roda en ADO sta je maar één punt voor.......maar dat is als als als, daar hebben we niets aan. Het gaat me gewoon om de instelling die ze ten toon spreiden. Waarom kan die Eriksen nou pas in de laatste 10 minuten zo'n actie maken!Het lijkt wel of ze het prima vonden na die 2-0.....dit zijn van die potjes die je 5-0 moet winnen; goed voor het zelfvertrouwen en het doelsaldo.....
0 0
insectenverdelg
Vind t cijfer van Siem te laag vandaag. Ben erg kritisch op m geweest, maar vandaag zag ik eindelijk de middenvelder de Jong. Hij kwam in de bal, deed meer in de bal de laatste weken, waardoor de druk van Chris een beetje weg was dat hij alles alleen moet doen, en zette op grandioze wijzen. Eriksen 1 op 1 met de keeper. en scoort ook nog is de 2-0 als middenvelder die door loopt in de 16, zijn specialiteit. Op deze manier is Siem als middenvelder een aanwinst voor Ajax, en dit is de manier hoe hij deze rol moet invallen. Zo kan je als aanvoerder nog belangrijk zijn voor Ajax.

Wel 1 opmerkelijk dingetje toen Siem naar de kant ging kreeg Niklas ipv Toby de band. Waarom?
0 0
Dennis_Gijs12
Moisander wees ook naar Toby maar waarschijnlijk was Niklas de dichtstbijzijnde.
0 0
ajax19
Vond ik ook opmerkelijk. Al de drie overige verdedigers maken er meer aanspraak op, vind ik.
0 0
insectenverdelg
Zeker vandaag Niklas was de meest slordige speler samen met Fischer op t veld. Dat moet scherper volgende week als hij terug keert in Alkmaar. Hoop dat ze m beter onthalen daar als de Zeeuw destijds.
0 0
TikkieTerugJaap
Offtopic ; Ajax zal de samenwerking met Thulani Serero gaan verlengen. De middenvelder beschikt over een aflopend contract in Amsterdam, maar in die verbintenis zit een optie voor twee extra seizoenen. Ajax is tevreden over Serero en zal de optie gaan lichten, zo meldt De Telegraaf.
0 0
ajax19
Leek wel een flipperkast. En dan gaat het balletje sneller naar achteren dan naar voren.

We maken drie linies en vormen twee thema's bij balbezit, met zijn drieën verdedigen plus de keeper en gaan met zeven man aanvallen. Van die zeven man die aanvallen wil er niemand de eigenlijk linkervleugel op, is ook de rechter achterlijn is niet eenvoudig haalbaar, heb je De Jong en Eriksen die eigenlijk diep willen gaan, heb je Van Rhijn en Blind die de opzet doen, heb je Schöne, Sigthorsson en Fischer die veelvuldig in de bal komen en enkel in een countersituatie uit de drukte weglopen. Van de drie man die verdedigen, is alleen Toby een fitte met verdedigende klasse.

Cruijff zou met de slappe A-jeugd van dit Ajax 1 kunnen winnen.
Drie aanzetten, waarbij al de verdedigers opbouwend een rol spelen, slechts eentje offensief aan het koekeloeren is.
Drie spelers die creatief vrijlopen plus de doelman, waardoor toeslaan voor de overige drie makkelijk is.
Drie spelers die erop los combineren en veel voor de goal belanden.
0 0
Rbrt92
Ga jij maar OSM spelen, aangezien je het allemaal zo goed weet!
0 0
ajax19
?
0 0
brianajacied428
Wat speelt Poulsen de laatste tijd goed zeg! Kan hem niet op een fout betrappen zelfde als de Jong ook prima!
0 0
OnkelXXX
Vervelende man, die Jack van Gelder. Feyenoord de grootste kanshebber op de titel. Op basis van het programma. Terwijl er elke week weer uitglijders zijn van de totale top 4/5. Wat een gebazel...

0 0
AlexIbarra
Van Gelder is eigenlijk gewoon voor Ajax maar moet net doen alsof hij objectief is. Daarom loopt hij met een dikke grijns Feyenoord op te hemelen of soms ook PSV.

0 0
3*stars*3
Ik weet niet waarom maar de ' kenners' en commentatoren zijn laatste maanden erg pro-010, terwijl 010 alles mee krijgt.
Het liefst zag ik Twente achter ons eindigen maar gaat niet meer lukken dus liever 010 ipv P$V.

Ach laat ze maar 2e worden en weer die team huldigen in de Kuip...
0 0
jw1982
Daley Blind een 8,2 als cijfer? Hij leverde een keer geen ballen in? Hij werd een keer niet voorbij gelopen door zijn directe tegenstander? Hij stond een keer niet in het strafschopgebied van de tegenstander terwijl ze achterin 1op1 staan?

Kortom, als Daley Blind een keertje gewoon doet wat hem gevraagd wordt krijgt hij een 8,2 en is hij Man of the Match? Hilarisch.
0 0
Chachiboy
Weet je wat pas hilarisch is? Jouw belachelijke reactie.

Gooi jezelf weg.
0 0
DeKlassieker
De laatste 60 reacties gelezen en het wordt misschien wel de hoogste tijd om AjaxShowtime eens links te laten liggen. Hoe dominanter Ajax speelt en hoe hoger op de ranglijst, des te meer onzin verschijnt er op deze website van leden die het recht hebben om sfeer verziekend bezig te zijn en totaal niet tot de orde worden geroepen door de verantwoordelijk mensen van deze website. Het wordt steeds meer een ongecontroleerde zooitje op deze website.
0 0
3star
Waarom krijgt Fischer maar een 5.7??
0 0
AlexIbarra
Veel balverlies, slechte schoten, ook geen noemenswaardige assists of andere belangrijke momenten en één leuk poortje op de achterlijn als hoogtepunt.

Ik zie de jongen graag spelen en hoop dat hij de komende jaren nóg beter wordt dan hij nu al is (en vandaag niet echt heeft laten zien). Elk cijfer hoger dan een 6 lijkt me echter te veel voor zijn prestatie van vandaag.
0 0
AlfredJkwak
het is eigenlijk qua veldspel nog niet veel met hem geweest sinds zijn debuut. Paar ardige doelpunten, maar wilt hij ooit de sterspeler worden wat de mensen van hem verwachten zal het veel beter worden. At ik al eerder zei, ik zie nog geen vd vaart, sneijder, suarez of hunter
Aar kaliber in hem. Het is een beetje te weinig gochme wat die laat zien. Ik geniet van jongens als Gotze of Reus, in Nederland zie ik die kwaliteiten eigenlijk alleen bij Maher en soms ook bij Eriksen.
0 0
3*stars*3
'Volgens mij hebben wij tegen de kampioen of tegen aanstaande kampioen gespeeld'.

Dat zei die captain van Zwolle tegen EL maar ben zijn naam vergeten (Van Polen?), toch mooi om dat te horen van een tegenstander.
Die Langeler had al toegegeven dat hij voor Feyenoord is en kon geen compliment geven maar blijf het een hele goede trainer vinden voor Zwolle en hij laat zijn team met lef spelen.
0 0
tommiej94
Haha liverpool - spurs staat 1-2, 2x jantje vertonghen!
0 0
rodriquez7
Ik snap niet Waarom mensen negatief doen, heerlijke pot, had 5-0-6-0 moeten zijn maargoed. Fischer geweldig vandaag! Goede pot en op naar 33
0 0
Deef
Eerst 32 denk ik.
0 0
Balgobind
Fischer? Was de zwakste schakel blijkt ook wel uit de cijfers hij en eriksen(op 1 actie na) waren ver ondermaats. Daley die was geweldig!
0 0
ajax
Suarez vs Vertonghen 1-1 :)
0 0
LegendaryNumber
Wat zou Verbeek in zn boekje hebben geschreven?
Mooie overwinning, 1e plaats! Mij hoor je verder niet zeiken
0 0
ajax19
Dat Ajax niks is opgeschoten. Zij met andere accenten gaan via Maher, Reijnen, Henriksen, Elm, Gudmundsson meer laten zien, spelen met M. Johansson, Haye, Heymans en Ortiz achterin en zetten A. Johánsson centraal voorin. Wacht ons geen leuke dag.
0 0
Cello
Ik snap je angst voor het komend duel tegen AZ eigenlijk helemaal niet.
De 0-3 uit de beker was heel erg geflatteerd en 70-75 minuten lang had AZ weinig of niets in te brengen en heeft Ajax door zelf niet te scoren het eigenlijk zichzelf aan gedaan. We moeten een tegenstander ook niet groter makenb dan dat die in werkelijkheid is hè?.

Sedert de 0-3 in de Arena gaat het overigens weer helemaal lekker met de Alkmaarders of niet dan?. Wederom verlies afgelopen weekend.

Een makkie wordt het niet in Alkmaar, dat wil ik je wel geven, maar heel zwaar wordt het ook weer niet....belangrijk is dat men scherp genoeg is om nu dan wel de kansen die er komen af te straffen.

Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat we ons druk zouden moeten maken voor een tegenstander, die inmiddels al 12 duels van de 26 in de competitie heeft verloren...kom op hoor!.
0 0
ajax19
Dat was een grapje, maar met een serieuze ondertoon. Ajax is ruk. Zeker als je internationale en historische maatstaven meeneemt. Het spel is te weinig gevarieerd, flexibel en slagvaardig.
0 0
Cello
Misschien is het, zeker op dit moment, niet helemaal realistisch om internationalke en zeker niet historische maatstaven aan te nemen.

Je hebt wel gelijk, dat er weinig variatie is, weinig flexibiliteit en zeker weinig slagvaardigheid. Ik mis ook spelers, die een bepaalde slimheid met zich meebrengen, noem het gogme...en dan zie je dat grote voetbaltechnische kwaliteiten alleen niet altijd genoeg zijn. Ik zou bijvoorbeeld in het huidige team niemand kunnen/durven aanwijzen die bijvoorbeeld perfect 'de wedstrijd kan lezen' en dan op het veld weet wat gevraagd wordt, een paar details anders zet en dan alsnog de wedstrijd naar je toe halen.... maar ja. Gelukkig zijn we in Nederland niet de enige ploeg die dat ontbeert.... PSV heeft dan wel iemand in de persoon van Van Bommel, al kan je je daar afvragen of hij wel serieus genomen wordt door medespelers. Want als dat het geval is, dan heb je nog niks aan een speler met dat soort van kwaliteiten.
0 0
ajax19
Klopt.
0 0
3*stars*3
Kom op man ajax19, Ajax domineerde tegen AZ en AZ had 2 kansen en maakte het af, die 3e van ALtidore was mooi ingeschoten maar was geen uitgespeelde kans.
Ontbrak Ajax weken aan scherpte, hopelijk zijn onze boys nu echt wakker.
0 0
ajax19
Alsof AZ al op zijn best was. Elke tegenstander kan het Ajax lastig maken als ze nadenken, behalve PEC, Willem 2 en VVV. Ajax is weerloos het gros van de momenten, je hoeft er alleen doorheen te prikken wat we doen. De enige manier dat dit goedkomt, is dat de tegenstanders en concurrentie zelfs slechter presteren. Armoe.
0 0
3*stars*3
Ok dus elk tegenstander kan Ajax lastig maken...
Volgens mij kan elk tegenstander ook Barca lastig maken (kijk maar laatste weken)....

En je zegt AZ was niet op zijn best maar Ajax was ook niet op zijn best (zonder 6basis spelers) en domineerde toch.
Maar ben jij vergeten hoe Ajax speelde tegen;010, P$V en Twente of waren die ook niet op z'n best?Hou op man!

Maar deze discussie gaat nergens naar toe want jij bent een koppig mannetje en jouw mening is heilig.
Ach man als ik soms jou opstelling zie, kan ik wel huilen ipv lachen.
;Rhijn CVM, Boilesen linkshalf, Klaassen spits en Babel rechtsbuiten....

Ik respecteer iedereen zijn mening hoor maar soms denk ik dat je zomaar wat tikt....
0 0
ajax19
'Het wereldteam speelt buitenaards voetbal', dat is wat jij wilt horen, want jij bent in een hosanna waas. Ik zie wat er mis zit, helaas meer dan het eerste oog doet vermoeden.
0 0
3*stars*3
Belachelijke reactie van je man....
0 0
ajax19
Nee, jongen.
0 0
Cello
Je zegt:
De enige manier dat dit goedkomt, is dat de tegenstanders en concurrentie zelfs slechter presteren. Armoe.

Maar is dat al niet zo sinds de invoering van een competitie?. Dat het alleen maar goed komt als de concurrentie slechter presteert dan jij?. Immers blijven ze net zo goed presteren zou iedereen ongeveer gelijk staan of niet dan?.

Het is net zoals omgekeerd heel snel wordt vergeten, wanneer de concurrentie ver voor staat op ons het niet eens zo zeer een prestatie is van de concurrent, maar eerder dat wij niet presteren.

Op de manier zoals jij het brengt kan je alles op een bepaalde manier naar beneden praten..... ik denk niet dat dat altijd zo rechtvaardig is en daarmee doe je in dit geval Ajax te kort.

En verder doe je nogal schamper over tegenstanders, hierboven, maar ondanks dat PEC vandaag niet veel liet zien, hebben ze toch uit van PSV gewonnen èn ook Feyenoord thuis verslagen..... dus kan dit team het heus wel. Alleen vandaag niet. En niet omdat wij fantastisch speelden, want dat deden we niet, maar wat PEC vandaag wel te machtig was, was het positiespel van ons, zelfs als dat zoals vandaag wederom te traag werd uitgevoerd.
0 0
ajax19
PEC was roerloos, speelde niks uit, sterker nog: speelde niks rond. Oftewel: dan weet je niet waar je het moet zoeken tegen Ajax. En dat kan met Ajax te maken hebben, of met een oetlullenteam bij PEC. Want jij geeft zelf al aan dat het veldspel niet verheven was, en als je de pressie-situaties bekijkt heeft PEC geen enkel gaatje benut. Het was weer de Boerenlullen tegen de Godenzonen, dat is niet erg, maar wel dat de Godenzonen eentoning spelen en niet van de gelegenheid gebruik maken om jongens als Fischer en Eriksen eens anders te instrueren. Wat je in grote wedstrijden wel nodig hebt, maar daarachter komen we nog wel.
0 0
Ajacied!
Mooi van die Van Polen: 'We hebben tegen de aanstaande kampioen gevoetbald'
0 0
aJaxppy
Matige pot.. de zoveelste... als je zo blijft spelen sta je aan het eind van het seizoen met europa league...
0 0
PietBon
Ach je kunt het ook overdrijven. Het was niet top maar Zwolle werkte dusdanig mee dat het voor ons eigenlijk een makkie was. We hoefden niet op onze tenen te lopen voor deze 3 punten. In Rotterdam claimen ze de Coolsingel al maar voorlopig staan wij bovenaan.
0 0
3*stars*3
Wat is er nou vandaag met sommige mensen hiero!?
We staan eindelijk bovenaan.
Tegen ADO en Roda hadden we bij elkaar geteld 40 kansen en eindigden allebei gelijk.

Ik vond alleen jammer dat we niet weer eens met 7-0 wonnen.
0 0
ajax
Prima overwinning, en nu snel schakelen naar Tottenham - Liverpool

Suarez vs Vertonghen :)
0 0
DeKes
Blind en Poulsen, toch een verrijking voor Ajax. We zijn er blij mee. Ajax ziet er steeds evenwichtiger uit.
0 0
ajax19
Hahaha, nee. Saai betonvoetbal, allemaal scorebord-journalisten hier. Verliezen ze een keer, dan is het weer kommer en kwel. Nee, voetbalinhoud vind je hier echt nul. Dan maar geen kampioen!
0 0
BigDaddy84
Dit was gewoon een prima wedstrijd. De kansen kunnen uiteraard nog altijd beter afgemaakt worden, maar 3-0 is prima. Zeker de 0 is in deze fase van de competitie erg belangrijk. Het positiespel is goed, er worden genoeg kansen gecreëerd en we geven heel weinig weg. Vooral dat laatste is een grote vooruitgang in vergelijking met de eerste seizoenshelft. Als we de overige wedstrijden zo goed en geconcentreerd blijven spelen is het kampioenschap van ons!
0 0
De Stift
Prima wedstrijd, 99% controle. Enige minpunt is dat die 3-0 veel eerder moet vallen. Bij een 2-0 kan een stomtoevallige goal tegen grote gevolgen hebben voor het wedstrijdbeeld. Dat is dan net die ene procent controle die je nu niet hebt. Maar heel aardig gespeeld en nu deze lijn voort zetten.
0 0
paulurs
Ik begin steeds meer te balen van Eriksen. Hij speelde weer een ontzettende matige wedstrijd, weinig intercepties, weinig sterke passes en positioneel echt niet zo belangrijk als beweerd wordt door sommige. Heeft weer 1 goede actie gemaakt in 90 minuten voetbal, en loopt met zijn eigen vingertje omhoog naar de hoek, alsof hij weer 'man of the match' hoort te zijn, en vergeet daarbij de doelpuntenmaker!

Die jongen moet even goed zijn veters knopen, hij loopt er mijlen ver naast nu! Hij loopt er zo ver naast, dat ik haast zou zeggen in een ander stadion (op de bank bij een Europese topclub)

Overigens, wel een zeer sterke team prestatie! PEC heeft geen moment kunnen denken dat hier wat te halen viel!
0 0
masterrr
Wat is er mis met het juichen na een goal waar hij 99% voor verantwoordelijk was?
0 0
Cello
Ik begrijp je volledig. Dat heb ik ook.
Tuurlijk hebben anderen gelijk, wanneer ze zeggen, dat ie nog steeds jong is. Maar een jongen zoals hij, die zoveel kwaliteiten worden toegedicht, die moet toch tegen tegenstanders als PEC, maar ook andere mindere goden uit de Eredivisie, sowiezo méér dan wat ie vandaag liet zien kunnen laten zien?.
Hij kan nog steeds niet in de kleinere wedstrijden zich echt laten gelden, laat staan de grotere wedstrijden.
Dan denk ik echt, dat je A. nog lang niet klaar bent bij Ajax (want je hebt nog genoeg stappen te zetten) en B. je bent al helemaal niet klaar voor een avontuur bij een club in een grotere en nog zwaardere competitie...zeker niet als je hier nog niet eens je stempel op een duel kan drukken en dit niet vaker dan slechts ene handvol wedstrijden per seizoen kan.

En laten we eerlijk zijn. Hoeveel meer heeft Eriksen vandaag laten zien als relatief groentje Fischer?. Het enige verschil is, dat ie PEC verdediger één keer uitspeelt en zijn hakken laat zien en daardoor een bijna niet te missen assist geeft op Boerrigter....
Dat is i.m.o veel en veel te weinig.
0 0
BigDaddy84
Sorry hoor, maar Eriksen speelde vandaag gewoon een hele goede wedstrijd. Naast dat het derde doelpunt bijna geheel op zijn naam komt was hij ook betrokken bij het tweede doelpunt. Hij verdeelde het spel weer prima, zorgde voor rust aan de bal en zette de gehele wedstrijd druk op de spelers van Zwolle. Na deze wedstrijd zeiken over Eriksen slaat echt helemaal nergens op.

Bij Ajax is sinds De Boer is aangesteld 1 ding belangrijk: het team! Sommige fans hebben het erover dat spelers moeten uitblinken en iets extra's moeten brengen. Ze gaan er alleen aan voorbij dat het een teamsport is en niet een individuele sport. Binnen dit team heeft Eriksen een hele belangrijke functie en die vult hij meer dan prima in. Je zal mij niet horen zeggen dat het niet beter kan, maar het is echt te belachelijk voor woorden dat Eriksen na elke wedstrijd de volle laag krijgt. Ik ben het met jullie eens dat hij niet opvallend speelt, maar dat maakt hem niet minder beslissend!
0 0
IamLegend
mooie foto.
0 0
afca87
hoppa!
0 0
Melvin01
Vanuit mexico de eindstand bekeken! Yes , mooi dat we gewonnen hebben en de koppositie weer in ajax zijn handen is!!!
0 0
de bal is rond
Ikben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk (2x) zo vrolijk was ik ….. ehhh...wel vaker eigenlijk..
Maar nu dus ook; we staan waar we horen!
0 0
ST
Prima wedstrijd. Mooi dat er eindelijk weer eens aanvallers hebben gescoord. Zwolle kreeg bijna geen kans. Daley was weer top. Fischer weer ongelukkig, maar je ziet dat hij enorme potentie heeft. Hij moet van zijn baalmomentjes af. Ik zou vaker Hoesen in de spits willen zien. Die 5 minuutjes heeft hij ook geen reet aan en hij houdt de bal altijd goed vast voorin. Snapte overigens niet waarom Frank de Boer Siem niet heeft gewisseld. Die liep ruim een uur te trekkebenen van de pijn aan zijn knie.
0 0
RH1900
Gedaan wat we moesten doen. Heerlijk weer eens op kop staan, met goed voetbal en een scherpe verdediging. Vaak als je zo weinig te doen krijgt wil op het laatst nog wel eens de concentratie verzwakken.
Wat is Kolbeinn trouwens sterk aan de bal, echt een goed aanspeelpunt deze wedstrijd. En tja.. Daley speelde weer zo wat foutloos, begint een gewoonte te worden.
Geweldig weekend!
0 0
Cello
Ik ben blij met de winst, maar we hebben onszelf geen dienst bewezen door een beetje het doelsaldo op te krikken. Gelukkig dat ook de spitsen weer scoorden vandaag, maar oh oh oh wat zijn we nonchalant, slordig, maar bovenal niet echt scherp.
Het wederom goede positiespel zorgde ervoor, dat we eigenlijk geen enkel moment in gevaar kwamen. Hoe dan ook, een terechte overwinning, maar het had met veel groter verschil kunnen en moeten zijn.

En we staan weer daar, waar we het graag zien...boven aan de lijst!.

Daley Blind..... petje af voor hoe die zich dit jaar manifesteert!. Weet inmiddels maar al te goed hoe of ie zijn gebrek aan snelheid kan en moet compenseren. Voor mij nu al de revelatie bij Ajax van dit seizoen!.
0 0
AlexIbarra
Ik vind je wel erg kritisch. We hebben deze wedstrijd echt van begin tot eind gedomineerd. Natuurlijk is het altijd kut als je vanaf de kant ziet dat er vooruit gespeeld kan worden en iemand doet het niet, maar Zwolle kan ook wel een beetje ballen en ze hebben geen seconde hoop gehad.

Als je het vergelijkt met Schalke-Dortmund gisteren is het inderdaad een wat matte vertoning maar volgens mij is dit juist hoe 'we' het graag willen zien. Namelijk de wedstrijd controleren en versnellen als het kan, en je echt een mogelijkheid kunt creeren, ipv lekker druistig.

Op wat persoonlijke fouten na en Fischer en Eriksen die de bal er niet inprikken, vond ik het echt een schoolvoorbeeld van hoe je een thuiswedstrijd in de eredivisie af moet werken.
0 0
ajax
Tja het doelsaldo is niet meer zo belangrijk, want PSV ga je niet meer kloppen op doelsaldo en Feyenoord gaat Ajax niet meer inhalen wat betreft doelsaldo.

0 0
Cello
Nee misschien niet, maar met een 6-0 of 7-0 en gisteren de 2-1 (-1) van PSV had je er toch alweer 7 of 8 goals kunnen afknabbelen van hun voorsprong. Nu pak je 4 goals tov de Eindhovenaren terug.
0 0
ajax19
Het was wederom geen wedstrijd waarvan te genieten viel. Er wordt niet geslepen aan een uitmuntende tactiek, er is een gezapig veldspel uit ontstaan waarmee je wel slapend kampioen wordt maar je geen speler echt een snelle leerling maakt. Daarom heette PSV voorheen ook saai, we gaan ook die kant op. Normaal werd er ook altijd een individuele uitdaging gevonden voor de spelers, nu wordt er niet eens gezocht. Wat een paupere kampioen worden we.
0 0
Cello
Ben ik ook deels wel met je eens. Positiespel was wel goed, maar in deze wedstrijd toch ook weer aan de te lage kant. Er wordt toch m.i. teveel rongespeeld om het rondspelen en de beslissende steekpass of voorzet blijft te lang uit. Dit terwijl er toch heel veel mogelijkheden waren om ze te geven. Dan lijkt het ook veel op dat men toch niet de durf heeft òf het simpelweg toch gewoon niet doorheeft en gewoon niet ziet. En dat valt toch echt onder gebrek aan kwaliteit.

Van dit PEC had je vanmiddag weinig of niets te duchten, dat was al snel duidelijk na ene paar minuten en als je dan initiatiefloos en risikoloos blijft spelen blijft het voor een tegenstander ook nog redelijk te behappen.
Tel daar dan ook nog eens de slordige passing en vooral het gebrek aan scherpte bij op bij de kansen die men dan alsnog wel kreeg....sja, dan doe je jezelf tekort en werk je dus niet aan het opschroeven van het doelsaldo.

Desalniettemin positief, dat de spitsen weer scoorden vandaag. Eén opmerking over de wissels; De Boer had niet Siggy moeten wisselen voor Boerrigter, maar voor Hoesen. En hij had Siem wel wat eerder kunnen wisselen, daar die toch al aangeslagen was.
0 0
ajax19
Mij gaat het meer om de constatering dat de spelers tactisch stilstaan. En dat mag voor het Ajax van Cruijff absoluut niet gebeuren. Dus ik kan me helaas wel 65 minuten deze wedstrijd ergeren dat er geen meerdere concepten worden geprobeerd, terwijl PEC geen enkel gevaarlijk samenspel kon brengen. Daarmee krijg je een formaliteit van een wedstrijd, en zul je maar moeten afwachten of dit volstaat in Eindhoven. Want die zullen met een kapmes op ons afgaan en alles uit de kast halen om die wedstrijd geen doortocht van Ajax te maken. Ik maak me best zorgen om de inventiviteit in dit team, laat ik het zo zeggen. Dus wat mij betreft krijgen de spelers en staf desnoods de deksel op de neus, want dit is Ajax-onwaardig. Iedereen boven de 50 is dat met me eens.
0 0
Raikkonen94
Prima wedstrijd, al had het natuurlijk 5 of 6-0 moeten worden. Hopelijk heeft die jongen van Zwolle niets, het zag er niet heel goed uit. En Blind toch by far de man of the match, ongelooflijk wat een ontwikkeling hij heeft doorgemaakt. Fischer was wederom heel matig en ook Van Rhijn kan mij steeds minder bekoren. Fijn om ook nog even een vleugje van de klasse van Eriksen te zien en niet te vergeten... we staan weer bovenaan!!!
0 0
omisom
Eerste helft sterk gespeeld tweede helft was niet om aan te zien maar 3 punten binnen dat zal het belangrijkste feit zijn.
0 0
boris
prima wedstrijd, heel veel gecreeerd niks weggegeven. enige wat we ze kunnen verwijten is dat het ipv 3-0 geen 7-0 werd. ach ja. op naar az en de titel
0 0
3*stars*3
Ben blij hoor maar had liever een ouderwetse 7-0 gezien.

Vind wel bizar dat meeste ajacieden niet eens moeite namen om te kijken wat er was met hun linksback…
0 0
Krullen
En dan? Met 11 man eromheen staan? Dat heeft toch ook geen zin, loop je de artsen alleen maar in de weg. Van Rhijn bleef gewoon heel netjes erbij en dat is ook eigenlijk wel voldoende.

OT: Had echt minimaal 5-0 moeten zijn deze wedstrijd, maar in ieder geval blij dat de voorhoede weer eens wat doelpuntjes mee pakte, zal zeker goed zijn voor het vertrouwen. Nu is het heel simpel, koppositie niet meer weggeven.
0 0
3*stars*3
Ik zeg niet dat ze met zijn elven daar moeten gaan staan maar toch gewoon ff langs lopen en checken maar dat is mijn mening.

0 0
AnitAjax
Wordt maar weer is pijnlijk duidelijk hoe belangrijk Chris voor t team is. Hij is er 10 seconden uit, en het voetbal wordt onrustig, er zit geen lijn meer in, en alles is slordig. Ook qua afjagen is Eriksen vaker en vaker degene die het aangeeft en die het initiatief toont. Klasse speler.
0 0
AlexIbarra
Ben met je eens dat hij belangrijk is maar overdrijven is ook een vak. Volgens mij hebben ze het de laatste tien minuutjes gewoon rustig uitgespeeld, en als je inderdaad 3+1 keer wisselt en al 3-0 voorstaat is het logisch dat de klad er een beetje inkomt.

Desondanks hebben we ook toen nog wat kansjes gecreeerd en niks weggegeven.
0 0
Raikkonen94
Helemaal mee eens.
0 0
RobertoStrife
Volgens mij heeft PEC geen kans gecreëerd vandaag, klasse-overwinning dus!
0 0
RobertoStrife
Hoe vaak is Daley wel niet motm geworden?
0 0
Randy428
Geweldig vaak. Ik ben in het verleden bijzonder kritisch geweest, maar hij heeft mij in dit seizoen in vrijwel alle opzichten ontzettend verrast. Ik hoop dat hij blijft.
0 0
RobertoStrife
Ik denk nog steeds dat hij als linkshalf pas echt geweldig kan worden.
0 0
Randy428
Ja dat kan wel ja. Of linkervleugel maar dan met iemand achter hem die ballen aangeeft. Dat is op dit moment niet het geval, hij krijgt zelden een bal in de diepte van iemand.
0 0
IamLegend
Terecht
0 0
Ajaxkwaai.
En daarom is Eriksen zo belangrijk!!
0 0
Sjaakvaak
Sinds wanneer is Moisander de vice-captain? Ik dacht altijd dat het Alderweireld was
0 0
IamLegend
Ik heb toch liever de werklust en de creatitviteit van lukoki, dan die matige derk. man man man. geen techniek, geen actie, etc etc etc...
Wat is zijn niveau laag in vergelijking met vorig seizoen.
0 0
Randy428
Het is niks meer man. Van de zomer verkopen of verhuren. Niet langer Ajax als speeltuin gebruiken in ieder geval. Hij heeft kansen genoeg gehad, en het lukt hem gewoon niet. Jammer, want je ziet dat hij er alles aan doet.
0 0
IamLegend
Enige wat derk mee heeft in dit soort wedstrijden, is zijn fysieke kracht.
0 0
florisdijk
Naar mijn mening Derk alleen in noodgevallen opstellen. EN gewoon op links. Daar speelde die vorig seizoen degelijk, daar kan hij een actie maken en daar kan hij een voorzet geven. Ik snap niet dat de Boer hem maar op rechts blijft zetten, het is een linksbuiten, of een spits in een 4-4-2 systeem.
0 0
ST
Mee eens.
0 0
florisdijk
Naar mijn mening Derk alleen in noodgevallen opstellen. EN gewoon op links. Daar speelde die vorig seizoen degelijk, daar kan hij een actie maken en daar kan hij een voorzet geven. Ik snap niet dat de Boer hem maar op rechts blijft zetten, het is een linksbuiten, of een spits in een 4-4-2 systeem.
0 0
Toon meer reacties