Heitinga wil terugkeren in topvorm

Ajax Showtime, 19-01-2013 om 14:21, 23553 views, Zij |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

NIET AFBOUWEN - Johnny Heitinga heeft zaterdagmiddag weer gesproken over een terugkeer naar Ajax. De 29-jarige verdediger heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij weer voor Ajax wil spelen. Nu hij op een zijspoor is beland bij Everton lijkt een terugkeer dichter bij dan ooit. 'De kans is groot dat ik mijn carrière afsluit bij Ajax, de club waar ik in totaal achttien jaar heb gespeeld', vertelt Heitinga zaterdag aan ZIJ. 'Dat is mijn club. Maar dan wil ik niet afbouwen. Ik wil dan wel iets betekenen voor de club. Al zou ik niet kunnen zeggen aan welke termijn je dan moet denken.'

'Ik ben nu 29 jaar. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren. Misschien raak ik wel zwaar geblesseerd, zoals mij in het begin van mijn loopbaan overkwam. Maar de intentie is er wel. Of FC Barcelona moet zich melden. Daar ga ik zelfs op de fiets naartoe als het moet', aldus de ex-Ajacied.

Onlangs gaf Frank de Boer nog aan dat hij hoopt op de terugkeer van ex-Ajacieden. Klaas-Jan Huntelaar liet kort daarna, net als Heitinga, weten dat hij bij Ajax af wil sluiten.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
104267
Wellicht volgend jaar zomer vastleggen? Dan loopt zijn contract met Everton ten einde.
0 0
BRAMHOUTEN
Hopelijk komt Heitinga deze maand nog, Kan van toegevoegde waarde hebben, zeker gezien schorsingen of blessures, en ik zou hem wel eens op de plek van Poulsen willen zien. Voetballend brengt hij veel meer, en hij heeft in de jeugd ook altijd op die positie gespeeld. Heeft een berg aan ervaring en kan echt een toegevoegde waarde hebben.
0 0
De_Meer
Heitinga is een prima voetballer. Goede verdediger, stevige jongen, heeft de juiste lengte en is een goede kopper. Goede pass en er gaat dreiging van hem uit als hij mee opkomt. Laat wel eens een steekje vallen, maar wie niet.
Zou mooi zijn als hij weer terugkomt, zeker als Alderweireld deze zomer zou vertrekken. Echte Ajax jongen!
0 0
brullie
Per ommegaande welkom terug jongen!
0 0
mauzzz
Kom maar Johnny! zo'n speler hebben we nodig... 29/30 jaar, en een echte leider! zeker een zeer goede versterking als Alderweireld weg gaat... (ook als toby blijft)
0 0
Alain
Jongens wat moeten wij met Viergever? Ajax speelt met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links. Dus als Alderweiereld verkocht zou worden kan je daar natuurlijk niet met Viergever spelen! Dan speel je met de linkspoot Moisander en de linkspoot Viergever! Ik denk dat je gerust Veltman voor de leeuwen kan gooien.
0 0
Ganggino
Moisander is zo goed als tweebenig, dus je zou Viergever links kunnen zetten en Moisander rechts...
0 0
Jajijdaar
Ik denk zelf dat een verdediging met Heitinga - Moisander heel goed gaat werken. Beide spelers coachen enorm en zijn dan echte leiders in het elftal. + je kan zo af en toe Veltman en Denswil klaarstomen voor het eerste elftal.
0 0
Pettersson1963
Heitinga, waar hebben we het over? Wanneer we dit soort middelmaat niet zelf op kunnen leiden is het droevig gesteld met de Revolutie van Jaap en Johan! Echte verdedigers zijn schaars in de Nederlandse Competitie en moet je weg halen bij de concurrent wanneer het kan! Viergever wil weg bij AZ en is haalbaar, Viergever is een potentiële kandidaat voor het Nederlands Elftal en niet de miljonair die zijn loopbaan af wil sluiten bij Ajax, een Heitinga in topvorm blijft gewoon een middelmatige speler bij gebrek aan beter...
0 0
Pinpanter
Zo treist, zo negatief, nee AZ is geweldig. Wat me nog het me dat je naam van Stefan Pettersson druft te misbruiken om dat boven zo een draak van een inbreng te zetten.
Johnny Heitinga is een Ajacied, een heel goeie zelfs.
0 0
Hwb
"Dit soort middelmaat" (voormalig aanvoerder Ajax, >100 wedstrijden Premier League, 84x Oranje, WK-finale) hebben we zelf opgeleid.
0 0
smokum
Amen, Sjonnie is gewoon een echte Jood en bovendien een beest van een verdediger! Een paar mindere wedstrijden op het EK veranderen daar niets aan!

Sjonnie Heitinga = AFCA
0 0
Pettersson1963
Heitinga wil terugkeren in topvorm, vraag me af hoe hoe hij dit denkt te bereiken als bankzitter bij Everton? Nick Viergever heeft onlangs aangegeven dat hij weg wil bij AZ en het lijkt me logischer dat FdB zijn interesse verlegt naar Viergever! Nick Viergever kent de Nederlandse Competitie, is een potentiële klant voor het Nederlands Elftal en is een stuk jonger dan Heitinga. Johnny Heitinga heeft bewezen dat hij tekort schiet voor de absolute top en het zou te gek voor woorden zijn wanneer Ajax dit soort middelmaat terug haalt. Topvorm is overigens een realatief begrip, een Heitinga in topvorm blijft een middelmatige speler voor Ajax...
0 0
Mark <3 AFCA
Van onze selectie is driekwart niet geschikt voor de absolute top. Dat is geen ramp; met talentvolle jeugd, subtop spelers en een duidelijke filosofie kun je heel ver komen. Dat zal wel moeten want topspelers kan Ajax niet halen, maar wel zelf opleiden. Voor dat laatste heb je een stabiel elftal nodig om talenten in te passen, en als Alderweireld van de zomer vertrekt moet er een defensieve leider komen, want Moisander is dat beslist niet.

Viergever? Veltman zit er aan te komen, zelf opgeleid en nog eens anderhalf jaar jonger dan eerstgenoemde. Geef hem met invalbeurten en wat basisplekken de tijd zich te ontwikkelen, maar haal dan voor de basis niet een andere jonge speler maar een 'oude' rot die van wanten weet.
0 0
HarryHarHar
Graag!!! van mij mag je komen hoor!! hoe eerder hoe liever.. wat routine tussen onze multi talenten is van harte welkom!
0 0
Ardoe
Als ie aankomende zomer komt, ben ik er een voorstander van. Bovendien: als Feyenoord het af kan met Matthijsen, moet Sjonnie het op z'n slofjes kunnen, als je begrijpt wat ik bedoel.
0 0
Professor
De kans is groot dat ik mijn carriere afsluit bij Ajax, weet alleen nog niet op welk termijn, intentie is er wel, maar mocht er een topclub langskomen dan ..... Dit is zo vaag maar zoals ik het lees is dat als hij geen mooie aanbieding meer krijgt van een mooie club dan komt ajax in beeld. Moeten we dit willen?
Ikzelf ben geen fan van Heitinga vind hem te langzaam en als je hem vergelijkt met de jonge talenten die ook op zijn plek spelen gaan we er niet op vooruit. En zoals ik hier veel lees bijv. Veltman tegen de kleine clubs te laten spelen en Heitinga tegen de grote is voor beide geen optie. Het enige wat Heitinga voor heeft op die spelers is routine. Maar ik denk dat als je moet kiezen tussen routine en talent je beter met het talent verder kan gaan.
0 0
Ismael Urzaiz
Bizar hoe een jongen als Veltman nu al meer krediet kan hebben dan Heitinga. Veltman heeft een paar wedstrijden degelijk gespeeld, voornamelijk invalbeurten, en nooit tijdens een wedstrijd waar we onder gigantische druk stonden. Heitinga is 29 (vergelijking met de 35-jarige van Bommel is dus krom, hij speelde overigens op zijn 29e nog voor Barcelona) en heeft een schat aan ervaring. Is een echte Ajacied en is international. Hij is zeker nog 4 jaar top, daarna kan Bazoer lekker mee. Maar laten we iemand als Veltman, iemand zonder body, lengte of internationale ervaring, niet meer voordeel van de twijfel geven dan iemand als Heitinga. In de CL ben ik echt geruster met Johnny achterin dan met Joël.
0 0
Linaatje04
Nou Heitinga, waar wacht je op? Dit is het ideale moment. Hij zit klem bij z'n huidige club en Alderweireld staat op t punt om te vertrekken. Veltman is op de goede weg, maar als we het met hem moeten doen (en niemand daarachter) komen we echt te kort. Heitinga zou echt geen gek idee zijn. Kan nog goed mee en Veltman kan ook zeker genoeg minuten meepakken.
0 0
carina
liever vandaag dan morgen!! Snel aktie svp !
0 0
Scatman
Die Veltman is veel te klein om ooit centraal bij Ajax 1 te spelen. Maar Johnny lijkt mij ook geen man die je daar wilt hebben. Altijd een foutje.
0 0
Aadje kenner
Zou een toppertje zijn als Toby vertrekt. En voor de mensen die zeggen Veltman, nee, we redden het niet met alleen Veltman. Wie moet er dan achter Veltman staan? Als Heitinga komt pakt Joël echt nog wel zijn minuten hoor. Daarnaast kan John ook nog voor de verdediging spelen, ik zeg doen!
0 0
Ganggino
Wanneer Toby komt, meteen Johnny terug halen en Veltman een jaartje verhuren aan een club als Groningen.
0 0
Daantje Makkes
Ik ben zonder meer fan van Heitinga dus zal ik een terugkeer altijd toejuichen
0 0
AFCAMM
In vorm kan 'ie zeker een meerwaarde zijn.
0 0
ranger
Moeten we niet doen 29 jaar nu al heel slecht en kost veel geld (salaris) en staat de jeugd in de weg.
0 0
AFCACBS1900
Denk dat Johnny zelf ook wel snapt dat ie bij Ajax geen supersalaris gaat krijgen.
0 0
RobertoStrife
Tja, ik denk niet dat dat gaat gebeuren. De komende 3 jaar hebben we Veltman op CV staan als Alderweireld weggaat en CVM heeft Heit al in jaren niet gespeeld. Als hij nu komt, staat hij de jeugd in de weg.

Verder ben ik nooit totaal overtuigd geweest van de kwaliteiten van Heitinga op cv, een echte Ajacied, maar of een terugkeer ons niveau gigantisch omhoog tilt, ik betwijfel het.
0 0
De Stift
Johnny gaat dus de opvolger van Alderweireld worden. Dus deze zomer of de zomer daarna. Dan moet Johnny zorgen dat zijn contract niets in de weg kan zitten. Heitinga heeft zeker meerwaarde voor dit Ajax en kan nog drie tot vier jaar op prima niveau mee. Het zou alleen voor Veltman slecht nieuws zijn ivm doorstroom. Uiteraard zal er gerouleerd worden, maar echt in de rol groeien zoals dat bij Heitinga zelf is gebeurd is dan lastiger. Toch denk ik dat het goed is als Ajax drie of vier geroutineerde spelers in de ploeg heeft, liefst spelers die terugkeren op het oude nest. Zou toch wat zijn als volgend seizoen of het seizoen daarna Heitinga, Van der Vaart en misschien Huntelaar terug keren. Dan krijg je een geweldige mix van jong en oud, van talent en ervaring en allemaal Ajacieden. Dus geen los zand inkoop die op elkaar gaat kankeren bij tegenslag (zoals PSV), maar EENHEID.
0 0
DHsuarez16
Staat toch ook weer in contrast met wat Frank zei over Veltman?
0 0
LegendaryNumber
Kom naar huis Johnny en leer ze strijden.
0 0
ajax19
Van mij mag hij terug, maar dan voor een plekje op het middenveld. Want hij is een onnatuurlijke verdediger.
0 0
godlike
Ja, laat maar komen. Als Toby weggaat dan halen we John terug en Viergever erbij.. Zit je wel weer geramd met goeie verdedigers!

Dan nog Djuricic halen voor relatief weinig ivm kort contract als vervanger van De Jong
0 0
JariBergkamp
wij zijn toch zeker PSV niet? Veltman en Bazoer kunnen prima de plek van Alderweireld opvangen. Johnny erbij als ervaren man kan geen kwaad, maar vind hem verdedigend steeds zwakker worden, zie hem liever op CVM. Opstelling volgend seizoen:
Cillessen
van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen/Dijks
Serero, Heitinga, De Jong
Lukoki, Sigthorsson, Fischer

Verkopen:
Eriksen 15-20 mln
Alderweireld 10 mln
Blind 3-4 mln
Vermeer 6-7 mln

Geld investeren in de jeugd en nog wat toptalentjes elders oppikken en we kunnen zomaar overwinteren in de CL.
0 0
Jerski
Dat ben ik toch niet helemaal met je eens. In de afgelopen CL jaren van Ajax is toch te zien dat een aantal van onze spelers (nog) niet aan het hoge Europese niveau kan voldoen. En ergens kan je dat ook nog niet van ze verwachten, wanneer ze tegenover flink ontwikkelde en ervaren spelers van andere Europese topploegen staan.

Wat ik daarmee wil aangeven is dat ik met Veltman, Dijks & Lukoki (misschien Serero ook wel) in de basis ons niet zie overwinteren in de CL. Zij komen Europees nog flink te kort om het verschil in een wedstrijd te kunnen maken.

Begrijp me overigens niet verkeerd, deze spelers hebben in mijn ogen zeker potentieel, maar zullen eerst meer ervaring & vaardigheid op moeten doen in onze eredivisie en nationale beker.

Het aantrekken van Heitinga en hopelijk in de toekomst Van der Vaart en Huntelaar lijkt mij dus alleen maar een pré. De komst van deze spelers hoeft dan in mijn ogen zeker geen bedreiging voor de jonge spelers te vormen omdat zij ook best wel eens een eredivisie duel kunnen missen.
0 0
Aadje kenner
Waarom wil jij in hemelsnaam Blind verkopen? En dan denk je ook nog dat je er drie á vier miljoen voor krijgt met een contract dat bijna afloopt? Gewoon verlengen met Blind, is een prima speler die nog jaren bij ons kan spelen.
0 0
JariBergkamp
Blind doet het nu prima natuurlijk, maar Dijks en Boilesen hebben mijns inziens veel meer potentie voor die positie, als we hem als cvm gaan gebruiken dan moeten we hem houden
0 0
Sammeister
Dan moet je gewoon van de zomer komen John, Toby gaat naar alle waarschijnlijkheid weg, dus dan kan jij perfect zijn plaats invullen!
0 0
RobertoStrife
En Veltman dan?
0 0
AjaxD1986
wil niet veel zeggen maar als hij nu niet terug keert hoeft hij van mij helemaal niet meer terug te keren, die kerel is al bijna over z'n top! Hij doet nu net alsof hij no 10 jaar door kan!
0 0
l0l
Ik hoop sowieso dat ie terugkeert, maar wel dat hij niet de jeugd in de weg moet staan. Als ik Van Bommel zie denk ik, zo moet Heitinga niet terug keren.
0 0
3star
Johnny, stop met lullen, kom gewoon volgend seizoen naar Ajax!
0 0
T to the M
Hoe eerder hoe beter, wat mij betreft kom je deze zomer deze kant op!
0 0