Almere huurt contente Van Kessel

Ajax Showtime, 09-01-2013 om 19:41, 13227 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .
EXCLUSIEF - Gino van Kessel zal tot het einde van het seizoen uitkomen voor Almere City. De 19-jarige spits komt over van Jong Ajax, waar hij een prima eerste seizoenshelft kende. Van Kessel, die afgelopen zomer van AZ naar Ajax verkaste, blikt nu terug en vooruit in gesprek met Ajax Showtime. 'Ik kijk zeer tevreden terug op het eerste deel van dit seizoen', vertelt Van Kessel, die vorig seizoen topscorer was in de A-jeugd. 'We hebben ons met Jong Ajax geplaatst voor de Eredivisie A en we hebben zeker als team ook stappen gemaakt. De jeugdopleiding bevalt me daarnaast prima. Er wordt veel individueel getraind en daar leer ik zeker veel van.'

Van Kessel zal de jeugdopleiding van Ajax, één van de grootste redenen achter zijn transfer naar Ajax, de komende maanden echter verlaten. De aanvaller zal op huurbasis naar Almere City FC vertrekken, waar hij onder hoofdtrainer Fred Grim zijn waarde wil bewijzen. 'Het is sinds woensdag rond met Almere City FC. Ik blijf daar tot het einde van het seizoen en denk dat het een goede stap voor me is', legt de speler uit.

Het doel van de verhuurperiode is duidelijk. Derk Boerrigter (RKC Waalwijk) en Danny Hoesen (Fortuna Sittard) deden het al eerder en Van Kessel hoopt nu dezelfde route te bewandelen, door via de Jupiler League direct Ajax 1 te behalen. 'Ik hoop me in de Jupiler League te kunnen bewijzen en komend seizoen aan te kunnen sluiten bij Ajax 1', aldus een gedreven Van Kessel.

Sam van Raalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com

(Foto: Black Bath Towel Photographers)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PietBon
Als Almere voor Ajax hetzelfde gaat worden als Excelsior voor Feyenoord is dan denk ik dat het een hele goede zaak is.
0 0
ikke1986
Zou top zijn als Almere naar de eredevisie komt. Een leuk team die ons kan helpen wat makkelijker kampioen te worden door top gemotiveerd te zijn tegen teams die het ons moeilijk gaan maken.
0 0
Obnoxious
Dat gaat dan alleen niet dit jaar gebeuren. Almere City is sinds Grim wel gestegen in de ranglijst, maar ze hebben in de 2e seizoenshelft nog 19 punten achterstand op de nummer 1. De nummer 6 heeft 11 punten meer.

Volgend jaar kan het echter heel goed mogelijk zijn dat Almere bovenin de Jupiler League meedraait.
0 0
AjaxKampioenn
In de Jupiler League spelen ze ook met periodetitels;) Kijk de stand daar maar is, het is dus goed mogelijk met wat versterkingen dat ze die gaan pakken.
0 0
RobertoStrife
Goede beslissing voor die jongen.
0 0
AFCA19
hoop dat ie ze kampioen maakt
0 0
erikdou
als ze bij almere city nou ook bij de a-selectie een leuk clubje oud ajax voetballers als (individuele) trainers hebben lopen sluit het nog perfecter aan, en kan AC nog beter van toepassing zijn voor ajax.
0 0
Lewis Hamilton
Jong Ajax werkt niet meer motiverend voor deze gasten en Ajax lijkt dat ook in te zien. Gewoon allemaal naar Almere City, worden ze perfect begeleid door Fred en promoveert Almere naar de eredivisie.
0 0