'Blind de Ajacied van het jaar'

sv, 25-12-2012 om 10:59, 10881 views, NRC Handelsblad | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
GROOT CONTRAST - Als het aan de sympathieke teammanager David Endt ligt, dan is Daley Blind 'de Ajacied van het jaar'. Dat laat Endt weten in het NRC Handelsblad. 'Hij is door het ijs gezakt en beschimpt door eigen supporters', zegt Endt na de wedstrijd in Utrecht. 'En nu staat hij hier te voetballen als een kerel.'

Opvallend is wel dat de Amsterdammers wachten met de besprekingen over contractverlenging. Daarentegen wil Frank de Boer de linksback niet kwijt. Dat zei hij zondag.

Blind geniet van de wedstrijden die hij speelt voor Ajax. 'Het is heerlijk om nu in dit team te spelen. Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ron75
Als Blind zijn voorzet kan verbeteren, dan kan hij nog veel belangrijker worden dan nu. En waarom niet, hij is in korte tijd zoveel beter geworden, dan moet het geven van een goede voorzet ook wel tot de mogelijkheden behoren. Ik ben een fan van Blind!
0 0
Daantje Makkes
Ere wie ere toekomt
0 0
SoNick
Blind doet het nu prima. Ik vond hem altijd wat slapjes, maar hij is nu de meest constante Ajacied op het moment. Echt petje af.
Ik ben benieuwd hoe het gaat als Boilesen terug komt. Ik vond hem namelijk wel heel erg goed. Ik denk dat hij nog net wat meer flair en snelheid heeft als Blind. Maar hij moet het maar gaan laten zien, want deze Blind speel je niet zomaar uit de basis.
0 0
carina
prima idee!!! Zou een beloning zijn voor jarenlang hard werken !!!!
0 0
Pettersson1963
PietBon, als je het hele jaar 2012 bekijkt? Vertonghen en Anita zijn in 2012 vetrokken! De meest logische keuze voor het jaar 2012 is Siem de Jong, maakte niet alleen belangrijke doelpunten maar stond er altijd en verzaakte nooit. David Endt begrijp ik wel met zijn keuze voor Blind. Daley werd de Kop van Jut door zijn achternaam en wist zijn rug recht te houden toen alle volgelingen van JC hem de Amsterdam Arena uitfloten. Verder is Daley Blind de enige speler die de afgelopen maanden aantoonbaar beter is geworden na de Revolutie van Cruijff en Vrienden. Zuinig zijn op deze jongen, hij is niet alleen een echte Ajacied maar beschikt ook nog eens over de juiste mentaliteit die je van een Ajacied mag verwachten. Ik kan goed leven met de keuze van David Endt...
0 0
rijkschroef59
Ik vraag me af wat er gebeurt als Boilesen terugkeert. (misschien vind ik hem namelijk wel beter dan Blind)
0 0
PietBon
Boilesen heeft in de wedstrijden die hij er bij was goed gedaan maar nooit uitgeblonken. Blind daarintegen doet het nu al maanden gewoon goed. Blinkt nooit uit maar zakt ook nooit door de ondergrens. Daar neem ik m'n pet heel diep voor af. Blijkt dat de Boer alleen naar kwaliteiten kijkt. Voor hetzelfde geld wordt ie op een zijspoor gezet nadat Danny weg is gegaan.
0 0
rijkschroef59
Maar ik denk dat er in boilesen meer groei zit en dat hij dus wel beter wordt dan Blind.
0 0
PietBon
Als je echt over het hele jaar 2012 kijkt dan zijn er 3 spelers die er voor in aanmerking komen. 1, Jan Vertonghen 2, Vurnon Anita en dan op 3, Daley Blind. Als de eerste 2 er niet meer voor in aanmerking komen dan is het dus automatisch Daley. Hij doet me denken qua spel aan Peter Boeve.
0 0
Robinjo1988
haha David Endt, wat een held is dat ook!

Maar hij heeft gelijk Daley heeft vooral de laatste maanden geweldig gedaan
0 0
Cello
Emotioneel bekeken zou ik er wel mee kunnen leven dat Daley 'ajacied van het jaar is', maar dat is dan alleen vanwege wat hij over zich heen gekregen heeft en hoe of hij zich daaruit weer omhoog gewerkt heeft.

Maar wanneer ik kijk naar de prestatie's dan is de rol van Vurnon Anita en Jan Vertonghen in deel twee van het vorige seizoen bepalend geweest. En twee ajacieden van het jaar is misschien wat vreemd, dus ga ik voor Frank de Boer als 'ajacied van het jaar'. Uiteindelijk heeft hij door wat minimale aanpassingen (Anita dus cvm) er het meest toe bijgedragen, dat het team met een 14-op-een -rij aantal overwinningen alsnog kampioen van Nederland werd.
En dan ook nog het nieuws, dat ie liever bij Ajax blijft dan te kiezen voor de vele miljoenen.... dan is hij voor mij de 'ajacied van het jaar'.
0 0
Mrger
De vraag die ik graag beantwoord zou willen zien is:
"Waarom moest her eerst zo lopen?"
Ga me niet vertellen dat hij door het uitfluiten door de supporters beter is gaan voetballen.
Zou het toch gekomen zijn door het vertrek van Danny bij AJAX?
0 0
nefit
Niet overdrijven aardige speler maar zijn voorzetten zijn dramatisch.
0 0
AlexIbarra
Het lijkt me voor Blind ook veel fijner om zijn contractbespreking in februari als basisspeler in te gaan.
In oktober vroegen veel mensen zich nog af of Dijks niet op termijn een betere oplossing was.
Laat Daley na de winterstop nog maar ff een paar goede wedstrijden op de mat leggen en dan lekker een verbeterd contract tekenen.
0 0
paulurs
Hij is zeker niet de beste voetballer, maar er is geen twijfel wie de beste Ajacied was, zeker in het huidige seizoen!

Ik ben alleen zo ontzettend benieuwd of hij in zijn huidige vorm ook weer zou kunnen terugkeren naar een voor hem zo bekend plekje in het centrum..?! Elke keer als ik Enoh daar zie spelen, denk ik FOUT!
0 0
ajax19
Terecht ook, hoor. Goede gozer, die David Endt.
0 0
AFCA19
Blind laat het tenminste zien...staat lekker te ballen...ook in de combi me Fischer
0 0
omisom
Dat zou helemaal een goede zijn, mijn steun hebben ze.
0 0