Tussentijds vertrek De Jong onbespreekbaar

Lorenzovgortel, 24-12-2012 om 14:39, 8853 views, AD | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Siem de Jong speelt ook na de winterstop gewoon voor Ajax. De 23-jarige speler vindt dat hij als captain zijn verantwoordelijkheid moet nemen en sluit daarom een winterse transfer uit. 'Dat kun je als aanvoerder niet maken', aldus De Jong, die hoopt dat de rest van het team ook zal blijven. 'Ik ga ervan uit dat we als groep bij elkaar blijven. Natuurlijk praat ik met de spelers en Ajax doet er alles aan om deze selectie bijeen te houden. Kijk, iedereen heeft een goed gevoel en we willen weer kampioen worden'.

Naast De Jong trekken ook Christian Eriksen en Toby Alderweireld interesse uit het buitenland. Trainer Frank de Boer sloeg onlangs een miljoenenaanbod aanbod van Spartak Moskou af.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pettersson1963
Litmanen87, opvallend dat je Klaassen hoger inschat dan De Jong. Klaassen heeft nog helemaal niets laten zien! Bekijk de statistieken een keer van De Jong, Siem loopt 1 op 3 en wordt alleen maar beter...
0 0
ajax19
Dat vind ik niet heel raar. Voor mensen die niet de jeugdjaren in de gaten houden misschien. Niet dat Klaassen nu al beter is, hij mag eerst van zijn letsel weer herstellen. En Siem is daarnaast een tikkeltje een andere speler dan Klaassen, het is alsof je qua types Bergkamp en Litmanen met elkaar gaat meten, dan slaat de uitslag ook nergens op. Ik vind Siem goed bezig. Hou het vol, zou ik zeggen. En vervolgens waait hij uit in een competitie met meer weerstand.

Jammer dat sommige supporters zo denigrerend over een eigen speler doen. Ja, Siem de Jong is net niet de nieuwe Pele of de nieuwe Bergkamp. Zegt niet dat hij niet voor elk team een welkome schakel zou zijn, want hij laat de rest wel aardig goed functioneren en daarvan heb je er niet veel. Net Pettersson. Destijds waren Cruijff en De Boer het aardig eens over zijn mogelijkheden, dat heeft Siem goed waargemaakt. Ik neem mijn pet af voor deze drie.
0 0
ST
Mee eens.
0 0
Litmanen87
Dat hij als aanvoerder tussentijds niet weg kan heeft hij groot gelijk in.
Maar aankomende zomer mag hij wat mij betreft wel weg hoor.
Ik vind dat hij totaal geen uitstraling heeft met die band om zijn arm, hij valt bij ieder duel op de grond en hij houdt geen bal vast op het middenveld waardoor niemand aan kan sluiten. (wat Hoessen dus precies wel goed doet in de spits). Ik zie in Klaassen zijn ideale vervanger. Beetje zelfde soort speler met ook een goed schot in zijn benen, neusje voor de goal, mooie steekpass en gekoppeld aan een prima loopvermogen.
De laatste seizoenshelft als hij fit is weer rustig brengen en zorgen dat hij volgend jaar klaar staat.

Maar we kunnen op de speler Siem de Jong wel wat aan te merken hebben en daar doe ik ook aan mee, maar hij is wel altijd correct naar de pers, zeurt niet om een transfer en is een op en top Ajacied!
0 0
RobertoStrife
Ik blijf het een matige speler vinden, matig schot (veel gaat naast of over), minder techniek dan een echte Ajax-speler en ook geen geweldige pass. Hij wordt langzaam maar zeker wel iets beter, maar echt een topspeler zal hij nooit worden denk ik. Wel jammer, want het is een heel erg sympathieke jongen.
0 0
Sereropositivo
ik vind het ook geen echte technicus. Maar een matig schot heeft hij nou zeer zeker niet! dat is nou juist één van zijn sterke kanten.
0 0
vd.Vaart
De Jong is oh zo belangrijk voor het team en jij ziet hem als 2e of 3e spits? En omdat hij handelingssnelheid te kort komt moet hij weg? Rare redenatie.

Het seizoen met Pantelic in de spits en de Jong op 10 scoorde hij 18x. Niet bepaald weinig voor een AM toch? Zijn gemiddeldes in het algemeen zijn gewoon prima.

(kortom) Gewoon lekker blijven.
0 0
BBeagle
Mee eens !
0 0
Shadirrasda
Ik snap niet waarom ze hier op AS no negatief zijn over siem...
Ik vind hem de laatste jaren een dragende speler geworden , en mede door hem zijn we 2 maal landskampioen geworden.
0 0
IamLegend
klopt, misschien moet ik me anti siem de jong bril maar is af doen. En is wat objectiever na hem kijken.

Maar te vaak bewijst hij weer eens het tegendeel. Dat die graag verstoppertje speelt enz.

Je zegt het al zelf in wedstrijden waar het echt om gaat dan is siem de jong wel zichtbaar. Echter de ondergrens is ook veel te snel gevonden bij siem de jong.

je kan hem echt zo makkelijk uit de wedstrijd spelen...
0 0
3*stars*3
Ik ben niet anti Siem hoor maar bij hem weet je het nooit.
Soms ziet het zo knullig uit bij hem maar dan heeft hij weer fantastische acties, aanname of goals.

Ik vind hem alleen als rechtshalf gewoon middelmatig, gister speelde hij als spits en had hij (samen met Derk en Fischer...)zijn dag niet en het lukte gewoon niet maar ik vind hem als spits ok en als echte nr 10 vind ik hem echt goed.

Maar zoals ik eerder zei, met hem weet je het nooit want hij is volgens mij de enige Ajacied, die tegen elke Eredivisie club heeft gescoord en dat zegt wel genoeg.
Ik ben vaak kritisch geweest op hem maar ik denk dat hij gewoon een laatbloeier is (net als Daley) en dat hij toch wel beter word.

By the way ik keek laatst weer naar beelden van City-Ajax en die 1e van hem was al mooi uit een onmogelijke hoek maar die kopbal was ook uit een onmogelijke hoek en dat was echt klasse!
0 0