Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Alderweireld: 'Signaal van trainer'

sv, 24-12-2012 om 08:47, 11680 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Door het megasalaris van Spartak Moskou af te wijzen geeft Frank de Boer volgens Toby Alderweireld een signaal af naar de selectie. Alderweireld denkt dat hij dit gaat meenemen in zijn beslissing. 'Door ‘nee’ te zeggen tegen de miljoenen van Spartak, geeft de trainer een heel duidelijk signaal af naar de spelers. Het is heel belangrijk dat de trainer blijft. Hij is het kloppend hart van de club', zegt de Belg in De Telegraaf.

'We zijn bij Ajax met iets moois bezig en daar kan geld gelukkig niet tegenop. Deze keuze van de trainer zal ik ook meenemen in mijn beslissing over de toekomst. Ik denk dat in principe iedereen na dit seizoen wel wil blijven. Al weet je natuurlijk nooit hoe het loopt. Maar ik denk dat ik namens het elftal kan spreken als ik zeg dat het overgrote deel van de spelers heel gelukkig is. Ondanks de 0-0 bij FC Utrecht...'

De verdediger vond de wedstrijd tegen FC Utrecht de beste van de eerste seizoenshelft. 'Doodzonde natuurlijk, dat we het verschil met PSV en FC Twente weer tot drie punten hebben laten oplopen. Toch kunnen we hier moed uit putten, denk ik. Dit was zonder twijfel onze beste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Als je zoveel kansen creëert en helemaal niets weggeeft, doe je natuurlijk ook iets goed.'

Het contract van Alderweireld loopt medio 2014 af. Hij moet gaan beslissen: verlengen of vertrekken.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Het zou mooi zijn als spelers als De Jong, Alderweireld en Daley, wiens top toch bij de Subtop van Europa zal liggen, allen nieuwe langdurige contracten tekenen. Stel Ajax legt deze drie spelers tot de zomer van 2017 (voor De Jong en Alderweireld) of 2018 (voor Daley) vast dan hoeft Ajax hun pas te verkopen wanneer ze 27 zijn. Dat betekend dat we tot die tijd een frame hebben staan wat goed op elkaar is ingespeeld en waar jonge talenten makkelijk op ingepast kunnen worden. Zo wordt de stap van de jeugdopleiding naar het eerste ook makkelijker. Het is als jong talent namelijk lekker als je ingepast wordt op een elftal wat al goed op elkaar ingespeeld is. Voor Ajax is het bijna onmogelijk om spelers als Eriksen en Fischer na hun 23ste nog voor de club te behouden maar met spelers als De Jong, Alderweireld en Daley moeten dat wel kunnen.
0 0
Wayout
Alderweireld hoeft voor mij niet perse te blijven. Ik heb het idee dat Veltman veel beter is. Ik vind Veltman veel betrouwbaarder technisch beter en tactisch beter
0 0
Litmanen87
Mooi gelul, maar uiteindelijk gaat hij toch pleite als hij ergens meer kan verdienen.
En nou moet ik zeggen dat dat niet eens gek is, want in je tijd als speler moet je het grote geld verdienen als het kan. Want het kan zo maar over zijn en dan moet hij toch financieel onafhankelijk zijn. Kijk naar Sno, ineens is zijn cariere over en speelt hij voor RKC en Roda.

Op Frank ben ik trots, wat een held!!
0 0
Litmanen87
Mooi gelul, maar uiteindelijk gaat hij toch pleite als hij ergens meer kan verdienen.
En nou moet ik zeggen dat dat niet eens gek is, want in je tijd als speler moet je het grote geld verdienen als het kan. Want het kan zo maar over zijn en dan moet hij toch financieel onafhankelijk zijn. Kijk naar Sno, ineens is zijn cariere over en speelt hij voor RKC en Roda.

Op Frank ben ik trots, wat een held!!
0 0
Misc1990
Ik weet zeker dat Ronald Koeman en Dick Advocaat kerstmis in Moskou hadden gevierd als hun dit was aangeboden!

Frankie is een baas!
0 0
Jajijdaar
Frank de Boer verdient een standbeeld van 10 meter groot bij de Arena.
0 0
Stapelton
Laat het hele team volgend seizoen blijven! Met een enkele échte versterking erbij heb je weer een topteam. Een sterk team neemt weer sneller talenten op en warempel: het ijzersterke vliegwiel uit de jaren 70, 80 en 90 is weer aan het draaien! Ook voor de minder grote talenten is dit van groot belang. Ook zij zullen meeprofiteren en uiteindelijk bij clubs terecht komen waar ze anders niet van durfden te dromen.
0 0
Robinjo1988
Laten we hopen dat meer spelers dit signaal oppakken en niet alleen Toby..
0 0
PietBon
Ja nu zal blijken dat er nog echte clubliefde bestaat. Toby zei al eens dat het geen straf is om je hele loopbaan bij Ajax te spelen. Ook Daley zou graag een soort van moderne mister Ajax worden. Wel mooi als ze er zo over denken. Siem ziet aan z'n broer dat 't buitenland ook niet alles is. Eriksen zou daar ook eens over na moeten denken. Als ie nu naar een topclub in Europa gaat zal ie niet als basisspeler gaan fungeren. Dan kan hij beter nog 2 jaar bij Ajax blijven tot ie een wekelijkse uitblinker is en dat een club in Engeland of Spanje hem haalt als een echte versterking. Aan de andere kant is ie nu nog niet onmisbaar en zou een vertrek niet echt een aderlating zijn.
0 0
Cello
Dat is wel zo, met dit verschil, dat Eriksen en al die andere Scandinaviers nu al reeds in het buitenland spelen...
0 0
MelleAfca
Nu nog Rafael, Klaas, Johny en Maarten zo ver krijgen en de Cup is binnen!
Hier had ik dus op gehoopt, dat de spelers eindelijk doorhebben dat we hier met Ajax met iets heel moois bezig zijn.

Denk wel dat Eriksen niet meer te behouden is..
0 0
PietBon
De namen die jij noemt zie ik niet terug komen. Alleen Heitinga misschien maar als Toby blijft heb je die helemaal niet nodig. Klaas Jan tekent bij in Duitsland en vd Vaart zit nog vast bij HSV. Steek is een goede keeper maar met Kenneth en Jasper hebben we ook 2 gelijkwaardige keepers.
0 0
AnitAjax
Als raffie inderdaad terugkomt kan eriksen gaan! Wordt je niet slechter van, en kan Andersen/Serero dat plekkie langzaam over gaan nemen!
0 0
Lazell
Ik denk dat Eriksen na dit seizoen nog niet klaar is voor een topteam en dat weet hij zelf ook. Dan is de keuze aan hem. Te vroeg vertrekken of bijtekenen.

Ik denk dat hij voor het laatste kiest.
0 0
MelleAfca
Eriksen is al maanden bezig met zijn volgende stap, elk interview wat ik lees van hem gaat nergens anders over, ik ben er nu ook wel klaar mee en Serero,Fischer of Andersen zou zijn plek goed kunnen invullen, al hoop ik natuurlijk op Rafael..
0 0
Cello
Dat elk interview over de volgende stap gaat, dat ligt toch echt meer aan de interviewer/verslaggever dan dat dat aan Eriksen ligt.

In Nederland zijn we namelijk wereldkampioen om de goede spelers naar het buitenland te lullen. Ze worden zo systematisch en vaak 'lekker' gemaakt, dat uiteindelijk ze zo graag ook zelf willen om alleen maar van het eeuwige gezeur af te zijn.....

Kijk maar bij ons naar de maanden voordat ze vertrokken bij Huntelaar, bij Sneijder, bij Suarez....steevast iedere week weer dezelfde vragen, wanneer ga je?, wanneer neem je ene beslissing?, vind je dit een mooie club?, vind je dat een mooie club|?, wat als die club zich meldt, vind je dat dan interessant?. en ga zo maar door....allemaal suggestieve vragen, dag-in, dag-uit, week-in en week-uit......

Soms walg ik echt van die journalistiek....net alsof wanneer een speler één keer duidelijk heeft gezegd niet te willen of dat er niks speelt, dat men dan doof is voor zulke antwoorden en vrolijk verder gaat de volgende keer met dezelfde soort vraagstelling....
0 0
Frankeritus
Klopt toby ajax is met wat moois bezig voor het geld hoef je niet naar het buitenland hier speel je champions league met ajax dat geld komt wel goed als je de champions league gewonnen hebt over een paar jaar dus lekker bijtekenen allemaal!
0 0
driesterren***
Frank de Boer is gewoon een echte Ajacied! En daar kunnen veel een voorbeeld aannemen!
0 0
davids4life
ja hij is het kloppend hart van het ajax van de nu en de toekomst
0 0
omisom
Dat is mooi Toby, als nu de rest van de spelers ook begrijpen dat er een toekomst ligt bij Ajax kunnen we de aankomende jaren gaan genieten.
0 0
3*stars*3
Volgens mij is Toby een realist en snapt hij dat hij nog niet klaar is voor de volgende stap.
Alleen Eriksen begrijpt dat volgens mij nog niet...
0 0
Jowen
hmm, dat hint toch naar een langer verblijf.... zou mooi zijn.
0 0
1Zlatan
Wow, als Toby, Eriksen en Fischer toch eens zouden verlengen!
0 0
Ruff Rhythim
Een goed voorbeeld doet goed volgen zegt een oud spreekwoord.
Laat dat maar uitkomen dan.
0 0
IamLegend
Goed gezegd Toby!
0 0