Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Inefficiënt Ajax niet langs Utrecht

Ajax Showtime, 23-12-2012 om 10:32, 47825 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
ONNODIG - Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van FC Utrecht. In de Galgenwaard was de ploeg van Frank de Boer de betere, maar wist men niet te scoren. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Samenvatting:

Ajax begon goed aan de wedstrijd. In de openingsfase combineerde de ploeg van Frank de Boer er op los, wat direct resulteerde in de nodige kansen. Een afstandsschot van Siem de Jong zeilde na vier minuten spelen over. Kort daarna brak De Jong door na een goede steekbal, maar de inzet van de spits ging naast. In de tiende minuut werd een inzet van Derk Boerrigter geblokt, waarna een schot van Viktor Fischer het doel miste. In de zeventiende minuut brak Boerrigter door en kon hij alleen op doelman Robbin Ruiter af. De inzet van de aanvaller werd echter simpel gestopt.
Een minuut later kreeg De Jong een goede kopkans, maar de inzet ging ruim naast.

In de twintigste minuut kreeg FC Utrecht zijn eerste kans. Een vrije trap van Adam Sarota werd goed gepareerd door Kenneth Vermeer, waarna Utrecht een reeks corners kreeg. Geen van de hoekschoppen werd echter gevaarlijk. Ajax nam vervolgens weer het initiatief tegen de pover spelende Domstedelingen. In de 22ste minuut brak Lasse Schöne door, na een prachtige pass van Fischer, maar Schöne weigerde af te ronden. De Deen probeerde af te spelen op Boerrigter, maar de pass mislukte, waardoor de kans verging. Kort daarna brak De Jong door namens Ajax, maar ook de aanvoerder faalde oog in oog met Ruiter. Laatst genoemde kon de inzet simpel stoppen. Vlak voor de rust raakte Boerrigter nog de lat met een afstandsschot en stuitte ook de doorgebroken Fischer op Ruiter. Doelpunten vielen er niet meer.

In een minder boeiende tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Edoeard Duplan kwam bij Utrecht in de ploeg voor Leon de Kogel, wat voor meer dreiging zorgde van de thuisploeg. Schoten van Anouar Kali en Duplan betekenden twee wapenfeiten voor Utrecht, maar Vermeer parreerde telkens correct. Aan de andere kant van het veld kwam Ajax niet verder dan een geblokte inzet van Fischer en een kopbal van Toby Alderweireld die over zeilde. Verder barstte het in de tweede helft van het balverlies van beide kanten, waardoor de wedstrijd zeer traag liep. Jacob Mulenga was in de slotfase nog dichtbij de 1-0, maar de spits faalde oog in oog met Vermeer. Zodoende eindigde de wedstrijd in 0-0.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Sarota, Kali, Oar; Zullo, Mulenga, De Kogel (45' Duplan).

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, Schöne, Eriksen; Boerrigter, De Jong, Fischer (80' Hoesen).

Wissels Ajax: Cillessen, Enoh, Andersen, Hoesen, Koppers, Veltman, Denswil.

Doelpunten:
-

Bijzonderheden:
90' Rode kaart voor Bulthuis
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
alibabba
Het was echt een wonder dat Ajax gisteren niet won...ze speelde de 1e helft zeer aangenaam en ik voelde me trots..waar ik me wel groen en geel aan ergerde was het gebrek aan scherpte...kom op zeg...je hebt het zo voor het grijpen en dan ga je zo met de kansen om...met name Fischer gaat veel te slordig om met de mogelijkheden die er liggen...daarbij vind ik Boerrigter veel gevaarlijker als ie vanaf links speelt...een wissel van Fischer tov Andersen was zeker het proberen waard geweest waardoor Boerrigter vanaf links had kunnen spelen en Andersen vanaf rechts..

Het slordige wat ook te zien was in Groningen was nu dus ook te zien in de afwerking en dat is uiterst zonde...3 puntjes achter nu maar in principe zijn het er 4 met dat doelsaldo van psv...Twente heeft het makkelijkste programma voor de boeg met 9 thuiswedstrijden...Ajax en psv hebben thuis een makkelijk programma met uitzondering van psv - Ajax en Ajax - Feyenoord...Ajax nog naar oa Vitesse, RKC, Twente, AZ, psv, NAC en Groningen en psv naar oa Heracles, Vitesse, Feyenoord, Heerenveen, Roda, AZ en Twente..

Nog niets van te zeggen dus maar Ajax zal sowieso wat scherper moeten zijn voor de goal om de 3e titel op rij op te eisen!!
0 0
Misc1990
Nou mensen, toen ajax dit seizoen eerder gelijk speelde tegen teams maakte ik me nog wel zorgen, maar na het gelijke spel vandaag valt dat nog enigzins mee. Die 3 punten had ik natuurlijk al te graag mee naar Amsterdam zien gaan, maar je kan ook een keer met de term 'pech' te maken hebben, zo een wedstrijd is er altijd wel. Wat wel zo is, is dat Ajax de laatste paar wedstrijden goed en dominant speelt en bijna niks weggeeft en dat gaat ook steeds beter.

Ik vind dat ze ook het beste spelletje spelen. Twente en PSV schijten 7 kleuren stront als ze naar de ArenA komen. Feyenoord had thuis 'strontgeluk' zoals vandaag. En Vitesse strafte ons gewoon af, we gaven niet eens zoveel weg maar toch.

Ik denk als we zo doorgaan als de laatste weken dat we zeker goede papieren hebben om kampioen te worden. Twente en PSV zijn koopclubs en dat houd ook een keertje op als dat geen succes heeft zoals de laatse 2 jaar.. en Vitesse is daarin nog erger maar die zijn veel te afhankelijk van 1 of 2 spelers en kunnen ook nooit wennen of in de jeugd al aan een speelsysteem werken als ze alles van vreemde clubs opkopen. Feyenoord is wel zo het uithangbord van (de eigen jeugd de kans geven) aan het uithangen maar dat is noodgedwongen. Toen ze nog cash hadden kwamen ook weet ik veel wat voor een spelers. Ze hebben nu wel een goede lichting van 1994 daar kan je niet omheen naturlijk. Maar Ajax heeft een veel duidelijkere visie, en bij Ajax kent iedereen het systeem en dat zie je steeds duidelijker terug. Ook is het bij Ajax zo dat als er iemand vervangen moet worden er een jeugd speler er direct kan staan omdat die het systeem gewend is.

Dus ik denk dat Ajax op korte en lange termijn de beste zal zijn!
0 0
Van Reenen
Dit is niet te filmen zoveel kansen als Ajax heeft gehad en mijns inziens moet de KNVB deze wedstrijd maar eens nader onderzoeken c.q. laten onderzoeken. Dit kan weleens te maken hebben met match fixing en wellicht zijn enkele spelers wel een paar ton, zwart, rijker geworden. Zelfs mijn neefje van 17 jaar had er wel 1 of 2 ingelegd van alle kansen die Ajax gekregen heeft.
Dit stinkt wel heel erg naar match fixing, ondanks wat Frank ervan vindt.
Daarnaast denken de spelers misschien, ach 3 punten acherop, waar gaat dit eigenlijk over. Dit trekken we na de winterstop wel weer recht.
0 0
SamAFCA10
Haha wat een idioot ben jij, of maak je een grapje :)
0 0
LarsW
Wat zijn dit voor lage cijfers en negatieve reacties? Ajax speelde Utrecht de eerste helft compleet van het veld met technisch verzorgd, aanvallend voetbal. Tuurlijk is het zonde dat die kansen gemist worden maar ik kijk hier 100 keer liever naar dan naar Twente dat laf op de counter met 3-0 wint. Je bent toch Ajax supporter omdat je voor een bepaalde filosofie staat, beetje kortzichtig om hier negatief te gaan zitten doen omdat er toevallig een paar kansen gemist worden. Als je de tweede seizoenshelft zo goed speelt als vandaag word je fluitend kampioen!
0 0
Boer Gijs
Tuurlijk is het vervelend dat je het niet afmaakt. Maar het voetbal is nu in elk geval een stuk beter dan aan het begin van het seizoen. Dat had ik eerlijk gezegd niet zo verwacht. Het stond tegen Groningen als tegen Utrecht goed met Poulsen en Schone op het middenveld. Waarbij Moisander en Poulsen soms van linie wisselen.

De nochalante manier van met kansen omgaan is natuurlijk ook een probleempje. Daarbij moet je niet zeggen: "9 van de 10 win je dit soorten wedstrijden, maar "als je niet scoort win je 0 van de 10 keer". Wat dat betreft moet het echt 10 doelgerichter. Het is namelijk niet de 1e keer dat er zoveel kansen verprutst worden. Bij Roda uit en tegen Psv thuis, hetzelfde verhaal. En tegen groningen voor de beker hadden er ook nog 3 bij gemogen. Dus een scorende spits en meer pit voor het doel, graag!. Maar toch, ik geniet van het combinatiespel van dit Ajax. Tegenstanders komen er gewoon niet aan te pas. Heel knap. Allemaal te danken aan Frank de Boer volgens mij. Hopelijk maakt hij 10 jaar inderdaad vol (of nog langer).
0 0
Cello
Ik kan je helemaal volgen in je verhaal. Maar één ding is ook niet geheel onbelangrijk, ja zelfs niet als je zo goed speelt als bijvoorbeeld vandaag de eerste helft en dat is: geluk.
De bal moet ook net een keer goed vallen.

Als je dan ziet dat bij Feyenoord, dat toch echt minder speelt, dan net weer wel de bal goed valt. Als je dan bij PSV eigenlijk bij alle 3 de eerste goals ziet dat ook daar geluk wel wat meezat...tsjah.

Soms is dus zelfs goed voetballen alleen niet goed genoeg en heb je het ook even nodig dat het meezit. Dat je niet je evenwicht verliest, dat de bal niet onder je blijft hangen, dat niet nog net (met meer geluk dan wijsheid) een verdediger nog net een teentje tegen een bal krijgt en ga zo maar door.....

Kijk had een Bulthuis vandaag net zo als een Looms gisteren bij NAC een assist gegeven bij de 0-1 van Lens....dan hadden we, weet ik zeker vandaag heel anders gesproken over de prestatie van Ajax, want dan was het dikwaarschijnlijk erop en erover geweest vandaag.......

Het moet dan ook net wat meezitten. Dus niet altijd valt alles af te dwingen......
0 0
Boer Gijs
Helemaal mee eens dat het mee moet zitten. Dat heeft denk ik ook nog te maken met het verschil in tegenstand (ik sla Utecht wat hoger aan dan Nac en Groningen).

In elk geval, we zijn het erover eens dat je ook geluk moet hebben. Toch denk ik dat de staf van Ajax er echt wel op hamert om overtuigender te worden in het slot van een aanval. Het spel is al flink verbeterd. En De Boer kennende wil hij het afronden ook verbeteren.

Nu ik er zo over nadenk, we missen natuurlijk nog steeds Siggy (of een andere scorende spits) die 1) de aandacht afleidt van spelers met wat minder scorend vermogen en die 2) de aandacht vraagt van een verdediging, zodat andere spelers net wat meer ruimte/tijd krijgen.
0 0
Jeffrey15031
Wat heb ik me geërgerd aan Fisher. Denkt al die er is dat egootje! Kan leuk voetballen,maar is er nog lang niet.

Wel genoten van Poulsen, hoeveel rust hij brengt in het team. Zoals hij vandaag speelt, kan hij nog heel belangrijk zijn voor Ajax.
0 0
Cello
Fischer ja, maar van het zelfde laken een pak was het met Boerrigter hè.... ook net zo ego-tripper vandaag als Fischer. Altijd de moeilijkste oplossing zoeken ipv de makkelijkste manier....
0 0
AFCA19
Het is ook nooit goed, Fischer een ego tripper en Eriksen een slappeling. Vandaag was het spel gewoon goed en had het 0-5 moeten staan. Maar deze wedstrijd speel je nou eenmaal een keet in het seizoen. Paar seizoenen terug ook tegen Sparta thuis.
0 0
ajax1981
Ik had die wedstrijd tegen Sparta ook nog op mijn netvlies.

Het spel van gisteren was gewoon goed verzorgd, en als je deze wedstrijd met 0-4 had gewonnen had niemand er iets van gezegd,
0 0
joeyboyajax!
Vanwege het spelbeeld kan ik hier zo geirriteerd om raken.. Het is een beter resultaat dan vorig jaar, maar dit is gewoon slordig. Achja, aan het eind van het seizoen staan we weer met de schaal in onze handen maar dit was onnodig.
0 0
MelleAfca
We moeten niet vergeten dat we elke topper op Feyenooit na, gwn allemaal uit moeten spelen he..
0 0
Cello
Ja is wel zo... maar Ajax speelt in principe zowel uit als thuis toch hetzelfde spel, dezelfde spelopvatting.
En daarnaast waren we vorig seizoen de best uitspelende club èn doen we het dit jaar ook niet slecht waar het de uitduels aangaat (dacht dat we tweede of zo staan).

Dus ja. Dan blijft alleen over dat je het thuisvoordeel wbt supporters niet hebt....maar als we gewoon de stijgende lijn van de laatste weken doortrekken mag dat niet echt een groot probleem zijn.
0 0
Balgobind
Boerrigter verschrikkelijk. Fischer te slordig. Horsen komt veel te kort, en de jong echt pfff. Svp Jody lukoki volgende keer. Blind prima partij weer
0 0
MelleAfca
Wat hoop ik dat Sigtorsson en Serero (en Boilesen) er tegen Feyenooit weer bij zijn zeg,
Met Sigi had je deze wedstrijd dus met 0-3 gewonnen, tjonge jonge ik kon wel janken om onze aanval..
Trouwens is het gwn een schande dat we op dit moment geen fatsoenlijke RV hebben in onze selectie, Jody is nog te licht om basisspeler te worden, ik zie graag een nieuwe RV komen maarja dat zal niet gebeuren..

Snap het nut van Derk op rechts eigenlijk helemaal niet, zijn kwaliteit is toch buitenom en een perfecte voorzet geven met zijn linkerbeen?
0 0
oud-west
Vinden jullie het niet markant dat de oude rot Poulsen duidelijk de beste was van het team?
0 0
Cello
Nee eigenlijk niet. Speelt al een tijdje nu weer op constant niveau. Dus het verrast niet zo.
Maar het was vandaag heus niet zo slecht als al snel wordt geroepen. Ik durf wel te beweren dat het in de eerste helft en delen van de tweede helft zelfs goed was..... alleen werd de trekker niet over gehaald. Afronding.

En dat is al heel anders dan wanneer je niet eens in scoringsrijke positie komt. Kijk...dan kan kan je terecht spreken van slecht als je dat niet eens weet te bereiken....
Daarom was het vandaag niet slecht, ook niet goed, maar gemiddeld genomen voldoende ookal valt de uitslag dan tegen.
0 0
IamLegend
Utrecht heeft niet gewonnen dus ik ben te vrede!

de lijn van de 1e helft doortrekken(was echt geweldig). En dan is die 3 punten achterstand niets. Dan staan we zo boven aan als we alles blijven winnen.

Wat een kut ploeg hoe ze als handbal voetbal staan te verdedigen. Net ping pong...
0 0
mitchafca
mag toch hopen dat jij eerste seizoens helft bedoeld? en niet eerste helft van deze wedstrijd.
0 0
IamLegend
Is toch duidelijk dat ik het over deze wedstrijd heb?

En dan nog vond ik ook de 1e helft van dit seizoen geweldig. We hebben maar 3 achterstand punten in te halen... Eerder was die gat veel groter!

Ajax moet nou eenmaal altijd groeien in hun spelletje aan het begin van het seizoen.
In haal race is al paar weken geleden ingezet.

Dus ik ben ook tevreden over de 1e seizoenshelft.
0 0
mitchafca
eerste helft was toch een schande zoals er met kansen word omgegaan.
0 0
Cello
Was idd een schande hoe er met de kansen werd omgesprongen, maar desondanks had ik het een groter probleem gevonden als die kansen er niet eens zouden zijn geweest. Want dan was het pas echt een probleem geweest en had je ook slecht gespeeld.
Daarom kan je nu net niet echt zeggen dat er slecht gespeeld werd, maar de afronding, net zoals je zegt heel belangrijk bij je aanval, liet enorm te wensen over.

En daarbij ontbeer je verder ook net dat beetje geluk bij de laatste aannames, dat een bal net wegspringt van de voet, of een verdediger krijgt bij meer geluk dan wijsheid net een teen tegen de bal..... het moet dan ook net even meezitten.
0 0
IamLegend
Natuurlijk vergeten ze zich te belonen. Dan hoef je niet te zeggen dat het een schande is...

Liever voetballend met de Ajax filosofie ten onder gaan, dan winnen met de Martin Jol stijl.
0 0
ELPISTOLERO
Want? Dat vond je slecht?

De eerste helft was uitstekend, tot de afwerking.
0 0
mitchafca
wel het belangrijkste van een aanval de afwerking.
0 0
Cello
Excuse me?.

Kan je even normaal reageren alsjeblieft?. Het jammere is dat er geen echte moderators zijn hier want anders had je wel effe een ban mogen hebben.

Totaal onfatsoenlijk gedrag.... zelfs voor AS begrippen. Zo gaan we hier dacht ik niet met elkaar om!.
0 0
Cello
Hoe zonde het ook is dat we vandaag weer 2 punten aan de concurrenten kado hebben gedaan.... (alleen Vitesse verloor echt). Toch heb ik niet zo'n slecht gevoel over de laatste weken/maanden.
Begin november stonden we 10 punten achter Twente, 9 punten achter PSV, 6 punten achter Vitesse en ik dacht 3 a 4 punten achter Feyenoord. Kijkende naar hoe het er nu voor staat, had het natuurlijk nog beter kunnen zijn... op slechts 1 punt van beide koplopers, maar hey!.... 3 punten achter klinkt al heel anders dan wat het was bijna 2 maanden geleden.....
0 0
HarryHarHar
Helemaal gelijk alleen mag je voorlopig gerust van 4 punten achterstand praten i.p.v. 3 want Pisvee heeft + 42 doelpunten en wij + 22 die 20 moeten we bij een gelijke stand toch ook wegwerken!
0 0
Cello
Op zich is het waar. Maar dat is pas relevant op of na de 34ste speelronde... en er kan in de tussentijd nog heel veel gebeuren, zal ook nog veel gebeuren!.

Daarbij hebben wij als Ajax in de voorbije jaren ook vaak genoeg veruit het beste doelsaldo gehad èn werden we desalniettemin toch geen kampioen.....

Ik focus me nu maar een beetje op iets anders opvallends tot op heden. Tuurlijk hebben wij nu 7 keer gelijk gespeeld en daardoor veel kostbare punten verspeeld....maar dat isd ook vaak geweest omdat het kwartje net verkeerd viel.
PSV heeft wel degelijk reeds 4(!) keer verloren èn deed dat niet omdat het kwartje net verkeerd viel. Waren alle 4 terechte nederlagen. Wanneer dat bij hen niet snel verandert dan denk ik toch dat zij uiteindelijk niet blijven meedoen om de titel. Bij Ajax is het dan ook een aantal keren wisselvallig geweest, maar de pieken en dalen bij PSV bijvoorbeeld waren hoger (waardoor ook het doelsaldo flink opgeschroefd raakte) en dieper en persoonlijk denk ik dat dat moeilijker om te keren is dan het omkeren van gelijke spelen in overwinningen......

Belangrijk voor ons gaat zijn wbt competitie hoe of we starten tegen Feyenoord en daarna Vitesse dacht ik. Dat zijn iig 2 clubs die dicht bij ons staan en waar we dan ook direct zelf (althans voorlopig) mee kunnen afrekenen in de strijd om het kampioenschap. Kom je die goed door dan sta je er voorlopig goed op wbt de rest van het seizoen.
0 0
HarryHarHar
Als we de tweede helft van de competitie spelen zoals de eerste helft tegen Utrecht dan zit ik nergens over in want Danny Hoesen hebben we ook nog en hopelijk gaat het nu wel weer goed met Sigthorsson want die is weer op de trainingsvelden... Babel komt er ook weer aan dus kan het maar zo een hele mooie tweede helft van de competitie worden met nr. 32 als beloning!
0 0
Ajaciedbrad
Precies en 20 januari staan we weer 3 punten los van Feyenoord. Psv en twente gaan ook nog wel punten verspelen. En ik zie Vitesse wel afhaken. Gaat een spannende titelstrijd worden tussen AJAX, psv, Fc Twente en Feyenoord. Zoals ik de 4 clubs opnoem denk ik ook dat die topvier aan het eind te zien is in de competitie!
0 0
Cello
Nou van mij hoeft het dit jaar niet zo spannend te worden. Als we een beetje die wisselvalligheid eruit hebben en dan ook niet meer zomaar onnodig puntjes morsen dan kan het wel weer eens gebeuren dat we uitlopen en niet meer achterhaald worden...

Nu is het al jaren spannend, maar het mag ook wel weer eens wat rielekster wbt Ajax. En dat zou alleen maar weer ten goede komen aan de andere twee fronten waarop we nog aktief zijn: De Beker en de EL.
0 0
Ajaciedbrad
'2-1 feyenoord. Klote geluk. Ajax had ook gewoon kansen af moeten maken. Waarom speelde Ajax niet met HOESEN?
0 0
Liefhebber
Kutkakkies 1-1 !!!! Heerlijk!!!

De Leeuw mist voor open doel. Had 1-2 moeten staan.

En nu die kut Pelle 2-1 paar minuten voor tijd. Drama-weekend voor ons.
0 0
AJAX1996
Tja hoesen bleek de laatste wedstrijden ook niet de beste afmaker te zijn
0 0
Cello
Wat maak jij je druk om Feyenoord zeg!.
0 0
tyzinho
Ajax moet in de winter iemand komen die een vrije trap tussen de palen kan schieten, gaat helemaal nergens over wat deze mensen met een vrije trap doen. Zelfs bij de 3e klas amateurs zijn er spelers die een bal beter kunnen raken. Sinds Suarez weg is is er niemand die er regelmatig een vrije trap binnen schiet.
0 0
ajax19
Jammer boys, twee punten verloren. Na de winterstop hebben we eigenlijk alles nog in eigen handen en dus gaan we weer met die titel aan de haal. Kop op!
0 0
3*stars*3
Ik kijk nu naar die kakkerlakies en wat is dat een overschat team zeg!
Die moeten we na winterstop gelijk slopen!
0 0
AjaxD1986
Babel = linksbuiten, De Jong = Middenvelder, Hoessen = 21 jaar en een speler ala Babel, Sightorsson = Heel vaak geblesseerd. Conlusie = Geen echte scorende spits!
0 0
3*stars*3
Babel is idd gehaald als linksbuiten maar zijn beste wedstrijden speelde als spits en vooral tegen Utrecht in beker en in Dortmund.
Daarna ging Boer spelen met die systeem, Eriksen als valse spits en toen moest Babel vanaf links komen en dat waren niet zijn beste wedstrijden...
0 0
Professor
Beetje teleurstellend zoveel kansen en dan niet kunnen scoren, veel verkeerde keuzes Boerrigter, Fischer, Schone. Maar wat ik wel opvallend vind is dat veel mensen Blind goed vonden spelen. Ik denk dat veel mensen hier niet kijken naar het verdedigen van hem en het helpen van anderen spelers. Kan me toch niet ontrekken aan het feit dat Duplan toch wel heel erg gemakkelijk voetbalde de tweede helft. En dat is toch een eerste vereiste voor een linksback zijn directe tegenstander uitschakelen. Aanvallend doet Blind leuk mee maar verdedigend echt benedenmaats. Voor de rest speelde ajax best aardig en als ze deze lijn doortrekken de tweede helft van de competitie kunnen ze met psv, twente en Fnoord om het kampioenschap spelen. Misschien is er nog wel iets van versterking nodig in de voorhoede, natuurlijk hebben we wat blessures maar dat er zowat geen voorhoedespelers op de reservebank zitten is toch wat slordig!!
0 0
AjaxD1986
Heb je de wedstrijd wel gezien? Blind was de beste speler op het veld vandaag! Voorkwam vaak spelers in kansrijke positie om aan de bal te komen, leverde vaak strijd voorin en achterin en zijn balaanname was perfect en oh ja er ging ook nog dreiging van hem uit in aanvallend opzicht!
0 0
nefit
Verdediging en middenveld prima,aanval drama.
0 0
Robinjo1988
Al met al niet ontevreden de winterstop in. Na een vroege inhaalrace staan we maar 3 punten achter, waar het voorgaande jaren ongeveer 10 punten waren. We hebben al 3 lastige uitwedstrijden gehad en van kutrecht hebben we helemaal geen last meer dit jaar. Bovendien zitten we nog in de beker en EL.

Ook beginnen we steeds beter te voetballen. En na de winterstop komen Babel Siggy en Serero nog terug dus als we dit niveau doortrekken zit die 32e titel er zeker in!!
0 0
Cello
Daar heb je gelijk in. Er is duidelijk een stijgende lijn te bespeuren. Het spel wordt echt met de week beter, daar doet de sof van vandaag niets aan af, want in principe was het spel vandaag ook niet slecht (zeker eerste helft niet), maar lag het vandaag puur en alleen aan het afmaken van kansen. Maar over het veldspel kan je onmogelijk ontevreden zijn, ik ben het ten minste niet. Alleen hadden we vandaag bijna alleen maar 6-jes met een 7 voor Vermeer en een 8 voor Poulsen (die echt goed was vandaag), maar dat is te weinig om te winnen. Daarvoor hadden er meer zevens en achten (vooral in de aanvalslinie) moeten staan....en dat was helaas niet zo.

Dat je hierboven dus ziet, dat sommige spelers dus onvoldoendes krijgen..... dat is natuurlijk bezijden de waarheid.
0 0
AlexIbarra
Helemaal mee eens, Poulsen als enige erg sterk vandaag.
0 0
Robinjo1988
Dat spelers onvoldoendes krijgen is denk ik doordat die zeikerds hier extreem lage punten geven als Ajax niet wint. Maarja die cijfers op AS moet je ook niet al te serieus nemen...
0 0
3*stars*3
Voor de wedstrijd hadden we nog een discussie want ik zei dat ik Ajax niet zou zien winnen maar hun hebben me toch positief verrast.
Ik dacht dat we weer te onder gaan tegen een knokploeg en nog om 12:30.
Jammer dat we laatste wedstrijd van het jaar hebben gespeeld want ik zie ook die stijgende lijn.

We hebben in 2013 wel een paar moeilijke uitwedstrijden tegen:P$V, Twente en Vite$$e.

Maar ik zie voor de rest wel mogelijkheden voor ons.
0 0
Cello
Met 3 punten verschil op Twente en PSV en nog 16 duels te gaan, waarbij je idd beide ook nog persoonlijk treft is het natuurlijk volledig open strijd.
Al had ik graag op slechts 1 punt gestaan van beide, want dan weet je dat gelijk bij welke misstap van òf Twente òf PSV je er al gelijk overheen gaat (als je zelf wint). En als je dat doet nog vóórdat je die beide treft dan schept dat toch een iets lekkerder gevoel wetende dat zij dan van jou moeten winnen en jij in principe dan om voor hen te blijven ook gelijk kan en mag spelen. Dat legt dan de druk volledig bij hen.
Nu is de druk bij ons. Want elke keer dat we nu verslappen en zij winnen wordt het gat gelijk heel groot. Dat had ik dus liever andersom gezien.
0 0
tyzinho
Ajax moet in de winter iemand komen die een vrije trap tussen de palen kan schieten, gaat helemaal nergens over wat deze mensen met een vrije trap doen. Zelfs bij de 3e klas amateurs zijn er spelers die een bal beter kunnen raken. Sinds Suarez weg is is er niemand die er regelmatig een vrije trap binnen schiet.
0 0
omisom
en vorige week knalde Derk hem er wel in en toen....... toen waren we allemaal blij en nu..... nu moet hij maar vertrekken, is hij een L.. en nog meer van die namen.

Oké twee verschillende helften gezien, de 1e waarin we superieur waren en 0-3 voor hadden moeten staan, en een 2e waarin FCU duidelijk meer grip op de wedstrijd had en wij het eigenlijk lieten afweten. Eigenlijk begreep ik niet waarom Hoesen zo laat kwam het was duidelijk dat Fischer er vandaag niet bij was.
0 0
Aadje kenner
Ajax heeft goed gespeeld en verdiende op basis van de eerste helft meer. Helaas maar zulke wedstrijden zitten er gewoon tussen. Het gat is slechts drie punten en ik zie het nog helemaal goed komen.
0 0
jollie18
Heb de wedstrijd nog niet gezien maar jammer dat we zoveel kansen gemist hebben. Eigenlijk onnodig dit gelijkspel dus! Maar uit bij Utrecht 0-0 spelen is ook goed gezien de laatste jaren. En we staan maar 3 punten achter dat is wel eens anders geweest.
0 0
AjaxD1986
Het moet allemaal natuurlijk nog groeien maar we missen gewoon een echte killer voor de goal zoals Siggi. En al dat gezeik op spelers is onzin alleen maar omdat iedereen gefrustreerd is! Feit blijft gewoon dat we geen echte killerspits hebben.
0 0
Bazenvan95
Het ging gewoon prima met Hoesen in de spits, ook toen Babel in de spits stond ging het prima.. Toen moest hij weer naar links voor Eriksen, elke keer weer het aanspeelpunt weghalen kost elke keer punten
0 0
vakMforever
Wij hebben geen spits nodig hoor....!!!!!!
0 0
AjaxChampion77
Het is weer zover, puntverlies en iedereen begint weer te zeiken op alles wat los en vast zit. We hadden moeten winnen inderdaad maar helaas, we waren wel de betere. En als de Boer had moeten wisselen, wie had hij er dan in moeten brengen? Hou toch op met dat gejank, het gaat toch juist goed de laatste weken.
0 0
Bazenvan95
Het ging gewoon prima met Hoesen in de spits, ook toen Babel in de spits stond ging het prima.. Toen moest hij weer naar links voor Eriksen, elke keer weer het aanspeelpunt weghalen kost elke keer punten
0 0
PietBon
Zo slecht was het nou ook weer niet, zeker in de eerste helft. We hadden wel erg veel pech met de afwerking. Ja en je weet het, als je zelf niet scoort dan kun je het lastig krijgen. Al met al kan ik wel vrede hebben met de 0-0 Utrecht had ook niet de macht die ze in het verleden wel hadden. Duplan maakte in het begin van de 2e helft nog wel even het verschil. Maar goed dat ie nog niet fit genoeg was voor een hele wedstrijd.
0 0
Gulpen
Als ik de reactie lees van de meeste zogenaamde supporters dan word ik misselijk. Steun je club eens op een positieve manier. Ajax speelde 1ste helft super. 0-3, 0-4 was normale ruststand geweest. Helaas gebeurd dat niet. En dat het 0-0 word is zeker balen. Maar bekijk het positief. We staan maar 3 punten achter de koplopers. Maanden maart, april zijn de beste maanden. Ik zie Ajax dit seizoen ook weer kampioen worden.
0 0
Frank1970
Het wissel beleid van Frank valt me ook erg tegen ! Veel te laat Hoesen in gebracht
0 0
Melvin01
Eindelijk winterstop! Deze inhaal race heeft veel kracht gekost! Knap wat we de laatste wedstrijden hebben laten zien! Viel me niet tegen..ups en downs en bij vlagen goed voetbal. Nu stabiel uit de winterstop komen! Siggi fit, boerrigter miss fit, babel weer bij de groep boilesen die hopelijk aanhaakt, sana die evt zijn goeie indruk in het begin kan evenaren! Even lekker rusten, daarna in brazilië in vorm komen en knaken in 2013: OP NAAR DE 3E KAMPIOENSCHAP ACHTER ELKAAR!
Fijne kerst iedereen; supporters en ajax.
Afwachten of er een extra spits bijkomt wat ik wel hoop en wat spelers verhuurt worden.

Tot volgend jaar!!
0 0
Liefhebber
Wat loopt iedereen hier te schreeuwen dat Hoessen eerder gebracht had moeten worden. Hoessen brengt ook niks. De meeste ballen springen van zn voeten, standaard verkeerd kaatsen, geen actie en geen echte killer. Komt gewoon zwaar tekort voor ons niveau.
0 0
Robinjo1988
Nou hij scoort makkelijker als de Jong. Meer een spits. Siem is gewoon geen spits
0 0
AjaxD1986
2 minuten extra tijd terwijl er constant tijd werd gerekt door meneer kramp en die 3 ballen steeds op het veld? Weer die kakkerlak van een Makkelie die het voordeel maar al te graag aan de tegenpartij gunt! Maar ja hoe frustrerend ook Utrecht verdedigde goed en dat was ook meteen alles wat ze goed deden. Ajax was gewoon 90 min lang de betere ploeg maar de bal wilde gewoon niet tussen de palen. Shit happens .... erg frustrerend allemaal vooral als je zo goed speelt en de tegenpartij als een stel laffaards achterin blijft.
0 0
ajaxciedforlive
boerrigter speelt soms wel aardige wedstrijden, maar hij komt echt te kort voor het niveau ajax. Zijn handelingssnelheid is erg traag, als hij aan de bal is ziet het allemaal knullig uit en hij is erg voorspelbaar. Dit is mijn mening over hem!
0 0
geronimo
ben ook teleurgesteld maar wat een onzin kraam jij hier uit jongen.
0 0
OnkelXXX
Boerrigter is echt een heel vervelend mannetje. Voor de rest denk ik gewoon een beetje pech gehad. Maar Frank, waarom wissel je zo laat? Er was wel iets eerder behoefte aan wat nieuwe en frisse impulsen!
0 0
OnkelXXX
Boerrigter is echt een heel vervelend mannetje. Voor de rest denk ik gewoon een beetje pech gehad. Maar Frank, waarom wissel je zo laat? Er was wel iets eerder behoefte aan wat nieuwe en frisse impulsen!
0 0
Vinc-ajacied
FC Laftrecht strikes again
0 0
Linaatje04
Jammer dat hier punten verspeeld zijn, in de 1e helft hadden de kansen benut moeten worden dan was het makkelijker geweest om de wedstrijd uit te spelen. Voetballend was het redelijk tot goed. Na de winterstop Hoesen als vast spits op t veld en er vol voor gaan. De 2e seizoenshelft speelt Ajax vaak beter, dus het beste zit er hopelijk nog in.
0 0
OnkelXXX
Boerrigter is echt een heel vervelend mannetje. Voor de rest denk ik gewoon een beetje pech gehad. Maar Frank, waarom wissel je zo laat? Er was wel iets eerder behoefte aan wat nieuwe en frisse impulsen!
0 0
ST
Inderdaad. Zo slap vind ik dat. Hoesen had maar 10 min. Boerigter had er ook wel uit gemogen. En wat heeft die Schöne toch een ontzettend trage balbehandeling. Hij is echt langzaam.
0 0
aJaxppy
Dr Jekyll en Mr Ajax. Wat een verschil tussen de eerste en tweede helft... dit kan toch echt niet.
0 0
HarryHarHar
Ik kan het bijna niet uit mijn mond krijgen maar een klein tipje voor onze jongens, in de Vakantie toch maar naar wat videotjes kijken van Pisvee want die gaan wel goed met de kansen om, ze hebben halverwege de competitie al 18 maal meer gescoord dan ons aller Ajax, dat behoort toch aan ons, de meest scorende ploeg, ach dan moet het de tweede helft van de kompetitie maar gaan gebeuren.. fijne dagen allemaal!
0 0
Ajaxenschede

F de boer heeft weinig keus om mensen te wisselen , anders had hij het allang gedaan .
Fischer had moeten scooren en Boerrigter daar heeft F de boer zich zwaar op vergist die moet beter presteren of lekker anders gaan spelen!!

0 0
ST
Lukoki en Hoesen leek mij genoeg
0 0
Ajaxenschede
Lukoki was niet fit maar Hoesen mocht er ook van mij wel eerder in komen ,,,
0 0
3*stars*3
Idd maar vergeet Siem ook niet he, die speelde ook weer zwak!
0 0
Cello
Dat is ook weer te gemakkelijk en puur en alleen op basis van scoreboard. Niemand speelde zwak, maar het probleem was dat ook niemand echt goed speelde.... dat is een heel verschil. Het verschil tussen net wel of net niet scoren.

Iedereen was voldoende, Vermeer en Poulsen vond ik er wat bovenuit steken, maar om echt te winnen had je vandaag in de aanvalslinie minimaal één speler nodig die echt de trekker kon overhalen en dus een 8 of iets dergelijks zou scoren...... en die was er niet.
0 0
flasher93
1ste helft moesten ze het afmaken zodat Utrecht de 2de helft niet eens het idee had dat ze een kans hadden. Om nou te zeggen dat ze slecht speelde kan niet. Boerrigter was ongelukkig in zijn acties en begin 2de helft beetje slordig. Maar 3 punten achterstand op de nummer 1 moet te doen zijn. Het kon erger aflopen want Utrecht kreeg ook meer kansen. Maar er zat meer in, helaas.
0 0
3*stars*3
Onnodig puntverlies en wat een irritante ploeg heeft Utrecht met hun tijd rekken.
2min blessure tijd?!Alleen V.d Hoorn had al 4minuten gerekt joh...
0 0
sapp
4X laten liggen in de 1e helft, helaas en tot volgend jaar!
0 0
flasher93
1ste helft moesten ze het afmaken zodat Utrecht de 2de helft niet eens het idee had dat ze een kans hadden. Om nou te zeggen dat ze slecht speelde kan niet. Boerrigter was ongelukkig in zijn acties en begin 2de helft beetje slordig. Maar 3 punten achterstand op de nummer 1 moet te doen zijn. Het kon erger aflopen want Utrecht kreeg ook meer kansen. Maar er zat meer in, helaas.
0 0
3*stars*3
Onnodig puntverlies en wat een irritante ploeg heeft Utrecht met hun tijd rekken.
2min blessure tijd?!Alleen V.d Hoorn had al 4minuten gerekt joh...
0 0
Lewis Hamilton
Ik zou Helenius maar snel ophalen, meer kansen missen kan niet. De Jong wat een droeftoeter.
0 0
hyun jun suk
Weet niet waarom Boerrigter zo laag cijfer krijgt hij was de enige die dreigend was 2 schoten op doel waarvan 1 op de lat en tuurlijk die laatste vrije trap was zonde maja hij liet nog wel wat zien in tegenstelling tot de zwaar falende Eriksen die constant balverlies leed.
0 0
Rob1706
Net tweede helft gekeken hier in Thailand. Kan echt niet begrijpen dat 2 vrije trappen van vlak buiten de 16 simpelweg hoog over worden geschoten. Mag toch van duurbetaalde profs verwachten dat men in ieder geval in staat is om te kunnen mikken of is dat al teveel gevraagd? Op dode spelmomenten kun je heel goed trainen maar dit sloeg echt nergens op. Gelukkig wordt kerst niet echt gevierd hier maar heb nu al een kater!
0 0
Cello
Heb je gelijk in. Het is eigenlijk een schande dat vrijetrappen, zeker als ze zover over gaan, op deze manier genomen worden. Van full-profs mag je wel beter verwachten. En daarmee bedoel ik niet dat iedere vrije trap een goal hoort te zijn, maar het hoort wel ten minste voor grote problemen te zorgen bij de tegenstander.
En je weet nooit hoe een bal uit de kluts terecht komt...dan kan je er via een tegenstander toch een scoren of komt ie net voor een Ajax voet en is het ook een goal. Maar gaat ie zover over weet je een ding zeker: weer een kans om zeep geholpen.
0 0
tommiej94
Daar ergerde ik me ook kapot aan ja.
0 0
Bjornzuindas
allemaal trainen, op doel te schieten
ajax was echt goed
beste kanssen waren niet voor ajax

zo jammer
wel gewoon natuurlijk een punt
tegen p en t winnen is er niks aan de hand

je ziet ajax wel erg goed groeien ,frank (ajax) zijn de goede weg ingeslagen .
dit team behouden en rustig door gaan !
0 0
afca-mark1990
zoveel nep supporters hier
0 0
Cello
Te veel ego-tripperij vandaag. Actie's te ver doorvoeren (hoe mooi het er soms ook uitzag) en vooral niet de simpele oplossingen zoieken, maar altijd de moeilijkste oplossing willen zoeken. En op het laatste moment niet de juiste balcontrole....

En ja dan scoor je niet, win je niet en lever je 2 punten in. Ondanks dat je in de eerste helft veruit superieur bent......

Zo geef je weer heel makkelijk Twente en PSV 2 punten extra voorsprong.
0 0
GGSuarez
Eens. Alleen de Boer had wel iets eerder Hoesen mogen brengen.
0 0
AfcaLdam
Willen alle mensen die hier nu huilie huilie doen, a.u.b. niet op de website komen wanneer Ajax aan het eind van dit seizoen de titel pakt. :|
0 0
FDBFTW
Dit is dus de reden dat ik redelijk negatief tegenover Boerrigter ben op dit forum.
0 0
ajax19
Dat kan. Ik persoonlijk prevaleer een linksbuiten juist linksvoorin. Want je ziet dat de ruimtes kleiner worden als hij rechts speelt. Verder is een Boerrigter in vorm een dragende speler voor Ajax.
0 0
sapp
je prevaleert?? lol
0 0
ajax19
Ben je zoiets als heterofoob dat je een ander karakter gelijk als een etter beantwoordt? Verrassend. Betekent 'ik heb voorkeur voor'.

2: Tactiek. 3: Techniek, Concentratie, Snelheid. 4: Mentaliteit. 5: Frank de Boer, Danny Hoesen, Viktor Fischer, Christian Poulsen, Ricardo van Rhijn. 6: Ajax-Publiek, Siem de Jong, Derk Boerrigter, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Toby Alderweireld. 7: Scheidsrechter, Daley Blind, Kenneth Vermeer. 8: Niklas Moisander.
0 0
HarryHarHar
Fijne kerst boys!
0 0
Frank1970
Urgent.......goeie spits gezocht !!!!!
0 0
chaser
kutzooi, zo onnodig.
0 0
FDBFTW
Dit is dus de reden dat ik redelijk negatief tegenover Boerrigter ben op dit forum.
0 0
ambtenaar
We missen echt stootkracht voorin.
0 0
tyzinho
Ajax moet in de winter iemand komen die een vrije trap tussen de palen kan schieten, gaat helemaal nergens over wat deze mensen met een vrije trap doen. Zelfs bij de 3e klas amateurs zijn er spelers die een bal beter kunnen raken. Sinds Suarez weg is is er niemand die er regelmatig een vrije trap binnen schiet.
0 0
hyun jun suk
In de winterstop maar gewoon een normale rechtsbuiten kopen met snelheid en die een man kan passeren word gek van die flankspelers met de verkeerde been op de verkeerde positie.
0 0
AfcaLdam
Willen alle mensen die hier nu huilie huilie doen, a.u.b. niet op de website komen wanneer Ajax aan het eind van dit seizoen de titel pakt. :|
0 0
robert R.
Zwaar balen dit, had veel meer in gezeten. Maar laten we het van de positieve kant bekijken. We staan maar 3 punten van de kop.
0 0
AFCARubeNnn
Lekker realistisch ben jij zeg; 3 punten achter in de winterstop en ajax kan geen kampioen meer worden?
0 0
HarryHarHar
Fijne kerst boys!
0 0
Robinjo1988
ZONDE!
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Frank1970
de Jong en Boerrigter schuld aan dit debacel
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Wayout
wat een kutzooi. Wat een kansen de eerste helft. Schiet een keer op het doel!!! Lijkt wel of ze tot in het doel wilden blijven combineren.
0 0
Andre3000
Jammer.
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Ganggino
Boerrigter speelde en gedraagde zich vandaag een beetje als een debiel. Fischer probeerde telkens met de bal aan de voet vijf man uit te spelen voordat hij schoot.
0 0
AFCARubeNnn
Kut.
0 0
Frank1970
Boerrigter verbannen naar Jong Ajax wat een eigenheimer
0 0
Raikkonen94
Tja op basis vd hele wedstrijd hoort Ajax hier dik te winnen, alleen in de 1e helft had het al 0-5 kunnen staan. Tweede helft was erg matig, niemand die zijn niveau nog haalde. En de vrije trappen van Alderweireld en Boerrigter, dat is wel echt van Jupiler League niveau hoor, gewoon huizenhoog over. We gaan dus wel met een wat wrang gevoel de winterstop in, na een hier een hele goede 1e helft en een slechte 2e helft gespeeld te hebben.
0 0
Andre3000
Jammer.
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Mrger
Met dank aan Fisher en die lamlul van een Boerigter
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Frank1970
Dit kan het kampioensschap kosten met dit soort wedstrijden punten verliezen
0 0
Sammeister
Jesusmina, wat een shit-resultaat. Bij de rust had het gewoon 3-0 moeten staan.
0 0
ObjectoJood
Nja kan gebeuren dit, geklungel met de kansen wel een hele goede eerste helft en de 0 gehouden. Maar 3 punten achter op twente. Niks aan de hand
0 0
Wayout
Okay nog niks aan de hand, maar we krijgen wel p=v uit twente uit, vitesse uit in de 2 de seizoemnshelft. Nu is twente niet zo goed als ze het spel moeten maken evenals vitesse, maar ik baal als een stekker.
0 0
LeonardoAjaxx
Eerste helft goed. Tweede ruk. 3 punten van de kop, mensen ga niet moeilijk doen. Makkelijk te overbruggen en in ieder geval niet weer verloren daar.
0 0
Sammeister
Jesusmina, wat een shit-resultaat. Bij de rust had het gewoon 3-0 moeten staan.
0 0
Frank1970
Hoppa we gaan weer zakken op de ranglijst
0 0
Mrger
Met dank aan Fisher en die lamlul van een Boerigter
0 0
KevinR34
Volgende keer gewoon Lukoki in de basis inplaats Boerrigter. Van Lukoki komt teminste dreiging.
0 0
omisom
bedankt Fischer voor het verlies, zoveel kansen en niet scoren
0 0
Frank1970
Frank de Boer is dik schuld aan dit puntverlies
0 0
Cleo9
sjongejongejonge geef 'm gewoon voor!!!!
0 0
erismaar1club
derk is een facking schele kut homo
0 0
Frank1970
Och verhip ja we donderdag nog gespeeld !!
0 0
Sammeister
We zitten op Ajaxshowtime, niet filosofie.nl
0 0
ajax19
"Never change a winning team" is domme Britse filosofie, die door velen blijkbaar veel te serieus genomen wordt.

Je moet kritisch naar jezelf kijken, om op je best weer voor de dag te komen de volgende keer. Stilstand is relatieve achteruitgang.

Juist wel, anders blijft het niet winnen. Waarom pas wisselen als de schade al geleden is?
0 0
AFCA19
Laten we er maar mee kappen
0 0
Toon meer reacties