De Boer: 'Eriksen moet bijtekenen'

GH, 22-12-2012 om 15:29, 14780 views, AT5 | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
Frank de Boer geeft een uitgebreid interview aan AT5 over het afgelopen jaar. Zo is De Boer erg te spreken over Daley Blind in de Champions League en moet Christian Eriksen gaan bijtekenen. De trainer heeft zich dit seizoen het meest verbaast over de wedstrijd tegen Real Madrid. 'Tegen Real Madrid thuis merkte ik dat mensen door de druk en door de tegenstander andere dingen gingen doen. Ik had verwacht op dat moment dat we verder zouden zijn.'

De positieve uitblinker in de Champions League is Daley Blind. 'Ik vind dat Daley dit seizoen een hele stabiele indruk maakt.Hij heeft altijd al een vrij goed niveau gehaald in de Champions League.'

Ondanks de lovende woorden wacht Ajax tot na de winterstop met verlengen. Wat de reden daar achter is wil de trainer niet zeggen. ‘We zijn zeer tevreden over Blind en in februari gaan we gewoon een goed gesprek aan. De positie is op de moment gewoon goed ingevuld door hem en we hebben achter hem ook nog Mitchell Dijks. Dus in principe willen wij hem niet verkopen. Maar het hangt er ook van af hoe Nicolaï Boilesen zich gaat ontwikkelen.’

Johan Cruijff heeft eerder aangegeven dat Christian Eriksen een nog hoger niveau kan halen. De Boer denkt dan ook dat Eriksen hoger op kan. Wel moet Eriksen gaan bijtekenen anders neemt volgend jaar Viktor Fischer of Lucas Andersen zijn positie in. 'Ik weet gewoon dat hij zich volop wil concentreren op dit moment. Maar hij moet wel gaan bijtekenen. Andersen kan inderdaad op die positie spelen, maar het kan zomaar zijn dat Viktor Fischer zijn opvolger wordt.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PietBon
Blind moet gewoon blijven. Vooral als linksback maar ook als stand in voor Moisander als die een blessure heeft of geschorst is. Wat betreft Eriksen zou ik zeggen teken een verbeterd contract met daarin een clausule waarin staat dat ie voor 15 miljoen kan vertrekken als er een club komt. Dat is voor Ajax veel geld en voor grote clubs een prikkie. Volgens mij is de tijd van de megabedragen wel voorbij. Eriksen is nog niet klaar voor een stap naar de absolute internationale top. Dan kan hij beter nog 1 of 2 jaar blijven als ie dan die stap maakt is ie er ook meteen klaar voor om een rol van betekenis te spelen bij die nieuwe club.
0 0
AfcaLdam
Ik vind dat Blind echt een contractverlenging heeft verdiend. Als hij zich zo blijft ontwikkelen denk ik dat hij echt wel voor een paar miljoen verkocht kan worden over 1 a 2 jaar.

Eriksen.. tja. Brengt toch te weinig naar mijn mening. Bij vlagen briljant, maar nog niet dominant genoeg. Terecht dat hij op de bank wordt gezet indien hij niet bijtekent.
0 0
Pettersson1963
DbV, jij begrijpt het! Het is gewoon te belachelijk voor woorden dat Blind de concurrentie aan moet gaan met een speler die altijd ziek, zwak of misselijk is. Dijks is geen alternatief voor Blind, Daley heeft gewoon de verkeerde achternaam en Cruijff heeft nog een rekening open staan met vader Danny. Daley is een exponent van de huidige jeugdopleiding en de enige speler die dit seizoen aantoonbaar beter is geworden! Eriksen, Vertonghen en De Jong waren de afgelopen twee seizoenen de dragende spelers en in het huidige seizoen is Daley een zekerheidje op de LB Positie en één van de meest constante spelers in het huidige Ajax! Jammer dat Cruijff zo haatdragend is en dat hij talenten afrekent op hun afkomst...
0 0
Hwb
Wat doet Cruijff dan met/tegen Daley Blind? Volgens mij zie je weer eens dingen die er totaal niet zijn.
0 0
ajax1900
DbV, altijd goed om te zien dat er mensen simpele feitjes kunnen omtoveren tot een spannend stripverhaal.

Feit 1: is dat er voor elke positie een bepaald salaris budget is voorzien.
Feit 2: is dat de bank posities niet die moeilijkste/ belangrijkste posities zijn in het voetbal en daar het budget kleiner zal zijn als bijv. De spits positie.
Feit 3: Het verhaal bij Ajax is nu dat er 3 potentiële zijn voor de linksback positie: Dijks, Boilesen, Blind. Hiervan hebben laatste twee een behoorlijk salaris.

Ik neem aan dat Ajax een voorziening heeft gebudgetteerd voor de linksback positie met de grootte van 1/2 laag en 1 hoger salaris. Om hier aan te voldoen is nu de goedkoopste mogelijkheid om Blind niet te verlengen. Binnnen het budget en een goede speler laten gaan of Blind behouden en de hogere kosten voor lief nemen? Dit is nu de afweging die ze moeten maken en daarom wordt het waarschijnlijk ook vooruit geschoven in de tijd.

Of zie ik het verkeerd?

Ps: ik hoop dat Daley blijft- een Mister Ajax lijkt mij wel wat!

0 0
Cello
Grappig als je de berichten zo volgt. De club en supporters willen dat Overmars bijtekent, Overmars op zijn beurt wil dat De Boer bijtekent, die op zijn beurt weer wil dat Eriksen bijtekent....

Tsjah.... goed voorbeeld doet volgen hè?. Dus als Overmars nu begint, dan De Boer en dan Eriksen. En wie weet heeft Eriksen's bijtekenen wel weer effect op een ander die dan ook weer bijtekent......
0 0
Pettersson1963
V12, Nicolai Boilesen in potentie beter dan Blind? Ik ben benieuwd waar je dit op baseert, Boilesen heeft nog helemaal niets laten zien. Ik ben overigens benieuwd wat FdB gaat doen wanneer Eriksen niet bij wil tekenen. gaat hij de beste speler van Ajax dan frustreren door hem op de bank te zetten?
0 0
V12
Als Boilissen fit wordt is hij in potentie beter als Blind. Maar ja hoe fit wordt hij. Heeft hij de explosieve snelheid en fitheid nog? Blind is zeker niet slecht. Maar Ajax wil geen Boilissen, Blind en Dijks voor 1 positie. Bovendien heeft Blind al een behoorlijk salaris. Ga je hem nu 900.000,- euro bieden? Dat is toch meer iets voor dragende spelers en dat is Blind dan weer niet. Ook is hij geen speler die ze binnenkort voor 6 tot 8 miljoen gaan doorverkopen. Best lastige situatie dus waarom niet even doorschuiven naar Februari. Wellicht is Boillissen dan fit. Je onderhandeld een anderhalve maand en weet dan wel wie je wilt houden en wie je gaat verkopen/verhuren. 2 dure contracten voor de linksback positie is ongewenst.
0 0
DbV
Op zich ben ik het volledig met je eens, maar volgens mij zie je 1 ding over het hoofd: Dijks is niet goed genoeg, zeker technisch gezien niet. En van Boilesen weet je idd niet zeker of hij ooit op gewenst niveau komt, dus lijkt het me dat je een echte Ajacied als Blind zsm een nieuw contract aanbiedt!
0 0
glob
jijsnapt het.
0 0
Jajijdaar
+1 AT5

Die journalisten vragen echt heerlijke vragen, echt goede vragen die ik/wij graag zouden willen horen, ze irriteren ook de trainer niet.
0 0
KevinR34
Eriksen moet nog gewoon een jaar of 2 a 3 bij Ajax blijven en dus nu zijn contract nog verlengen. Hij is nog niet klaar voor de Europese top. Ik vind het frustrerend en erg jammer dat spelers steeds vroeger naar het buitenland willen vertrekken. Eriksen is pas 20 jaar man. Waar heb je het over. 23 a 24 jaar is de ideale leeftijd om de stap naar de Europese top te maken. Dan heb je de meeste kans op slagen. Vertrek je eerder dan loop je een veel groter risico om op de bank te belanden en als je dan niet vaak speelt heeft dat negatieve gevolgen voor het verloop van je carriere. Nou Eriksen, ik hoop dat je slim genoeg bent om nog even wat geduld te hebben. Eriksen heeft moeite om met beide voeten op de grond te blijven staan door al dat opgehemel.
0 0
AFCAMARK
Ik denk toch dat ajax is een gesprekje moet starten met djuricic wat een schitterende voetballer is dat zeg . Ik zou hem volgend jaar graag op 10 zien. Maakte net ook weer een schitterende goal tegen vitesse
0 0
Georginho
Ja lekker doelpunt vooral dat stifje erna
0 0
De scout
hier weer de Daley Blind fan. Frank herhaald mijn woorden. Daley wordt belanrijk voor Ajax, is nog zo jong en wordt belangrijk voor oranje. Dat is mijn visie. Eriksen wordt voor heel veel en misschien voor te veel geld verkocht aan Engeland. goede deal
0 0
Jst
Hij is zeker de revelatie van dit seizoen samen met Fischer. Alleen zet Blind alsjeblieft centraal achterin uiteindelijk.
0 0
AfcaOss
Gaat uiteindelijk ook gebeuren denk ik net als zijn vader. Las in het ad vandaag dat danny ook als back is begonnen en dat ie vind dat dalen nu verder is als hij op zijn 22ste
0 0
Raikkonen94
Hoe zeer ik ook fan ben van Eriksen, hij moet verlengen en anders laten vertrekken in de zomer. Ik denk zelf nog steeds dat hij wel wil verlengen, niet direct met 3 jaar maar 2 jaar is ook goed. Duidelijk is wel dat het talent er vanaf druipt bij deze jongen en als hij echt als nummer 10 mag spelen met twee stofzuigers achter zich, dan zou hij zich nog veel meer kunnen profileren.
0 0
l0l
Iedereen heeft het maar over die Dijks, dat hij zo geweldig is. Geef mij maar Blind die heeft veel meer klasse. Die Dijks is zo type, die naast ze schoenen nu al loopt. Met ze handschoentjes aan in de Kuip, wat is dat voor natnekkerig gedoe.

Even op Eriksen terug, teken bij en doe dat is uit loyaliteit. Weet je wat dat is meneer Eriksen? Heb het gevoel dat Frank het niet erg vind als Daley vertrekt. Uit eindelijk zal ie wel bijtekenen. Vind het wel een beetje vreemd allemaal.

Waarom lukt het bij ieder andere club wel, om een speler een contract voor 5 jaar langer te geven en geweldige clausule er in. Maar bij Ajax worden ze altijd weggehaald voor een prikkie. Vermaelen, Vertonghen.
0 0
OKP-AFCA
Je kan Blind toch gewoon nu een nieuw contract aanbieden.. waarom moet dat dan weer perse in Februari. Goed signaal naar Blind en naar andere clubs, die in de tussentijd ook gewoon een contract kunnen aanbieden.

Straks is ie gratis weg, Boilesen haalt misschien geen top niveau meer en dan zitten we met alleen Dijks...
0 0
Georginho
Misschien heeft Blind allang een andere aanbieding van andere clubs ontvangen in is hij degene die in beraad is. verder hoop ik inderdaad dat er snel duidelijkheid komt over wel of niet willen verlengen zodat Ajax de keuze heeft om ze optijd te verkopen.
0 0
Cello
Het kan ook gewoon nog simpeler liggen. Er staan een paar spelers op de nominatie voor verlengen en dan gaan ze om de tafel op prioriteit van de positie. I(k bedoel hiermee, dat bijvoorbeeld Blind heeft aangegeven intern dat ie het liefst blijft, waardoor er gewoon minder problemen in die onderhandelingen worden verwacht en dat men misschien al wel er mondeling uit is zelfs.
Dan ga je dus eerst met anderen om de tafel waarbij het wat moeilijker ligt èn waarvoor misschien wel meer interesse is van buitenaf of waar de positie in de selectie gewoon moeilijker op te vangen is bij ene vertrek. Hoe dan ook, dar valt wel degelijk wat voor te zeggen.

Het signaal wat De Boer afgeeft richting Eriksen is ook juist en valt te verwachten. Precies hetzelfde hoorde we afgelopen zomer mbt Van der Wiel en Sulejmani. Die waren ook in onderhandeling en ook hen werd verstaan gegeven, dat niet bijtekenen zou betekenen dat ze minder aan spelen zouden toekomen. Logisch want bij Ajax hebben ze ook met de toekomst te maken en als een speler geen deel uitmaakt van de toekomst, dan investeren ze liever in spelers die daarvan wel deel uit gaan maken (spelers dus met een contract dat langer dan 1 jaar nog loopt òfg waarvan duiidelijk is dat ze iig meerjarig nog verbonden zullen blijven).

En dat Frank de Boer er geen grappen over maakt, laat ie heel duidelijk zien bij Miralem Sulejmani, die inmiddels al niet eens meer een zekerheid is kwa wedstrijdselectie.... die staat dus in de pickorde al achter Lukoki, Sana om er maar twee te noemen.

En in de nabije toekomst kan dat scenario zelfs voor Christian Eriksen gaan gelden, maar dan dat een Andersen en/of Fischer vóór hem komen in de pickorde. Puur en alleen omdat men op deze twee spelers wel wbt de toekomst kan voortborduren.
0 0
AFCAvak410
klaar als een klontje voor beide gevallen..alleen jammer dat frank zo geheimzinnig doet over Blind, zeg dan gewoon dat je hem wellicht gewoon wil verpatsen nu het nog kan. vind het niet slim om hem pas in februari een contract aan te bieden..boilesen is nog lang niet op zn oude niveau en koppers heeft het niveau bij lange na nog niet. houden we dus alleen nog maar dijks over.

daarbij verwacht ik helaas niet dat Eriksen bij gaat tekenen..hoe jammer ook.
0 0
glob
Het is heel simpel jongens. Boilesen is gewoon zo'n supergroot talent dat frank eigenlijk zeker weet dat hij de eerste man wordt. Dat hangt natuurlijk wel af van z'n fitheid. in februari weten ze wat dat betreft meer en dat zullen ze Blind dan ook vertellen. Straks is Boilesen fit, komt Blind met een nieuw, vet contract op de bank terecht en blokkeert dan Dijks. Is wel logisch hoor.
0 0
l0l
Boilesen kan wel zogenaamd heel veel talent hebben. Maar als ie weer iets met ze hamstring of wat dan ook heeft. Wat hebben we dan aan zo groot talent. Ik heb liever 11 stabiele factors, die elke wedstrijd een 6.5+ en uitschieters scoren.

En over Koppers gesproken, leuke back maar komt op elk opzicht alles te kort. Gewoon verhuren voordat er weer een soort Lens, Narsingh, Assaidi achtig iets ontstaat.
0 0
glob
in februari weten ze of ze met Boilesen verder kunnen. Boilesen heeft zoveel talent dat Frank daar graag op gaat wachten.
0 0
AFCAvak410
je kan gewoon dit seizoen niet gaan rekenen op Boilesen, dat is echt onverantwoord imo. de gehele medische staf twijfelde er afgelopen half jaar openlijk aan of Boilesen ooit wel weer echt de topsport (lees 2 a 3 keer in de week een topwedstrijd) zou kunnen spelen.

met die jongen moeten we echt enorm veel geduld hebben want als het nu weer fout gaat met zn hamstrings is het einde carriere voor nicolai!
0 0
l0l
Ja dat zeker en daarom moeten we Daley Blind gewoon meer jarig contract geven. Wat is er erg aan om Blind een soort rol van ze vader te geven.

Geef mij maar Daley voor het leven. Die kan op een gegeven moment de rol van Moisander overnemen. Dat is een positie in het elftal, dat elke verdediger wel moet beheersen.
0 0