Denswil in selectie tegen Utrecht

GH, 22-12-2012 om 13:17, 8300 views, Ajax.nl | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
EXTRA MANKRACHT - Voor het duel tegen FC Utrecht heeft Frank de Boer negentien man meegenomen. Stefano Denswil is extra, de andere achttien waren er ook al tegen FC Groningen bij. Denswil mag mee omdat Jody Lukoki zich ziek voelt en dus mogelijk niet kan spelen. Ryan Babel, Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen zijn er sowieso niet bij vanwege blessures. Niklas Moisander staat op scherp. Hij is nog één gele kaart verwijderd van een schorsing.

Kenneth Vermeer
Jasper Cillessen
Toby Alderweireld
Niklas Moisander
Eyong Enoh
Christian Eriksen
Siem de Jong
Christian Poulsen
Daley Blind
Lucas Andersen
Lasse Schöne
Derk Boerrigter
Danny Hoesen
Ricardo van Rhijn
Jody Lukoki
Joël Veltman
Dico Koppers
Viktor Fischer
Stefano Denswil
(Foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Zo weinig aanvallende opties, maar wel Enoh, Poulsen EN Schöne, 3 spelers voor één positie waarvan 2 (Enoh en Poulsen) met precies dezelfde kwaliteiten.

Had liever een AM of aanvaller erbij gezien ipv Enoh.

Denswil is ook niet nodig als je Koppers en Veltman al hebt.
0 0
Rogyros
Ik ben het met jou over Denswil eens. Maar Schöne is in eerste instantie toch echt een aanvallende middenvelder. Ik vermoed ook dat Poulsen speelt, vanwege de duelkracht die Utrecht aan wil gaan. Het lijkt mij dat Hoessen gewoon speelt en dus Eriksen en De Jong als aanvallende middenvelders. Schöne als back up.

Denswil is idd een vreemde vervanger (indien nodig) van Lukoki.
0 0
Cello
Ik vind het leuk en goed dat ook Stefano Denswil er weer bij is. Maar wanneer dit is met het oog op de mogelijke afwezigheid van Lukoki dan begrijp ik het alweer een stuk minder goed. Totaal verschillende spelers en niet alleen vanwege hun positie's.
Dan had ik eerder nog verwacht dat De Boer voor de mogelijk zieke Lukoki Lesly de Sa had opgeroepen bijvoorbeeld. Sana is al op vakantie, dus had het voor De Sa misschien wel een mooi moment kunnen zijn........
0 0
Daantje Makkes
Beterrr
0 0
alibabba
Hallo Ajacieden. Het is bijna winterstop. Nog 1x zal Ons Aller Ajax alles uit de kast moeten halen om zichzelf en de supporters met een lekker gevoel kerst te laten vieren. Het zou kunnen gebeuren dat Ajax na zondag in de top 3 staat en dat had toch niemand gedacht na de thuisnederlaag tegen Vitesse op 3 november. Donderdag werd er voor de beker gewonnen in Groningen. Frank sprak over een heel goed Ajax, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vond het redelijk, maar meer ook niet. Ajax was vaak slordig en dat is voor verbetering vatbaar. Daarbij was Groningen te slecht om het Ajax moeilijk te maken en dat kan zand in de ogen strooien bij menig Ajacied. Morgen spelen WE om half 1 in Utrecht en ik hoop dat Frank de zwakheden die er nog zijn aan de kaak zal stellen om onze Ajacieden optimaal klaar te stomen voor de laatste klus van dit jaar. De pijlen dus op FC Utrecht...

Lastig is dit karwei zeker te noemen. De laatste 3 confrontaties in de Galgenwaard gingen allemaal verloren met een negatief doelsaldo van 11 - 4. Ik wil niemand bang maken, maar van de laatste 13 potjes in de Domstad gingen er 9 verloren, dus Ajax is gewaarschuwd. De statistieken overall zijn nog altijd in het voordeel van Ajax. 42x was in competitieverband de clash tussen "FC Utreg" en Ajax. 20x eindigde dit duel in een overwinning voor Ajax, 13x werd er verloren daar en 9x was het duel onbeslist. 71 - 52 zijn de doelcijfers in ONS voordeel.

Op 23-04-1985 wist Ajax met minimaal verschil te winnen ( 0-1 ) door een doelpunt van Rijkaard in de 63e minuut. Wouters, John v.Loen en Mark Verkuijl hadden die dag het verkeerde shirt aan, maar de 3 kozen later in hun carriere voor de juiste club. Geboren Utrechtenaren Ronald Spelbos, Gerald Vanenburg en Rob de Wit droegen die dag het Ajax-shirt, terwijl Ajax-doelman van toen Hans Galjé ook ooit voor Utrecht speelde.

In het volgende filmpje zie je in beginsel dat Ajax het vaak lastig heeft met Utrecht en de laatste jaren ook thuis zoals in beeld op 03-10-2010. Daarna zie je statistieken die ik hierboven heb bijgewerkt. Vervolgens zie je een match in de Galgenwaard van 06-12-2009, die fout afloopt. Maar aansluitend aanschouw je mooie beelden, waarbij Ajax 1x dik wint en 1x nipt...

http://www.youtube.com/watch?v=jAGZGV0bwCA

De laatste overwinning die Ajax boekte in Utrecht dateert van 01-03-2009: Vd.Wiel 0-1 ('9), Vertonghen 0-2 ('63).

Jullie weten allemaal dat ik 100% achter het huidige beleid sta. Ik verwijs daarbij naar de woorden van Gery Vink onlangs, die ook refereerde aan de nieuwe wind die sinds enige tijd waait op de Toekomst. ,,Wij zijn geen trainers maar opleiders, die spelers kant en klaar moeten afleveren bij Frank de Boer. In de nieuwe filosofie moeten talenten de kans krijgen Ajax 1 te halen. Gelukkig staat de hoofdcoach daar ook achter." Die woorden van Vink vind ik prachtig om te horen, want van onder tot boven moet iedereen ervan bewust zijn dat het 1e elftal centraal staat!! Tenslotte wil ik iedereen een goeie kerst wensen en het allerbeste voor 2013!

SUCCES!!!
0 0
RobertoStrife
Je bent een stuk beter dan je eerst was, echt gegroeid. Nu vind ik het interessant te lezen!
0 0
hyun jun suk
Prachtig hoe jij elke week weer een mooie voorbeschouwing voor ons schrijft.
Respect !!!
0 0
FDBFTW
Misschien moet jij op AjaxShowtime maar een aparte plek krijgen, volgens mij kunnen de meesten waarderen dat jij dit elke keer doet, dank.
0 0
ajax19
Mooie sectie weer, prachtbijdragen.
0 0
FDBFTW
Lukoki ziek?!
0 0
AFCA19
Daar wordt morgen dus naar gekeken. Als lukoki echt te ziek is wordt denswil de 18de man. Zo niet dan zit denswil op de tribune
0 0
FDBFTW
Ik hoop zo erg dat hij gewoon morgen mee kan. Ik vind hem als invaller echt geweldig, snelheid, acties en soms een doelpuntje meepakken ook.
0 0
AFCA19
idd vind zowiezo dat ie wat vaker mag spelen
0 0
FDBFTW
Weet je wat het is, op het begin vond ik die Boerrigter echt een geweldenaar, maar sinds zijn blessure is hij gewoon zo matig geworden, hij valt constant en hij kan de simpelste backs niet passeren. Aan de andere kant moet Lukoki gaan werken aan zijn voorzet en zijn overzicht in het algemeen, want hij heeft nog wel de neiging als een blinde kip over het veld te rennen.
0 0
flasher93
ben je dan zo blind om te zien dat hij elke week beter gaat spelen :P? Die jonge heeft lange en zware blessure achter de rug en jij denkt dat hij gelijk de volgende dag weer de oude is? Hij heeft de eerste wedstrijden met super veel angst voor blessure gespeeld, dat zag je aan alles. Hij durfde geen actie te maken enz, alles op safe spelen.

Nu zie je hem acties maken, hij scoort weer paar keer. Je ziet hem weer meer genieten en meer zelf vertrouwen krijgen. Maarja jij hebt blijkbaar een te negatieve blik tegenover hem...

Overigens vind ik Lukoki ook lekkere speler om bij te hebben. Hopelijk gaat ie niet naar Newcastle, want daar komt ie echt nog te kort voor
0 0
AjaxD1986
Sorry hoor maar die laatste zin vind ik echt onzin! Newcastle is vele malen slechter als Ajax, dus als hij Ajax aan kan dan kan hij dat clubje helemaal aan. Uiteraard wil ik niet dat hij daar naartoe vertrekt maar dat is wel heel wat anders dan te zeggen dat hij dat belabberde niveau niet aan kan!
0 0
FDBFTW
Ik ben niet stom en ik heb helemaal geen negatieve blik, ik zet alleen mijn rood-witte bril af en ik zie dat die jongen gewoon nooit meer op zijn oude niveau gaat terugkomen. Ik vind hem een symphatieke jongen en ik gun hem echt dat hij op zijn oude niveau terugkomt, toen hij op links een echte linksbuiten was.
0 0
AFCA19
Verdiend ie ook
0 0