Babel weer bij de groep

Ajax Showtime, 21-12-2012 om 17:32, 11960 views, Ajax Showtime | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
VEDETTE KEERT TERUG - Ryan Babel heeft vrijdag meegetraind met het eerste elftal van Ajax. De 26-jarige speler is inmiddels bijna hersteld van zijn schouderblessure. 'Ik ben zo blij', twitterde Babel vrijdagavond. 'Ik heb vandaag weer voor het eerst met het team kunnen trainen. Dat voelt goed.' De aanvaller, die als linksbuiten en als spits kan fungeren, raakte op 11 november geblesseerd tijdens PEC Zwolle - Ajax (2-4). Tot het moment van de schouderblessure was Babel verzekerd van een basisplaats.

Door Babels afwezigheid hebben met name Viktor Fischer (linksbuiten) Danny Hoesen (spits) hun kans gepakt en meer speeltijd gekregen. Het wordt daardoor puzzelen voor hoofdtrainer Frank de Boer, wanneer Babel na de winterstop weer fit is. Babel kwam in de eerste seizoenshelft tot veertien officiële optredens voor Ajax, waarin hij driemaal scoorde.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
30$ajax4ever
Dat wordt inderdaad nog puzzelen voor Frank.

Persoonlijk als iedereen fit is, moet het een keuze worden tussen De Jong, Sigthorsson en Babel voor de nummer 9 positie.
Vind dat Hoesen nog te licht is. Ik zeg niet dat die er niet gaat komen. Maar op dit moment zijn er spelers die constanter zijn.
Van De Jong heeft iedereen kunnen zien hoe belangrijk die kan zijn in de spits positie, hij is kopsterk, aanspeelbaar en heeft een dodelijk schot. Verwacht als iedereen fit is dat De Jong weer een linie terugzakt.
Babel heeft een goede start gemaakt bij Ajax. Alleen heeft die de laatste wedstrijden voor zijn blessure een terugval gehad. Overigens mag het rendement van Babel wel wat hoger. Vind Babel persoonlijk sterker als spits dan als buitenspeler. Hij blijft wel een goed aanspeelpunt, sterk aan de bal. Voor de flanken wordt het voor hem ook steeds moeilijke nu dat Boerrigter terug is en dat Fischer zich zo ontwikkelt.
Sigthorsson is een goaltjesdief. De wedstijden dat die voor Ajax heeft gespeeld heb je kunnen zien dat die vrij gemakkelijk scoort. Weet iemand wanneer we Sigthorsson terug kunnen verwachten?

0 0
Goalbeinn_Sigi9
Dat je na de winter met deze aanvallers kan spelen is een groot luxeprobleem.
In de moeilijke wedstrijden kun je zo spelen:

Babel - Sigthorsson - Boerrigter

In de normale wedstrijden zo:

Fischer - Hoesen - Lukoki

Op het middenveld komt Serero terug en achterin hopelijk Boilesen weer, want ik kan me nog steeds goed herinneren hoe hij speelde tegen o.a. FC Twente
0 0
Dennis_Gijs12
Fischer-Sigthorsson-Babel ben ik meer voorstander van.
0 0
AFCA19
Vind niet dat Frank Babel gelijk moeten laten spelen. Hij moet eerst maar eens duidelijk laten zien dat hij beter is dan Hoesen. Hoesen schiet ze er nu gewoon aan de lopende band in. Doet Babel dat beter (met invalbeurten) gaat hij spelen.
0 0
oud-west
Mooi kunnen we hem verkopen in de winter!
0 0
omisom
Het zal binnen de groep best wel positief zijn om een speler met die ervaring er weer bij te hebben. Na de winterstop gaan we wel zien hoe Frank het één en ander met elkaar gaat laten spelen, we strijden nog op een aantal fronten dus is een ruime selectie een mooie bijkomstigheid.
0 0
Daantje Makkes
Ik heb gekozen voor Hoesen in de poll. Hij is een echte spits voor het Ajax systeem, Siem is meer een '10' en Babel meer een vleugelspeler.

Sigthórsson vind ik altijd nog moeilijk te beoordelen dus ga ik steevast voor Hoesen
0 0
De Stift
Goed nieuws! Natuurlijk hebben Hoesen en Fischer het goed gedaan, maar a) Babel heeft veel kwaliteit en is in de spits nog wat balvaster dan Hoesen en b) Fischer en Hoesen zijn nog erg jong en moeten rustig gebracht worden. Het lijkt me heel goed om te rouleren. En gezien het feit dat we nog meestrijden om het kampioenschap, de beker én de UEFA Cup, lijkt me een brede en sterke selectie zeer wenselijk.

Wat dat betreft staat -als Ajax zondag wint bij Utrecht- er prima voor. Zeker omdat na de winterstop spelers als Babel, Sana, Sigthorsson, en Boilesen weer bij de selectie gaan aansluiten.
0 0
Cello
Ik mag aannemen, maar ik hoop het tegelijkertijd, daqt nu op dit moment de rollen omgekeerd zullen zijn voorlopig. Daar waar Babel eerst veelal basis startte en Fischer het moest doen met invalbeurten, hoop ik nu dat Fischer basis start en Babel maar moet invallen

Daarbij. Over een half jaar is Babel pleitte en gaan wij, als het goed is, gewoon nog wel even door met Fischer. En hoe was het beleid ook alweer???..... als je niet verlengt dan speel je niet veel meer toch??.
0 0
Georginho
Idd maar we doen nog op drie fronten mee dus ben erg blij dat tie er weer bij is straks zeker ook vanwege zijn ervaring. We gaan voor de EL dit jaar zelfs voor het kampioensschap! of toch niet? 2e worden en die beker winnen prima toch. Forza Ajax Amsterdam
0 0
Pettersson1963
Leuk voor Babel, maar gewoon verder gaan met Fischer en Hoesen. Aardige speler als plaatsvervanger voor Fischer of Hoesen, meer zit er voorlopig niet in voor Babel. Gelukkig wegen Babel en Sana niet zwaar op de begroting van Ajax, zowel Sana en Babel hebben niets te zoeken bij Ajax. Twee overbodige spelers die de ontwikkeling van de eigen jeugd alleen maar in de weg staan. Suggestieve kop overigens in dit bericht, Babel is nooit een echte vedette geweest...
0 0
YochananAFCA
Fascinerend om te zien hoe jij in elk onderwerp het negatieve aspect een nieuwe dimensie weet aan te meten
0 0
Georginho
hilarious
0 0
Rogyros
Babel kan na de winterstop gewoon weer in de spits staan. Ik zie het niet gebeuren dat op 20 januari Sigthorsson fit genoeg is om te spelen. Als Sigthorsson weer fit is, dan zien we dan wel hoe we er dan voor staan. Misschien heeft Fischer dan wel een enorme dip. Gelet op zijn leeftijd kan dat maar zo. We hebben in ieder geval keuze. Dat is ook prettig!
0 0
kadavertje
Ten eerste, knap dat je je standpunt rustig en beleefd blijft uitdragen. Zo hoort het. Voornamelijk het feit dat je de mening van anderen 'mallotig' noemt is natuurlijk heel volwassen.,,,

Wat mij echter opvalt, is dat jouw opstelling compleet uit de lucht gegrepen is. Zo noem je bijvoorbeeld Blind een 'toeslaande' speler. Het spijt me zeer, maar die jongen heeft 0,0 rendement. Verdedigend vind ik hem uitstekend de laatste tijd, en aanvallend begint hij te groeien. Maar hij moet nog veel groeien om een échte goeie te zijn. Boccarra heeft nog geen minuut op het hoogste niveau gespeeld, en van Rhijn heeft absoluut niet het overzicht of de techniek om in een spelverdelende rol te spelen.

En denk ook eens aan de impact die deze opstelling op een team zou hebben. Ze spelen al sinds de jeugd op posities en in opstellingen die hen vertrouwd is...en dan ineens wordt alles omgegooid. Dan nemen ze jou als coach echt niet serieus hoor. En waar is de Jong gebleven in jouw opstelling?

Daarnaast stel jij spelers op posities waar zij he-le-maal niets te zoeken hebben, zodat ik mij afvraag waarom jij deze opstelling maakt.

Jouw opstelling heeft niets met voetbalverstand te maken. Het lijkt er eerder op alsof jij een discussie omtrent jouw persoon probeert op te starten.

Dat is allemaal prima, als jij dat wil doen...ware het niet dat deze site in mijn ogen gebruikt dient te worden voor inhoudelijke, volwassen discussies over onze mooie club.

Dus, ik vraag je vriendelijk; geef mij een goed onderbouwd argument waarom jij met dit soort opstellingen komt. Is het bijvoorbeeld om een discussie op te laten laaien; prima. Discussiëren kan goed zijn. Maar doe me een plezier. Hou discussies inhoudelijk, en fundeer deze niet op volslagen onzin.

0 0
ajax19
Over 'mallotig', dat is net zo'n waardeoordeel als wat ik in duizendvoudig mag incasseren. Had ik niet moeten doen inderdaad, helaas. Is inmiddels verwijderd, mijn excuses.

Jij zegt dat het uit de lucht gegrepen is. Dat Blind en Van Rhijn niet passen op middenveld. Dat Boccara zijn debuut uit tegen Heerenveen niet heeft gemaakt.

Ik zeg dat het redenen heeft. Dat Blind en Van Rhijn beter in balbezit zijn dan buiten balbezit zijn. Dat Boccara al wel minuten heeft gemaakt waar ik bij was.
0 0
elpresidente
Kan die niet op rechts, ben nog steeds niet onder de indruk van Boerrigter en Fischer is gewoon heerlijk om te zien voetballen.
0 0
dungen
Wij zijn kampioen jelalalalalala
0 0
Ajaciedbrad
Reactie op de poll

Doe eerst Kolbeinn Sigthórsson, zodra de man van glas weer geblesseerd is direct met Danny Hoesen
in de spits spelen en Ryan Babel op de linkervleugel afwisselen met Derk Boerrigter. Siem de Jong
vast op het middenveld laten spelen, zoals hijzelf aangaf speelt hij het liefst tussen de linies en een beetje achter de spits.

Moeilijk is het allemaal niet.
0 0
Wayout
Mooi!! Zijn schouder is wel ff wat sneller dan die van Sigthorsson!! P
0 0
Jaims
Wat probeer je nou iedere keer te vertellen met die waardeloze opstellingen van je?

Of kom je gewoon aandacht te kort thuis?
0 0
jollie18
Na de winterstop gaan we echt vlammen. Dan is iedereen hopelijk weer fit. Ben benieuwd wie de Boer dan op gaat stellen.
0 0
Obnoxious
Nee hoor, hoeven helemaal niet te puzzelen. Gewoon wat meer rouleren, niet alle wedstrijden met dezelfde basiself beginnen.
0 0
Georginho
Hij blijft maar doorgaan hahah lol om jou
0 0
MelleAfca
Dat is echt de slechtste opstelling die ik ooit heb gezien..
0 0
Wayout
Belachelijk!!!!
0 0
ajax19
Jij wilt duimpjes omhoog, haha.
0 0
Wayout
Kan me geen reet schelen die duimpjes omhoog. Ik heb daar niet eens over nagedacht jochie. Zal wel projectie zijn, bekend psychologosch veschijnsel. Maar die opstellingen van jou slaan kant noch wal. je hebt een midenveld sjonge jonge. Je hebt ook al geen Fisher in je opstelling, die erg crreatief is, dan zou je die nog op het middenveld kunnen zetten, a;s je zonodig het hele middenveld wilt omgooien!! Je zet van Rhijn centrale middenvelder?? hahaha Verder: je zet de craetiefste speler (Eriksen) op een rechtsbuiten positie. Zie je ook bij Twente, de creatiefste spelers op de flanken, die slaan he middenvald in de opbouw ook over. Want dat kan je in jouw opstelling het beste doen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Kap nou eens met die belachelijke opstellingen van je..

Boccara op rechtsback?
Blind is een linksback
v. Rhijn is een rechtsback
Andersen speelt links
Eriksen is geen rechtsbuiten
0 0
ajax19
Had verwacht dat jullie enthousiast zouden zijn dat Boerrigter, Sigthorsson, Dijks, Denswil, Toby en Vermeer op de (voor jullie) juiste plek staan, haha. Ik ben iig blij dat er onmin slechts om 5 keuzes is. Nu dat stukje overbruggen, dan staan jullie op de rails.
0 0
mickey2602
Laat mij dan maar ontspoord blijven en vertrouwen houden in de opstellingen die Frank neerzet...
0 0
ajax19
Voor Frank heb ik hoe dan ook respect. Enige juiste hoofdcoach.
0 0
Obnoxious
Ik probeer je te begrijpen, echt. Maar ik kan meestal geen touw vastknopen aan de opstellingen die je verzint.
Wel ben ik het eens met je dat een speler niet per se op 'zijn' positie hoeft te staan, soms rendeert iemand eigenlijk beter op een andere plek, maar dat is dan in dienst van het spelsysteem..

Als je tijd en zin hebt, zou je dan wat verder kunnen verklaren hoe deze opstelling in zijn werk moet gaan?
0 0
ajax19
Mooi dat je het met die veronderstelling eens bent. Knap werk.
Laat ik het dan maar over de 5 hebben die jullie niet zo willen.

Boerrigter en Sigthorsson hebben tempo nodig op de as en vernuft op de flanken. Sigthorsson centraal wordt geflankeerd door Eriksen aan zijn rechterzijde en Blind aan zijn linkerzijde en dat zijn de spelers die toeslaan. Boerrigter links wordt geflankeerd door Van Rhijn in het centrum en Andersen aan de rechterzijde en zijn situeren zich telkens op een manier dat de combinaties met de toeslaande spelers tot stand komen.

Dan restte er een vacature rechtsachter. Normaal denk ik, Toby is een rechter stopper, dan moet er een rechtscentrale stopper bij. Het is het fundament van de ploeg. Daar kies ik Boccara, die normaal verdedigend op het middenveld speelt, maar puur verdedigend op zijn best is, wat bij Ajax op het middenveld met 4 spelers erachter niet de bedoeling is.
0 0
Georginho
Ohja die heb je ook nog. Nee maar gewoon idd rouleren.
0 0
geronimo
Vedette?
0 0
Linaatje04
Ik moet zeggen dat Fisher het prima doet op links. Zou eerder Babel in de spits zetten voor Hoesen. Boerrigter begint ook langzaam wat meer te laten zien.
0 0
afca4eva
Fischer/Babel---Hoesen---Babel/Fischer
0 0