Superieur Ajax door in de beker

NP, 20-12-2012 om 18:05, 42401 views, Ajax Showtime | Nieuw uittenue Ajax bekend!
SIMPELE OVERWINNING - Ajax heeft simpel de kwartfinale van de KNVB Beker behaald. In Groningen waren de Amsterdammers met 3-0 te sterk voor de plaatselijke FC. Siem de Jong, Christian Eriksen en Viktor Fischer scoorden voor Ajax. Ajax begon scherp aan de wedstrijd en kreeg al in de eerste minuut een kansje via De Jong, maar zijn schot hobbelde in de handen van Groningenkeeper Luciano. Twee minuten later kreeg Fischer de eerste grote kans van de wedstrijd. Maar zijn kopbal, na een voorzet van Boerrigter, was te slap en kon makkelijk opgeraapt worden door de keeper.

Vier minuten later was het weer Boerrigter die voor gevaar zorgde. Hij kwam van rechts naar binnen, ging voor eigen succes, maar stuitte weer op Luciano. Na de sterke openingsfase van Ajax kwam Groningen wat meer in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden.

Halverwege de eerste helft zette Ajax de Groningers weer meer onder druk. En in de 25e minuut resulteerde dat in een verdiende voorsprong voor Ajax. Siem de Jong schoot de bal van twintig meter via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 0-1.

Ajax leek daarna door te drukken en kreeg een kansen via Boerrigter en Schöne. En de grootste kans was voor Fischer. De Deen sneed van links naar binnen en schoot vlak langs de paal. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Ajax.

Groningen paste in de rust een dubbele wissel toe en begon de tweede helft met meer aanvallende intenties dan in de eerste helft. Maar toch was het Ajax dat vlak na rust scoorde. Schöne zette Eriksen met een boogballetje vrij op de zestien. Eriksen haalde in een keer uit en zag de bal over Luciano heen in het doel ploffen.

Na de 2-0 bleef Ajax superieur en een halfuur voor tijd gooide Fischer de wedstrijd definitief op slot. Boerrigter gaf de bal strak voor en de Deen rondde beheerst af. Daarna creëerde Ajax nog een aantal kansen, maar telkens stond Luciano in de weg. Daardoor bleef de teller steken op 3-0 en bereikte Ajax de kwartfinale van de KNVB Beker.

Opstelling FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Ajilore (46' Schet), Van Moorsel (46', Bos) Bacuna; De Leeuw, Zeefuik (86', Zivkovic)

Wissels: Bizot, Sparv, Kirm, Schet, Bos, Zivkovic, Bakker

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Poulsen (61', Poulsen), Schöne, Eriksen; Boerrigter (71' Lukoki), De Jong (79' Hoesen), Fischer

Wissels: Vermeer, Alderweireld, Enoh, Andersen, Hoesen, Koppers, Lukoki

Doelpunten:
25' 0-1 Siem de Jong
49' 0-2 Christian Eriksen
60' 0-3 Viktor Fischer

Bijzonderheden:
-
  • Laatste headlines
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxD1986
Cillesen moet echt een kans krijgen want als er 1 keeper is die me aan vd Sar doet denken is hij het wel! Vermeer is trouwens ook een hele goede keeper maar toch vind ik hem minder bij Ajax passen qua speelstijl, met de bal aan de voet krijg ik vaak het idee dat hij wel weet hoe het moet maar twee linkervoeten heeft. Maar Frank zal het het beste weten denk ik, die ziet ze iedere dag, ik niet!
0 0
Cello
Ik begrijp, dat je een voorkeur hebt voor Cillessen. Dat heb ik ook. Maar je kan onmogelijk op basis van deze wedstrijd, waarin Jasper geen fuck te doen had, die conclusie trekken. Wat dat betreft had Vermeer vandaag ook geen enkel probleem gehad als die in de goal had gestaan......
0 0
diwa
ik vind cillesen in alles onzeker ogen.. ik zie het echt niet in hem zitten. Er moet een betere keeper gehaald worden vind ik. Of hebbe we er in de jeugd nog n groeibriljantje zitten?
0 0
Krullen
Ik vind Cillessen juist heel veel rust uitstralen, meer dan Vermeer. En naarmate hij meer speelt word dat uiteraard alleen maar meer. Hoop eigenlijk dat volgend seizoen Vermeer wordt verkocht en Cillessen z'n plek overneemt. Heb je als tweede keeper van der Hart, wat volgens mij ook een hele goede kan worden.
0 0
RobertoStrife
Heb de wedstrijd niet gezien, wel de samenvatting, prachtige goals! Had ook 4, 5-0 kunnen worden zo te zien.

Hoe was de wedstrijd verder? En hoe was Veltman?
0 0
elpresidente
Veltman is geen moment in de problemen geweest speelde een prima wedstrijd. Al is hij ook niet echt getest Ajax was heer en meester.
0 0
RobertoStrife
Thanks.
0 0
AjaxfanRuben
Haha, al die supporters dingen op Cillesesen gooien en met het beste antwoord die er is antwoorden, door te scoren via Fischer. Ik moest wel ff lachen :P
0 0
Justin4195
Wij zijn ajax wij zijn de beste.
0 0
BigDaddy84
Goede wedstrijd van Ajax, zeker de tweede helft! Kritsche noot: teveel slappe ballen en teveel balverlies in de eerste helft. Vooral mooi om te zien dat Poulsen, Veltman en Moisander een constante wedstrijd speelden. Dat kunnen we de rest van het seizoen goed gebruiken. Daarnaast zou ik graag Ajax in alle wedstrijden zo scherp willen zien voetballen als vanavond. Dan zie ik ons weer (met voorsprong) kampioen worden.
0 0
Darkbird
Ajax zoals Ajax moet zijn!
0 0
Danishdynamite
beker 0 tegen doelpunten. Well done cillessen!
0 0
Randy428
Wedstrijd niet gezien, maar als ik het zo lees was Derk belangrijk. Mooi dat we zo makkelijk gewonnen hebben. Hopelijk gaat het zondag net zo makkelijk :)
0 0
Cello
Ja derk begint langzaam maar zeker een stijgende lijn in te zetten......als ie zo doorgaat komt ie vanzelf wel weer op het ouden niveau van vóór zijn blessure.
0 0
DeKlassieker
Wat de ware kwaliteit van het huidige Ajax is? 4-1-2-3, 4-2-1-3. 4-3-3 of 3-4-3 het maakt allemaal geen ene moer uit!
0 0
Sammeister
Goede wedstrijd van Boerrigter, heeft krediet bij Papamelodias opgebouwd :p
0 0
Vinc-ajacied
Er is maar één leuke loting en dat is 010-thuis.

PSV geeft geen ruk om de beker
Zwolle, Den Bosch zijn allemaal amateurs en zit geen beleving bij
AZ gaat Verbeek weer janken en hebben we nu al 2 jaar.

Nee ik hoop vurig op 010-thuis, al is dat ook wel lekker in de halve finale.
0 0
C.Eriksen10
Wauw, dit was wel heel erg dominant. Niet normaal hoe Groningen kapot werd gespeeld. Heerlijk om naar te kijken. De Denen waren weer geweldig. Zou dit een voorbode zijn voor het tweede seizoenshelft.

Siem speelde goed, Eriksen speelde volwassen geen frivole dingen gezien, Fischer is Eindbaas, Schone mister Voetbal, Poulsen one man army, Veltman had zeefuik in zijn tas alle die kilo's helemaal nergens voor nodig dus, Moisander was goed voetballend uitmunted, Derk is weer in vorm aan het raken, Blind deed zijn ding lekker onverstoorbaar voetballen, Van Rhijn eindelijk weer een goede wedstrijd van zijn kant speelde zeer geconcenteerd moet hij altijd doen. Cillessen kut wedstrijd had niks te doen maar ja goed trappen na voren iets wat we weinig zien bij Vermeer.
0 0
TurboUrby
Goeie, eenvoudige overwinning.

Moisander vond ik heel goed spelen. Veltman ook uitstekend, paar leermomentjes in de korte passing achterin, maar verder probleemloos. Van Rhijn en Blind allebei goed. Boerrigter speelde ook zeer behoorlijk, tijdje geleden dat ik hem goed vond spelen. Fischer, Eriksen en De Jong hadden allemaal heerlijke momenten, en hebben zich verder niet druk hoeven maken. Het ging op 80%, en telkens als spelers als Eriksen en Fischer even aanzette dan gingen we er dwars door heen. Goeie pot. Cillessen wel weer een aantal matige passes, en blinde peren naar voren...
0 0
AjaxKampioenn
Voor mij persoonlijk was Moisander MOTM, vond hem zeer sterk spelen en schoof steeds mee in, ook een paar lekkere steekballetjes, waaronder die op Hoesen. Groningen mag blij zijn dat het bij 0-3 bleef. We sprongen na de 0-3 te slordig om met de kansen, want dan had het zomaar 0-6 of meer kunnen worden.
0 0
Tifosi
Ik heb genoten van Fischer en van Poulsen... Ook Van Rhijn vond ik zeer sterk spelen !
0 0
Cleo9
Prima avond. Toby lekker rust gegeven en zonder problemen door. Zondag ook zo svp!
0 0
umaxx
Netjes 0-3 maar niet suppirieur. Zondag 0-2 tegen Utrecht PSV en Twente verspelen punten.
0 0
jollie18
Loting is om half 12
0 0
TikkieTerugJaap
wanneer is de loting dan? kan t niet vinden
0 0
AjaxKampioenn
Vanavond rond half 12 dacht ik!;)
0 0
Ruben72
Nu een keer thuis graag
0 0
Vinc-ajacied
Cillessen keept ook weer prima. Denk dat er wel interesse voor Vermeer is en gun hem ook een stap. En ik gun Cillessen ook een kans bij Ajax.
0 0
AjaxKampioenn
Precies, lijkt wel of Ajax met Cillessen beter voetbalt;)
0 0
elpresidente
Toch schiet Cillessen veel vaker die bal naar voren. Scheelt weer wat breiwerk achterin maar is toch minder des Ajax.
0 0
AjaxKampioenn
Ja, maar wat degene onder me zegt, hij straalt zijn rust over op het team! Dat is blijkbaar(denk ik ook) erg belangrijk voor het team. Net zoals Steek. Als Vermeer daarentegen de bal heeft is hij erg onrustig, ondanks dat hij natuurlijk prima meevoetbalt en het uiteraard gewoon goed doed.
0 0
Indoorajaxzoon
Ja maar hier moet ik toch even kort op reageren heren! Vermeer heeft een zeer aanvallend meespelende rol. Is voetballend daardoor ook beter dan Cillessen. Hij wilt ook heel graag als sluitpost de aanval opzetten. Dit is ook het spel van Louis van Gaal met v.d.Sar. Was een goede degelijke voetballer voor een keeper. Jasper is misschien volgens Frank nog niet rijp genoeg om ook de belangrijke wedstrijden er te staan. Hij ziet Kenneth elke dag toch?

0 0
robert R.
Goedzo de belangrijke jongens rust geven
0 0
Danishdynamite
woooow de wereld vergaat morgen echt, siem wordt gewisseld
0 0
Ajaxfan-87
Dit is voor het eerst dat ik zie dat de Jong gewisseld wordt.
0 0
Vinc-ajacied
Moois, captain Moisander
0 0
Ruben72
Zo zie ik Ajax vechten om de bal
0 0
huubafca
galavoorstelling:geniaal gewoon!
0 0
boris
dat moest de 0-4 zijn
0 0
Ruben72
Schiettent
0 0
boris
haha ze zeggen dat die zweefduik afgevallen is, maar hij komt nog steeds niet van de grond. verliest kopduels zelfs van enoh
0 0
Vinc-ajacied
Alsjeblieft 010-thuis.
0 0
DulceDesde
Knap dat Poulsen en basis speler is en wisselspeler!!!!!
0 0
matthewsld
Lukjokji komt erin. Haha die commentator
0 0
IamLegend
boerrigter heeft goeie wedstrijd gespeeld!

0 0
Num
Vreselijk hoe de commentator Lukokki zegt..
0 0
Ruben72
Nou Zondag nog even.
0 0
Leviathan
Gaat goed zo kan alleen niet meer kijken kut digitenne!
0 0
joodtotmendood
Veltman speelt ook een prima partij!
0 0
Vinc-ajacied
Ik wist niet dat Maaskant Barca-Leverkusen bedoelde ipv Celtic-Barca
0 0
Deef
LOL
0 0
Joko
vindt schone eigenlijk wel goed spelen
0 0
dezengene
Klopt, in dit soort wedstrijden is hij prima, vooral als aanvallende middenvelder. Als hij meer onder druk staat, of Ajax moet gaan tikken, dan is zijn handelingssnelheid te langzaam. Let er maar eens op, zelden gaat het in één keer bij hem. Op zich een leuke speler, maar mijn inziens in de topwedstrijden geen basis.
0 0
derdester
Wat een zielig publiek heeft dat grun,
echt triest!
0 0
Raikkonen94
Mooi gedaan van Fischer, maar heerlijke voorzet van Boerrigter ook hoor. Derk begint toch steeds meer tweebenig te worden en dat is erg goed om te zien, zodat we aan de rechterkant ook weer wat noemenswaardige opties hebben.
0 0
Ajaxfan-87
Ik vind Boerrigter heel goed spelen.
0 0
Joko
doet me goed te zien dat ajax speelt alsof ze er ook zin in hebben, groningen heeft geen schijn van kans
0 0
robert R.
Genieten van mn cluppie
0 0
ObjectoJood
Mooie goal weer.

En wat die boeren nou weer doen..... na al de perikelen rond die grensrechter gaan gooien met van alles.... kansloos volk
0 0
Ajaxfan-87
Wat een schitterende doelpunten krijgen we te zien vanavond.
0 0
Eriksen95
Moooi!
0 0
Intec
Goede bal van derk mooie goal ik ben ook een keer kritisch lekker goal
0 0
pietz0r1
Strakke aanval!
0 0
Vinc-ajacied
Fischeeeeeerrrrr
0 0
Vinc-ajacied
Oh gaan we weer hoor.
0 0
Ajaxkwaai.
Wie had ook alweer commentaar op de jong en Eriksen?
Dat ze nep waren en dat ze vervangen moesten..
0 0
Vinc-ajacied
'''Sta op voor de kampioen'' :)
0 0
Frank1970
Fischer wat een heerlijke voetballer !!
0 0
Joko
als bij ajax iedereen gewoon een beetje zijn niveau haalt zijn ze veel te sterk voor de nederlandse clubs
0 0
Georginho
precies en zo hoort het ook Forza Ajax Amsterdam wij zijn de beste
0 0
Ruben72
Poulsen speelt heel goed
0 0
Ajaxkwaai.
Wie had ook alweer commentaar op de jong en Eriksen?
Dat ze nep waren en dat ze vervangen moesten..
0 0
robert R.
Als we dit tegen utrecht ook kunnen opbrengen gaan we daar nooit verliezen, minimaal gelijkspele
0 0
Ajaxkwaai.
Wie had ook alweer commentaar op de jong en Eriksen?
Dat ze nep waren en dat ze vervangen moesten..
0 0
Robinjo1988
Christian Eriksen LALALALALA Christian Eriksen LAAAALALALALALA
0 0
robert R.
Ajax speelt wel lekker geconcentreerd
0 0
Intec
Spelen prima mee eens,
Als collectief,
0 0
Vinc-ajacied
Nu nog een mooiere goal maken dan deze en Evert ten Napel krijgt een hartaanval.

Jezus Chris, wat een heerlijke goal ouwe.
0 0
Sammeister
Heerlijke goal, recht op de wreef!!

Die Luciano staat trouwens wel te klungelen, bij beide goals te ver voor zijn lijn
0 0
Raikkonen94
Wat een ongelooflijke goal, schitterende goal van een schitterende speler. Hopelijk verlengt hij zijn contract maar met zijn kwaliteiten is het geen wonder als hij volgend jaar bij een Europese topclub speelt.
0 0
Ganggino
Sexy goal.. :$
0 0
robert R.
OH MY GOODNESS
0 0
Deef
Jezus wat een mooie!
0 0
gewiedoo
Bam!
0 0
Ruben72
Wow!
0 0
Frank1970
GVD wat een goal !!!!!
0 0
Vinc-ajacied
Zag iemand dat! Een docu over Guidetti.

WTF EL. Maak een docu over Vertonghen ofzo.
0 0
ObjectoJood
En dat tijdens de rust van Ajax, had accuut ruzie thuis om dat pestventje.

0 0
robert R.
Als ik zo zie wie Groningen nog in kan brengen, is alleen Schet iemand die nog wat verrassends kan doen.
0 0
Lewis Hamilton
Inderdaad al die kritiek op Poulsen. Toch heerlijk zo'n vent die wel als een man de duels ingaat bij Ajax.
0 0
Intec
Boerrigter doet gewoon pijn aan de ogen,
Mist gewoon de gretigheid van vorig seizoen,
Hij staat als een bangert in het veld,

Je hebt er niks aan dan zet liever lukoki erin,( door gebrek aan beter )
0 0
ObjectoJood
Is je stream wel goed ouwe? Derk is dreigend en komt zn man voorbij, niks mis mee vandaag.
0 0
Intec
Eredivisie live geen stream maat,
Ik vind het maar niks,
De hele boerrigter wat heb je er aan als je er 1 voorbij gaat en daarna stopt en de bal terug speelt,
schiet je ook niks mee op,
Ik wil een buitenspeler die er 1 voorbij gaat en een bal op maat voorzet,
0 0
kevin-suarez
Poulsen zit er steeds goed tussen, hij komt er steeds beter in! Veltman staat ook erg goed!
0 0
tommiej94
Veltman en Poulsen vallen me echt op, spelen geweldig! Poulsen kopt echt alles weg wat voor het doel beland.
0 0
Robinjo1988
Hopelijk blijft hij zo doorgaan en zondag ook!
0 0
YochananAFCA
Hopelijk zien we die Zivkovic nog
0 0
robert R.
Tot nu toe een saaie wedstrijd. Groningen schiet de bal door de lucht naar zweefduik en probeert van daaruit verder te voetbalen, maar dat lukt niet egt doordat Poulsen en Veltman hem 3 van de 5 keer snel de bal ontfutselen.
0 0
Vinc-ajacied
Haha die lompe boeren op de tribune daar. Heel circus inclusief Palestijnse vlag, confetti en feest en nu weer keihard tegen de muur geduwd net als kutrecht.
0 0
robert R.
RUST
0 0
Leviathan
Als we met 1-0 winnen is het belangrijk maar het zal wel 4-0 worden dan is zijn goal stuk minder belangrijk.. Siem beslist misschien wel eens een wedstrijd, maar zovaak verpest hij het.
0 0
Frank1970
De Vleugels zijn sterk vanavond
0 0
robert R.
Ik zit te genieten van Poulsen, staat steeds op de juiste plek
0 0
Frank1970
Helemaal mee eens !
0 0
Frank1970
Eriksen verliest elke bal pfffff
0 0
LimboAjax
Dames en heren..de grootste loser van hedenavond....Frank 1970
0 0
Frank1970
Nee ik ben reëel en kijk goed !!
0 0
Frank1970
Sterkste man op het veld vanavond tot heden vind ik wel Poulsen beresterk op het middenveld
0 0
idefixion
1-1 zit eraan te komen
0 0
Frank1970
Oh oh wat speelt Blind vanavond slecht !!!!!
0 0
braboajacied
Waar bazeer jij dat op? Op die paar mislukte voorzetten?

0 0
LimboAjax
Misschien past de naam wel beter bij jou ...Specsavers heeft aanbiedingen:)
0 0
LimboAjax
Je begint je te herhalen..zeurkous
0 0
robert R.
Geluk dat de scheids daar fluit tegen groningen
0 0
Leviathan
En dat ligt niet zo zeer aan hem, want op 10 met een goeie spits ervoor is hij prima.
0 0
robert R.
Ajax begint slordig te worden
0 0
Leviathan
Als we met 1-0 winnen is het belangrijk maar het zal wel 4-0 worden dan is zijn goal stuk minder belangrijk.. Siem beslist misschien wel eens een wedstrijd, maar zovaak verpest hij het.
0 0
Melvin01
Wat lul jij nou?!
0 0
Frank1970
Poulsen speelt met de week beter !!
0 0
Frank1970
Blind speelt ook erg beroerd poeh poeh
0 0
LimboAjax
Blind is gewoon elke week de laatste 2 maanden een 7 of 8.
Dus niet zo dom lullen.
0 0
Frank1970
van Rhijn is toch weer de zwakste schakel !!
0 0
robert R.
kut zweefduik
0 0
robert R.
Kan derk ook gewoon een blijven staan, hij valt altijd als hij iets een beukje krijgt
0 0
Vinc-ajacied
Veltman speelt echt heerlijk, constant en goed gepositioneerd.
0 0
Raikkonen94
Oh oh Eriksen heeft toch zo af en toe wel heerlijke bewegingen, zo een of twee man kwijt. Misschien nog niet heel dreigend, maar ook voor dit soort acties kijk ik graag.
0 0
ObjectoJood
Nu nog dat balverlies beperken en ik heb geen kritiek meer. Hij heeft m nu al 5 keer ingeleverd.
0 0
boris
was weer een actie waarom fischer een fantastische spelers is/wordt. begon alleen een beetje slordig, maar dat mag op zijn leeftijd. hoop nog meer leuke acties te zien van hem
0 0
tomphy
Reilden geeft tussendoor even een panna terwijl hij de andere kant op kijkt, haha. Verder kan niemand zoiets in de eredivisie.
0 0
Ron75
Blind tot nu toe wederom goed, die voetbalt altijd naar voren, dit in tegenstelling tot v. Rhijn die de laatste tijd wel erg vaak de ballen opzij legt of terug tikt op de keeper
0 0
robert R.
Makke wedstrijd tot nu toe
0 0
pietz0r1
Wow prima actie van Fischer zeg. Net langs de kruising
0 0
robert R.
OEI bija Fischer
0 0
Vinc-ajacied
Haha Viktor, wat een actie
0 0
tomphy
We hoeven voetballend niet eens onze beste dag te hebben om de tegenstander zich helemaal gek te laten rennen. Spelers die onderling wisselen zoals de onze doen schept zo veel verwarring bij de tegenstander dat ze zich stuk rennen.
0 0
Georginho
ja nu die tweede snel effies erachteraan
0 0
AJAX1996
Was n lekker schot
0 0
unis
En dan lopen er mensen te janken dat Siem niet in de basis moet maar Lukoki... jaja, Siem beslist weer een wedstrijd, ook al is hij onzichtbaar...
0 0
AFCADD
0-1 en toch weer de Jong😃
0 0
Obnoxious
Dus.. Weer eens een goal van die 'nutteloze' Siem de Jong? Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe waardevol ik hem vind in dit Ajax.
0 0
Ganggino
Ja precies, weet niet hoe vaak ik hem heb moeten verdedigen hier. Gelukkig bewijst hij het ongelijk van de mensen weer eens.
0 0
jeffoajaxfan1
siem is held :)
0 0
robert R.
LEKKAH SCHOT VAN 19 meter binnenkant paal binnen
0 0
tomphy
Jaaaa Siem!!!
0 0
ObjectoJood
heerlijke goal
0 0
afca-edcar
Lekker Siem!!
0 0
robert R.
1-0 DE JONG
0 0
Vinc-ajacied
Wat een goaaaaal! Lekka Siemmmm
0 0
Georginho
Niet na afloop lullen doelpunt!
0 0
robert R.
irritant kereltje die Zeefuik
0 0
pietz0r1
Wat is Groningen triest bezig zeg. Alleen maar lange ballen naar voren slingeren in de hoop dat er een goed valt. Dit kan je toch geen voetbal noemen...
0 0
robert R.
Bacuna met een blesuretje, maar kan gewoon door
0 0
pietz0r1
Wat is Groningen triest bezig zeg. Alleen maar lange ballen naar voren slingeren in de hoop dat er een goed valt. Dit kan je toch geen voetbal noemen...
0 0
robert R.
Whaha Zweefduik is nog steeds harstikke dik
0 0
ajaxrulezz
Geloof mij, 'Zweefduik' zweeft echt niet!
0 0
Vinc-ajacied
Maar de wereld vergaat niet en dus verliest Groningen nog veel meer punten en belanden ze nog verder in het rechterrijtje, als ze maar van Ajax winnen hè.
0 0
robert R.
Tam begin van beide kanten.
0 0
Vinc-ajacied
Wel lief van Groningen. Het hele jaar steunen ze hun club niet maar komt Ajax langs in de beker dan doen ze net alsof de wereld morgen vergaat en ze nog één keer de kans hebben om hun club te steunen.
0 0
mvdk
Die vergaat morgen ook ;-) 21-12-12 ;-)
0 0
Vinc-ajacied
Het was ook sarcastisch ouwe ;)
0 0
mvdk
Weet ik ;-) Ach, en als de wereld er wel aan gaat doen we dat wel met een overwinning:P lol

"Superieur einde''
0 0
geronimo
Ze komen voor Ajax!!
0 0
Georginho
Lekker Boerie goed op dreef ,, is rechts en links haha dat commentaar op El..
0 0
robert R.
DERK dat had de 1-0 moeten wezen!
0 0
Ron75
Hopelijk doet Veltman het goed, maar ik vind het nogal een iel mannetje voor een verdediger!
0 0
robert R.
We zijn begonnen!
0 0
leazi
Word Fysiek lastig voor Veldman om tegen die zware Zeefuik te spelen.
0 0
_DNNS
Goed dat Veltman speelt, had wel gehoopt op Lukoki in plaats van Boerrigter.
0 0
Leon_AFCA
Oke, mooie opstelling!!
Hoop dat Andersen speeltijd krijgt.
4-0!!!

Forza Ajax.
0 0
Hugoboss92
Lukoki komt er in 46e minuut wel in voor Boerrigter. En Andersen vervangt in tweede helft Fischer.
0 0
RobertoStrife
Hoop dat Veltman een goede wedstrijd speelt, Alderweireld is niks de laatste tijd, dus hij kan goed het vuur aan z´n schenen leggen!
0 0
tomphy
En de volgende is aan de beurt. Nu Greg en Urby weg zijn en Siem goed speelt zoeken de 'supporters' hier een nieuw iemand. En dat is onze Toby die afgelopen weekend 2 keer iemand alleen voor de keeper zet met een lange bal die maar weinig centrale verdedigers ter wereld kunnen geven, die supersterk is en spitsen van Dortmund en City tegen kan houden, die er voor zorgt dat we in wedstrijden als tegen Psv kunnen domineren en met zijn allen op de helft van de tegenstander kunnen spelen omdat de aanvaller van de tegenstander nooit wat in te brengen heeft tegen Toby. En dan is die man de pispaal.

De volgende zal Van Rhijn wel zijn.
0 0
B_02097
Je vergeet Poulsen en Blind nog.

Speel je niet goed dan word je uitgekotst. speel je de sterren van de hemel dan prijst iedereen je.
Aldeweireld mag dan wel wisselvallig zijn maar hij verzaakt nooit tijdens toppers. En ja je kan het hem niet kwalijk nemen als spelers als ronaldo en reus hem een x voorbij lopen en scoren.
0 0
smokum
Amen
0 0
Robinjo1988
Lul niet man hij heeft gewoon gelijk. Toby speelde tegen Groningen en Willem II vrij matig. En dat zeg ik als Toby fan!
0 0
Ganggino
Had toch gehoopt dat Lukoki op rechts had gestaan en Fischer links. Snap echt niet dat Derk op rechts wordt gezet, langs de lijn (met power) de back passeren is juist zijn kracht... Ondanks dat Fischer een enorm talent is, is dit toch mijn ideale voorhoede;
Boerrigter(/Fischer) - Hoesen - Lukoki

Lukoki for president!
0 0
MelleAfca
had lukoki graag in de basis gezien ipv Derk..
0 0
IamLegend
godverdomme. weer geen lukoki in de basis, frank kennende zal die na de 75ste minuut boerrigter wisselen...
0 0
tommiej94
Weer de Jong in de spits.... Geef die jongens nou eens een vaste plek. óf middenveld, óf spits.
0 0
Robinjo1988
Je kan ook overdrijven...

De Jong staat al 6 wedstrijden op het middenveld alleen nu Hoesen rust krijgt staat hij in de spits.
0 0
tommiej94
Eriksen en de Jong hebben al vaak in de spits gestaan, terwijl het gewoon aanvallende middenvelders zijn
0 0
Robinjo1988
Goede opstelling! Maar Fischer had ook wel rust mogen krijgen van mij..
0 0
heavenlyme
Hahaha, ik zeg beter spelen deze spelers! Beter lezen. Zie ook liever Denswil aan het werk dan Veltman. Veltman kan me niet overtuigen.
0 0
suske
Klopt maar Veltman speelt Denswil niet zit niet bij de selectie. Dat is de realiteit. Dat bedoelde ik. Verder snap ik je wel hoor!!
0 0
tommiej94
Iemand die de complete selectie heeft?
0 0
suske
Staat bij hoofdnieuws Lukoki en Andersen bij de selectie. ( Titel )
0 0
tommiej94
Thx
0 0
Georginho
Hoop op een mooie wedstrijd zonder geleuter over wel of geen penalty en kaartenfestijn. simpele overwinning 0-2 ! 2x De Jong Forza Ajax Amsterdam!!
0 0
umaxx
Ik zeg 0-3.
0 0
de bal is rond
Ik zeg; kan ik de volgende keer met jou de Toto invullen?
0 0
heavenlyme
Beter gaan we jongens aan het werk zien die doorgaans niet veel spelenn.
Cilessen, Ligeon, Denswil, Alderweireld, Blind, (vm) Sporkslede, Andersen, Eriksen, (lb) Fisher, Siem de Jong, (rb) Lukoki.

Lijkt me een leuke opstelling, gemixt met jong talent en wat ervaring. Plus het feit dat er met deze spelers gewoon gewonnen kan worden.
0 0
suske
Jij bent niet bij de tijd. Veltman speelt voor Alderweireld Cilessen voor Vermeer en Andersen speelt ook. De rest blijft het zelfde.
0 0
Toon meer reacties