Lukoki: 'Ik heb het in eigen hand'

Ajax Showtime, 20-12-2012 om 13:21, 8741 views, Ajax Showtime | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
POSITIEF - Het gaat momenteel goed met Jody Lukoki bij Ajax. De 20-jarige vleugelspeler speelde in het huidige seizoen reeds vijftien officiële wedstrijden in het eerste en scoorde daarin drie maal. Donderdagochtend meldden Britse media zelfs dat Newcastle United een miljoenenbod voorbereidt op de speler. Redenen genoeg voor Ajax Showtime om de speler te benaderen voor een korte terug- en vooruitblik. 'Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar', vertelt de aanvaller blij. 'Ik ben zowel mentaal als fysiek gegroeid in mijn spel. Ik heb een paar goals gemaakt en assists geleverd in het eerste. Het gaat gewoon goed. Als ik inval doe ik het goed en ik heb ook in de basis gespeeld.'

De concurrentie op de vleugels is echter zwaar, zo weet Lukoki zelf goed. 'Je kan niet beter dan je best doen. De beste speelt en op dit moment zijn dat Viktor Fischer en Derk Boerrigter. Maar ik geniet van elke speelminuut die ik krijg', laat het talent weten. 'Ik moet gewoon verder gaan met wat ik aan het doen ben en dan weet ik zeker dat het goed komt. Het publiek ziet me graag spelen en ik vermaak ze graag. Ik hoop natuurlijk in de toekomst op een vaste basisplaats. Dat heb ik zelf in de hand.'

De toekomst

Lukoki's goede prestaties van de afgelopen tijd zijn niet onopgemerkt gebleven in binnen- en buitenland. Afgelopen zomer stond zo'n beetje de halve Eredivisie bij Ajax op de stoep om de speler te huren. Nu wordt er in Engeland zelfs melding gemaakt van een miljoenenbod van Newcastle United. Met een transferperiode voor de boeg roept dat vragen op over Lukoki's toekomst.

'Ik lees zelf ook overal over de interesse van Newcastle United om mij te kopen. Het is leuk om te horen dat zo'n club interesse heeft, maar ik weet er zelf verder niks van', legt Lukoki uit. Ook een verhuurperiode aan de Eredivisieclub behoort wat de strijdvaardige speler betreft momenteel niet tot de opties. 'Een verhuurperiode is op dit moment niet aan de orde. Ik ben tevreden bij Ajax. Ik ga hier vechten voor mijn plek in de basis.'

Sam van Raalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Litmanen87
Als Ajax echt een bob van 4.3 miljoen krijgt en er dus 5 miljoen uit kunnen slepen lijkt mij dat zakelijk gezien dit heel aantrekkelijk is.
Helemaal omdat het niet eens een basisspeler is.
Op zijn positie hebben we altijd nog Boerrigter en Sana en dan kan des noods De Sa worden doorgeschoven. Is een beetje een zelfde soort speler als Lukoki.

Dus wanneer Ajax er 5 miljoen voor kan krijgen zou ik het altijd doen....
0 0
Jornnn
Had hem graag een jaartje bij Heerenveen zien spelen als vervanger voor Narsingh. Hij moet gewoon lekker veel spelen.
0 0
Robinjo1988
Lukoki moet meer speeltijd krijgen vind ik.
0 0
AlexIbarra
Goed om dit te horen ipv gelul dat Newcastle en mooie club is en Premier League blabla..
0 0
IamLegend
ik eis dat lukoki een basisplaats krijgt van frank de boer, onbegrijpelijk dat boerrigter de voorkeur krijgt in eredivisie wedstrijden.

Wat zit ik te genieten van zijn spel!
0 0
jaribombari
Hebben we het over dezelfde Lukoki? Dat kan ik bijna niet geloven.

Deze jongen mist tot nu toe gewoon duidelijk kwaliteit. Z'n voorzetten zijn echt te dramatisch voor woorden. Hij heeft gewoon geen overzicht. Ik hoop dat het nog een beetje te leren valt? Ik heb zo mijn twijfels. Denk dat het een niveautje Ado/Utrecht/RKC blijft.
0 0
Balgobind
Wat snap jij veel van voetbal hahah
Die jongen heeft alle facetten die een buitenspeler moet hebben. hij moet alleen meer rust. gisteren zag k dat al. 1 actie mislukt. dan 2x daarna dat hij de bal krijgt gewoon simpel uithalen
0 0
Synzo
Gisteren als in zijn compleet mislukte invalbeurt tegen Groningen? Echte, niks lukte! Het zag er niet uit. Nou ik vind hem ook een Ebecillio 2. Af en toe een leuke actie of een goaltje meepikken wil nog niet zeggen dat je een Ajaxwaardige speler bent!
0 0
suarezlodeiro
Je eist?
0 0
IamLegend
Ja IK EIS
0 0
YochananAFCA
Jij bent niemand om iets te eisen
0 0
Vinc-ajacied
Fischer - Siem - Lukoki

Blijft voor mij gewoon de sterkste voorhoede op dit moment
0 0
RobertoStrife
-Siem
0 0
Verweijen
Denk dat Lukoki het in zich heeft om vaste rechtsbuiten te worden. Zijn natuurlijk genoeg verbeterpunten, maar als je hem vergelijkt met vorig jaar is hij een stuk constanter en zijn z'n voorzetten over het algemeen een stuk beter.
0 0
Ajax-Hup
Toet toet boing boing jody lukoki wat een talent!
0 0