De Jong wijst Ajax A1 de weg

SP, 19-03-2007 om 19:35, 1607 views, Redactie AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
Ajax A1 speelde zaterdagmiddag in Groningen tegen de plaatselijke FC. De A1 doorstond in de eerste helft een Groningse storm en nam na rust het initatief over en boekte een eenvoudige overwinning via twee treffers van Siem de Jong en een van Mitchell Donald.

De eerste helft was volledig voor FC Groningen A1. De ploeg van trainer Erwin van der Looi profiteerde uitstekend van het windvoordeel en won daarbij de meeste duels. Uit vrije trappen en corners waren de Noordelingen eveneens zeer gevaarlijk. Vroeg in de wedstrijd scoorde Groningen uit een scrimmage, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In het vervolg van de eerste helft bleven de fysiek sterke Noordelingen het doel van Jeroen van Binsbergen bestoken. Van Binsbergen was na zo'n 20 minuten attent toen hij eerst een inzet van spits Ozturk pakte en in de rebound een schot van Nijland pareerde. Ajax had eveneens geluk dat diverse schotpogingen van Groningen naast vlogen. Ajax kon zelf amper kansen creeren. Alleen Mitchell Donald was kansrijk, maar zijn kopbal verdween naast het doel.

In de tweede helft nam Ajax het initiatief van Groningen over. Er werd veel beter gecombineerd en bovendien werd er goed druk gezet op de achterhoede van de tegenstander. Na acht minuten in de tweede helft kon Ajax de score openen. Een prima steekpass van Mitchell Donald kwam bij de uitblinkende Siem de Jong, die beheerst afrondde. Niet veel later was wederom De Jong de doelpuntenmaker na prima voorbereidend werk van Danilo Sousa Campos en Jan-Arie van der Heijden.
Van der Heijden was zelf later ook dichtbij een treffer, maar zag zijn vrije trap goed gered worden door doelman Ter Wielen. De derde Ajax-goal kwam er toch, toen Mitchell Donald binnentikte na een voorzet van Siem de Jong. In de slotfase hadden Danilo Sousa Campos (paal) en invaller Moestafa El Kabir (schot over) nog kansen, maar het bleef bij 0-3.

Opstelling: 1. Jeroen van Binsbergen 2. Nathaniel Will 3. Vito Wormgoor 4. Daley Blind 5. Christian Supusepa (84. Ivo de Heus) 6. Mitchell Donald 7. Marvin Hasselbaink (71. Jordi Schell) 8. Jan-Arie van der Heijden 9. Erixon Danso (55. Moestafa El Kabir) 10. Siem de Jong 11. Danilo Sousa Campos.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ThomasTrouble
k ben benieuwd hoe htc tegenover de jong staat. bekend is dat hij al regelmatig met jong ajax meespeelt, terwijl ie 1e jaars a junior is. zeker niet te snel brengen, maar k hoop wel dat er oog op gehoude wordt, want volges mij heeft ie zelfs no nieens een contract:S
0 0
Gunmoll21
Thomas. Siem de Jong heeft al een contract of ze zijn bezig met zijn contract. Ze willen hem iig graag contracteren. Ajax heeft Supusepa en Van der Heijden iig al gecontracteerd, De Jong moet geloof ik nog, maar dat weet ik niet zeker. Als hij nog niet heeft, zijn ze er mee bezig...
0 0
Ajax Showtime
goedzo
0 0