Eriksen: 'Indruk maken voor vertrek'

sv, 11-12-2012 om 15:08, 11772 views, La Gazzetta dello Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

LAATSTE KUNSTJE? - Christian Eriksen wil Ajax niet zomaar via de achterdeur verlaten. De middenvelder is van plan om echt indruk achter te laten voordat hij vertrekt. Eriksen staat nog tot medio 2014 in contract en hervat in de winterstop onderhandelingen over een contractverlenging met Ajax. 'Er komt een dag dat ik Ajax zal verlaten, maar dat moet wel op het juiste moment en de juiste manier zijn. Ik weet nog niet wat ik over een paar maanden zal doen, maar ik wil eerst indruk maken voordat ik vertrek. De Europa League-finale in ons eigen stadion zou daarvoor een ideale gelegenheid zijn', aldus Eriksen in La Gazzetta dello Sport.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
hij moet nog een jaar blijven en dan echt uitblinken. Zoals Sneijder deed...
0 0
brullie
Triest als je een paar maanden geleden nog las dat hij nog lang nietklaar is bij Ajax en nu is hij dat kennelijk wel al. M.a.w. einde seizoen, einde Eriksen. Heb bij hem ook nooit het gevoel gehad dat hij "groots"is. Structureel vastloper met een incidentieel goede actie...
0 0
Daantje Makkes
Het is wel duidelijk dat ie wil vertrekken.. Lijkt me een zomertransfer als ik hem zo hoor praten. AS Roma is één van zijn favoriete clubs maar ik denk dat hij wel een beter opstapje kan maken bijvoorbeeld bij een Engelse club
0 0
MelvinAFCA
Off: Hoe zit het eingelijk met Blind z'n contract?
Dit is toch best zorgelijk, zoveel spelers met aflopend contract of nog maar een 1-jarig contract.
0 0
gebruikersnaam
Eriksen moet een voorbeeld nemen aan Sneijder. Die ging weg toen hij pas echt indruk had gemaakt. Eerst eens zorgen dat je een jaar lang 80% van de wedstrijden de beste van het veld bent, minimaal 15 goals scoort en een karrenvracht aan assists aflevert. Dan kom je ten minste bij een club binnen met iets van een naam. Als ie nu weg gaat komt ie binnen als een speler die bekend staat als een groot talent, het bij vlagen heeft laten zien en die relatief goedkoop opgepikt kon worden omdat hij nog maar een contract van een jaar had.
0 0
AjaxD1986
Ik acht de kans trouwens heeeeel klein dat hij dit jaar al buitengewone indruk gaat maken aangezien er nogal vaak onnodig balverlies door Eriksen word geleden. Ik denk dat hij blij mag zijn dat Frank de spelers zoveel krediet geeft anders had hij waarschijnlijk al een paar keer op de bank gezeten. Het is trouwens ook niet raar dat je als speler van amper 20 jaar in zo'n fantasiewereld leeft en dat je denkt het in een half jaar gemaakt te hebben. Maar we zullen zien. Zolang er koopclubs zijn is alles mogelijk, of dat verstandig is moet blijken.
0 0
BigDaddy84
Voordat hij zijn keuze maakt zal hij ongetwijfeld nog praten met De Boer en Olsen. Mocht hij na die gesprekken ervoor kiezen weg te gaan, dan hoop ik van harte dat hij zich door blijft ontwikkelen. En nog belangrijker, dat Ajax een vervanger op zijn plek kan zetten die hem (enigzins) kan doen vergeten. Nee, hij straalt niet de absolute vechtlust uit, maar deze jongen is in mijn ogen verreweg de beste speler in onze selectie. Hij verdeelt het spel, is altijd aanspeelbaar, geeft veel assists en laat zich dit seizoen ook zien in de topwedstrijden. In 2 jaar tijd kan hij een absolute topper zijn en naar een europese topclub verhuizen. Nu zal dat niet lukken, daarvoor ligt zijn ondergrens op dit moment nog te laag.
0 0
RobertoStrife
Tja, gewoon verlengen dan, want binnen een half jaar wordt het hem niet.
0 0
AjaxD1986
De enige manier waarop Eriksen indruk op me maakt is als hij bijtekent en dat geld ook voor Fisher. Het is allemaal leuk en aardig dat ze aardig kunnen voetballen maar ze moeten niet doen alsof Ajax met al z'n historie blij moet zijn als ze bij tekenen, ze mogen god op hun blote knieën bedanken dat ze van Ajax de kans hebben gehad om daar beter te worden en hun kunsten Europees te etaleren. Anders hadden ze nog steeds bij Odense BK of Midjylland gespeeld en had nooit iemand iets van ze vernomen! Ik ben het namelijk spuugzat dat spelers een club als Ajax aan het lijntje denken te houden hoewel ik er nog niet zeker van ben of ze dat ook daadwerkelijk doen, maar anders sta ik achter wat ik net heb gezegd in m'n bericht (het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat er misbruik van òns aller Ajax word gemaakt!) .
0 0
Ajacied88
beetje te kort door de bocht je reactie.. Ajax was echt niet de enige die achter deze talenten aan zat en het was zelfs verrassend dat ze voor Ajax kozen (met grote Engelse en Spaanse clubs als concurrent).
0 0
AjaxD1986
Heb je daar toekomstperspectief als jeugdspeler? Ik denk het niet! Vooral met Eriksen had dat fataal geweest omdat het gewoon niet een echte kerel is, bij fisher was de kans iets groter geweest maar iedereen weet dat 99,9 procent gewoon faalt of word doorverkocht als slaaf aan een b-competitie.
0 0
hb10
Voor 20 miljoen lekker verkopen en Fischer op zijn plaats zetten...Ik ben eerlijk gezegd gewoon geen groot fan van hem...
0 0
gebruikersnaam
Voor een talent uit de NL competitie met een 1-jarig contract mag je blij zijn als je nog 10 miljoen krijgt.
0 0
AjaxfanRuben
Eriksen zal nooit iemand worden die je de beuk erin ziet gooien. Dat hoeft ook helemaal niet, volgens mij doet een Iniesta dat ook niet heel erg, of vergis ik me? Nja, hij kan gewoon heel snel draaien en op die manier snel de ruimte zien voor de steekpass. Soms komt ie aan, maar ook heel vaak zijn ze slordig , zelfs simpele ballen komen soms niet aan.

Zijn doelgerichtheid wat hij wel altijd in de jeugd had werd ook nog weleens aan de kaart gesteld en ook vaak in de grote wedstrijden wist hij niet te scoren, wat hem nu wel lukt. Uiteindelijk is hij dus ook gegroeid door nu wel bijvoorbeeld tegen Twente te scoren. Het blijft dus het grote talent, maar ik vind zijn slordige passing, de wil om té mooi te willen spelen en dus zijn nonchalance hem nog niet rijp maken voor een stap naar een hogere competitie. Daar wordt gewoonweg verwacht dat je dat elke wedstrijd opbrengt. Ik zou dus nog zeker hierna nog een seizoen blijven.

Toch wacht ik de tweede seizoenshelft nog even af. Vertonghen precies hetzelfde, hij speelde ook vaak te nonchalant, vooral eerste seizoenshelft. Maar tweede seizoenshelft zag je daarentegen dat hij de Eredivisie echt enorm ontgroeid was.
0 0
l0l
Teken is godver bij, of zeg gewoon dat je niet bijtekent zijn wij als supporters direct op de hoogte en nemen we stuk nauwer.
0 0
Robinjo1988
Het is allang bekend dat hij pas vanaf de winterstop gaat praten over een nieuw contract.

Dus elke keer roepen 'teken eens bij!' slaat dus helemaal nergens op.
0 0
sapp
het spijt me om te zeggen maar zolang je simpele kansen niet afmaakt ben je geen topper Chris. Doelpunten maken, beslissend zijn en captain worden, dan kun je zeggen dat je geslaagd bent.
0 0
Mats
Hmm.. Dit klinkt alsof hij zijn contract niet gaat verlengen en in de zomer zal vertrekken. Ik denk dat die jongen het wat te hoog in zijn bol heeft, hij kan op het moment goed mee bij Ajax maar is allesbehalve beslissend. Het zou wel erg jammer zijn want hij heeft wel degelijk potentie. Voordeel is wel dat zijn vertrek makkelijker op te vangen zal zijn als dat bij Suarez en Vertonghen het geval was die wel wekelijks uitblonken.
0 0
Fillow
Het wordt nu toch echt wel duidelijk dat hij niet zal bijtekenen.
Van mij mag ie verkocht worden dit jaar ! Speelt toch 8 van de 10 wedstrijden dramatisch .
0 0
steefjuhhhh
Kom op man, waar hebben we het over?! Die jongen is 20?! Wat wil ie gaan doen in het buitenland? Je moet een mega talent zijn om in de buitendlandse top mee te kunnen draaien.. daarvoor moet je - heel cliché - Messi of Ronaldo voor heten. Maar Eriksen is geen mega talent... hij is een (groot) talent. Hij ziet waarschijnlijk als ''het buitenland'' , de topclubs als United, Barca, Chelsea en Real voor zich.. maar wat ik net al zij, daar kan hij voorlopig alleen maar dromen. Bijtekenen dus! Je hebt daar niks te zoeken! Eerst de ALLERbeste van Ajax worden!
0 0
Tifosi
Deze jongen laat vrijwel wekelijks zien dat hij nog niet goed genoeg is... Ik begrijp niet wat mensen in deze knul zien. Van mij mag hij weg na dit seizoen!
0 0
OKP-AFCA
Laten we alle spelers die al wel 20 jaar oud zijn en nog niet goed genoeg, gewoon weg doen ja. Lekker gratis weg geven.

20 jaar oud, nee, Eriksen is niet meer te redden. Kan beter met pensioen.
0 0
preme
Mocht hij vertrekken deze zomer, dan laat ik daar echt geen traan om. Ajax moet gewoon cashen, zelfs in de winterstop als het kan, omdat deze jongen nog lang niet doorslaggevend genoeg is. Hopelijk is dit tegelijk een goede les voor Marc Overmars.
0 0
insectenverdelg
Imo, is ondanks dat ihj wat flegmatiek oogt, en er nog voldoende punten zijn die verbeterd kunnen worden, Eriksen nu al, met zijn schamele 20 jaar, de beste speler van de selectie. Hij loopt zoveel, is zoveel aanspeelbaar, en verdeelt t spel als geen ander. Kijk is in het verschil tussen alleen maar aanspeelbaar zijn tussen Siem en Chris.

Verder moet je kijken wat hij in zijn korte carriere al beriekt heeft, en wat hij ook bijgedrage heft.

3x Cl gespeeld
2x kampioen geworden
Een Ek gepseeld
Een WK gespeeld

verder is hij zo goed als nooit geblesseerd. de verwachtinngen zijn wel is iets te hoog, maar wie was zoveel verder op zijn 20e in zijn ontwikkeling in de eredivisie? Sneijder, VdV, Litmanen en Afellay om maar wat namen te noemen, allemaal niet hoor.

Ik hoop echt (tegen beter weten in) Dat Chris na dit seizoen nog 1 a 2 jaar blijft, om echt de belangrijkste speler te worden, waar het team zich aan kan optrekke. Want wat hij nu al aan ervaring heeft op zo'n jeugdige leeftijd, is vrij uniek (91 competitiewedstrijden, 135 in totaal voor Ajax) ....
0 0
Robinjo1988
Jij snapt het!
0 0
steefjuhhhh
En jíj snapt het nog niet helemaal.... ;)
0 0
OKP-AFCA
Dus jij wilt hem gewoon lekker verkopen voordat hij doorslaggevend is... natuurlijk hebben we gelijk een speler achter de hand die moeiteloos het gat wat dan achter blijft opvult.

Je hebt gelijk dat hij nog meer doorslaggevend moet zijn maar hij is veel te goed om zomaar in de winterstop even te verkopen. Hij is nog steeds jong he!

Ik zou hem niet graag zien vertrekken in de winterstop en aankomende zomer eigenlijk ook niet hij wordt echt nog wel belangrijker en niet doen alsof hij nutteloos is op dit moment. Hij is echt wel belangrijk maar hij had inderdaad meer moeten scoren, maar nogmaals hij is jong geef hem die kans!

Er zijn andere die het team moeten dragen, hij nu nog niet.
0 0
Randy428
Heel jammer hoor. Want dit duidt er allemaal op dat hij niet gaat verlengen. Een 20 jarig jochie dat ook alweer wil vertrekken in plaats van bijtekenen, na dit jaar nog een jaartje extra rijpen, en dan als 22 jarige de tent zal verlaten.

Vraag eens aan Ryan hoe fantastisch geweldig het is om op jonge leeftijd naar het buitenland en voor het grote geld te gaan!

Ik word hier behoorlijk sacherijnig van. Waarom hebben deze spelers nou niet het geduld om te wachten op een mooie club waarbij ze ook daadwerkelijk kans maken om in de basis te worden opgesteld?

Het is geweldig dat Ajax nu zoveel jonge gasten heeft rondlopen. Maar als al die jochies, ja jochies ja, op zulke jonge leeftijd vertrekken, dan heb je er alsnog weinig aan.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Inderdaad.. telkens zeggen dat ze nog niet weggaan, omdat ze 'nog zoveel te leren' hebben bij Ajax en dan opeens toch met een paar hints aangeven dat je weg wil..

Ik zou er werkelijk alles voor opgeven om bij Ajax te voetballen en kan me niet voorstellen dat ik op m'n 21e al weg zou willen gaan als je eigenlijk nog weinig bereikt hebt.
0 0
Randy428
Dude, geloof mij, als wij in die positie hadden gezeten, hadden we heel veel om Ajax gegeven, maar had je ook vooral naar je eigen bankrekening gekeken. Of je dat nu maandelijks met 30k ziet groeien of met 130k. Dat scheelt nog wel even wat.

Dus ik snap de financiële overwegingen wel, maar ik blijf het een heel jammerlijke situatie vinden.
0 0
Fillow
Heeft enkel maar met GELD GELD en nog eens GELD te maken dat al die jonkies naar het buitenland trekken .
Niet alleen Ajax heeft dit probleem trouwens
0 0
Randy428
Jep. En eigenlijk is het dom en rancuneus. Als ze nog even langer blijven rijpen bij Ons Aller Ajax, vertrekken ze ongetwijfeld naar een mooiere club, waar ze ongetwijfeld meer geld verdienen, omdat ze al langer het eredivisieniveau zijn ontstegen, meer ervaring hebben in Europese/internationale wedstrijden etc. Dus even geduld en je kunt harder cashen. Anders koop je op den duur je eigen contract af en ga je weer een jaar bij de club spelen waar je eigenlijk langer had moeten blijven (Babel).

En de mensen die beweren dat Eriksen niet voor het geld gaan, denken volgens mij ook dat ze een relatie hebben met de vriendin van Cvitanich.
0 0
boris
. zolang je nog niet de speler van de eredivisie bent (suarez,sneijder, vertonghen) moet je gewoon keihard werken en je contract verlengen. niet lullen over een afscheid in europa league finale. die jongen moet nog echt stappen maken om verder te kijken. dat geld gaat hij later echt wel verdienen en hij zal er zeker komen, maar waarom op je 21ste? een jaar of 23 /24 is prima om die stap te maken.
0 0
Ganggino
Die gaat zijn contract niet verlengen, dat wordt onderhand wel duidelijk. Jammer. Denk dat hij na dit seizoen vertrekt, helemaal (zoals hij al zegt) als hij dit jaar indruk gaat maken.
0 0
IamLegend
Hoop dat Eriksen zijn woorden omzet in daden...
0 0