Jonk: 'Ajax 9 spelers uit jeugd, PSV 0'

Ajax Showtime, 07-12-2012 om 20:18, 21438 views, VI | Een Ajax-kado geven?
REACTIE - De KNVB en PSV lieten zich de afgelopen weken laatdunkend uit over Riechedly Bazoer en Ajax. De 16-jarige Bazoer maakte namelijk onlangs, tot onvrede van de KNVB en PSV, de overstap van PSV naar Ajax. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk van Ajax heeft vrijdag in Voetbal International gereageerd op de uitlatingen van PSV en de KNVB. Dick Advocaat, hoofdtrainer van PSV, zei eerder dat Bazoer alleen naar Ajax is vertrokken omdat hij daar meer zou verdienen. De speler zelf zei echter dat hij bij Ajax een betere kans op een doorbraak verwacht. Jonk, die zelf voor zowel Ajax als PSV voetbalde, steunt de argumentatie van de speler. 'Riechedly heeft bewust voor Ajax gekozen. Neem alleen al de basisopstellingen van Ajax en PSV in het onderlinge duel van vorige week. Ajax had negen zelf opgeleide spelers in de ploeg, PSV nul', aldus Jonk.

Bazoer kan door zijn overstap een half jaar geen officiële wedstrijden spelen voor Ajax. De KNVB besloot Bazoer daarom ook voor een half jaar uit te sluiten van de jeugdelftallen van de KNVB. De KNVB zelf noemde de transfer daardoor 'funest' voor de ontwikkeling van Bazoer, maar Jonk is het daar niet mee eens.

'Naast de trainingen bij Jong Ajax en het eerste, volgt hij ook nog een individueel traject. We organiseren ook oefenwedstrijden waarin hij ritme op kan doen. In onze ogen kan Riechedly op basis daarvan gewoon voor Oranje Onder-17 spelen. Het zou goed zijn als we met de KNVB een dergelijke situatie kunnen creëren', aldus Jonk.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Dat is het verschil met dat koop clubje vol calimero's ...
0 0
YochananAFCA
Ons verlagen door Ajax te vergelijken met dergelijke clubs.. Waar gaat dit heen met de wereld
0 0
Randy428
Tsja. De KNVB zal geen regeling willen treffen, omdat ze dit soort transfers willen voorkomen. Dus als er dan een speler wil vertrekken, willen zij graag het signaal afgeven: 'dan kom je ook niet meer in aanmerking voor Oranje voor een bepaalde periode, dus doe maar niet'.

Toch zonde. Want volgens mij moet je gewoon in het belang van de speler denken. En dan kun je als jonkie beter bij een club zitten die de jeugd een kans geeft, dan bij en koopclub.
0 0
Joko
Kan iemand me eigenlijk uitleggen waarom jonk, wouters, vaneburg,koeman, kieft, lerby, arnessen

ooit naar die kut club zijn gegaan ?
0 0
omisom
Misschien dat het "klimaat" binnen onze club niet zo super was???
0 0
Sweetlake79
Ik word echt zo schijtziek van die jankerds uit Eindhoven!!! Altijd maar wijzen naar Amsterdam, ook al gaat een speler van psv f1 naar een club in Liechtenstein. Altijd maar zeiken en huilen richting Amsterdam, maar we mogen ze geen calimero's noemen. Kunnen we als supporters zijnde niet eens wat ludieks doen om die gasten echt eens voor lul te zetten, zodat ze dan eens gaan nadenken voordat ze wat roepen.
0 0
pieke
Verzin zelf eens wat en stel het hier voor.
0 0
Jowen
wel rare regels ook. Waarom zou hij niet voor oranje kunnen spelen. Ik zie het probleem niet
0 0
Cello
De regel die men hanteert bij de KNVB is dat je niet geselecteerd wordt wanneer je geen competitie speelt voor je club.
In dit geval kan maar meer nog mag Bazoer niet uitkomen in officiele wedstrijden voor Ajax en derhalve heet het dan in de ogen van de KNVB, dat een speler niet speelt en dus niet opgeroepen wordt.....
0 0
elpresidente
Het is geen wet, het is maar een zelfverzonnen regeltje. Knvb zou niet zo krampachtig moeten reageren op dit bijzondere geval en die jongen moeten helpen met wat wedstrijdjes zodat hij met nog een paar oefenwedstrijden gewoon door kan voetballen. Deze jongen maakt een keuze voor zijn voetbal toekomst of die nou goed of slecht uitpakt, hij is een groot talent en die mag je best een beetje helpen. Laat zoiets gewoon aan de trainer over of die hem selecteert of niet. Stelletje Regeltjesjuffertjes bij de knvb , walgelijk gewoon.
0 0
Rogyros
Vind ik ook. Gaat denk ik ook niet om de regels, maar om de omstandigheid dat hij geen wedstrijden speelt. Het is dus een keuze van de KNVB om hem niet te laten spelen.

Waarom kan hij eigenlijk niet overgeschreven worden naar AJAX gedurende het seizoen? Dat is dan ook een verkeerde regel. Want zo kan iedere club zijn jeugdspeler onder druk zetten om een contract te tekenen als dit in het lopende seizoen wordt aangeboden. Ik zou zeggen, per 1 januari wedstrijdgerechtigd voor AJAX. Net zoals bij de profs.

Toen hij overigens besloot geen contract te tekenen, wilde psv hem gelijk al niet opstellen. Dat was al hun mening voordat AJAX hem benaderde. Die opstelling begrijp ik ook wel, maar vervolgens kwamen er allemaal krokodillentranen.

Ik ben geen fan van VdGijp, maar hij heeft op een punt wel gelijk: psv doet volledig aan calimerogedrag. Treurig.
0 0
IamLegend
Die kut lampjes kunnen het gewoon niet hebben dat bazoer ook gekozen heeft vanwege alle club iconen, psv heeft alleen maar cucu.

wij ajax hebben jonk, bergkamp, van der sar, ronald en frank de boer etc etc
jonge talenten kijken tegen ´voetbalhelden´ op, en zijn leergierig om veel te leren van deze grote namen.

Bedankt johan cruijff!!!!
0 0
Rogyros
Precies, en als het gaat om spelers die in de jeugdopleiding van psv hebben gespeeld en ook nog zijn doorgebroken, dan houdt de teller ook snel op.

Ik kom tot Afellay en Huntelaar. Aissati ook een beetje en Labyat een heel klein beetje. Verder hebben we verder in het verleden nog Zenden en ook Hoekstra. Dan houdt het wel op denk ik.

Andere spelers die zich verbonden met psv voelen, zoals Cocu, VBommel, Bouma, Flopland, Huub Stevens, Van Breukelen en bijvoorbeeld Van Aerle (en eigenlijk ook een beetje Ooijer), hebben ook allemaal hun jeugdopleiding ergens anders genoten.

Het geldt zelfs voor de broertjes VdKerkhof. Deze Helmonders kwamen uit de jeugdopleiding van Twente.

Er zitten ook maar vier spelers in de selectie die uit de eigen jeugd komen. En Ritzmaier en Depay kun je moeilijk doorgebroken noemen.

Kortom, iedereen wist het al, maar ze schamen zich er kennelijk voor: pisvee is DE koopclub bij uitstek.
0 0
BigDaddy84
Het is goed van Ajax dat ze aangeven dat de jeugd hier meer kansen krijgt (en ze ook daadwerkelijk de kansen aangrijpen). Persoonlijk zou ik alleen uitkijken met het roepen van cijfers. Want dan krijg je meteen ook weer de discussie: wat is een jeugdspeler? Dan komen mensen met: 'dit schrijft de Uefa voor' of 'maar hij is op 16 jarige leeftijd gekocht'. En dat is gewoon een discussie die je niet aan wilt gaan.

De realiteit is heel simpel. Ajax is beter in staat om de jeugd om te toveren tot volwaardige selectiespelers. En met het nieuwe beleid gaat dit alleen maar beter worden, zeker als ik al die persoonlijke ontwikkel plannen hoor. Het lijkt mij dus niet dat Bazoer er slechter op zal worden, zelfs als hij een half jaar lang wedstrijden mist. Of Bazoer hier meer geld verdient vraag ik mij stiekem wel af. Ajax besteed op jaarbasis wel meer geld aan de jeugdopleiding. Toch kan ik me niet voorstellen dat hij hier (minstens) hetzelfde salaris krijgt als dat hij bij Manchester City zou krijgen. Heeft iemand hierin meer inzicht?
0 0
TurboUrby
PSV bood Bazoer een 3 jarig contract, met een salaris rond de 100.000 euro.

Ajax bood Bazoer ook een 3 jarig contract, met een salaris dat iets hoger lag. Ik denk zelf dat het rond de 110 á 120.ooo zal liggen. Ter vergelijking hebben zowel Ajax als PSV de eveneens 16 jarige Zivkovic een contract aangeboden met een salaris dat rond de 45.000 euro lag. Dus kan je ervan uit gaan dat Ajax en PSV elkaar nauwelijks ontlopen wat betreft salarissen voor spelers die hun eerste contract tekenen.

Manchester City bied spelers van 16 die van buitenaf komen, en hun eerste profcontract tekenen doorgaans tussen de 3 en 4 ton. Plus banen voor de ouders, en een huis.
0 0
Hwb
Krijgt hij echt al ruim een ton per jaar? Dat vind ik eigenlijk best wel belachelijk veel voor een 16-jarige jeugdspeler.
0 0
elpresidente
tja voor sommige talenten zal je toch moeten betalen om de aantrekkingskracht van het buitenland enigszins weerstand bieden.
0 0
BigDaddy84
Thanks voor de info! Altijd handig als er mensen op het forum zitten die veel van de jeugdopleiding weten ;-)
0 0
kers
Jongens, alles draait om geld. Mensen uit scandanavie komen hier niet voor het eten. Eriksen, Boilesen, Fisher zijn eigen jeugd. Begrijp me goed, ben een ajaxcied, maar jeugd wordt geromantiseerd. Is Heitinga geen Fries, en Sneyder niet gewoon een Utrechter ? En Bazoer is ook geen Eindhovenaar of Amsterdammer, maar over 3 jaar wel eigen jeugd. Beetje goedkoop van Jonk zo'n reactie, want hij geeft nou juist aan waar de salariskosten van Ajax zitten. In de '''eigen'jeugd. Wat ik begrijp heeft Man City ook een hele goeden jeugd.
0 0
gusanito
Heitinga een Fries? Hahaha, nou. Heitinga komt uit Alphen aan den Rijn..
0 0
TurboUrby
Wat een onzin. De 'scandinaviers' zijn hier voor hun ontwikkeling. En wat heeft de geboorteplaats van een speler te maken met het wel of niet zelf-opgeleide speler zijn?

De salariskosten van Ajax zitten in de jeugd? Dat moet je me echt uitleggen....

Man City heeft geen eigen jeugd, het heeft een tweede elftal vol aankopen en buitenlanders, die vooral gescout zijn op fysiek, en waarvan ze er hopen dat er 1 of 2 zich ontwikkelen tot eerste elftal spelers. Maar gezien het beleid krijgen ze toch geen kans... Waardeloze club, waardeloos beleid, waardeloze begeleiding van diezelfde 'jeugd'.

En als je daadwerkelijk voor Ajax bent, probeer dan AJACIED goed te schrijven.
0 0
Ajaxrevolutie
Jonk stille kracht!
0 0
vakMforever
Gaat tijd worden dat de UEFA een nieuwe maatregel in het leven roept dat minimaal 5 spelers uit de eigen opleiding deel moeten uitmaken van de A-selectie. En dan welteverstaan spelers die vanaf hun 14/15 jaar deel uitmaken van de club waarvoor ze spelen.
0 0
Joko
Gebeurd niet want dan kunnen die subsidie clubs niet meer mee.

Wordt tijd dat het grote publiek het voetbal lekker links laat leggen, dan is het niet meer intressant voor rijke sponsoren en rijke stinkerts die het wel grappig vinden om met geld alles te krijgen en doen wat ze willen. Zelf de publieke sport nummer 1 verzieken.

Dat is de enige manier om de sport weer gezond en eerlijk te maken. Dus niet meer kijken niet meer heen gaan, geen dure abonnementen afsluiten om het te kunnen volgen.

Dan Komen ze vanzelf weer met beide beentjes op de grond.
0 0
TurboUrby
Hoppa, die is ook weer stil :P

4 spelers uit "eigen jeugd" bij de eerste 24 van PSV. Dat zegt genoeg. En dat gelul over spelers als Alderweireld die dan zogenaamd niet tellen (terwijl ze de bovenbouw van de opleiding hebben doorlopen) is ook zo selectief als t maar zijn kan. Locadia, Depay, Ritzmaier etc hebben allen bij andere profclubs gespeeld, dus die ozin kunnen ze lekker achterwege laten.

Wij zijn Ajax....
0 0
AFCAMM
Slechts 1 ding op te zeggen: Bam!
0 0
Melvin01
Hoppa eindelijk ff een reactie vanuit kamp ajax!!
Kpsvb (knvb en psv), uitgelult!
0 0
glob
Goed bezig Willem, Dennis en Frankie.
0 0
ajax19
Hoppa. KNVB vond het schadelijk, wij zorgen voor het tegendeel.
0 0