Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Andersen vervangt Poulsen in selectie

sv, 07-12-2012 om 15:04, 10089 views, Ajax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
ENE DEEN VOOR DE ANDERE - Lucas Andersen vervangt Christian Poulsen in de selectie. Poulsen is geblesseerd. Hij staat twee weken buitenspel wegens een hamstringblessure. De Ajax-selectie voor het duel met FC Groningen:

Kenneth Vermeer
Toby Alderweireld
Niklas Moisander
Eyong Enoh
Christian Eriksen
Siem de Jong
Daley Blind
Tobias Sana
Lasse Schöne
Derk Boerrigter
Jasper Cillessen
Danny Hoesen
Ricardo van Rhijn
Jody Lukoki
Joël Veltman
Viktor Fischer
Mitchell Dijks
Lucas Andersen

Wedden dat Ajax met 2-0 wint van FC Groningen? Ontvang nu 7,25 keer je inzet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TikkieTerugJaap
Mag toch hopen dat Éénoog niet speelt, liever Schöne.
0 0
wappie
Schöne voor Poulsen. En ik hoop dat De Boer nu een keer Lukoki voor Boerrigter laat beginnen. En natuurlijk hoop ik net als iedereen Andersen in te zien vallen!
0 0
arigold
Hopen op 3-0 bij rust, kun je Andersen zonder al te veel druk in laten vallen!
0 0
steefjuhhhh
Mensen die hier zeggen dat misschien Eriksen op de bank zit om rust te houden; Frank de Boer heeft aan het begin van het seizoen gezegd dat er altijd basisplaatsen zijn voor Eriksen, De Jong en Alderweireld als ze gewoon fit zijn. Daar bedoeld hij wss geen moeheid mee. Sterker nog; Frank de Boer wil dat Chris nu optapt en een echte beslissende vaste waarde wordt. Dus dat sluit ik al uit.

Als je naar de wedstrijd-selectie kijkt, zie je dat er maar 1 logische vervanger is; en dat is jawel: Eyong Enoh. De Boer speelt bijna altijd met een controleur, dus ik verwacht gewoon dat Enoh er morgenavond staat!
0 0
alibabba
Prachtige wedstrijden van 26-09-1981 en 12-09-1997...

http://www.youtube.com/watch?v=USsZ0ogB_1I
0 0
alibabba
Hallo Ajacieden. Het is bekend dat er scepsis is omtrent het huidige beleid. Met name analytici trekken de lijn-Cruijff telkens in twijfel. Dat alles mag en is niets mis mee, maar de realiteit ziet men niet onder ogen. De wedstrijd in Madrid tegen Real van 2010 word beschouwd als maatstaf. Siem de Jong refereerde er aan dat de selectie van Real vanaf die tijd zowat onveranderd is gebleven, zo niet versterkt. Ajax moet het ieder jaar met vernieuwd materiaal doen, omdat de puinhopen van weleer nog lang niet weggewerkt zijn. In alle commentaren op TV word daaraan voorbijgegaan en lult men maar wat raak. De laatste 2 seizoenen tegen Real Madrid waren in uitslag niet veel anders, maar ik heb toch echt verbeteringen gezien tov de wedstrijd onder Jol waarbij Ajax amper over de middellijn kwam. Daarvoor konden WE geeneens winnen van Kopenhagen, Slavia Praag en was zelfs Dinamo Zagreb een onhaalbare horde. Dat was allemaal in een tijd dat er geinvesteerd werd en er enorme salarissen werden betaald. Nu klagen Ajacieden dat Ajax het geld had moeten laten rollen...psv gaf het goede voorbeeld werd er gezegd, maar datzelfde psv werd door Ajax met 3-1 zoek gespeeld. Daarbij overwintert psv in tegenstelling tot Ajax niet in Europa. Vanaf de tijd dat de fluwelen revolutie is ingezet, werd Ajax na 7 jaar 2x kampioen en wist Ajax te winnen bij AC Milan, Anderlecht en Manchester Utd. Daarbij speelde het gelijk in Lyon en tegen City en werd er op het nippertje verloren in Dortmund. En dan raaskalt men dat er niets is veranderd...

FC Groningen komt naar de ArenA! Na een slechte periode van Ajax waren vele ervan overtuigd dat Ajax voor spek en bonen zou meedoen in de competitie. Met de thuiswedstrijd tegen Groningen en de uitmatch tegen Willem II in het verschiet kan het zomaar zijn dat we ONS gaan nestelen in de top-3. Laten we hopen dat Groningen voor spek en bonen op het veld staat morgenavond om 20:45 uur. De laatste nederlaag in Amsterdam tegen Groningen dateert van 03-05-1994 ( 0-2 ), toen nog in De Meer. Ajax was destijds al kampioen en lieten de wedstrijd min of meer schieten. Naderhand verloren we 17 matches niet op het thuisfront tegen de Noorderlingen, maar de verschillen waren veelal miniem. De statistieken overall? 32 thuiswedstrijden: 23x winst, 7x gelijk en 2x verlies. 92-34 zijn de doelcijfers dames en heren.

De grootste overwinning dateert van 06-01-1974 met onder meer Johan Neeskens in de hoofdrol, die in het seizoen 84'85 nog eens 7 wedstrijden speelde voor FC Groningen. "De Nees" trof 3x doel, Jan Mulder 2x, Piet Keizer 2x, Suurbier en Haan ieder 1x.

23-01-1983 met deze Ajax-opstelling: Piet Schrijvers ( Hans Galjé kwam later in het veld voor Piet ), Peter Boeve, Keje Molenaar, Leo van Veen ( Jan Molby verving Leo op den duur ), Frank Rijkaard, Johan Cruijff, Edo Ophof, Dick Schoenaker, Wim Kieft, Søren Lerby en Jesper Olsen. De gebroeders Koeman deden mee aan Groningen-zijde. Kijk en geniet van deze heerlijke beelden...

http://www.youtube.com/watch?v=qIcoNi--SMY

SUCCES!!!
0 0
Cello
Leuk geschreven stuk!. En wbt het eerste deel, mbt de scepsis omtrent het huidig beleid, het niet willen benoemen van elk jaar weer inleveren van spelers, steeds nieuwe spelers (die naar dat niveau van de vertrokken spelers moeten toegroeien nog) moeten inpassen, afgezet tegen een normaal op peil gehouden Real Madrid (op sommige plekken misschien zelfs versterkt tov 2-3 jaar geleden èn dan daaruit de conclusie trekken dat we niks zijn opgeschoten en zelfs beweren dat er achteruitgang is....

Ja daarin heb je gelijk, dat dat te kort door de bocht is. En de voorbeelden dat het eigenlijk toch anders is, die jij geeft zeggen het ook wel een beetje eigenlijk.

Goed geschreven, ik ben het helemaal met je eens.
0 0
Obnoxious
Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Schöne, Eriksen; Fischer, Hoesen, Boerrigter

Veel andere keuze's hebben we niet. Hopelijk een invalbeurt voor Andersen met een verdiend eerste doelpunt in het 1ste.
0 0
insectenverdelg
Hoop t ook, maar ben nog steeds bang dat Enoh gaat starten...
0 0
Goalbeinn_Sigi9
De Boer zei het volgende: ''Ik ga niet zeggen wie Poulsen vervangt, maar de mensen die mij een beetje kennen zullen weten wie ik kies''
0 0
ajax19
Een schappelijke 5,5 voor deze wedstrijdselectie.
0 0
suske
Voor jou een schappelijke. 2,5. Is misschien nog te hoog.
0 0
ajax19
Waarom zetten mensen bij mij toch altijd de irreëelste dingen?
0 0
suske
Denk daar eens over na!!. Misschien vertoont je IQ wel een verwantschap met dat van een Nederlander.

Ik heb respect voor mensen op leeftijd ben zelf ook niet meer de jongste!!!!.
Als mensen reageren op mijn reactie,s dat komt vaak omdat ze zelf een anderre mening hebben moet kunnen en is hun goed recht. En dat respecteer ik. Daar heeft mijn leeftijd of hun leeftijd niets!! mee te maken!!!.

Dit is tenslotte een Forum site waar iedereen zijn menig kan geven. En daar kunnen andere forum leden dan weer op reageren.
0 0
ajax19
Haha, ja, allerlei aannames. Waar de één beter bij nadenkt dan de ander. Ik schrijf nooit om smakelijk te schrijven, maar om te waarzeggen. Smakelijk is dus het populistische idee om pas natijdig zaken te zeggen waarover iedereen consensus heeft. Doordat ik kan relativeren aan allerlei dingen, heb ik gemak om te waarzeggen. Onvoorstelbaar en te complex in jullie ogen, dat zij zo. Hoe jullie het dan gaan ridiculiseren, toont verkleutering aan in de discussie.

Maar ik doe nooit irreëel. Denken jullie daarover dan eens na.
0 0
Georginho
Ey heb je geen sociaal leven ofzo telkens weer die klote onzin van je posten op de sites kan mij het nou schelen wat jij overal van vind naar mannetje ben je.

Hopenlijk maakt tie zijn debuut tegen Groningen altijd leuke nieuwe Ajacieden tezien.
0 0
ajax19
De meeste van mijn leeftijdsgenoten zijn overleden. Ik klaag niet over mijn leven, heb soms veel tijd over, dan doe ik dit omdat ik het leuk vind. Dat jij het als onzin afdoet en velen dat steunen, geeft mij ook alleen meer motivatie. Laag IQ symptoon bij Nederlanders.

Ajax moet en zal weer gloriëren in internationale toernooien. Droom ervan om dat nogmaals even mee te maken. Misgun het me niet. Absoluut is Andersen terecht. Prachtspeler. Hoop op zijn debuut.
0 0
ajax2004
Is Boccara nog geblesseerd? Is toch eigenlijk een logischere vervanger (net als sporkslede).
0 0
insectenverdelg
hoop is nu een stukje groter dat nu Schone als verdigende middenvelder wordt opgesteld ipv Enoh.
0 0
paulat
Yeah! Eindelijk. Andersen als schaduwspits? Doe eens gek.
0 0
robert R.
Zou hem eerder na 70 minuten voor Fischer brengen voor op de linkerflank
0 0
AnitAjax
Voor Boerrigter op rechts. T is een rechtsbuiten.
0 0
suske
Het is een Linksbuiten. !!!!!
0 0
Misc1990
OF op middenveld ipv Eriksen, krijg die ook een rust en in wedstrijden tegen kleine clubs is Eriksen toch niet gemotiveerd en Fischer wel!
0 0
3star
Eriksen moet een schop onder zn kont wat dat betreft en maar eens leren dat hij ook gemotiveerd moet zijn tegen kleinere tegenstanders
0 0
insectenverdelg
Als de buit binnen is, zou ik persoonlijk Eriksen Rust geven...
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Terecht! Deze jongen kan zo goed voetballen.
0 0
3star
Hoe vaak heeft andersen eigenlijk bij de selectie gezeten, of is dit de eerste keer?
0 0
robert R.
Al een paar keer. Maar hoe vaak weet ik niet precies. Tegen Vitesse thuis zowiezo
0 0
foshoquz
Tegen Vitesse was ook de enige keer tot nu toe. Ik hoop dat we na een uur 2 á 3-0 voor staan en dat hij zijn debuut mag maken.
0 0
Tinus
Jammer dat hij niet Sporkslede erbij haalt. Hij heeft Enoh achter de hand voor die positie, maar Sporkslede is duidelijk een betere voetballer.
0 0
robert R.
Hopelijk maakt Andersen zijn debuut. Ik hoorde positieve dingen over hem. Maar, ik heb hem nog niet zien spelen.
0 0