Moisander: 'Ben nog niet goed genoeg'

sv, 06-12-2012 om 08:46, 7823 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
EERLIJK - Niklas Moisander zegt in De Telegraaf dat hij nog niet goed genoeg is voor het niveau van de Champions League. Hij bekent tegen Real Madrid en Borussia Dortmund steken te hebben laten vallen. 'Voor dit niveau ben ik nog niet goed genoeg. De late tegentreffer in Dortmund vind ik nog steeds mijn fout en tegen Real Madrid zag ik er bij de eerste twee doelpunten niet goed uit. Over de andere duels ben ik wel tevreden, in de confrontaties met Manchester City heb ik zelfs goed gespeeld. Maar dat het in totaal beter moet, is duidelijk', zegt Moisander.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IamLegend
En ga nou is opnoemen wat voor kwaliteiten Moisander wel heeft op die positie!
0 0
ajax19
Goede techniek, goed veldspel, en vrij goed in de eigen 16. Voila. Weet jij er meer? Ik niet.

Velen zullen nog niet ontvankelijk zijn voor de harde realiteit. In mijn optiek hoort hij simpelweg niet centraal achterin thuis. Best een redelijk fraaie speler overigens, maar hij heeft nul komma nul van Vertonghen of van Stam weg. Pressievol? Nee. Essentieel? Nee. Overigens is het geen momentopname, maar een structureel ding.
0 0
Jewl
Moisander is tenminste eerlijk. Toby is nog veel zwakker, maar blijft maar grootspraak uitkramen.
0 0
herbsman
Precies, en hij blijft anderen de schuld geven. Na Real weer, zoals na bijna elke verliespartij. 'Sommigen waren kennelijk toch onder de indruk.' Jij zelf niet, dat scheelt.. Walgelijk hypocriete gast, hoop dat we hem uiterlijk in de zomer kwijt zijn. Moisander gaat die fouten op deze leeftijd niet meer afleren maar is iig zelfkritisch. Tot Denswil er staat goed genoeg, zeker in de Eredivisie. Betere spelers van die leeftijd komen niet naar Ajax.
0 0
RuudRuud
NOG niet goed genoeg? Hij is 27 jaar......veel beter wordt ie niet meer
0 0
PietBon
Jawel hoor, hij maakt als speler van Ajax meer kans op het spelen van zulke wedstrijden. Bij AZ zou hij zeker niet beter zijn geworden.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Jij zet hem waarschijnlijk rechtsbuiten ofniet?
0 0
Georginho
hahah nee in de spits of op doel idd hahahah mafklapper die gast
0 0
alibabba
Uitermate goeie reactie van Moisander....kritisch op zichzelf en zelfbewust van zijn fouten..daar begint de progressie mee...aan jezelf werken en jezelf verbeteren...ik weet zeker dat Moisander in de toekomst goed genoeg is voor Ajax...we moeten niet vergeten dat het ook bij Vertonghen met vallen en opstaan ging...in de laatste 2 seizoenen was Jan voor de winterstop ook niet goed!!
0 0
Matts
Mooi om te zien dat hij kritisch is op zichzelf. Sowieso zit het tussen de oren vaak wel goed bij veel spelers die momenteel in onze selectie zitten.

Toch vraag ik me af of hij het CL-niveau ooit gaat halen. Vorig jaar met AZ tegen Valencia vond ik hem ook erg matig en maakte hij dezelfde soort fouten (met name timing). En daarnaast is hij natuurlijk ook al 27. Voor de Eredivisie kun je hem er goed bij hebben, op CL-niveau weet ik het niet... Maar goed, ik laat me graag verbazen. En centrale verdedigers zijn meestal tussen hun 27e en 32e pas op hun best.
0 0
masterrr
Ons CL-niveau was dit jaar ook wel erg hoog. Vind het geen schande als je tegen Real of Dortmund tekort komt. Die zijn als team gewoon erg ver. En een spits als Lewandowski... tsja, die is ook gewoon bijna niet te verdedigen.

Ik vind dat Toby en Moisander elkaar prima aanvullen, alleen mis ik soms dat 'grundlichheit', wat Vertonghen wel uitstraalde.

Zijn zelfkritiek mag ik echter wel! Sowieso zit het daar goed mee idd. Zie dat ook terug bij Eriksen en De Jong.
0 0
Matts
Ja, dat klopt inderdaad; we zaten misschien wel in de sterkste CL-poule ooit. Het is inderdaad ook geen schande dat je tegen zulke ploegen net iets tekort komt, maar aan de andere kant moet je je ook wel enigszins aan het niveau kunnen optrekken als je ooit nog Europees succes wil behalen en ik vraag me af of hij daar ooit nog constanter in zal worden. Maar tegen City deed hij het inderdaad prima, dus je weet het niet.

Toch denk ik dat hij voornamelijk is gehaald om de periode te overbruggen die bijvoorbeeld Boilesen en Denswil nodig hebben om tot vaste basiskracht centraal achterin uit te groeien. Maar goed, voor de Eredivisie is Moisander iig bruikbaar.

En ja, mentaal zit het bij veel spelers wel goed. Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Siem, Eriksen, Schøne, Sana, Boerrigter... Allemaal spelers die niet te snel met hun hoofd in de wolken gaan lopen. Was vorig seizoen wel iets anders met bijvoorbeeld Van der Wiel en Sulejmani.
0 0
TOOL
Om heel eerlijk te zijn denk ik ook niet dat hij het niveau zal gaan halen. Opbouwend is het best een leuke voetballer maar hij is verdedigend echt te zwak voor het CL niveau. Mag wel gezegd worden dat dit momenteel wel de beste ploegen zijn dus er zullen ook wel een aantal ploegen zijn waar je wel overeind kan blijven. Maar Moisander is geen topper.
0 0
Raikkonen94
Gelukkig een speler met zelfreflectie. Lijkt wel in de Scandinaviers zelf te zitten, want ook Eriksen weet gewoon dat hij nog fouten maakt. Kunnen veel spelers nog wat van leren.
0 0
TUFACADEMY
Ik snap die 'nog' in de titel niet, wie kan dit uitleggen?
0 0
suske
Nu nog niet . In de toekomst verwacht hij dat hij dat nivaeu wel haalt!!
0 0
TUFACADEMY
hou toch op, vanaf je 28e ongeveer ga je alleen maar omlaag
0 0
AjaxFries
Niets mis met een speler met zelfreflectie. Hij heeft het zeker in zich. Er meteen staan is een te grote eis, Jan Vertonghen stond er ook niet meteen vanaf dag 1. Vertrouwen hebben en krijgen en kritisch naar jezelf kijken zijn 2 belangrijke eigenschappen en dat heeft Moisander zeker.
0 0
SoNick
Hij is niet foutloos en heeft niet het niveau van een wereldtopper, maar desondanks ben ik blij dat hij in de zomer gehaald is. Hij doet weinig rare dingen met de bal achterin en zorgt daarmee voor rust. Het is geen harde verdediger en tegen een heel goede tegenstander (Real, Dortmund) wordt hij wel eens te kijk gezet, maar in Nederland zijn er geen betere alternatieven. Wellicht staat hij er komend seizoen met nog meer vertrouwen, waardoor hij verder kan groeien. Laten we niet vergeten dat Vertonghen ook regelmatig wat slippertjes kende uit ogenschijnlijke nonchalance. Spelers kunnen snel groeien.
0 0
Adidas AR 2.0
Ik denk Boerrigter ook niet..................
0 0
omisom
Ik begrijp dat hij zich dat aantrekt en ook het boetekleed aantrekt daar heb ik wel respect voor. Waar het volgens mij aan ligt is een leider dat was Jan duidelijk in de verdediging en sorry voor Toby en Niklas jullie hebben dat beiden (nog) niet.
Gelukkig hebben we een uitstekende verdediger als trainer zitten dus deze kan en zal jullie de kneepjes bij moeten brengen maar afspraken maken moeten jullie onderling doen en moet een soort automatisme worden, laat ik zeggen jullie kunnen nog groeien.
0 0
Ballemabbe
Voetballend vind ik Moisander ook nog niet een van de sterkste. net als Enoh.., maar verdedigend ziet het er toch ook nog behoorlijk vaak matig tot zwak uit hoor..
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Goed dat hij het zelf toegeeft.. het was niet best in sommige wedstrijden.
0 0