Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

17,1 miljoen binnen uit Champions League

sv, 05-12-2012 om 12:27, 15874 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Ajax heeft 17,1 miljoen euro verdiend in de Champions League. De Amsterdammers ontvingen sowieso 8,6 miljoen euro door deelname aan de groepsfase. Daarnaast kreeg men 1 miljoen euro per overwinning en een half miljoen per gelijkspel. Dat betekende totaal al 10,1 miljoen euro (4 punten). Daarnaast ontvangen de Amsterdammers 7 miljoen euro aan televisiegelden. Totaal betekent dit al 17,1 miljoen euro, exclusief de recettes van de wedstrijden. (foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcavinnie
kaaa-tsing, kassaaa. Weer kampioen worden en dan eens niet RM loten.
0 0
YochananAFCA
Dat is sowieso lekker meegenomen
0 0
TUFACADEMY
Meer dan de helft is voor de aandeelhouders.
0 0
AjaxD1986
Ik zie graag die spits van bijna 2 meter komen uit Denemarken.
0 0
pieke
Ajax is geen koopclub!
0 0
Daneman
en nog net iets liever 6 miljoen of meer voor een bikkel achterin op de CV positie. koppel alderwereild moisander is aardig, niet meer dan dat. En als een van die twee iets overkomt is de verdediging te licht; in ieder geval tegen de beter clubs in nederland.
0 0
AFCA19
Gewoon in de kas houden die centen...alleen gebruiken als de nood hoog is
0 0
Sami88
Mooie bedrag en een goede motivatie voor nummer 32 en weer meedoen in de commercieel league . En om nu al te roepen dat er nieuwe spelers moeten komen liever niet . Ik vergeet die 5 magere jaren zonder champions league niet. Ik heb vertrouwen in deze groep voor de Eredivisie maar stel dat het niet lukt , dan ben je tenminste niet screwed als PSV !
0 0
AjaxD1986
Dus inclusief kaartverkoop ongeveer 23 miljoen!
0 0
Daneman
mooi, dan meteen een ervaren bikkel voor achterin en op jacht naar de landstitel
0 0
OKP-AFCA
Nee dit geld verdwijnd weer in een of ander zwart gat en in de transferperiode komt weer aan het licht dat er geen paar miljoen voor een speler betaald kan worden.
0 0
nimrodi
Dat zwarte gat heet de club Ajax. Hier betalen ze de jeugdopleiding, de salarissen en de faciliteiten van. Je moet niet net doen alsof er bij Ajax geld verdwijnt want de hele begroting wordt ieder jaar netjes openbaar gemaakt en volledig uitgeplozen door aandeelhouders, accountants en notarissen. Er is geen enkele club in Nederland die zo transparant is als Ajax. Doordat we op de beurs zitten is het exact duidelijk hoe de financiën van Ajax zijn. Onzin opmerking dus.
0 0
Cello
Dat is waar. En we hebben ruwweg tussen 2005 en 2010 veel ingeteerd op het eigen vermogen (waardoor we als club op de been konden blijven), door de soms grote verliezen....en ook dat vermogen moet weer een beetje op peil gebracht worden. Nu weet ik niet of men het komend jaar ook daar een deel in terugstort, maar men heeft het wel gedaan de afgelopen seizoenen, dat we weer CL inkomsten hadden.
Uiteindelijk blijft er dus van de miljoenen die nu binnenkomen, naar verhouding dus slechts een klein deel beschikbaar om te investeren in de spelersgroep.

Dat is nu eenmaal de prijs, die je betaalt, na jaren van verlies draaien.
0 0
RobertoStrife
Toch ongelofelijk dat je zoveel verdient terwijl je weinig presteert. Ze zouden de verhouding EL/CL wel wat eerlijker mogen maken, al wordt je in de EL finalist, verdien je nog steeds minder dan in de CL-groepsfase. Vind je het gek dat niemand het serieus neemt?
0 0
l0l
Eigenlijk is het normaal, in de CL zitten ploegen die je eerder kijkt dan in de EL en zo is het toch? Clubs maken het er allemaal zelf naar. PSV en Twente nemen Europa niet serieus, dat is hun eigen schuld. Waarom zal je als toernooi eigenaar ineens bedragen verhogen. Dat ze het dan wel serieus nemen? Het toernooi wordt dan wel serieus genomen in de achtstefinale.
0 0
RobertoStrife
Tja, het is uiteindelijk een vicieuze cirkel zoals barbaar al zegt.

Dat er verschil is, is normaal, maar zoveel verschil?
0 0
dijkie01
Logisch misschien wel, normaal niet. Maar dat is gekomen door het opzetten van de CL en uefaleague ipv de 3 europacuptoernooien die er eerst waren. De UEFA heeft de commercie en de inkomsten vooropgesteld met als gevolg een giga verschil in de vergoedingen tussen de CL en de Uefa-league. En daarbij nog het verschil in de vergoedingen die clubs uit verschillende landen krijgen. Gevolg een steeds groter wordend verschil tussen arme en rijke clubs en weinig kansen voor de kleinere landen, want die zijn commercieel niet aantrekkelijk.
0 0
1eringzuid2
Amen!
0 0