Ajax rouleert relatief weinig

sv, 05-12-2012 om 11:44, 9125 views, UEFA | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
HARDLOPERS ZIJN DOODLOPERS? - ERIKSEN OOK HOOG OP ASSISTS-LIJST - Aan de conditie heeft het niet gelegen dat Ajax is uitgeschakeld in de Champions League. In de top 4 van kilometervreters na de groepsfase zitten drie Ajacieden: Christian Eriksen, Siem de Jong en Ricardo van Rhijn. Eriksen liep het meest van alle spelers met 78 kilometer op de teller. De Jong staat tweede met 72 kilometer. De derde plaats wordt ingenomen door Lewis Holtby van Schalke 04 en Van Rhijn bezit de vierde plaats met 69 km.

Niklas Moisander gaf na Xaxi van FC Barcelona de meeste passes met 480 stuks. Toby Alderweireld werd vijfde in dat klassement.

Eriksen staat ook de tweede plek met betrekking tot het aantal assists. Alleen Zlatan Ibrahimovic gaf er 1 meer, 5 stuks. Eriksen gaf vier assists, waarvan wel veel uit een corner.

Minder roulatie
Opvallend is dat Ajax ook veel spelers heeft staan in het lijstje spelers die het maximaal aantal minuten hebben meegedaan. Er zijn veertien spelers die 540 minuten hebben gespeeld na 6 wedstrijden. Vier van de veertien zijn Ajacieden; Christian Eriksen, Siem de Jong, Ricardo van Rhijn en Niklas Moisander. Oftewel Ajax rouleert minder dan andere ploegen.

Frank de Boer heeft Eriksen al laten weten dat hij te veel loopt, hierdoor zou hij op beslissende momenten niet genoeg energie meer hebben. Dat vertelt Eriksen deze week in NUsport. De Deen moet leren doseren.

Klik hier om de statistieken te bekijken.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
"Niklas Moisander gaf na Xaxi van FC Barcelona de meeste passes met 480 stuks. Toby Alderweireld werd vijfde in dat klassement."

En dat is nou juist het probleem, de bal wordt teveel achterin rondgespeeld, meeste passes hoort altijd een middenvelder te zijn.
0 0
Lazell
Klopt. Het hoort meestal de verdedigende middenvelder te zijn.

Dat zag je vorig jaar toen Anita het stokje overnam van Janssen, het jaar daarvoor en in kleinere mate de tweede helft (Schone voor Poulsen) tegen Real.

Dat is het begin van elke opbouw. Bijna elke aanval gaat via de CVM.
0 0
1eringzuid2
"480 stuks", waarvan 400 passes breed en achteruit op Vermeer.........................
0 0