Ajax weer hard onderuit in Madrid

Ajax Showtime, 04-12-2012 om 18:29, 69918 views, Ajax Showtime | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
VERLIESPARTIJ #6 - Ajax heeft op dinsdagavond, voor de zesde keer in drie jaar tijd, verloren van Real Madrid. In Spanje werd het 4-1 voor de thuisploeg, dankzij treffers van Cristiano Ronaldo, Kaká, José Callejón (2x) en Derk Boerrigter. Samenvatting:

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploeg redelijk aan elkaar gewaagd. Ajax slaagde er in de eerste tien minuten prima in om de bal in de ploeg te houden. Zodoende leek het er even op dat Ajax het spel zou gaan dicteren in Madrid, maar al na tien minuten spelen, bleek dat een illusie. Karim Benzema maakte vanuit buitenspelpositie aanvankelijk nog een goal die terecht werd afgekeurd en kort daarna raakte Fabio Coentrao hard de buitenkant van de paal, voordat de thuisploeg op voorsprong kwam.

Na de twee genoemde levensgevaarlijke momenten, was het in de dertiende minuut echt raak voor Real Madrid. Siem de Jong verloor op de speelhelft van Real een duel van Luka Modric en laatst genoemde passte vervolgens prachtig op Benzema. Benzema kon vanaf links voorgeven op Cristiano Ronaldo. Laatst genoemde schoot hard binnen: 1-0. Hierna leek Ajax gebroken en kwam er tot aan de rust bijna niks meer uit de ploeg van Frank de Boer. Vermeer moest zodoende redden op achtereenvolgend een schot van Benzema en een vrije trap van Ronaldo, voordat in de 28ste minuut ook de 2-0 viel. Een lange bal van Modric belandde bij José Callejón, die via de binnenkant van de paal binnen werkte.

Hierna moest Vermeer nog redden op schoten van wederom Modric en Sami Khedira, voordat Ajax voor het eerst een kansje kreeg. Vlak voor rust dribbelde Viktor Fischer het strafschopgebied van Real in. De inzet van de Deen werd echter van richting veranderd en kon vervolgens makkelijk door de doelman gepakt worden. Dit betekende het enige wapenfeitje van Ajax in de eerste helft.

De openingsfase van de tweede helft was voor Real Madrid. De Madrilenen voetbalden er lustig op los en kwamen in de 49ste minuut al op 3-0, toen Kaká van buiten de zestien meter prachtig binnen schoot. Kort daarna kopte Benzema rakelings voorlangs, maar vervolgens raakte Ajax plotseling op stoom.

Een schot van Fischer zeilde in de 55ste minuut rakelings voorlangs en vijf minuten later was het wel raak voor de Amsterdammers. Doelman Antonio Adan kwam slecht uit bij een lange bal van Ajax en Boerrigter kon de afgevallen bal simpel binnen schieten: 3-1. Kort daarna was Boerrigter weer gevaarlijk met een goede vrije trap, maar Adan redde ditmaal kordaat. Hoesen kreeg vervolgens nog een goede kans op de 3-2, maar de spits schoot van net buiten de zestien meter hard over.

Ajax bleef vervolgens komen en kreeg via Boerrigter en Eriksen goede kansen, maar Boerrigter schoot naast en het schot van Eriksen werd knap gehouden. Tot scoren kwam Ajax dan ook niet meer. In de slotfase viel nog wel een treffer aan de andere kant van het veld, toen Callejón een prima counter mooi binnen mocht koppen.

Opstelling Real Madrid: Adán; Nacho, Carvalho, Varane, Coentrão (20' Pepe); Callejón, Khedira, Kaká, Modric, Benzema, Ronaldo.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen (40' Schöne), Eriksen; Boerrigter, Hoesen (77' Enoh), Fischer (77' Sana).

Wissels Ajax: Cillissen, Veltman, Dijks, Enoh, Schöne, Lukoki, Sana

Doelpunten:
13' Ronaldo
28' Callejón
49' Kaká
60' Boerrigter
86' Callejón

Bijzonderheden:
-
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SoNick
Matige pot hè van ons cluppie. Ergens voelde ik het alweer aankomen toen ik al die spelers weer zag filmen en foto's maken voordat ze gingen omkleden.

In de eerste helft haalden in mijn ogen maar twee spelers hun niveau en dat waren Hoesen en Blind. In de tweede helft kwam Ajax aan voetballen toe door een voortreffelijke Schöne. Die man doet zo weinig verkeerd in balbezit. Helaas kantelde de wedstrijd weer na de wissels van de Boer. Met de inbreng van Enoh verdween het voetbal op het middenveld en kwam Schöne te zwemmen in de spits. Waarom er niet werd gekozen om de Jong in de spits te zetten en Schöne erachter verbaast me nu nog. Neemt niet weg dat het buiten een goed half uur een kansloze missie was in het Bernabeu. Helaas.
0 0
Maximus
Ik moet daar wel bij zeggen dat de onschakeling naar de verdediging een zwakke plek blijft. Niet alleen voor Ajax, maar voor het hele NL-se voetbal. In dat opzicht zijn we niet mee ge-evolueerd: snelheid, fysiek, organisatie in de zones, ruimtes verkleinen, op het juiste moment 'front-checken', etc.
Als Ajax dat kan verbeteren én weer een echte Ajax spits weet op te leiden of binnen te halen, dan kunnen we de volgende grote stap maken! Maar we zijn absoluut op de goede weg en de resultaten zijn nu al aansprekend!
0 0
ajax4lifew_e
Beste Ajax,

Afgelopen half jaar zijn we begonnen aan een (wederom) prachtige competitie in de Champions League. Vooraf werden we kansloos ingeschat door iedereen, met als hoogtepunt de vernederende weddenschappen bij de wedstrijd Real Madrid-Ajax. Eindigen we met een troosteloze 0 punten onderaan de poule of zou er toch een ploeg zijn die het ooit zo grote Ajax onderschat?

De wedstrijd tegen Borussia Dortmund verliep zoals iedereen verwachtte: een ijzersterk Dortmund die Ajax alle hoeken van het veld liet zien. Toch kreeg Ajax kansen, hoe meer de wedstrijd vorderde. De wedstrijd zou beslist worden in een 0-0, toen ineens daar Lewandowski opdook in het strafschopgebied van Ajax en de 1-0 binnenschoot. Een steek in het Ajax hart, maar we liepen met de borst vooruit het veld af, want niemand had gedacht dat Ajax het Borussia Dortmund zó lastig kon maken.

Manchester City speelde in de ArenA passief, het gaf het Ajax publiek hoop op een enorme stunt. De schijn was gebroken toen Nasri met een mooi schot Vermeer passeerde. Ajax zakte even in, maar speelde na een kleine tien minuten weer zoals voor het doelpunt, met flair en passie. Na een mooie voorzet schoot Siem de Jong ineens op doel, waar Hart niet op had gerekend, 1-1. Ook in de tweede helft speelde Ajax zeer goed, en het schoot de 2-1 en 3-1 binnen. Een gefrusteerde Mancini bracht Balotelli en Dzeko binnen de lijnen, maar het mocht niet baten.

Ajax eindigd als derde in de poule des doods. Wat niemand verwachtte.
Ajax4lifew_e

0 0
alibabba
Laat ik vooropstellen dat het mooi is dat Ajax in deze poule 3e word en dus Europees overwintert...wat ik niet snap aan gister is dat Ajax met zoveel ruimte achter de verdediging speelt...waarom niet een 4-mans verdediging wat niet te ver naar voren speelt? Daarvoor een ruit op het middenveld waarbij de spits de voorste van de ruit is....daarbij de buitenspelers diep waardoor je evengoed aanvallend kunt spelen en de afstanden naar mekaar toe niet te lang zijn...tegen een ploeg als Madrid is de speelwijze van gister vragen om problemen...

Als je dan ook nog 2 centrumverdedigers hebt die een slechte dag hebben, ben je klaar...in de 1e helft gaat Moisander 2x in de fout en in de 2e helft gaat Alderweireld 2x de mist in...ook Daley zag er slecht uit bij de laatste goal...toch was het een tijdje mooi om te zien dat Ajax in de 2e helft aan het voetballen kwam...dan word er weer gezegd dat het aan Real lag en dat klopt gedeeltelijk wel maar het was ook zeker een compliment voor Ajax...analisten gaan dan weer zeggen dat er in 2 jaar tijd niets is veranderd maar ik kan me nog goed de wedstrijd onder Jol herinneren...toen kwam Ajax amper van de middellijn af en had een score van 8-0 makkelijk gekund..daarbij moet je niet vergeten dat de selectie van Real amper gewijzigd is en er bij Ajax ontzettend veel andere spelers aanwezig zijn....het is iets wat door Siem de Jong werd gerefereerd maar totaal overheen geluld word in Nederland..alles maar naar het negatieve trekken en daar zijn we in dit schijtland ontzettend goed in!!
0 0
Wayout
We kunnen ons wel achter blijven verschuilen. De financiële budgetten. Maar ik heb me net als de Boer ge-ergerd. Deze kerels van de klasse wesdstrijd tegen psv waren weer jochies met een zeer slappe en ongecconcentreerde inzet. Dom balverlies. de Boer moet hier wel gek van worden. We zijn veel te wisselvallig, mentaal te slap, en liepen rond als een stel toeristen op Bernabeu. Vooral de eerste helft, 2 de helft was ff beter maar dat liet real toe. De mentaliteit van deze generatie jongeren is een zwakke, erg verwend.( Het zou goed zijn als de dienstplicht weer ingevoerd zou worden.) De Boer wordt hier terecht ook pis link op. 1 klasse wedstrijd tegen psv en een tweede keer dat opbrengen tegen real, daar moet je zelfs boven je uitstijgen, zakken ze helemaal doir het ijs . Ze kunnen het net opbrengen en de revoluite wordt op deze wijze een heeeele lange weg. Die gasten zijn mentaal te slap. Natuurlijk is Real een kalsse beter, maar dat wil ik zien in de koppies inzet passie van ons team. Maar daar zie je niks van
0 0
oud-west
Niet alles komt door geldgebrek jongens. Als je het woord 'madrid' zegt hebben de jong en eriksen al weer poep in hun broek. Al voordat het fluitsignaal klinkt staan we mentaal al 1-0 achter.
En Enoh blijkt in staat om elke wedstrijd nog dommere breedtepassen te kunnen geven dan de vorige, ongeloofelijk!
0 0
goblinmaster
Tja,.relaxt is het allemaal niet. Maar van de andere kant is het niet voor niets dat n Mr.Ronaldo qua transfer alleen de begroting van Ajax overtrefd -_-
Ajax blijft geloven en beter worden, maar willen we een grotere rol spelen in Europa dan zal het team een keer echt moeten staan en niet oneindig in opbouw moeten zijn. In plaats van een stransfer naar een grotere club en competitie zou het fijn zijn dat spelers om zich heen gaan kijken en denken: Het niveau in de eredivisie is schijnbaar laag, maar dat van ons niet. En dan maar eens laten zien dat je iedere wedstrijd ook beter bent dan de tegenstander en dit uit kan drukken in de score.

Kijk ik ben best blij met Poulsen, maar had liever Anita erbij gehouden. Verthongen ipv Moisander was ook leuk geweest. Of Steek beter af is in Italie vraag ik me ook af. Maar deze 3 spelers hadden in dit team een dragende rol kunnen vervullen waardoor er een meer CL waardige selectie zou staan.
( Als bijv. Sulejmani niet was gekocht konden we een stukje van die spaarpot gebruiken om die 3 gasten minstens dit jaar erbij te houden ;P maarja dat is achteraf praten )
0 0
Fillow
Niet te schamen omdat je van Real verliest ? Net wel , door de manier van het spel . Vanaf minuut 1 stonden ze erbij en keken ernaar . Het is een schande dat ze zoveel respect telkens hebben voor Madrid . Toon nu eens een beetje lef !!
Het feit dat ze in de 2e helft beter waren , heeft vooral te maken met Real die geen zin meer had .
2-20 de laatste 3 jaar tegen Real en dan nog vinden sommigen dat blijkbaar niet erg ?
0 0
omisom
dat snap ik ook niet, daaruit blijkt duidelijk dat we totaal geen progressie hebben gemaakt de afgelopen jaren
0 0
PietBon
Als je van zo'n ploeg als Real Madrid verlies dan hoef je je niet te schamen, echt niet. Daar zit zoveel klasse, met geen pen te beschrijven. Het is alleen zo raar dat er in Spanje banken op ploffen staan die veel geld pompen in het voetbal. Die banken krijgen steun uit Europa. Daar betalen wij met z'n allen dus aan mee. De UEFA wil daar dus iets aan gaan doen. Ik kan me niet voorstellen dat er grote voetbalbolwerken omvallen. Waarschijnlijk is er dan vasr wel weer een sjeik die alles overneemt. Daarnaast zal de Champions League veel minder waard zijn dan nu als die grote clubs geweerd worden. Het prijzengeld zal dan ook een stuk lager liggen. Neemt niet weg dat het voetbal dan de winnaar zal zijn.
0 0
ajax19
In die eerste zin maak je in de eerste plaats de fout om niet van jezelf uit te gaan. Wanneer eens gaan wij topvoetbal bieden, is de zelfkritische benadering. Wij horen met ons uitgavenpatroon echt niet van een overwinning uit te gaan, maar enigszins een strobreed in de weg leggen lijkt me een strakker plan. Zoals wij gisteren voor de dag kwamen, is gezichtsverlies. Desalniettemin blijft het moeilijk om na te denken als iedereen zich bij voorbaat al kansloos acht. Ik vind niet dat we gisteren een ultieme prestatie hebben geleverd, ik vind dat we zo kwetsbaar als porselein hebben gespeeld en ik vind dat Real hun fatsoen heeft gehouden. Ondertussen lachen ze om wat wij voorstellen onderling, Bilbao is haast nog beter. Kun je zeggen 'voor ons doen'. Uitgesproken minderwaardigheidscomplex.

Negen: Ajax-publiek. Acht: Scheidsrechter. Zeven: Schöne, Enoh. Zes: Vermeer, Van Rhijn, De Jong, Boerrigter, Hoesen, Fischer, Sana, Blind. Vijf: Alderweireld, Moisander, Eriksen. Vier: Poulsen, Techniek, Concentratie. Drie: Mentaliteit, Snelheid, en De Boer. Een: Tactiek. Tactisch is deze formatie niet bestendig als verwacht.

Opstelling] Vermeer ; Veltman, Moisander, Alderweireld, Dijks ; Van Rhijn, Boerrigter, Blind ; Schöne, Eriksen, Siem. Dus ga je terug ook beredeneren vanuit de rust, had Ajax op dat moment Fischer en Hoesen moeten wisselen en Veltman en Dijks brengen. Namelijk breng je daarmee Schöne, Eriksen, Siem, Van Rhijn en Blind in een betere positie om het verschil te maken, plus dat je Boerrigter tergelijkertijd met Moisander een concrete uitdaging geeft. En je dus weer uitgaat van je eigen positiespelletje dat in de wedstrijd ondergesneeuwd raakte, door de vrije ruimte te zien en een te luie Kaka. Plus dat je dan jonkies als Veltman, Alderweireld en Dijks gewoon man-tot-man duels laat uitvechten, waarvan ze hoe dan ook betere spelers worden. Dan was ik een trotste Ajacied geweest.
0 0
unis
Inderdaad weer onderuit! Maar hadden we werkelijk verwacht ook maar een beetje mee te kunnen doen?

Het feit is nu eenmaal dat bij RM 11 spelers lopen die behoren tot de buiten categorie! Tja bij ons komen de meeste net kijken...

We moeten geen onzin gaan roepen, cijfers zeggen geen kont! Misschien had je nog minimaal 1 keer moeten scoren, maar verders ach... Hopen volgend jaar op een gunstige loting, ipv dit soort ploegen...

Wanneer is de EL loting? Vrijdag middag?
0 0
Vinc-ajacied
Ik blijf 't gewoon scheef vinden. Ik vind eigenlijk niet dat je mag spreken van een harde nederlaag. Kijk hoeveel geld Real Madrid uitgeeft en hoeveel schulden ze hebben. Als Ajax net zo veel geld had uitgegeven, dan mochten we zeiken.

Real geeft ongeveer 20x zo veel uit en scoort dus ook 20x zoveel goals in al die wedstrijden. Maarja, wij betalen d.m.v. onze hoge belasting de Spaanse schuld. Terwijl Real Madrid ook wel een half miljard aan de staat had kunnen geven samen met die club waar de NOS zo'n fan van is. Ik blijf 't scheef vinden, maar ach. Op naar de EL en hopen dat we ver komen.
0 0
omisom
we winnen van en spelen gelijk tegen ManC wat denk je niet hoeveel geld daarin is gepompt dus ga ik niet helemaal mee met je vergelijk. Waar het duidelijk aan schorten was de instelling je moet ook niet gaan denken "we hebben van dat P$V gewonnen dus dit clubje pakken we ook wel even" weer waren de spelers die het moeten doen oa Eriksen en de Jong er gisteren weer niet bij.
0 0
ikke1986
Er werd gezeken hoe het Ajax van Jol op zijn smoel ging regen Real. Nou, die nederlaag had nu wel ff iets groter uit kunnen vallen.O wat gaat het goed met Ajax nu JC ermee bemoeit.
0 0
BigDaddy84
Ik blijf me erover verbazen dat fans, maar voornamelijk ook jounalisten en critici, puur op dat ene punt terug blijven komen. Ondanks dat Cruijff (op de lange termijn) ook de prestaties wil verbeteren (wat al is gebeurd met 2 kampioenschappen), ging de revolutie voornamelijk over de manier van spelen. Ajax speelde niet meer zoals Ajax 'hoort' te spelen en er speelde spelers bij Ajax die daar niet thuis hoorde. Nu krijgt de jeugd weer de kans, is er weer verzorgt veldspel en komt er langzamerhand (hopelijk) ook wat lef terug. Voornamelijk dat laatste ontbreekt het (nog) aan, alhoewel dit natuurlijk ook te maken heeft met kwaliteit. Maar kom alsjeblieft niet meer met opmerkingen als: 'onder Jol was het net zo slecht' etc, want dan snap je niet helemaal waarover de revolutie nou eigenlijk ging!
0 0
Maximus
HELEMAAL EENS! Als je het verschil niet ziet, heb je gewoon geen verstand van voetbal. En idd 2 kampioenschappen in twee jaar (na 15 jaar treurnis) en net PSV van de mat gespeeld. Enne, stel je eens voor dat dit AJax, met deze trainer Suarez in de spits zou hebben... Precies!
0 0
omisom
Oké we gaan door in de EL maar de manier waarop we gisteren te kijk zijn gezet is om te huilen, laten we nu eens gaan investeren in twee goede CV want die van ons zijn het gewoon niet, het blijkt weer dat onze verdediging veruit de zwakste schakel is.
Het middenveld, wat afgelopen zaterdag dat P$V voor schut zette, was totaal onzichtbaar, onvoorstelbaar de mentaliteit die de spelers hadden we mogen echt van geluk spreken dar RM een beetje medelijden met ons had anders waren we met 8-0 gaan rusten. Natuurlijk kan je kijken naar het verschil tussen de teams maar gisteren was de instelling tenenkrommend.
0 0
Olsen
Al met al Real is een geweldige ploeg die handig gebruik maakten van de traagheid van onze verdediging.
Het middenveld kwam er niet aan te pas en daarom speelde met name de Jong verstoppertje.
En was Poulsen zo onzeker dat hij vrijwel elke bal naar een tegenstander speelde.
0 0
brullie
Trots op wat deze ploeg jonkies hebben laten zien! Andere Nederlandse clubs zijn te laf om Europees te willen spelen en hadden tegen onze tegenstanders dik zijn weggespeeld.
0 0
TimmiT
Ik ga geen cijfers geven want ik kan nooit aan die jongens tippen. We overwinteren in europa, we zijn derde geworen in een poule waarvan iedereen dacht voor het eerste fluit signaal klinkt zijn we kansloos. We doen nog mee en we mogen met opgeheven hoofd afscheid nemen van de champions league. Eigenlijk is alle kritiek misplaatst. Mijn Ajax door in europa niet het hoofd toernooi maar ik ben trots op die gasten.....
0 0
Cello
Mijn rijtje:
Ajax-publiek een 10 (vrijwel hele wedstrijd hoorbaar geweest in dat immense stadion)

Vermeer 7
Van Rhijn 6
Alderweireld 5
Moisander 6
Blind 6
Poulsen 6
De Jong 6
Eriksen 7
Enoh 5
Schone 6
Boerrigter 4
Hoesen 6
Fischer 6
Sana 6

Techniek 6
Concentratie 4
Mentaliteit 5
Snelheid 6
Tactiek 5

Frank de Boer 5
0 0
RobertoStrife
Eriksen hoger dan Blind, Hoesen en Fischer vind ik bijna lachwekkend. Heeft 2 keer de bal goed geraakt, verder 90 minuten niks gepresteerd.

Boerrigter een 4 slaat ook van geen kant.
0 0
Cello
Ach meningen verschillen nu eenmaal....

Ik had eigenlijk Boerrigter nog lager moeten geven, maar ja.... een 4 voor de moeite en de goal.
Verder kan het echt niet langer op deze manier, begin zo langzaam aan echt medelijden met Derk te krijgen......
0 0
waynelove
blind, moisander een 5? hoesen en fisher een 6?

eehhm.
0 0
ajax19
Hoe denk jij erover? Misschien ben ik een beetje te mild voor aanvallers. Hebben Blind & Moisander beter gefunctioneerd?
0 0
waynelove
ik vind dat blind een van de beste was op het veld, net als hoesen.

moisander en fisher hebben daarnaast op 100% van hun kunnen gespeeld tegen een zeer ervaren ploeg. dat je het dan aflegt qua kracht, snelheid en team.. sja.. dat is real madrid toch gewoon?

ik vond moisander lef tonen, vooral in de tweede helft.. hoesen kreeg de bal niet veel, maar wist er toch 80% van tijd iets mee te doen wat er voor zorgde dat de bal in het team bleef..

ik ben echt niet zo teleurgesteld..

ik hoop dat er ooit iets komt als een internationaal salarisplafond.. moet je je voorstellen dat elke CL club hetzelfde budget had.. dan zie je de sneijdertjes, suarezjes, ibratjes etc echt niet zo snel meer vertrekken. en ook niet voor een "grotere, mooiere club met historische waarde" want dat zijn wij ook gewoon!

tegen die tijd kan je pas echt kritisch worden.

tweede helft hebben we lef getoond, en we hebben PSV platgespeeld. DAT is nou een club in onze budgetklasse. DAAR mogen we over praten!

0 0
suske
Oke: Prima.

Dan even het volgende.
Real Madrid inkomsten 521,mlj euro uitgave 691,mlj euro. Negatief saldo 171,mlj euro.

Spaanse voetbal 3,6 miljard euro schuld bij de spaanse banken. De europese uni leent de spaanse banken 46,milard euro om dat ze in moeilijkheden zitten. Dus wij betalen mee aan de schuldenlast van het totale spaanse voetbal. Over scheve verhoudingen gesproken!!!.

Dat Ajax derde word in de poule des doods is een goede prestatie. Zeker gezien Machester City die miljoenen uitgeeft in Amsterdan is verslagen en in Manchester in bedwang is gehouden.

daarom hulde aan Clubs als Ajax Feyenoord om hun financieen op orde te hebben.

Hopelijk trekt straks in 2013 de Financial Farply deze situatie recht.

we mogen best eens wat meer respect hebben voor clubs als Ajax.

Straks komt manchester City weer met zakken vol euro,s van die sjeik op de transfermark. Kopen doen ze en niet opleiden. En dat is de dood steek voor het voetbal!!

Daarom bij deze geen gezeik maar hulde voor Ajax en Johan Cruijff en het beleid!!!!!!
0 0
waynelove
misschien moeten we de krachten van de eredivisie bundelen. gewoon alle beste spelers van de eredivisie in een team stoppen en naar de CL sturen. opbrengsten delen :P

Ajax, PSV, Twente, Feyenoord, Vitesse moeten gebundeld toch wel wat kunnen betekenen? ;)
0 0
Wayout
Dat mag niet eens man. Spelers hebben niet voor niets een contract. Verder is het een idee dat absoluut onhaalbaar is en daar komt nog bij dat wij Ajax zijn.
0 0
C.Eriksen10
Wanneer mag Schone gewoon in de basis starten, zodra hij er in komt gaat Ajax altijd beter voetballen. Het tempo ging meteen omhoog. Dit Ajax kan beter worden als we Schone op het middenveld laten en Mickey of Lukoki op rechts zetten. Dan speelt Ajax in een sterke opstelling. Moisander en Blind blijven de zwakke schakels. Alderweireld viel ook vies tegen. Altijd bang zijn bij schoten, altijd als een wijf omdraaien bij schoten.
0 0
Roovers419
Gewoon door naar de volgende ronde. En 1 heel groot lichtpunt. We zijn verlost van de N.O.S. Ongelofelijk wat een negatief gezeik. 90 minuten lang, en in de analyses. Ook nog even korte metten proberen te maken met de revolutie. Feit: In de poule des doods met onze eigen visie gewoon door.!
0 0
SiemDeWit
Allereerst moet ik vermelden dat ik de wedstrijd helaas niet heb kunnen zien ivm een seminar. Maar bah wat een suggestieve titel weer. Wees gewoon een trots op ons Ajax en had gezegd; Ajax overwinterd in poule des doods. Klinkt al een stuk beter..
Nogmaals, ik ben trots op de knappe prestatie! 4 punten in deze poule is gewoon erg netjes, iets wat bijna iedereen voor onmogelijk had gehouden op voorhand! Come on, wij zijn Ajax, dus wij zijn de beste! Dan maar de UEFA beker pakken in de Arena!
Nogmaals ik ben ongeacht deze wedstrijd erg trots op ons Ajax!!
0 0
BigDaddy84
Al met al is het natuurlijk een goede prestatie van Ajax. De positieve punten van vanavond meenemen naar de volgende wedstrijd en hopelijk leren van sommige fouten. Real Madrid en Dortmund zijn duidelijk een niveau of drie beter, maar dat is geen schande.

Na de winterstop verder in de EL, hopelijk kunnen we daar nog wat rondes overleven (zonder al teveel puntverlies in de competitie). Mijn verwachting is dat we met een redelijke loting 1 of 2 rondes kunnen overleven. De ploeg lijkt echter nog niet genoeg in balans om echt tot de finale te komen. Uiteraard laat ik me graag verrassen! ;-)

Ps: Ik ben blij om ook wat (gematigd) positieve reacties te lezen. Duidelijk dat sommigen hier alleen maar komen zeiken.
0 0
Randy428
Overigens scoorde Boerrigter dan toevallig, maar voor de rest was hij weer dramatisch. Snap niet dat De Boer hem in de basis blijft opstellen. De andere spelers krijgen van mij allemaal een mooie voldoende. Alleen omdat we dik verloren hebben tegen een elftal dat vele malen sterker is, geven de meeste bezoekers hier allemaal van die lager cijfers. Toch jammer. De jongens hebben hun best gedaan, en een mooie 2e helft gespeeld.
0 0
Chachiboy
Wat betreft Boerrigter ben ik het com-pleet met je eens, iets wat ik al weken roep. Hoe kan die man elke week weer opgesteld worden, en dan ook nog eens op de rechterflank? Zou een talent als Lukoki het nou echt minder doen dan wat Boerrigter laat zien? Ik ben absoluut geen "azijnpisser" of pessimist, maar we moeten ons er gewoon bij neerleggen dat Boerrigter zijn oude niveau niet meer zal halen. Laat dan iemand als Lukoki of Sana of desnoods De Sa zich ontwikkelen op die positie, daar worden we heus niet slechter van. Hetzelfde gevoel krijg ik bij spelers als Schone (af en toe goede acties maar een veel te trage balbehandeling voor fucking AJAX 1, Serero in zijn plaats als hij fit is!) en Poulsen. Toegegeven, Poulsen speelde tegen PSV wel heel goed en misschien moet hij er in de grote wedstrijden inderdaad wel staan vanwege zijn ervaring, maar wedstrijdjes als Roda uit en Groningen thuis kan je toch prima laten spelen door talenten als Boccara of Sporkslede?

Verder vind ik de derde plek in deze poule een prima prestatie, respect voor onze boys. Dat we van Real twee keer kansloos verliezen staat niemand van te kijken en bij Dortmund uit hadden we net zo goed kunnen winnen. Op naar de Europa League en onze jonge Goden daar wat ervaring op laten doen.
0 0
Randy428
Ik ben heel trots dat onze ploeg in deze poule 3e is geworden. Wie had dit vooraf gedacht? Ik niet in ieder geval.

Kijk eens naar ons elftal, en naar het elftal van ManCity. Wat een wereldprestatie. Ik ben trots op onze jongens.

Enerzijds is het een belasting ten opzichte van de andere ploegen die zich na donderdag kunnen focussen op de competitie. Anderzijds is het wel Ajax die de Nederlandse eer hoog houdt in Europa.

En trouwens, ik denk dat we er snel genoeg uit liggen, uit de EL. We krijgen vast weer zo'n onbekende schijtploeg voor de kiezen, waar je rustig ten onder tegen gaat. Anyways, dit is gewoon weer mooi.

En die wedstrijd van vanavond snel vergeten. Als je tegen een van de beste teams van de wereld speelt, is het logisch dat je weinig in de melk te brokkelen hebt. Real is gewoon van een andere wereld. Daar kun je als Ajax niet tegenop.
0 0
HarryHarHar
Deze nederlaag is/was al ingecalculeerd, we zijn tegen heel veel azijn zeikerds in toch maar mooi 3e geworden in de poel des doods de drie beste ploegen van Europa zaten daarbij, hun reservebank vertegenwoordigd meer geld dan de gehele jaarbegroting van ons alles Ajax, Ik ben trots op onze Jongens, op naar de Finale in onze eigen ArenA!
0 0
afca4eva
We moeten maar zo zien dat we de lachende 3e zijn in deze poule en we onze reputatie (metname in Engeland) een boost hebben gegeven.
Ik ben trotse Ajacied die blij is met deze eindstand. Op naar succes in de EL, daar moet toch wel wat te halen zijn (een mooie kwart/halve finale ofzo).
0 0
afca4eva
Nee, de andere rechts.. die speelde links.
0 0
RobertoStrife
Haha, dat dus.
0 0
WimBaarman
Oh dacht dat het over backs in het algemeen ging. Foutje;)
0 0
DeenseTheo
Toen de loting van deze 'poule des doods' bekend werd, gaf niemand Ajax enige kans, zeker de meeste succes-supporters hier niet... Toch zijn we derde geworden en hebben we de EL gehaald en de kampioen van een van de sterkste competities niet: IK BEN TROTS OP MIJN AJAX!!!
0 0
Cootje2710
3e worden in deze poule, met dit materiaal is gewoon heel erg knap gedaan denk, of nie!!
0 0
plumber
Toch is het kanp om derde te worden in deze zeer zware poule.Neem de lessen van Real en Dortmund mee en profiteer ervan in de competitie en EL.
0 0
AFCA-CBS!
Wie kunnen we loten?
0 0
arigold
Grootste probleem van onze verdediging is dat ze niet vastgeplakt zitten aan hun directe tegenstander. Daar valt toch op te trainen? Bind ieder koppel aan elkaar desnoods en laat ze is echt verdedigen...organisatie achterin is waardeloos, Vermeer pakt btw ook geen punten. Paar jaar geleden hadden we 17-18 tegendoelpunten in de hele competitie...móet je nu zien....
Desondanks zie ik genoeg mogelijkheden. Maar het begint achterin...
0 0
Ajaxfan-87
Toch een hele knappe prestatie 4 punten in deze moordend sterke poule.
Hopen op een leuke tegenstander in de EL en niet zo'n vervelende russische counterploeg.
0 0
AFCAHOOLIGAN
WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE!!!!!
0 0
Meesmuijres
Mooi! 3e! Wie had dat gedacht? Wat was boerrigter trouwens wel matig! En Enoh ook!
0 0
Leon_AFCA
Als ik zo kijk naar de ploegen in de EL heeft Ajax echt wel kans om EL te winnen.
0 0
Bazinga
1e helft gevoetbald met poep in de broek. 2e helft (jazeker, Jeroen Grueter) met meer bravoure gespeeld. Jammer dat de doelpunten zo makkelijk worden weggegeven. Publiek 10 punten.
0 0
TOOL
Pijnlijk om te zeggen maar Van Rhijn speelde weer slappe hap. Bij die 4-1 laat hij zijn man helemaal vrij in de 16! Toby liet zijn, solidair zoals hij is, ook maar geheel vrij en wellicht raakte Van Rhijn daardoor wat in de war. Maar man man man wat komt onze verdediging soms te kort zeg! Moisander bij de 2-0 ook zo slecht. Verliezen is geen schande maar de manier waarop de goals weggegeven worden is wel vervelend om te zien.
0 0
AjaxD1986
Wat een schandalige wedstrijd. Het niveau tegen PSV is op geen enkel vlak behaald zelfs zwolle had met 4-1 gewonnen van dit slappe Ajax! Wat een kutinstelling! Maar ja jammer voor de anderhalf uur kijken maar we zijn door in de EL. Straftraining morgen!
0 0
Rebi1968
Misschien kan jij al beginnen met het rennen van rondjes om e.o.a. Veldje.
Wordt je misschien wat reëler en rustiger!!
0 0
plumber
Die demente v.Hanegem moet gewoon zijn bek houden op Sport1. Wat een lul deze vent,ga die kut kakkerlakken lekker afzeiken !!
0 0
Sami88
Kwaliteitsverschil te groot wel Europees overwinteren en blij om Manchester shitty uit te schakelen
0 0
Ajaxfan-87
Volgens mij is van Rhijn helemaal niet over het dode punt heen.
Weer heel slecht verdedigd.
Alderweireld valt me ook zwaar tegen verwacht er meer van.
Van Moisander wist ik al dat die zo slecht was.
0 0
Marcao
@ mrbig
Moet je toch nog eens de wedstrijd analyseren. Hij mist inzicht en vooral snelheid. Aanvallend wel aardig, maar nivootje NAC. WEG met dat jochie.
0 0
AFCAHOOLIGAN
JAAAAAAAAAAHHHH WIE HAD DAT OOIT VERWACHT!! AJAX DOOR DIT IS TOCH GEWELDIG!!!
0 0
gusanito
Ja, ik had ervoor getekend
0 0
AFCAHOOLIGAN
ik had het nog niet in mn stoutste dromen durven dromen..
Ben zo TROTS op ons ALLER AJAX!!!!
0 0
elpresidente
20-2 na 6 wedstrijden maar volgend jaar pakken we ze !!
0 0
afca4eva
2e helft toch meer inzet, leuk dat we nog scoren.
Snel vergeten en op naar Zaterdag!
0 0
baklap
En jahoor daar zijn al die azijn zeikerds weer die nepsuporters
0 0
afca4eva
Dit!

Wij zijn Ajax Wij zijn de Beste! :D
Positief blijven, we mogen echt niet mopperen omdat we 3e zijn in deze groep hoor.
Heel Europa lachtte ons uit in deze groep...
0 0
detoekomst
Laatste 6 duels tegen Real in goals: 20 Real - 2 Ajax..
Wie weet kunnen we het in de Europa league wel spannend maken
0 0
maikelklaassen
is goed frank snoeks
0 0
Leon_AFCA
yeahh, Dortmund gewonnen!!!
Europees overwinteren :d

EL Finale Arena here we come :D
0 0
WimBaarman
Snel vergeten deze wedstrijd en doorknallen in de europa league. Op naar Amsterdam! Oh wacht, daar zijn we al:)
0 0
Mrger
Alleen Nordsjaelland kreeg meer doelpunten tegen dan wij.
0 0
boye04
Geen verrassing met Vermeer op doel en deze verdediging. Blind is middelmaat, Van Rhijn komt net kijken en Alderweireld en Moisander zijn verdedigend te zwak, alleen opbouwend wel aardig. Maar daar heb je tegen Dortmund en Real niks aan.
0 0
afca4eva
Nee idd, maar snel Ramos en Pepe wegkopen daar...
0 0
AFCA19
Jammer dat we EL gaan spelen...vind dat echt den nare competitie....maar ja je moet wat
0 0
Cello
Verder vanavond ook vraagtekens bij de handelingssnelheid. Een uitzondering daargelaten heeft men teveel tijd nodig om een bal te controleren en er wat mee te doen.....dat geeft niet alleen Real, maar verder vrijwel alle tegenstanders net dat beetje extra tijd om het je moeilijk te mnaken of om een voet tegen de bal te zetten....
0 0
ST
Onzin dat mensen nu op Blind zeiken, die heeft prima gespeeld. Dankzij Toby en Ricardo hun directe tegenstanders verliezen wij.
0 0
kayjood
Boerrigters rechterbeen is werkelijk alleen om te rennen!
0 0
brandevoort
Flinke pak slaag Frank !!
0 0
Cello
Ik zie het al. Jij had anders verwacht. Jij had minimaal een punt verwacht.....

Dat vind ik dan weer treurig......

En het lag toch echt niet aan Frank hoor.... het lag aan Real Madrid, dat gewoonweg een paar klasses beter is, maar dat vrijwel voor iedere tegenstander in Europa is (een heel enkele uitzondering kwa club daargelaten).
0 0
Warrior
Sommigen schijnen nog steeds niet te kunnen bevatten, dat Ajax niet Europese top is, laat staan dat we ons kunnen meten met Real, Barca, Bayern enz. Ik vind het al knap dat ze Europees door gaan. Maar ja, we weten intussen wel wie wat gaat zeggen na een wedstrijd.
0 0
Sami88
Het niet bevatten en accepteren daar hoor ik ook erbij . Maar klagen dat het gewoon moet lukken dat is een kwestie van een realiteit check . De poule des doods waar Ajax kansloos zou zijn om een punt te halen dan heb je het uiteindelijk goed gedaan .
0 0
4xEC1
Kreeg ff de schrik van mn leven, dacht dat ik El Hamlap zag lopen......Wat lijkt die Khedira erop zeg!!
0 0
brandevoort
Wat hebben wij een gruwelijk slechte verdediging
0 0
AFCA19
Zeg je na een wedstrijd real uit...wees reëel het is real een van de twee beste
0 0
ST
Zo ontiegelijk onnodig en weer een goal tegen aan de kant van het koppel Toby en Ricardo. Daar moet keihard aan gewerkt worden. Moisander en Blind doen het een stuk beter samen.
0 0
Amsterdamn
In het land van daley blind is enoh koning.
0 0
Jaxxie
Zelfs zonder een Ronaldo of Benzema of al die creatieve spelers zou Ajax jammer genoeg niet kunnen winnen van Real. Daar hebben ze echte bikkels lopen zoals Khedira,Alonso,Pepe,Carvalho,Essien

Wij hebben kleutertjes als Sana en Boerrigter die dronken worden van ranja.
0 0
Ajaxfan-87
Ook zo fijn dat die kut commentator het elke keer weer over vorige ontmoetingen gaat hebben terwijl wij Anita Janssen en Vertonghen zijn kwijtgeraakt.
Volgens mij komt hij iedere keer weer klaar als hij er over begint.
0 0
gusanito
Rooooodd..:P
0 0
plumber
Nog steeds 1-0 voor Dortmund,nu blessuretijd. 3 minuten extra.
0 0
Cello
Het probleem bij de 4-1 is dat Alderweireld gewoonweg geen flauw benul heeft wat ie ana het doen is. Staat gewoon 'lucht' te dekken, let totaal niet op waar de tegenstanders staan en let alleen maar op de man aan de bal..... Moisander heeft daar ook vaak een handje van.....
Bij beide heren moet dat echt anders en beter.... werk aan de winkel en des te jammer dat de persoponlijke trainingen dit jaar van Jaap Stam er niet meer zijn......
0 0
Marcao
Blind moet WEG. Praktisch elke tegengoal begint bij die stumper. Boilesen, Dijks, Pietje Puk, het zal me een rotziekte wezen. Blind is verdedigend waardeloos.
0 0
gusanito
haha
0 0
mrbig
Blind is de beste van de achterhoede hoor
0 0
lorenz00
haha de successupporter.
0 0
Jajijdaar
Godverdomme Frank, heb niks tegen hem hoor maar waarom in godsnaam Enoh erin?!?!?! Jezus man die Enoh is echt dramatisch, ik heb echt zo een hekel wanneer we eindelijk lekker voetballen dan gooit Frank Enoh erin, en weg is het voetbal... alleen maar verdedigen en indekken + goals incasseren... Heeft dus helemaal niks geholpen.
0 0
AFCA19
Modric....is dat niet de ene speler van 50 miljoen die een minuutje mocht invallen
0 0
brandevoort
Slechste van het veld zonder meer de Jong en van Rhijn
0 0
mrbig
Flikker toch op man. Middenveld is prima in orde. Probleem is dat ze de ballen niet kwijt kunnen voorin. Er moet een echte spits komen en buitenspelers die niet meer op de basisschool zitten.
0 0
RobertoStrife
Wat een onzin. De aanval was vandaag niet het probleem hoor.

Eriksen speelde matig, De Jong en Poulsen slecht. Alleen Schone speelde redelijk op mid.
0 0
Mrger
Wie had gedacht dat City moeite zou doen om de EL te halen, snapt het niet.
Die vinden de EL echt een belediging.
Daarom moeten we hopen dat dit soort ploegen nooit een prijs wint.
0 0
mrbig
Komop mensen, die 4-1 slaat toch ook weer helemaal nergens op. Dit heeft echt niks met de kwaliteit van Real te maken maar met de waardeloze angstige instelling van Ajax. Ze moeten zich schamen!
0 0
ST
Zo ontiegelijk onnodig en weer een goal tegen aan de kant van het koppel Toby en Ricardo. Daar moet keihard aan gewerkt worden. Moisander en Blind doen het een stuk beter samen.
0 0
brandevoort
Waardeloos keeperswerk
0 0
RobertoStrife
Toch jammer dat je ze nog laat scoren, slecht verdedigd van Van Rhijn.
0 0
arigold
Van Rhijn, weer jouw man!!!!! Begint toch echt een drama te worden!!!
0 0
AFCA19
Toby springt ook voor niks
0 0
brandevoort
Vermeer heerlijk gekeept !!!!!!
0 0
AFCA19
Ja geef Vermeer maar de schuld
0 0
Ajaxfan-87
Weer niemand die op Callejon let en er staan er weer 2 op de doellijn.
Weer een fout van van Rhijn.
0 0
Jaxxie
Zucht
0 0
RoodWit
Eigen schuld Frank, met dat soort wissels.
0 0
kayjood
Wat moet hij dan? hoesen laten staan, wachten tot pepe hem een rotschop geeft zodat we zaterdag geen spits meer over hebben? En fischer die pas 18 is , zich totaal laten frustreren en daardoor domme dingen gaat doen? veel keus heeft de boer niet!
0 0
AFCA19
Daar had blind gewoon moeten schoppen
0 0
Cello
Verder begin ik inmiddels gewoon medelijden te krijgen met Derk Boerrigter. Want ondanks zijn goal vanavond.....veel is het niet meer. Speelt nu inmiddels alweerw eken mee, maar enige progressie, niet het geringste, zit er niet in.
Ik ben bang dat het nooit meer wat wordt zoals ie vorig seizoen startte bij Ajax, vlak voor zijn blessure.
0 0
Ajaxfan-87
Zou lachen zijn als Ronaldo nog rood krijgt :P
0 0
Jaxxie
Boerrigter bakt er echt niks van op rechts. Beter wisselen ze van positie volgende keer met Fischer.
0 0
ST
Schone verdient een basisplaats.
0 0
brandevoort
Boerrigter heerlijk ..........
0 0
AFCA19
Eindelijk een lekkere passeerbeweging
0 0
Cello
Was al kansloos toen ie eraan begon...kon je zo zien.
0 0
arigold
Ajax is velen malen beter af met Schöne ipv Poulsen
0 0
plumber
Die Mancini gaat binnenkort een aardig bedrag op zijn rekening bijgeschreven krijgen.
0 0
Cello
Kijk...... en dit is dus expliciet ene goed voorbeeld, waarom Enoh zijn basisplaats eigenlijk kwijt is.... zulke domme passes. Dan kan je beter gelijk de bal afgeven aan de eerste de beste tegenstander die in je buurt staat en zeggen: gaat uw gang maar......

0 0
sjaakthenler
Waarom Enoh blijven opstellen? Jezus wat een drama voetballer.... Hoe die ook steeds opendraait met zeeën van ruimte in zn rug... pffff
0 0
Sami88

Kijk Ronaldo schoppen wat een poot .
0 0
brandevoort
Wat is dat een dramatisch slechte aankoop die Enoh poeh poeh
0 0
brandevoort
Enoh heerlijk jonge !!
0 0
Mrger
Olee Enoh is in tha game
0 0
Ajaxfan-87
Heeft Enoh gewed op 4-1 voor Real ofzo.
Jezus wat een dramatisch pass.
0 0
ST
Enoh... Mijn god wat een kut bal
0 0
AFCA19
Ronaldo geel...is de scheids z'n roze kaart kwijt
0 0
gusanito
Perongeluk op de post gedaan als kerstkaart (jaahh hij is er vroeg bij,)
0 0
RobertoStrife
Flauw, wat dan nog als hij een jeanette is? Laat hem lekker.
0 0
gusanito
Lol, op z'n belgisch
0 0
AFCA19
Hij was gewoon TE makkelijk
0 0
RobertoStrife
Was helemaal niet te makkelijk, gewoon heel slecht :P
0 0
plumber
Schone speelt echt prima hoor.
0 0
RobertoStrife
Pluspunten vandaag: Fischer, Blind, Boerrigter en Hoesen

Minpunten: Alderweireld, Moisander en Poulsen.
0 0
ST
Eens. Ik vind Schone ook een pluspunt.
0 0
gusanito
en dat is knap als je invaller bent.
0 0
ajaxsupreme
Fischer en Hoesen hebben veel zware wedstrijden gespeeld laatste tijd. Logisch dat ze eruit worden gehaald.

Sommigen hier willen ondanks de nodige logica ook echt altijd wat te zeiken hebben he?
0 0
AFCA19
Ik vraag me nu twee dingen af...wat denken ze bij real

- we worden onder druk gezet paniek paniek
Of
- oké als we op 15 procent spelen kan Ajax combineren

Ik hoop het eerste
0 0
Toon meer reacties