Heb jij het nieuwe 'El Pistolero' shirt al in je kast hangen?

De Boer: 'Vertrek Eriksen zou zonde zijn'

Ajax Showtime, 03-12-2012 om 19:04, 10556 views, Ajax Showtime | Een Ajax-kado geven?
CHRISTIANS KEUZE - Tijdens de persconferentie van Ajax in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Real Madrid, werd Frank de Boer gevraagd naar zijn mening over een eventueel vertrek van Christian Eriksen. De middenvelder staat nog slechts tot medio 2014 onder contract bij Ajax en weigert vooralsnog om te verlengen. 'Een eventueel vertrek van Eriksen zou zonde zijn', vertelde De Boer. 'Ik denk namelijk dat hij zich best nog een paar jaartjes bij Ajax zou kunnen ontwikkelen. Het is echter aan hem, het is zijn keuze.'

'We moeten ook niet spastisch doen als bepalende spelers steeds vertrekken. Dat heb ik nu ook met Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Vurnon Anita ervaren. Dat zijn jongens met wie je in een proces zat, maar die vertrekken. Dat dat soort dingen gebeuren, weet je als je bij Ajax aan de slag gaat', aldus De Boer.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Alle supporters moeten zaterdag tegen Groningen laten weten dat we graag hebben dat Eriksen Ficher Alderweireld moeten blijven bij Ajax. Goed Ajax bepaald het salaris maar een elftal dat jaren bij elkaar blijft word beter en stabieler. Cruiff en de Boer waren ook aal 25 toen ze weg gingen bij Ajax Vertonghen ook 24. En zij deen en doen het goed bij anderre clubs. Spelers die op jonge leeftijd vertrekken verzuipen bijna altijd. Zie Bouy en Babel.
0 0
gusanito
en te vroeg..
0 0
Randy428
Als Eriksen nu al zou vertrekken, zou dat heel jammer zijn. Dan levert Ajax echt veel aan niveau in, en aan techniek.

Op zo'n jonge leeftijd zou je eigenlijk gewoon nog lekker 2 jaar bij Ajax moeten ballen. En aangezien je veel te danken hebt aan de club, verleng je je contract, zodat de club uiteindelijk nog een mooie zak geld voor je krijgt. Maar goed. Dat is het rooskleurige scenario.
0 0
elpresidente
Veel te vroeg !!
0 0
Ganggino
Sneijder als vervanger halen.
0 0
AFCA***
Hoop natuurlijk ook dat hij blijft maar ben bang dat Eriksen na dit seizoen weg is. Die jongen wil graag de stap hogerop. Laten we in dat geval hopen dat we er 20+ miljoen voor krijgen en Serero en/of op en duur Andersen deze plek kan overnemen. Je weet als Ajax zijnde dat je beste spelers vertrekken dus het is belangrijk de opvolging al in huis te hebben.

Mijn voorspelling van spelers die na dit seizoen vertrekken en beoogde opvolgers:
- Eriksen 20 miljoen (Serero/Schone/Andersen)
- De jong 12-15 miljoen (Serero/Schone/Andersen)
- Alderweireld 8-10 miljoen (Veltman/Heitinga?)

Dan na dit seizoen doorselecteren met Poulsen naar Boccara.

In dit geval hoef je weinig tot geen transferkosten te maken en kan je 35/40 miljoen ophalen.
0 0
TurboUrby
Voor Eriksen ga je geen 20M krijgen met een aflopend contract.

Voor Siem ga je ook nooit meer dan 10M krijgen, omdat het geen potentiele topspeler is.

Voor Alderweireld ga je niet hetzelfde bedrag als voor Jan krijgen met een aflopend contract.

Eriksen > 10 tot 14 miljoen euro
De Jong > 6 tot 8 miljoen euro
Alderweireld > 4 tot 7 miljoen euro
0 0
AFCA***
Sorry maar dit zijn veel te lage bedragen.

- Voor Alderweireld krijg je hetzelfde bedrag als vd Wiel 8-10 miljoen.
- Kijk even naar de wedstrijden die de scouts van S. de Jong hebben gezien. (2 goals man city en 1 assist, 1 goal tegen psv, captain van Ajax). Hier krijg je minimaal 12 miljoen voor.
- Eriksen is ook veel te laag ingeschat de gehele Europese top zal hem willen hebben op het moment dat hij zal aangeven te willen vertrekken.
0 0
TurboUrby
Met alle respect, maar de werkelijkheid is een stuk anders dan op de playstation.

Voor Greg hebben we geen 10 miljoen gekregen. Ik meen 3 miljoen vast en 3 miljoen variabel.

Siem de Jong is geen potentiele topspeler, is geen international, en is op een leeftijd (23) die minder interessant is voor topclubs. Ga je NOOIT meer dan 10M voor krijgen.

Eriksen heeft in de zomer nog 1 jaar te gaan. Alleen bij spelletjes bieden clubs tegen elkaar op. In werkelijkheid gebeurt dat niet. De speler zegt 'ik wil daarheen', en met die club word dan onderhandeld.

Voor Vertonghen hebben we 8 á 9 miljoen ontvangen. Vertonghen is 3 klassen beter dan Alderweireld. Voor Toby zal je dus een stuk minder gaan krijgen.
0 0
AFCA***
Voor Vertonghen hebben we 12 miljoen gekregen en voor vd Wiel hebben we 8 miljoen gekregen met 2 miljoen nog variabel. Dit is het voordeel van een club met beursgang, deze transferbedragen moeten openbaar gemaakt worden, hierbij de link van Vertonghen, die van van der Wiel kan ik niet vinden op ajax.nl:

http://www.ajax.nl/Nieuws/Laatste-nieuws/Nieuws-archief-artikel/Transfer-Vertonghen-definitief.htm

Van der wiel zijn transferbedrag kan je nog vinden in het stukje waarin Ancelotti zegt dat van der Wiel ongeluk brengt, hierin wordt het bedrag van 10 miljoen euro genoemd.


Toevoeging:
- De Jong staat er altijd in de grote wedstrijden.
- Niet alleen in computerspellen wordt tegen elkaar opgeboden waardoor denk je dat de bedragen van KJH en Sneijder zo hoog uitvielen? Een speler kan aangeven waar hij heen wil maar een club mag met elke andere club onderhandelen en als een PSG 25 miljoen biedt op Eriksen heb je een troef in handen bij de andere clubs, deze hoeven dan geen 25 te bieden maar toch wel 20 miljoen. Verschil tussen Alderweireld en Vertonghen is er kwalitatief ja, maar ook in contractsduur, 2 en 1 jaar namelijk.

Ik wil best discussieren, maar dan wel op de juiste feiten.
0 0
TurboUrby
Alderweireld loopt in 2014 af. Heeft in de zomer dus nog een 1 jarig contract, net als Jan. Dus daar zit je fout.

Vn der Wiel hebben we geen 10 mil voor gekregen, was een foutje in een frans artikel. We hebben 'slechts' 3 miljoen vast gekregen voor Greg.

Transfersommen van Sneijder en Huntelaar vielen hoog uit omdat het last-minute transfers waren, niet door opbieden...

Vertonghen hebben we 9 miljoen 'vast' voor gekregen. Waarvan 15% (zo'n 1.5 miljoen) naar Jan ging. Die variabelen gaan we nooit krijgen, aangezien de Spurs zelden CL zullen halen.

Als je over feiten begint moet je ze wel weten...
0 0
AFCA***
Dat van Greg sorry maar dan moet je toch echt met een bron komen ik kan ook wel zeggen ''foutje'' maar kom dan met een artikel waarin 3 miljoen vast wordt genoemd.

Dat over Alderweireld heb je een punt sorry mijn fout ik haalde de Jong en Alderweireld in deze reactie door elkaar, bij mijn vorige reactie op dit artikel staat dit wel goed maar deze fout geef ik toe.

Het verhaal wat ik hieronder over Eriksen heb omschreven kan je niet anders als met me eens zijn, ja het waren last-minute transfers maar er waren ook meerdere gegadigden voor KJH en Sneijder. De club heeft de contractrechten en een speler kan dus niet zomaar zeggen zoals jij zegt ik wil daar naar toe en dus onderhandeld de club daar maar mee, de speler heeft een stem er in, geen veto.

Vertonghen ga je weer de fout mee in, in zijn contract was het 15% percentage vastgelegd, dit speelt niet mee aan de transferopbrengst omdat Ajax dit betaald aan Jan en niet Spurs, feit blijft dus dat we max. 12 voor Vertonghen hebben gekregen. Hiervan was idd 9 miljoen vast en 3 variabel, deze 3 is gebaseerd op 1,5 miljoen op basis van competitiewedstrijden en 1,5 miljoen op het eenmalig behalen van de CL tijdens Jan zijn contractsduur, mocht hij in tussentijd verkocht worden krijgt Ajax sowieso de 1,5 miljoen. Tevens speelde spurs vorig jaar nog CL en staan ze nu gewoon op een plaats die recht geeft op CL dus dat zelden is overdreven.

Lijkt me dat ik de feiten iets beter begrijp maar mocht je nog met de link komen over van der Wiel of andere punten waarover je het niet eens bent hoor ik het graag.
0 0
TurboUrby
http://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3310516/2012/09/03/Transfer-Van-der-Wiel-naar-PSG-afgerond.dhtml

Typ "van der wiel PSG transfer" bij Google, dan heb je tientallen bronnen.

Vertonghen krijgt 15% van de transfersom, betaald door Ajax. Dus 1.5 miljoen minder voor Ajax. Dus 9 miljoen vast, word 7.5 miljoen vast.

Sneijder en Huntelaar hadden langdurige contracten. Eriksen niet. Clubs gaan geen 20-25 miljoen betalen voor een middenvelder van Ajax met een aflopend contract.
0 0
AFCA***
Je weet wel dat het AD een soort van ''vijand'' krant van Ajax is he? Ik ga er vanuit dat als de trainer van PSG 10 miljoen noemt dat het 10 miljoen is, of dit als met de bonussen erbij is weet ik niet maar het lijkt me wel dat we dat bedrag als rode draad kunnen nemen.

Met Vertonghen ben je nu wel in de war, de discussie ging over Alderweireld en we maakten een vergelijking met Vertonghen. Vertonghen werd verkocht voor 9 miljoen vast maar had in zijn contract zelf een percentage van 15%, dit heeft Alderweireld niet, dus de Spurs kost het gewoon 9 miljoen en niet 7,5 wat het voor Ajax opbrengt is irrelevant want de discussie was waar Alderweireld verkocht voor zou worden.

KJH had toen hij wegging nog een contract voor 1,5 jaar en een 1 jarig contract is wat anders dan een aflopend contract. Ik acht de bedragen realistisch die ik genoemd heb.

Eriksen: 20-25 miljoen jij 10-14
Alderweireld: 8-10 miljoen jij 4-7
De Jong: 12-15 miljoen jij 6-8

We kijken in de zomer wie er weggaat en wie er het meest dichtbij zat oke? Ben wel blij dat ik met je een inhoudelijke discussie kan voeren ipv sommigen hier.
0 0
Robinjo1988
Als hij verstandig is blijft hij na dit seizoen nog minimaal 1 seizoen..
0 0