Helenius: 'Ik wil wel weg'

sv, 03-12-2012 om 09:33, 17824 views, Nordjyske | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
OPEN SOLLICITATIE? - Nicklas Helenius wil in de winterstop vertrekken 'als er een goede club komt', dat zegt de 21-jarige spits tegen Nordjyske. Vorige week werd Helenius bekeken door een delegatie van Ajax. De Amsterdammers zouden ruim één miljoen euro moeten betalen voor het Deense talent, die nog tot medio 2014 onder contract staat bij Aalborg.

Na Lucas Andersen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Christian Eriksen, Lasse Schone en Christian Poulsen zou Helenius de zevende Deen worden bij Ajax. (foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jst
Ze hebben aangegeven geen spits te halen in de winterstop. Gaan we nu elke keer dat Helenius een scheet laat het hier tussen het hoofdnieuws zetten? word het een lang seizoen zo.
0 0
davids4life
direct halen na hoesen hebben we geen nr 9 meer

kolbein is toch altijd zwak ziek en misselijk daar kun je niet opbouwen
0 0
Multi
Als deze jongen gehaald wordt dan weten we zeker dat Kolbein afgeschreven is. Ik denk zelf eerlijk gezegd ook dat hij te blessure gevoelig is. Erg jammer want het talent heeft die zeker.
0 0
AFCA***
Weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Aan de ene kant goede spelers en talenten zijn altijd welkom bij Ajax, maar je haalt afgelopen zomer nog v. Kessel en Hoessen, dit zou natuurlijk een enorme mentale dreun voor v. Kessel zijn mocht Helenius komen, dus alleen halen als je er echt geen vertrouwen in hebt dat Kolbeinn nog ooit echt fit wordt.
0 0
DeSananas
Helenius zou een goede versterking zijn. Hij is in iedergeval niet te klein. 1.5 miljoen moet Ajax aan Aalborg moeten betalen. Zouden ze dan nu wel een goede spits halen?
0 0
Cello
Zelf zie ik, nadat ik dus beelden heb gezien van Helenius, hem best wel graag komen. Maar @of Ajax ook echt voor hem zal gaan valt nog af te wachten. Veel zal denk ik ook afhangen van hoe of Danny Hoesen het doet tot aan de winterstop. Na de winterstop heb je ook naar alle verwachtingen Sigthorsson terug en dan heb je weer dubbele bezetting.

Komt die Helenius naar Ajax dan verwacht ik dat die net als met Andersen nu gebeurt, dat ie heel rustig gebracht gaat worden.....dan wordt ie dus ook niet rechtstreeks als directe versterking gehaald maar wel voor de toekomst......
0 0
OKP-AFCA
Hij is wel 21 he... niet echt een speler die je nog 2 of 3 jaar in het tweede laat ballen om hem rustig te brengen.

Zeker rond die leeftijd moeten ze veel op niveau spelen, daarvoor zijn er op dit moment andere spelers, het hang een beetje van Sigthorsson af... Maar ik zie hem graag komen omdat het een groot talent is maar gaat dat dan ten koste van Hoesen, die het ook verdiend om te spelen.
0 0
vakMforever
Leuke spits voor leuk geld....kan je wel een gokje mee wagen!

Wat is er waar van het gerucht dat Jordi Cruijff vanaf volgend seizoen zal worden toegevoegd aan de jeugdopleiding van Ajax???????
0 0
1Zlatan
Nog niets over gehoord, waar heb je het vandaan?
0 0
vakMforever
Hoorde ik van iemand die een vriend heeft werken bij Vi. Wellicht vanavond bij die snor?
0 0
seandebom
lul toch niet
0 0
anti-devries
Halen!! als het op echte spitsen aankomt hebben we alleen Hoesen en Sigthorsson waarvan Siggy voorlopig niet mee kan doen. Alleen Hoesen is te weinig elke keer probeersels met Eriksen en Shone in de spits is weinig waard zeker in competitie
0 0
Melvin01
Als hij echt goed kan voetballen moet je hem halen! koop hem in januari en laat hem wennen aan het ajax niveau én systeem in jong ajax voor een klein half jaar.babel blijft toch nog een half jaar en dan kunnen we hem rustig brengen, zonder al te veel druk. Laat hem concurreren met v.kessel.
Laat hem ervaring opdoen wat er gevraagd wordt bij ajax als spits zijnde.laat hem af en toe proeven aan wat wedstrijdjes en vast bij 1 trainen.

Over een half jaar hebben we als centrum spitsen:
Helenius
Hoesen
Siggi
0 0
PietBon
SIgtorsson omscholen naar centrale verdediger en dan Helenius halen.
0 0
Daneman
maar goed dat ajax zo dicht bij scandinavie ligt. Prima tussenstop
0 0
masterrr
Lastig nu Hoessen het zo goed doet. Sigthorsson hebben we weer terug in de 2e helft, maar komt hij terug op zijn oude niveau? Zoveel blessures gaat je niet in de koude kleren zitten.

Voor 1 miljoen kun je Helenius best halen, maar dan moet het een echte killer zijn. Want die hebben we momenteel niet in huis.
0 0
Randy428
Deze Helenius moet je gewoon ophalen. Hoesen moet je langzaam brengen, anders krijgt hij straks ook blessures voor zijn kiezen. Ajax speelt, met een beetje geluk, na de winter nog op 3 fronten mee. Dat betekent veel wedstrijden spelen. Het zou mooi zijn als Hoesen en Helenius kunnen rouleren, en desnoods op andere posities spelen.

Over Sightorsson, tsja. Ik hoop daar (voorlopig) niet meer op. Ajax moet gewoon schakelen.

Ik zou sowieso wat getemperd joviaal zijn over Hoesen. Hij heeft het tot nu toe, in zijn twee wedstrijden, goed gedaan in Ajax 1. Maar om definitief blij te zijn wil ik wel wat meer wedstrijden van hem zien.

En zoals jij zegt, een echte killer hebben we zeker nodig.
0 0
Darkbird
Als iemand mij ook kan vertellen wat de toegevoegde waarde van ''langzaam brengen van een speler'' is?

Goed = Goed dan moet je hem er niet naast zetten in het kader van ''we moeten hem langzaam brengen''.
0 0
Randy428
De toegevoegde waarde is dat een speler die gewend is om Jong Ajax of in de A1 zijn wedstrijdjes te spelen, in Ajax1 op een ander niveau moet acteren. Hij heeft dan ineens een publiek van 57.000 man, en er rust een enorme druk. Vervolgens is het niveau (meestal) hoger, en gaat het spel een stuk sneller dan dat hij gewend is. Bovendien spelen we vaak 3 wedstrijden in 7 dagen. Dus dan is de belasting behoorlijk hoger dan dat de speler in kwestie gewend is.

Als een speler goed is, dan is dat zeker goed en moet je hem er niet naast zetten nee. Maar het is wel fijn als zo'n jongen niet iedere wedstrijd 90 minuten hoeft mee te spelen, maar dat je hem na 70 minuten kunt wisselen, of een wedstrijd op de bank houdt zodat hij niet overbelast raakt.

Dat is wat ik bedoel met rustig brengen.

Nu staat hij in zijn eentje in de spits. Wie speelt er als hij niet speelt? De Jong. Maar verder heb je niemand. Iedereen zit in de lappenmand.

Als je een speler als Helenius haalt, die dus kan rouleren met Hoesen, dan kunnen ze elkaar beconcurreren, en zullen ze elkaar sterker maken. Nu loop je het gevaar dat Hoesen uitvalt door overbelasting, in een vormdip komt omdat er teveel van hem verlangd wordt, etc.
0 0
l0l
Inderdaad gewoon halen misschien ook wel. Ik denk dat Sigthorsson op een gegeven moment wel over is. Die heeft gemiddeld elk jaar een half jarig blessure.
0 0
l0l
Hoessen moet sowieso nummer 1 worden. Die gaat zo een flow in dat hij heel belangrijk voor Ajax kan worden. Ik denk dat Ajax kampioen wordt. We moeten vanaf nu geen puntverlies lijden, Ajax moet na de winterstop direct na 2 toppers. Feyenoord thuis en AZ en daarna allen kleine potjes winnen en op het eind tegen PSV en Twente.

WE WORDEN KAMPIOEN.
0 0
legendslive4eva
LOL FC Denemarken, tis al erger als Barcelona met Nederlanders toen.
0 0
Sammeister
Zoals Frankie al zei, tenzij een van de spitsen weggaat komt er niemand bij
0 0
1Zlatan
Ben ik gek of heet die kerel niet gewoon Helenius?
0 0
Sammeister
Je bent niet gek !
0 0
l0l
Frank gaf aan, we hebben Hoessen, Babel, Siggy ik denk dat er niet plaats is voor hem. Misschien zeggen ze dit, omdat Babel misschien gaat verlengen in de winterstop. Het beste is dat hij verlengd bij Ajax en nog een jaar blijft. Puur omdat hij dan verzekerd is van wedstrijden. Als hij nu weer vertrekt, wel meer salaris enzovoort maar op een gegeven moment kan hij het niet sportief meer opbrengen en dan is het over.
0 0
DeKlassieker
Ik denk nog steeds niet dat hij komt, want deze jongen zal waarschijnlijk wel gelijk willen spelen bij zijn nieuwe club. Ik vrees voor hem dat Ajax gewoon het seizoen gaat afmaken met Hoesen, Sightorsson, Babel en de Jong voor de spitspositie. Aan de andere kant is het misschien ook wel zo dat ze bij Ajax verwachten dat deze jongen beter is dan de andere opties en dan is het voor één miljoen wel een gemakkelijke aankoop.
0 0
sv
als Ajax Babel laat gaan in de winterstop?
0 0
ST
Lijkt me inderdaad een goede optie dan. Volgens mij kan Hoesen ook goed vanaf rechts of links spelen.
0 0
SoNick
Babel is tot de winterstop niet fit. Bovendien heeft hij zijn contract afgekocht om bij Ajax te kunnen spelen. Ik denk dat Ryan hoopt dat er in de zomer een mooie club komt.
0 0
robert R.
De7e deen bedoelen ze lijkt me, schöne hebben we ook nog
0 0
sv
goed bezig :P
0 0