Alderweireld: 'Aanval goed in de tang'

DJ, 02-12-2012 om 00:45, 6139 views, NOS.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Toby Alderweireld was tevreden over de verdediging van Ajax in de wedstrijd tegen PSV van zaterdagavond (3-1). We hadden hun aanval goed in de tang gehouden', aldus de Belg. De goal van Jeremain Lens ging volgens Alderweireld wel te makkelijk. 'Het is jammer dat zo'n bal erin gaat, maar we hebben goed verdedigd als team en goed aangevallen en dat is het belangrijkst'. Alderweireld had lichte buikgriep. Daarom liet hij zich vervangen. Vorige week werd de Belg ook al vervangen door Joël Veltman in het duel met Roda JC. 'Als je op een moment niet meer honderd procent kan concentreren moet je eruit gaan. Als er een doelpunt valt door jou, dan vergeef je dat jezelf natuurlijk nooit'.

Alderweireld telde de bal die hij in het begin van de wedstrijd op de lat kopte nog niet: 'Het ging zo snel dat ik niet eens wist wat er gebeurde, toen hoorde ik dat die op de lat kwam en toen dacht ik 'kut' en dan moet je weer verder'.

Bekijk hier het hele interview met de nummer drie van Ajax.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rdewaart
geweldige prestatie, wel moet van Rhijn verdedigend sterker worden en er meer op zitten anders wordt het geen toppertje
0 0
CrazyDJ
Even bij dit topic ook alle lof voor Veltman want die staat er gewoon iedere keer als hij erin moet hè.
Weer geen enkele fout gezien van zijn kant, knap!
0 0
vl007
Ook al verliezen we met 6-0 van real. Op dit moment hebben we niks te zoeken in de champions league. Kijk maar naar de uitslagen. Op dit moment is ajax europa league waardig en hoop dat Ajax t gaat halen in de europa league!!
0 0
datmagniethe
Nou, dat zou mijn Ajax-hart behoorlijk pijn doen, om vernederd te worden.
Maar dat is niet mijn punt. Ik wil eigenlijk aangeven dat het voor mannen zoals Alderweireld tijd wordt dat ie de volgende stap in zijn ontwikkeling moet maken en niet te gauw tevreden moet zijn en zichzelf veren in de reet gaat steken.
Vertonghen had het nog niet zo heel lang geleden ook, dat hij al gauw tevreden was met een goede wedstrijd en daardoor de grote stap die hij moest nemen in zijn ontwikkeling, zelf blokkeerde.
Vertonghen kreeg het onder Frank de boer echter in de gaten en werd harder voor zichzelf en anderen. Voor zulke mannen (voor Vertonghen destijds en nu voor Alderweireld) is het belangrijk zich als een leider te ontwikkelen en daar mag best wat meer van verwacht worden. Fouten die er gisteren alsnog gemaakt werden, die mogen niet.
Hoop dat Alderweireld die knop binnenkort ook kan omzetten, dan wordt ie nog groter dan Vertonghen toen die bij Ajax weg ging.
0 0
Wayout
Wat een gelul! ook al verleizen we met 6-0 van Real? Kan ook nog een EL plek kosten en zo een nederlaag kunnen we na deze mentale opsteker door de klassewedstrijd tegen psv en het verdere verloop nou net niet gebruiken. Okay we zijn nog wel een maatj te klein voor de CL
0 0
ajax19
Een beetje krom zijn deze gemiddelden in mijn optiek wel. Een negen vond ik op Moisander en Poulsen toepasselijk. Een acht op De Jong, Van Rhijn, Eriksen, Fischer, Veltman, Vermeer, Publiek, Concentratie en Mentaliteit. Vervolgens een zeven op Alderweireld, Blind, Boerrigter, Schöne, Hoesen, De Boer, Techniek, Tactiek en Snelheid. Sana dan een zes, tot slot de scheids ene vijf.
0 0
eenstad31
Onzin, alles een tien!!!
0 0
ajax19
Ik hoop van niet, want dan zit er niks extra in het vat dan gister. ;) En toch vind ik het mooie dankbaarheid van je!
0 0
robtjeajax
ben het wel redelijk met u/ jou eens,
maar u/je weet hoe dat gaat met winst is alles beter, bij verlies is alles onvoldoende
0 0
datmagniethe
Dat was toch écht niet het geval Toby, de verdediging van Ajax was bij tijd en wijle een gatenkaas!
De aanval van PSV liep er regelmatig zó doorheen.
0 0
AnitAjax
K ben het niet helemaal eens met je reactie, maar je hebt wel een gebruikersnaam die heel toepasselijk is op je reactie.
0 0
datmagniethe
Ik zal het je zo zeggen: Wanneer we zo staan te verdedigen (o.a. door Lens vrij te laten staan tussen de 2 verdedigers in) dan verliezen we in Bernabeú met 6-0.
0 0
stefanpetterson
Hoezee voor Hoesen!
0 0
Randy428
Hele goede overwinning gister natuurlijk. Alleen werd ons pijnpunt nog duidelijker zichtbaar dan normaal: het ontbreken aan scorend vermogen. We hebben duidelijk een doelpuntenmachine nodig.
0 0
aka
Is dat iets nieuws die opgefokte uitsmijters in t home, ik heb ze zo er al 5 zonder reden uit zien zetten
0 0
ajax19
Praat niet zo dom.
0 0
Cello
Hahahah en Belg, die denkt 'kut'. Dat hoor je normaal nooit.......
0 0