Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Boer ziet Sulejmani graag vertrekken

basdew92, 30-11-2012 om 14:30, 13168 views, AjaxTV | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
EINDE VERHAAL - Hoofdtrainer Frank de Boer heeft in de persconferentie van vrijdagmiddag duidelijkheid gegeven over de situatie van Miralem Sulejmani. Op de vraag of hij de Servische aanvaller graag ziet vertrekken in de winterstop antwoordt hij met een volmondig 'Ja'.
Drie seizoenen geleden werd Sulejmani door Marco van Basten nog voor een recordbedrag van ruim zestien miljoen euro naar Ajax gehaald. Aan zijn dienstverband lijkt de komende transferperiode echter al een einde te komen. Bayer Leverkusen, West Ham United en Valencia zouden geïnteresseerd zijn in de 23-jarige aanvaller.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1309
Ikke 1986,
Frank gelooft er in net als vele anderen en ik.
Sulejmani speelt belachelijk slecht. Zie die paar inval beurten en wil niet bijtekenen dus laat hem lekker gaan.
0 0
ikke1986
Wat betreft Sulejmani ben ik het met je eens. En opzich is het plan wat ze hebben goed. Maar vind je als je eerlijk bent ook niet dat er na 3 jaar met Frank als trainer er geen steigende lijn in zit? En ik denk en ook vele anderen dat het komt omdat we gewoon ervaring missen en kwaliteit. De jeugd erin is perfect, maar wat er afgelopen jaar is weggegaan is niet opgevangen, en dat zie je nu op het veld. Ik vind het plan best goed van JC, maar heb het idee dat het op dit moment niet op de beste manier word uitgevoerd. En als we dit seizoen gewoon echt slecht eindigen ben ik bang dat het afgelopen is voor Frank. En dat verdient ie niet als het voorkomen had kunnen worden door een aantal goede aankopen.
0 0
1eringzuid2
Ik denk niet dat het dan afgelopen is met Frank. Ajax is namelijk gebaat bij rust en structuur. En nu begint dat eindelijk is goed vorm te krijgen. Neemt niet weg dat je gelijk hebt over het feit wat er dit jaar is weggegaan en niet is opgevangen. En dat had natuurlijk wel opgelost moeten worden. Men wist namelijk al dat Vertonghen zou vertrekken. Als je dan hoog van de toren blaast dat je daar een vervanger voor gaat halen en je komt uiteindelijk met (alle respect) Moisander, dan wordt je daar niet echt wijzer van. Je bent vorig seizoen mede kampioen geworden doordat de puzzelstukjes Janssen en Anita op het goede moment in elkaar vielen. Dat je ze dan allebij zo makkelijk laat gaan, daar begrijp ik helemaal niets van. Elk elftal heeft ervaring nodig in zijn elftal, een kartrekker, een mannetje met gif. Daar vragen bepaalde wedstrijden namelijk om. In deze selectie zit niemand die deze rol vervult. Dat zal je vanavond tegen p$v gaan merken, en heb je al gemerkt in een aantal andere wedstrijden. Ook een Ooijer had duidelijk deze rol in het veld als hij speelde en buiten het veld in de kleedkamer en op het trainingsveld. In mijn ogen bestaat deze selectie alleen uit ïdeale schoonzonen" en "lieve jongetjes". En daar ga je geen kampioen mee worden laat staan potten breken in Europa. En dit kan je de technische staf wel degelijk verwijten! Ajax is een topclub, zeker in Nederland. Topclubs kunnen het zich niet veroorloven om een overgangsjaar (of meerdere) te spelen. Elk jaar moet Ajax meedoen voor plaats 1. En niet ineens voor Europees voetbal. De doelstelling 3x in de 10 jaar kampioen vind ik voor Ajax begrippen ook erg mager, en dus niet kunnen!
0 0
omisom
Hier kan ik me helemaal in vinden en een aanvulling is dat we een LEIDER missen eentje die een speler op zijn falie geeft als hij niet goed speelt, eentje die het team op sleeptouw neemt een type van Bommel/Strootman, eentje die echt iets zegt en schreeuwt als het nodig is.
0 0
1eringzuid2
Als er 1 meerdere kansen onder verschillende trainers heeft gehad is het meneer Sulejmani wel. Zelden heeft hij iets bij Ajax laten zien van het voetbal dat hij bij Heerenveen liet zien. En natuurlijk speel je bij Ajax anders en is hij op verschillende posities gebruikt , maar dan nog. Aan de supporters heeft het zeker niet gelegen. Die hebben hem altijd gesteund. Ik vind het onzin dat enkele personen hier wijzen naar het TH. Ik ben er van overtuigd dat zij best wel met Mickey bezig zijn geweest. Alleen moet Mickey het wel zelf laten zien en stappen zetten. Dat laatste heeft er altijd aan ontbroken. Meneer Sulejmani heeft zich in Amsterdam tegoed gedaan aan allerlij randzaken. Oogt en is daardoor niet fit en dat hij het niet bij Ajax heeft waargemaakt heeft puur en alleen te maken met zijn eigen mentaliteit en discipline. Of beter gezegd het ontbreken daarvan! En nogmaals, er zijn verschillende trainers met hem aan het werk geweest. Die hebben bij hem dan zeker allemaal niet de juiste weg gevonden of de juiste snaar geraakt om de exclusieve kunsten van meneer Suljemani tevoorschijn te toveren? Ik heb van Suljemani ook nooit enige zelfkritiek gehoord, en dat zegt mij genoeg. Er staan me een aantal mooie momenten bij met suljemani, dus hem helemaal afbranden zul je mij niet zien doen. Toch overheerst bij mij de ergernis dat hij het in teveel wedstrijden vooral op het gebied van inzet, doorzettingsvermogen, discipline en mentaliteit heeft af laten weten en daardoor zijn hele team (en mij als supporter) heeft gedupeerd!
0 0
AFCA19
Ik vind het opmerkelijk dat Mickey niet vooruit is gegaan. Hij toont zelf geen inzet. Bij Ajax is er niet zo'n intensieve begeleiding als bij Heerenveen. Omdat er bij Ajax word verwacht dat je uit jezelf net dat beetje extra kan brengen waardoor je een grote speler wordt. Mickey heeft dat voor zichzelf totaal verpest. Hij is niet eens de Nederlandse taal machtig.
0 0
omisom
Als ik de reacties een beetje doorlees wordt hij hier heel vaak afgebrand op het aankoopbedrag en zijn verdiensten maar zijn daar ook niet andere verantwoordelijk voor geweest? Ik vind het heel jammer dat die jongen hier zo afgebrand wordt terwijl hij ook wedstrijden beslist heeft maar helaas is het niet anders op dit moment.

0 0
ajax1309
Pettersson 1963,
Wat ben jij een eikel zeg.je lijk wel een kakkerlak man.
0 0
ikke1986
Omdat ie realistisch is? En hij kijkt naar wat er op het veld gebeurt? En kijkt hoe goed onze selectie wel niet is? Wat ga jij zeggen van Frank als we dadelijk 8ste worden?
0 0
Pettersson1963
De Boer ziet Sulejmani graag vertrekken? FdB moet toch eens vraagtekens gaan zetten bij de geweldige begeleiding van het TH. Niemand kan me wijs maken dat Sulejmani niet kan voetballen, FdB had in het verleden ook al de nodige problemen met Theo Janssen en Mounir El Hamdaoui! Het gemis van Theo en Mounir werd opgevangen door de geweldige aankopen Poulsen, Schöne, Sana, Babel en Hoesen, momenteel spelen we zonder echte spits en missen we het gif van Janssen als bepalende middenvelder! Het gaat lekker met de Fluwelen Revolutie van Cruijff, karakterspelers verdwijnen uit de Amsterdam Arena en er komt pure middelmaat voor terug.
0 0
Darkbird
En nog zijn we de beste van Nederland! Met een waardeloze trainer, een waardeloos elftal, een waardeloos Technisch Hart en natuurlijk Johan Cruijff die er zelf ook helemaal niets van kon!

Oja, als we over 3 of 4 jaar de vruchten plukken van deze aanpak sluit ik niet uit dat we weer het niveau gaan halen van midden jaren 90! Maar dat zal jij ook wel een waardeloos elftal hebben gevonden!
0 0
ikke1986
Dit jaar moeten we gewoon rekening houden met plaats 5 ofzo. De spelers die we nu hebben zijn op een paar na gewoon drama. Ben benieuwd als we dadelijk een aantal wedsrijden achter elkaar verliezen er nog steeds een mooie draai aan gegeven wordt door JC en de rest. Maar het blijft voetbal. Mochten we van PSV winnen is iedereen weer in de wolken (behalve degene die realistisch zijn en zien dat we een dramaselectie hebben).
0 0
Professor
Dit beleid van niet bijtekenen dan ook niet voetballen gaat nu nog op voor Sulejmani. Dit seizoen lopen er nog 2 contracten af nl Blind en Babel. Met Blind gaan ze in de winterstop praten als ze er met hem niet uitkomen moet hij dan ook weg (ik persoonlijk hoop het ondanks dat velen heel positief over hem zijn. Vind ik het een matige speler. Verschuild zich heel veel en is nooit eens beslissend. Met Babel zal er wel een speciale afspraak zijn. Dit was seizoen 2012/2013 Maar dan het volgend seizoen van Alderweireld, Boerrigter, Fischer en Eriksen gaat dan ook het laatste contractjaar in. Als deze spelers nou eens niet bijtekenen maar ook niet weg willen wat dan ????????????????????????????????????????????????????????????????????????
0 0
Cello
Ik lig er niet zo wakker van. Met Blind moeten ze idd nog in gesprek en met Eriksen staat ook al komende winter onderhandelingen geplanned. Zo ook met Fischer, die eigenlijk al onomwonden heeft laten blijken, dat ie een vertrek nog helemaal niet ziet zitten.

Ik denk dat in het meest ongunstige geval niemand wil bijtekenen, dat de teneur van nu gewoon doorgezet gaat worden. Misschien niet definitief niet meer spelen, maar toch wel veel niet spelen. ||Dan gaat namelijk De Boer meer en meer steunen op spelers waarvan hij weet dat ie langjarig mee doorkan..... en terecht!. Dan komt bijvoorbeeld een Denswil 'gewoon' regelmatig op de plaats van Alderweireld, die dan het vaker moet doen met invalbeurten ipv basisplaatsen.
Zo ook wbt Eriksen, Fischer of Boerrigter wanneer zij niet gaan bijtekenen.....
Het is tekenen òf transfereren....want wij moeten ook door en de trainer moet dan met anderen bouwen aan de toekomst van Ajax waar zij geen deel meer van uit gaan maken èn voor het hebben en houden van automatismen moet ie wel op andere spelers (die nog blijven) gaan bouwen.
0 0
Maniche
Voor hetzelfde geld tekent Eriksen niet bij en gaat hij voor 5 miljoen de deur uit, dan kijk ik toch heel anders tegen de contractonderhandelingen van Ajax aan.. Vind contracten van 3,4 jaar toch vrij link; 1 minder jaar en het volgende jaar moet top zijn en dan alweer op het punt bijtekenen of anders voor een schijntje de deur uit na het volgende jaar..
0 0
Ajaxrevolutie
JA haha
0 0
ajax19
Maarja Frank heeft een orgasme van jaknikkers als Poulsen, Siem, Serero en Moisander. Het bevoorrechten is haast net zo erg als bij Jol. Of als bij Oranje dat Kuyt boven Seedorf werd verheven, trainers centreren zich als sterren.

Gevoelsmens is Miralem. Domme zaak: trainersonkunde, lijkt net als met Babel bij Hoffenheim. Hij is beter dan Serero - ook vanuit het middenveld, dat geef ik jullie op een blaadje. Wat een nonsens om hem weg te bezuinigen.

Verdomme
0 0
Sereropositivo
ik snap je in bepaalde argumenten zeerzeker, maar hij heeft genoeg kansen gehad om zich te bewijzen en ik vind de vergelijking met serero ook totaal niet terecht. het zijn allebei compleet verschillende spelers.
0 0
davids4life
luie papzak lekker vertrekken is er in zuid afrika geen plek voor hem
0 0
Nick88
Misschien iets voor almere city :)
0 0
Ajaxfan-87
Niet alleen jij Frank!!
0 0
dirkkie
Het feit dat hij na al die jaren nog geen fatsoenlijk Nederlands spreekt is tekenend voor zijn mentaliteit vind ik. Luister eens naar die Finnbogason, die spreekt binnen een half jaar vloeiend Nederlands. Dit heeft natuurlijk niets met voetbal te maken maar het heeft me wel altijd enorm aan hem geïrriteerd. Daarom kan ik ook geen sympathie voor die man opbrengen.
0 0
smokum
Het is voor Scandinaviers veel makkelijker om Nederlands te leren dan voor een Servier... Alle Denen bij Ajax spreken ook goed Nederlands, zelfde als dat jij Duits snel zal leren... Kan je Miralem dus niet op beoordelen!
0 0
RoodWit
Heeft puur met interesse/doorzettingsvermogen te maken, ik ken ook Bosniërs die de Nederlandse taal binnen 2 jaar onder de knie hebben, niet vloeiend maar wel de basis.
0 0
tijger19
Hoe de mensen hem hier afschrijven vind ik ronduit belachelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat hij niet de beste was/is van de eredivisie, maar vorig seizoen was hij op en paar blessures na toch vrij beslissend en ik zag het, als hij zijn contract verlengde, helemaal goed komen.

Dat mensen zeggen dat hij te dik is, dat vind ik onzin. Hij was hooguit een aantal kilo te zwaar. Deze jongen was zeker niet de speler die we verwachtte dat hij zou worden, maar hij heeft toch echt wel veel goede acties, goals, assisten en wedstrijden gemaakt/gespeeld. En het feit dat hij nu niet speelt heeft niet te maken met dat hij te dik is, maar het ligt eraan dat hij zijn contract niet wilt verlengen. En omdat hij niet zodanig belangrijk is dat hij niet gemist kan worden. Dus geeft de boer, ipv een speler op te stellen die aardig kan voetballen en z'n contract niet wilt verlengen, de voorkeur aan een jeugdspeler.

Mensen hou nou gewoon op met het de grond instampen van jongens waar het niet lekker mee gaat, want op goede momenten was het Hosanna.
0 0
RobertoStrife
Tja, Sulejmani is echt geen slechte voetballer, maar het gaat ook om inzet, hij is al 4 jaar te zwaar (of dat nou een beetje is of veel, maakt niet uit) en als hij salaris moet inleveren is hij weg. We hebben bijna 25 miljoen in hem gestoken, waarvan 6 miljoen direct naar hem ging. Dan mag je wel wat meer inzet tonen en ook gewoon een vent zijn en verlengen voor een minder (maar nog steeds vorstelijk) salaris.

Ik ben teleurgesteld in de voetballer Sulejmani, maar nog veel meer in de mens.
0 0
ST
Het feit is dat zijn concurrenten op zijn positie niet veel beter of minder zijn maar wel veeeeeel minder op de begroting drukken. Daarnaast kunnen ze voor Sulejmani nog een kleine transfersom ontvangen voor hij gratis binnenkort de deur uitloopt. Alle reden dus om hem te verkopen! Over het afzeiken van je eigen spelers ben ik het daarentegen wel eens.
0 0
tijger19
Het zeg niet dat we hem moeten behouden, ik snap heel goed dat hij van de begroting af moet. Hij heeft gewoon te veel gekost. Alleen de punten over afzeiken en dat de concurrenten van hem meer baat hebben aan speelminuten.

0 0
ajaxforlife1
na Zeefuik van Groningen is hij de meeste luie en dikke spelers van de Eredivisie. Wij als supporters, trainers en club hebben deze jongen tig kansen gegeven en alle keren niet laten zien alleen tegen Marseille in uefa cup toen! maar verder niks laten zien en hij heeft een hele slechte mentaliteit.

daar gaat zeker 20 miljoen als je zijn salaris er bij opteld!
0 0
dirkkie
Snap echt geen reet van de interesse van andere clubs. Heb hem in tijden niet meer iets goed zien doen en hij toont geen enkele vorm van inzet, aanpassingsvermogen of strijd. Gewoon een dikke pad die af en toe een pingel raak schiet als ie niet geblesseerd is. Dan kan je ook de spits van Fc Vlugopdekut 8 halen!
0 0
ajax19
Domme zaak, lijkt net als met Babel bij Hoffenheim. Hij is beter dan Serero - ook vanuit het middenveld, dat geef ik jullie op een briefje. Verdomme wat een nonsens om hem weg te bezuinigen.

Maarja Frank heeft een orgasme van jaknikkers als Poulsen, Siem, Serero en Moisander. Het bevoorrechten is haast net zo erg als bij Jol. Of als bij Oranje dat Kuyt boven Seedorf werd verheven, trainers centreren zich als sterren.
0 0
AfcaOss
Haha grappenmaker, serero gaat ons 2de hhelft vd competitie verassend lees ik hier op een briefje.
0 0
ajaxforlife1
Meen je dit, heb je hem zien voetballen?

Nou Sulejmani mag eerst eens zeker 7 kilo afvallen. deze man kan je niet meer serieus nemen! Iedereen heeft hem zoveel kansen gegeven en hij heeft totaal niks laten zien!
0 0
l0l
Terecht wat voegt hij nou toe aan Ajax.
0 0