Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

De Boer durft het aan met Hoesen

sv, 30-11-2012 om 13:32, 7757 views, Ajax TV Exclusive | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
OPSTELLING NOG NIET PRIJSGEGEVEN - Frank de Boer durft Danny Hoesen op te stellen tegen PSV, maar wilde nog niet zeggen of hij dat ook daadwerkelijk gaat doen. Ploeggenoten gaven vorige week aan dat ze het prettig vonden spelen met Hoesen in de spits. 'Ik kijk naar de tegenstander, maar ik speel ook het liefst met een vast elftal. Soms door omstandigheden kies je toch wat anders. Maar als het goed functioneert, wil ik het vaak zo houden', zei De Boer schimmig.

'PSV erg ervaren, vooral met Van Bommel. Op alle positie's hebben ze goede spelers. Ook de ervaring van Dick Advocaat staat buiten kijf. Ze weten heel goed elkaars kwaliteiten. Vooral spelers als Strootman en Van Bommel voelen dit goed aan, bijvoorbeeld de snelheid van Narsingh en Lens.'

'Zij hebben wel het voordeel. De situatie is duidelijk; je kan op drie punten komen of op negen punten. De kans is groter dat je wint als je veel balbezit hebt. Onze filosofie blijft daarom ook hetzelfde. Wel hoop je op meer stootkracht voorin, want daar ontbrak het wat aan', zegt de Boer, die ook in ging op de kwetsbaarheid van Ajax. 'Het valt wel mee hoe kwetsbaar we zijn. Er zijn wedstrijden die je makkelijk wint, maar af en toe zijn we nog slordig. Tegen PSV is het belangrijk dat we dat niet doen, want zij straffen dat af.'

Hoe je de kwetsbaarheid moet voorkomen? 'Je moet bewust zijn van de momenten waarop je een actie maakt of een bal inspeelt. Je moet niet te veel risico nemen. Een voorbeeld is hoe Enoh tegen Dortmund druk zet op een verkeerd moment en uiteindelijk voetballen ze er zo doorheen. De tweede goal was gewoon niet opletten. Het is belangrijk dat je, zo noem ik dat, je ‘omgeving kent’.'

Geen nieuwe spits
De oefenmeester wil liever geen spits halen in de winterstop. 'Als Sigthorsson terug is, zit ik dan weer met te veel spitsen', zei De Boer, ondere andere refererend naar het gerucht dat de Amsterdammers de 23-jarige spits Philip Hosiner van Austria Wien. aan het werk hebben gezien.

Wedden dat Ajax van PSV wint? Ontvang nu 2,45 keer je inzet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De scout
De Boer geeft aan dat hij Geen spits zal halen tijdens de winterstop. Sigthorson komt terug en met........ Siem de Jong en Eriksen heb ik straks dan 4 spitsen.
. 4...?. Ja Frank wees vooral niet bang de beste spits op te stellen. Frank wordt:er de 0 houden dan goals scoren trainer. tsssss... valkuil van een trainer die niet wil verliezen. Angsthaas
0 0
Professor
Geen nieuwe spits vind het niet echt getuigen van veel inzicht. Ik verwacht eigenlijk een nieuwe spits en een linksbuiten in de winterstop. Kijk ajax wil toch met een echte spits spelen. Spits 1 Sigthorsson (hoop dat ik ongelijk heb) is wel erg veel geblesseerd en vond hem toen hij aan het begin van het seizoen even meedeed verre van fit. Is in mijn ogen trouwens te beperkt om ajax spits te zijn. Niet explosief, heeft geen aktie en is niet echt snel. Hoesen die wordt klaargestoomd maar moeten nog even wachten of hij de echte ajax spits is. Zou er toch nog maar een spits bijkopen kan je weleens heel veel punten opleveren. En dan moet de Boer maar kiezen welke reserve zit of welke in jong ajax moet spelen een topclub moet toch echt wel 3 spitsen hebben. En omdat hij met een spits wil spelen zal je ook voorzetten vanaf links moeten geven. Boerrigter is zo uit vorm dat ik betwijfel of de vorm ooit nog terugkomt, Fischer en Sana trekken constant naar binnen dan zou Blind de achterlijn moeten halen maar dat kan hij niet. Hebben we Babel nog over (die waarschijnlijk eind van het seizoen wel weer vertrekt) afgezien van de eerste 2 wedstrijden is hij nou ook niet de man die buitenom gaat en de bal panklaar voorlegt. Nee een linksbuiten zou zeer welkom zijn. Op rechts hebben we ook niet een echte topper maar laten Lukoki en Sana het maar uitvechten
0 0
Cello
Wanneer we terugkijken naar afgelopen zomer dan heb ik het vermoeden, dat deze komende transferperiode niet eens zoveel gaat gebeuren. Een spits erbij....dat zal denk ik alleen gebeuren, wanneer bijvoorbeeld nu Hoesen het nog niet waar kan maken...en op dit moment proef ik wel dat De Boer neigt naar het geven van de kans aan Danny Hoesen.
Wat betreft een vleugelaanvaller zal men wellicht alleen de markt opgaan bij een vertrek van Sulejmani. Ten minste dat verwacht ik. Verder heb je op dit moment nog Gino van Kessel, die nog heel erg jong is natuurlijk, maar was wel vorig jaar de topscorer van de landelijke a-junioren.
Wat betreft Daley Blind ben ik het maar deels met je eens. Hij is idd totaal niet snel, maar komt toch regelmatig over op de vleugel en daar wara mogelijk naar de achterlijn.

Hoe dan ook....ik denk niet dat we moeten denken dat ineens veel gaat gebeuren komende transferperiode èn veel zal afhangen bijvoorbeeld van een vertrek van Sulejmani.

Andere jonge gassies, waarover veel gespeculeerd wordt, zoals Meleg maar ook Helenius (als ze al komen) zijn niet de directe versterkingen voor nu. Bij hen verwacht ik een beetje het traject waar nu ook Andersen doorheen gaat... die zullen gewoon heel rustig gebracht worden.

Daarnaast ios dacht ik ook de verwachting dat Sigthorsson na de winter weer aansluit evenals Boilesen, die dan als back bijvoorbeeld vaker zou kunnen opkomen als Blind en zeker ook sneller is dan Blind.

Dus nogmaals... ik verwacht niet veel vuurwerk deze komende transferperiode.
0 0
jollie18
Ik denk wel dat Hoesen morgen start. Met een echte spits voetballlen wij toch veel beter. Ga er toch vanuit mocht Sulejmani vertrekken dat er een vervanger bij komt.
0 0
Robinjo1988
Ajax moet gewoon volle bak erop knallen net als vorig seizoen en 15 mei.
Ik hoop dat wij ook een 15 mei achtige sfeer kunnen creeeren want dat geeft toch een extra steun aan de spelers.

Ik hoop dat Frankie die kut poulsen niet opstelt want dan zie ik het somber in.

Daarom hoop ik op:

Schone
Eriksen-Siem
Lukoki-Hoesen-Fischer/Derk

0 0
DeKlassieker
Je hebt helemaal gelijk. We moeten gewoon spelers kopen in de winterstop, want dan worden we echt wel kampioen. Gegarandeerd! Hup Heitinga terug halen. Hup spits erbij. Kopen, kopen, kopen en nog eens kopen, want dan worden we kampioen en dan spelen we Champions League en met al dat geld gaan we dan de vorige transfers betalen. Niets letten op de centjes, de centen komen naar ons toe als we gegarandeerd kampioen worden. Wat nou 25koppige selectie. We moeten minimaal 30 man hebben en ervaring op de bank! Wij zijn toch Ajax en Ajax is toch het beste?

Pffff. Maak je niet zo druk man. De kans is veel groter dan er gewoon helemaal niemand bij gaat komen of heb jij misschien nog ergens een zak geld liggen om er wat bij te kopen? Heitinga gaat deze winter echt niet naar Ajax komen en van dat spitsje vind ik het nog wel een twijfel geval. Kost niet zo gek veel, maar hij zal wel iemand zijn die gelijk moet spelen. Als je het met Hoesen en de Jong (en Babel!) op komt lossen en als Sightorsson terug is, dan heb je heel die Helenius niet nodig.
0 0
seandebom
Hoop dat hij met Fischer speelt.
0 0
Wayout
Asl we op Sigthorsson moeten wachten.... En als hij weer fit hoe lang duurt dat helenius is een hele goeie spits. Verder natuurlijk spelen met een echte spits tegen psv. Hopessen kan een bal vast houden, met de opkomende middenvelders komt de verdediging van psv onder druk te staan en daar houden ze helemaal niet van.
0 0