Zaak Meleg bij de aanklager

sv, 28-11-2012 om 11:21, 10400 views, VI | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
KOMT GEEN EIND AAN - De stukken over Dejan Meleg liggen bij de openbare aanklager betaald voetbal van de KNVB. Dat schrijft Voetbal International woensdag. Meleg zou 'een wurgcontract' hebben van twintig jaar met zijn zaakwaarnemer Michael Stankovic. Ajax ontkent dat er een probleem is. VI noemt Marc Overmars hypocriet. Dit omdat de directeur voetbalzaken vorige week in hetzelfde blad gezegd zou hebben over scouten in Zuid Amerika: 'Daar zijn spelers vaak eigendom van zaakwaarnemers, daar doen we niet aan mee', aldus Overmars.

'Komende week zal de aanklager besluiten of de eenheid al dan niet een onderzoek zal starten', laat Marloes van der Laan namens de KNVB weten. Ook de rol van agent Winnie Haatrecht zal hier in bekeken worden. Hij is door Ajax ingeschakeld als tussenpersoon, maar heeft geen licentie. (foto Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rogyros
Maar wat is het probleem voor AJAX dan? Dit gaat toch vooral tussen Meleg en zijn zaakwaarnemer?
0 0
Hwb
Niet als Ajax ook zaken heeft gedaan met de licentieloze Haastrecht.

Maar dat staat dan wel weer los van dat wurgcontract.
0 0
Gwoon_Paul
Ik weet niet wat het probleem is.... Ajax heeft een contract met Meleg en Meleg heeft een contract met zijn zaakwaarnemer. Ajax is in het zogenaamde wurgcontract helemaal geen partij. Dus ik zou niet weten waarom deze speler niet voor Ajax zou mogen spelen.
0 0
Cello
Volgens mij is zelfs de KNVB er geen partij in. Zolang de zaakwaarnemer een licentie heeft internationaal gezien is het puur en alleen een zaak tussen Meleg eenerzijds en de zaakwaarnemer anderzijds.
Daarnaast heb ik nog nooit gehoord, dat Meleg zelf problemen heeft met de bewuste zaakwaarnemer en alos dat dan al zo is, hoort hij (en ik dacht niemand anders) stappen te ondernemen als eerste....door bijvoorbeeld zijn 'wurgcontract' aan te vechten in zijn geboorteland. Of het zelf aan te kaarten bij zijn nationale bond of de Uefa-Fifa.

Maar.... wanneer Meleg helemaal tevreden is over hoe zijn zaken behartigd worden en ook over de gesloten contracten tussen hem en de zaakwaarnemer...dan wie zijn al die anderen om dat te betwisten??.

Volgens mij is en moet het dus Meleg zijn dieals eerste stappen onderneemt en niemand anders.....en pas daarna komen de andere instantie's in beeld.
0 0
ajax19
Dat is heel simpel, de KNVB wenst zich niet te boek te zetten als een bond die gluiperige acties toestaat. Via ongelicenceerde makelaars en foute zaakwaarnemer moet je niet de andere club omzeilen via trucjes als inzake Labyad. Ze onderzoeken het medeweten binnen Ajax in de manifestatie van partij Meleg.
0 0
afcamuc
is die winnie haatrecht niet zaakwaarnemer van een aantal spelers? hoe kan dat als ie geen licentie heeft?
0 0
Robinjo1988
Ajax ontkent een dergelijk contract maar toch is er zo veel gezeik, dus 1 vd partijen spreekt niet de waarheid..
0 0
Synzo
WERELDDEAL: ruil Sulejmani tegen Meleg. Gewoon 'gratis' weggeven. Zaakwaarnemer blij IEDEREEN binnen Ajax blij en niet in de laatste plaats Meleg blij!
0 0
AnitAjax
Sulejmani niet blij.
0 0
ajax19
Meleg wil naar Ajax. Wil de KNVB hem na slachtoffer van het wurgcontract te zijn ook slachtoffer maken dat hij een loopbaan wil opbouwen? Ajax moet gewoon een fatsoenlijke overeenstemming met Novi Sad bereiken, dus die club niet misbruik maken van een louche praktijk. Anders zijn wij ook geen cent waard, gluiperig.
0 0
ajax19
Meleg wil naar Ajax. Wil de KNVB hem na slachtoffer van het wurgcontract te zijn ook slachtoffer maken dat hij een loopbaan wil opbouwen? Ajax moet gewoon een fatsoenlijke overeenstemming met Novi Sad bereiken, dus die club niet lijdend maken van een louche praktijk. Anders zijn wij ook geen cent waard, gluiperig.
0 0
SamAFCA10
Dejan Meleg komt echt niet meer naar Ajax, hoor. Wat een soap!
0 0
Zeljko
Servie en corruptie, vreemd!?!? Kan mij er helemaal niks bij voorstellen!!
0 0
DeKlassieker
Ik snap hier echt geen reet meer van. De vader van Meleg heeft een contract getekend met Stankovic en dit contract houdt in dat Stankovic voor 20 jaar de zaakwaarnemer kan zijn van Meleg in ruil voor een maandelijks bedrag. Stankovic en Meleg hebben een officieel contract getekend voor 2 jaar volgens de regels van de FIFA. Ajax lijkt mij niets te maken te hebben met het contract tussen de vader en zaakwaarnemer en kunnen alleen handelen op basis van het contract tussen de zaakwaarnemer en speler. Dit is gewoon volgens de regels, dus mag Meleg op zijn 18de voor Ajax spelen.

Waarom moet de KNVB hier zich mee bemoeien en de Minister? Zowel deze partijen als Ajax kunnen er toch niets aan doen dat Meleg zijn vader en Stankovic een contract hebben getekend. Ajax moet gewoon volgens de regels van de FIFA handelen en Meleg en Stankovic hebben gewoon een normaal contract met elkaar getekend, dus waarom ontstaat er nou zoveel gezeik? Het heeft natuurlijk weer allemaal met geld te maken, maar volgens mij moet de FIFA hier naar kijken en hebben Ajax, de KNVB en de Minister hier niets mee te maken. Wat wil de KNVB gaan doen? Dat Meleg niet naar Ajax mag komen, terwijl het volgens alle reglementen gewoon mogelijk moet zijn?
0 0
Ruff Rhythim
Geloof je nou echt dat als dit allemaal zuivere koffie zou zijn dat ze het dan zouden onderzoeken?

Die Stankovic heeft al vaker langdurige contracten met minderjarige spelers aangegaan, dat stinkt gewoon aan alle kanten.

Ik denk dat het voor Ajax ook alleen maar goed is dat dit grondig onderzocht word. Hier moet je namelijk later geen gezeik mee krijgen als die Meleg eenmaal onder contract van Ajax staat.
0 0
Cello
Ja maar zuivere koffie of niet. Ik begrijp ook niet goed, wat de KNVB, maar ook de Minister niet, ermee van doen hebben als het gaat om een contract tussen vader/speler en zaakwaarnemer. Is er dan iemand van deze partijen, die er een probleem mee heeft dat de contracten 'wurgcontracten' zouden zijn?. En zo ja.....dan zijn die contracten afgeloten in Servië toch?. Is het dan niet een zaak voor de rechters aldaar?. Als het al een zaak is/wordt wanneer alle partijen tevreden zijn of lijken met de contracten.

Derhalve begrijp ik niet goed, waarom het hier zo leeft.....als het al ergens vragtekens moet oproepen dan zou het dus in het vaderland van de contracthebbenden moeten zijn.......

Trouwens.... wat denkt men ermee te bereiken dan?. Dat speler/vader hun contracten verbreken of zullen aanvechten tov de zaakwaarnemer?.

En wat Ajax betreft, die zal het echt worst zijn hoe Meleg, zijn vader èn die zaakwaarnemer onderling de verdiensten gaan verdelen.....is ook Ajax' zaak niet.

Misschien dat de KNVB de Servische bond beter kan vragen om het te onderzoeken òf dat de Minister haar Servische collega dat vraagt te doen...
0 0
JayCee
@ Am*: volledig eens met jou stuk! Clubs moeten optreden tegen dit soort zaakwaarnemers die alleen hun eigen zakken willen vullen over de rug van hun cliënten en de clubs. Dat ze er wat mee verdienen, prima, dat behoort tot hun werk. Maar het belang van de speler dient voorop te staan, zowel financieel als sportief. En zoals jij al zegt, ALS Meleg tot een topper uitgroeit, lijkt het me meer dan normaal dat Ajax, Meleg zelf en als laatste de zaakwaarnemer er op vooruit gaat.
0 0
12ajax
Die loopt straks lekker te voetballen in Italie of Spanje.
Nederland is weer roomser als de paus
0 0
Figo
Schimmig.....
0 0