Lichte blessure Hoesen door overbelasting

sv, 26-11-2012 om 08:55, 12145 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
OPLETTEN - De lichte blessure waardoor Danny Hoesen zondag naar de kant moest, lijkt een gevolg te zijn van overbelasting. Dat zegt trainer Frank de Boer maandag in De Telegraaf. 'De blessure lijkt het gevolg van overbelasting. We zullen Danny goed in de gaten houden', zegt De Boer. 'Mijn kuit was al helemaal volgelopen en ik was blij dat ik de bal nog op doel kreeg', aldus Hoesen. De Limburger denkt dat hij voorlopig bij de groep blijft. 'Ik train veel extra en voel me sterker en sterker worden. Ik heb wel het gevoel dat ik bij de selectie zal blijven.'

Na de wedstrijd tegen Roda JC verklaarde De Boer zijn keuze voor Hoesen. 'Ik wilde met een echte spits spelen. Op basis van de trainingen en zijn invalbeurt tegen Borussia Dortmund heb ik voor Danny gekozen en hij heeft het heel goed ingevuld. Hij was balvast en de middenvelders hadden daar nog meer gebruik van moeten maken. Het is jammer dat Danny wat last kreeg van de knieholteblessure, die hem al wat langer hindert.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ObjectoJood
Zonde, ik geniet van de manier waarop ie een bal kan vasthouden en een actie maakt. Even voorzichtig mee zijn dus, of nee, laat m maar even meedoen tegen die schemerlampen en de drie punten binnen halen....
0 0
oudzuid2
zo'n beetje iedere aanvaller die Ajax haalt raakt na een paar goeie wedstrijden wel geblesseerd: Sigthorson, Boerrigter, Serero, Babel en nu Hoesen weer.
0 0
stefanpetterson
Volgens mij zijn er behalve bij Babel en Sigi geen overeenkomsten
tussen deze blessuregevallen. Ook niet in de manier waarop alle blessures zijn opgelopen, gedeeltelijk door pech (Babel, Serero en Sigi)
en bij Boerigter en Hoessen zou het door trainingsbelasting kunnen zijn.
Alhoewel bij Derk ook een afwijking aan zij rug een oorzaak is. Spelen bij een topclub is natuurlijk geen kinnesinne, dit zullen niet de laatste gevallen zijn dit seizoen, maar da's een open deur ....
0 0
Daantje Makkes
Staat er ook rust op het schema?
0 0
RobertoStrife
Hij moet ook nog veel stappen maken om volledig fit te worden, dat was al bekend. Hij deed het gister wel erg goed, hopelijk gaan we vaker van hem genieten!
0 0
ajax4ever01
Dit gaat onze vaste spits worden de komende tijd let maar op.
0 0
serero25
Hoesen traint zelf extra, omdat hij zich wil blijven verbeteren. Goede instelling alleen jammer dat zn lichaam het niet helemaal toelaat.
0 0
DeKlassieker
Door omstandigheden komt hij nu al tot spelen toe, maar eigenlijk is Hoesen een ''project'' voor op langer termijn. Met een contract tot 2015 (optie tot 2016) en een transferbedrag van iets meer als 300.000 en een laag salaris kost deze jongen ons in al zijn contractjaren een schijntje. Ieder seizoen zal er gekeken worden naar zijn individuele ontwikkeling en zal er afgewogen worden of hij wel of niet geschikt is voor Ajax. Doordat er weinig risico aan zit zal de verdere uitkomst van zijn ontwikkeling weinig uitmaken, want zelfs als Ajax hem vervroegd transfervrij laat vertrekken zal het de club weinig geld kosten. Eigenlijk een beetje hetzelfde als met het aantrekken van 16 / 18 jarige spelers alleen is Hoesen 21 jaar en wordt hij in januari ''alweer'' 22 jaar.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij groeit en dat er winst op hem wordt gemaakt of dat er door zijn komst geen grotere aankoop gedaan hoeft te worden (een soort van besparing). Ajax zou met het grootste gemak ieder seizoen een jeugdige speler uit de Jupiler League kunnen plukken om hem op de Toekomst proberen verder te ontwikkelen. Vaak genoeg zal de transfer niet boven de miljoen uit gaan komen en als Ajax zijnde zou ik ook niet veel meer geld gaan pompen in de Jupiler League. De grootste talenten bij die clubs zijn meestal toch al weggekaapt door de Eredivisie clubs, dus het zal vaak gaan om 19 / 21 jaar oude spelers die doorbreken of zoals Hoesen een nieuwe kans krijgen na een buitenlands avontuurtje.

Het is wel uitermate belangrijk dat zulke jongens snappen dat ze bij Ajax de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en of ze het nu redden of niet, met Ajax op je CV kun je voor de rest van je loopbaan in Nederland blijven voetballen. Tevens kun je vanaf Ajax ook gemakkelijk naar het buitenland toe, dus door een paar jaar te investeren in een verdere ontwikkeling ben je als speler nagenoeg verzekerd van een inkomen. Ajax moet deze lijn wel door gaan zetten, zodat de grootste talenten uit de Jupiler League alleen maar naar Ajax willen gaan en niet naar Twente die het ook een interessante markt vinden.
0 0
masterrr
Goed dat ze voorzichtig met hem zijn.
We hebben gezien hoe het met Siggy is gegaan...
0 0