Cruijff: 'Bazoer koos niet voor geld'

sv, 26-11-2012 om 08:40, 12141 views, De Telegraaf | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
CORRIGEERT ADVOCAAT- Johan Cruijff mengt zich in het publieke gevecht dat tussen Ajax en PSV is losgebarsten voor en na de transfer van Riechedly Bazoer. De adviseur weet bijna zeker dat Ajax niet meer geld heeft geboden dan PSV. Dat past ook niet in het beleid van de club. 'Ik weet bijna zeker dat er niet meer geld is geboden', zegt Cruijff in De Telegraaf. 'Ik sluit zelfs niet uit, dat Bazoer met minder akkoord is gegaan. Ik wil er vooral mee zeggen, dat hier iemand gekozen heeft voor de ontwikkeling van zijn talent en niet voor het geld. Dat is ook de kern van de nieuwe lijn die er bij Ajax wordt gevolgd. Vanaf de A1 tot het eerste elftal staan alle salarissen vast. Geen topbedragen meer, maar geld dat bij jongens van die leeftijd past.'

'Vanaf je zestiende krijg je een opleiding, waardoor je rond je 22ste in staat bent om als prof voor jezelf op te komen. Tijdens deze fase is het geld van ondergeschikt belang. Natuurlijk blijven er uitzonderingen die de regel bevestigen, maar voor de meeste spelers wordt het kiezen voor een gedegen opleiding of luisteren naar de zaakwaarnemer die vooral haast heeft. Over de jongens die voor het laatste gekozen hebben, kan een boek geschreven worden. Bij Ajax houden we het daarom simpel. Je krijgt een duidelijk verhaal te horen hoe je als prof in drie tot vier jaar kunt ontwikkelen. Jongens die toch over extra geld beginnen, zijn vrij om te gaan.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
mooi gezegd
0 0
Wayout
Ik schreef het volgende en dat er mensen zitten die op "Dont like" drukken bewijst dat er hier veel psv-ers zitten. Ik ga ze even zeggen, ik ga niet op jullie site, niet interessant. En nu jullie hok in. Advocaat mag de veters van Cruijff niet eens strikken!! En nog een keer!!!!!: "Natuurlijk heeft Bazoer voor sportieve kansen en ontwikkling gekozen. En Advocaat : "Nu hoor je het eens van een ander en niet zomaar een ander" "De beste voetballer aller tijden" Dus Advocaat ga nu snel terug je hok in!! "
0 0
Wayout
Ik hou het ff on topic: Natuurlijk heeft Bazoer voor sportieve kansen en ontwikkling gekozen. En Advocaat : "Nu hoor je het eens van een ander en niet zomaar een ander" "De beste voetballer aller tijden" Dus Advocaat ga nu snel terug je hok in!!
0 0
Zorro
Off topic:

Xavi steekt Cruijff dolk in hart met Van Gaal-lofzang
Door MARTIJN MOOIWEER __ Foto: ORANGE PICTURES __ gepubliceerd op 26 november '12 08:21

Zou Xavi weten van de machtstrijd tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff? In ieder geval heeft de captain van FC Barcelona er een nieuwe dimensie aan toegevoegd met een lofzang op de huidige Oranje-bondscoach.

"In zijn tijd bij Barcelona zei hij altijd dat de club naar een elftal zou moeten toewerken van alleen maar spelers uit eigen kweek. Nu hebben we dat doel bereikt. Het is een verbazingwekkende en buitengewone prestatie. Van Gaal heeft daarvoor de basis gelegd. Ik neem hierbij graag de gelegenheid om hem daarvoor te bedanken."
De uitspraken van Xavi staan lijnrecht op het beeld dat vaak wordt geschetst dat Cruijff de geestelijke vader van het huidige Barca-succes is. De Catalanen wonnen gisteravond met 0-4 bij Levante. Dat gebeurde met een team dat louter uit eigen opgeleide spelers bestond.

Ik roep het hier al bijna een jaar. Het claimen van successen van van Gaal is menigeen een doorn in het oog.
0 0
OKP-AFCA
Een elftal van spelers uit eigen kweek.. ja juist. Dat geloven al de fanboys van Barca graag. En de Barca geile NOS smult ervan maar dat doel hebben ze dus nog niet bereikt he.

Er is nog steeds met vele miljoenen gesmeten voor spelers als Villa, Sanchez, Abidal, Adriano, Daniel Alves, Mascherano en Alex Song.

En ach dat laat ik Fabregas en Pique - die op jonge leeftijd naar Engeland gingen - maar even buiten beschouwing omdat die dan nog een tijdje in de jeugd gezeten hebben.
0 0
BattleAxe
Dat doel hebben ze gisteren gehaald slimbo! Bij de wedstrijd van Barcelona gisterenavond viel Dani Alves na 13minuten uit, vervolgens kwam er een jeugdspeler voor hem in de plaats. Op dat moment stonden er 11 door Barcelona zelf opgeleide spelers op het veld.

Je kan het niet leuk vinden, maar je kan feiten nou eenmaal niet ontkennen.
0 0
Gremlinskaffa
Ga toch lekker buitenspelen. Je hebt duidelijk geen idee.

Xavi spreekt hier met geen enkel woord over Cruijff. "Xavi steekt Cruijff dolk in hart (...)", Martijn Mooiweer gaat er blijkbaar van uit dat als je van Van Gaal houdt, dat je Cruijff wel moet haten. Mis. Beiden toptrainers. Klaar.

"Ik roep het hier al bijna een jaar."
Het is duidelijk dat je hier erg veel mee bereikt, getuige de reacties op je totaal irrelevante off-topic vermelding van dit compleet waardeloze stukje maandagochtendjournalistiek.

Nog even een uitleg over hoe dat nou zit met Cruijff en Van Gaal bij de Barcelona-jeugd:

Toen Cruijff coach werd bij Barcelona in '88 was de jeugdopleiding nog niet zo goed. Daar heeft hij toen veel aandacht aan besteed, maar was niet zo lang coach (tot '94) daar dat hij er zelf de vruchten van kon plukken.

Precies hetzelfde als bij Ajax nu, die gaan pas over ongeveer 4 à 5 jaar echt profijt hebben van het nieuwe beleid.

Toen Van Gaal coach werd bij Barcelona ('97), was de jeugdopleiding al zo'n 6 of 7 jaar op orde dankzij de inzet van o.a. Cruijff. Van Gaal kon toen -dankzij het werk en de ideeën van Cruijff- die jeugdspelers gaan inpassen in het eerste elftal.

Omdat Van Gaal een toptrainer is die briljant is met het inpassen van eigen jeugd, ging dat erg goed. Verdient hij de credits voor. Maar niet janken dat Cruijff niks heeft betekend voor Barcelona's jeugdopleiding. Is niet lief, en al helemaal niet terecht.
0 0
CrazyJew
Gaap.....
0 0
DeKlassieker
Zucht. Cruijff is in Barcelona de geestelijke vader van de complete jeugdopleiding. Door zijn toedoen werken ze daar met jeugdspelers en nagenoeg alle trainers maken daar gebruik van. Zo ook van Gaal die dat als één van de beste te wereld kan doen. Ik neem aan dat iedereen het daar wel mee eens is, maar jij doet nu net alsof Cruijff geen enkele invloed heeft gehad op Barcelona, terwijl zijn invloed toch zeker groter is dan van Gaal. Dat doet geen afbreuk aan het feit dat van Gaal gewoon een ontzettend goede trainer is en perfect kan werken met jonge voetballers. Ook bij het Nederlands Elftal doet hij dit weer, maar aan van Gaal knaagt zijn karakter en een groot afbreukrisico wanneer zijn jonge spelers het niet waar kunnen maken, Er zijn echter maar weinig trainers die geloven in jonge voetballers. Ik denk dat van Gaal de beste trainer te wereld is die dit kan doen. Daar gaat het jou echter totaal niet om, dus Cruijff, Rijkaard, Guardiola of de algemene visie van Barcelona hebben geen enkel invloed gehad op de successen van de afgelopen jaren. Op Eredivisie Live (dacht ik) zenden ze die docu weer uit over Barcelona, dan kun je goed zien hoe de club te werk gaat. Dan kun je begrijpen waar de successen daadwerkelijk vandaan komen (visie van de achterban) of bekijk nog even het interview tijdens die nextgen wedstrijden van Ajax tegen Barcelona (jeugdopleiding) of doe je gewoon je oogkleppen af.
0 0
BigDaddy84
Er zijn maar weinig fans hier die de successen van Van Gaal niet waarderen. Laat staan dat er fans zijn die de successen van hem een doorn in het oog vinden. Hij is nog altijd een grote held, zelfs voor een groot gedeelte van de fans die volledig achter de lijn staan die nu is ingezet. Laat ik dat even voorop stellen.

Daarnaast is het gewoon belangrijk om in te zien dat Van Gaal en Cruijff eigenlijk niet zoveel verschillen in hun visie. Beiden werken graag met jeugd, beiden vinden een combinatie van voetballers en specialisten belangrijk etc. Ik vind het persoonlijk jammer dat de combinatie van Cruijff en Van Gaal niet gemaakt kon worden bij Ajax, omdat dat helemaal top zou zijn geweest. Maar Van Gaal schaarde zich achter een RvC die er een potje van maakte. Ik vind dat nog altijd jammer, want dat heeft zijn naam zeker geschaad. Dat neemt niet weg dat ik in ieder geval niet zal vergeten wat hij heeft gepresteerd bij zowel Ajax als al zijn andere clubs. En wat mij betreft is hij nog altijd van harte welkom, tenzij hij voor onrust bij Ajax zorgt.
0 0
seandebom
Dickie zal wel weer op zn pik getrapt zijn

Hahaha
0 0