Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Sulejmani wil transfer in winterstop

Ajax Showtime, 25-11-2012 om 14:34, 16355 views, Novosti | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
EINDE VERHAAL - Miralem Sulejmani wil Ajax in de winterstop verlaten. Dat heeft de aanvaller zondag laten weten aan het Servische Novosti. 'Ik speel niet, en van wat ik heb begrepen, gaat dat ook niet meer gebeuren', legde de recordaankoop, die zelf weigert bij te tekenen, uit. 'Daarom moet ik me concentreren op mijn wedstrijden bij de beloften, want ik heb die speelminuten nodig. Ik verlang ernaar om te voetballen en ik wil volledig fit zijn als ik in de winterstop de mogelijkheid krijg om over te stappen', aldus de Serviër.

Sulejmani heeft nog geen concreet aanbod van andere clubs ontvangen. 'Als er een club komt, dan zal ik de deal zorgvuldig bestuderen. De volgende stap in mijn carrière moet een juiste zijn, zorgvuldig gekozen. Het is mijn wens om in een van de sterkste competities van Europa te spelen. Ik heb gelezen dat Valencia, Bayer Leverkusen en West Ham United geïnteresseerd zijn, maar die verhalen kan ik niet bevestigen.'

Volgens de speler is hij niet de enige die problemen ondervindt met zijn contract bij Ajax. Ook groeibriljant Christian Eriksen loopt volgens hem ‘gevaar’. 'Als de situatie niet verandert, zou het mij niet verbazen als ook hij niet meer wordt opgesteld. Hij heeft echter wel het geluk dat hij tot de zomer van 2014 onder contract staat, terwijl mijn contract over een halfjaar op z’n einde loopt.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxrevolutie
Sulejmani de MZZL
0 0
Zeljko
Dat mensen niet moe worden van zichzelf keer op keer napraten. Kom eens met wat origineels en probeer niet met oude achterhaalde reacties in het meest gewaardeerde reactie lijstje te komen!
0 0
mrRight114
Het lijkt wel of we op de financiele afdeling van Ajax hier hebben zitten. De fout die de meeste boekhouders maken is om alleen in financieel resultaat te denken. Omzet-kosten = winst of verlies. Alleen door afschrijvingen en uitgesmeerde transferopbrengsten (Vertonghen!) zegt dat niet veel over het geld wat Ajax heeft op de bank heeft staan en dus kan uitgeven aan salaris of transfers. Volgens mij moeten wij maar beter over hebben over spelers en of we ze goed vinden of niet. En aan Sulejmani zullen we nog weinig plezier hebben. Op het veld en op de bankrekening......
0 0
afcajawa
Miralem het spijt me, maar voor zo'n salaris heb jij NIETS laten zien in 4 jaar, 4 jaar heb je iedereen in de maling genomen. We constateren dat je geen respect hebt voor supporters (die je heeel lang hebben gesteund en betaald) voor de club, voor niemand bij Ajax.
Ja, alleen voor je zaakwaarnemer die niet wil dat je bijtekent (zodat jullie weer hand- en tekengeld incasseren) Miralem je komt in het rijtje ordinaire zakkenvullers. Donder zo snel mogelijk op!!!!!!!!!!
WE ZIJN KLAAR MET JE. JE BENT HET SHIRT NIET WAARD. En geen afscheid aub.!!!! (Durf je toch niet, we hebben je door).
0 0
Rdk1983
Mooizo, wij willen hem ook niet. Lijkt me voor iedereen het beste, schandalige mentaliteit zeg voor wat hij gekost heeft.
0 0
gusanito
Meest luie voetballer die ik in jaren heb gezien. Belachelijk dat ie niet bij wilde tekenen zodat Ajax nog iets aan hem kan verdienen. Niet meer spelen is een sanctie die niet meer dan logisch is. De toekomst moet de voorkeur hebben, zeker bij Ajax. Als Christian Eriksen hetzelfde zou doen, zou ik net zo teleurstellend vinden als bij Sulejmani. Hart voor de club hebben is tegenwoordig zeldzaam, maar een beetje fatsoen en waardering zou sommige spelers niet misstaan. Ik lach me kapot als Mickey in de winterstop een schitterende overstap maakt naar Partizan Belgrado en in de vergetelheid verdwijnt. Ik hoop voor clubs als Leverkusen en Valencia dat ze niet alleen scouten op dvd's, want als je hem eenmaal binnen hebt, zullen die dvd's science fiction lijken.
0 0
ajax19
Best wel wrang verlopen. Ajax wilde niet met hem verlengen, gaat vervolgens hem niet meer opstellen, en dan mag hij als een nobody bij zijn nieuwe club aankloppen. Alsof hij verantwoordelijk was voor de uitgaven die aan hem verbonden werden. Ondertussen mag Slop blijven zitten. Had nog graag een counterdoelpunt van hem tegen City gezien, of wat verzet tegen die Oosterburen, of wat dan ook. Hij scoort vaak vanuit het niks. Hij is vind ik voor Ajax-begrippen best een aardige speler, ik vind het een droevig einde van het verhaal. Ik blijf fan van hem en scandeer 'Miiii-ralem Sulejmaaa-ni!'.
0 0
jw1982
Tuurlijk wilde Ajax een aankoop van 16 miljoen wel verlengen. Alleen de voorwaarden zijn voor meneer niet goed genoeg.

Hij is inderdaad niet verantwoordelijk voor de som die voor hem is betaald, alleen had hij er wel bij stil kunnen staan dát Ajax dat gedaan heeft. Iets terugdoen is dan wel het minste denk ik.

Het verrast mij dat hij zoveel fans heeft, de beste man heeft he-le-maal niets met Ons-Aller-Ajax. Op naar de volgende club waar hij kan gaan cashen, dat is het enige wat telt voor deze volgevreten vedette.
0 0
ObjectoJood
Niemand wil m hebben, snap dat dan, Fortuna Sittard lijkt me wel een mooie club voor m, kan ie mooi als een bourgondiër door t leven blijven gaan.
0 0
AjaxAmsterdam81
???Serieus. Een speler die nul inzet toont in wedstrijden. Heb je hem dit jaar zien spelen? Een man die al sinds 2006 in nederland is maar nog geen woord nederlands spreekt, al een paar keer te dik was, en zelfs in jong ajax niet opvalt en te lui is om eens mee te verdedigen. Deze jongen heeft zelf al heel lang schijt aan ajax en verdient geen aplaus.
0 0
jw1982
Inderdaad!
0 0
Gremlinskaffa
Had gewoon voor een jaar bij moeten tekenen. Heeft het echt voor zichzelf verpest.
0 0
omisom
Daar zijn 2 partijen voor nodig en als mijn baas bij me komt en zegt "je moet bijtekenen maar je verdient dan nog de helft" ik weet niet of ik dan graag mijn handtekening zal zetten.
Ik zelf denk dat dit voor beiden partijen het beste is jammer dat hij zich zo weinig heeft laten zien wel een aantal belangrijke goals gemaakt.
0 0
Rogyros
Dat is wel zo. Maar AJAX heeft als werkgever het recht om hem al dan niet in te zetten als drukmiddel. En AJAX heeft ook het recht om hem minder te gaan betalen na afloop van zijn contract. Ik snap dat wel. AJAX wil van zijn salaris af en hij heeft het ook niet waargemaakt. Hij was bij vlagen wel goed, en zag je zijn talent ook. Maar meestal was dat niet zo.

Hij heeft ook een zwakke mentaliteit. Vaak te zwaar, geeft vaak in wedstrijden niet thuis. Gewoon geen mentale hardheid. Grootste miskoop (vooral ook vanwege de hoogte van het transferbedrag) ooit voor AJAX. Sulejmani maakt het verschil (meestal) niet. En dat met zoveel talent.

Dat Sulejmani niet wil bijtekenen omdat hij een hoger salaris gewend is, snap ik ook. Maar ik zie hem dat ook niet zo snel ergens anders krijgen. Hij heeft simpelweg veel te weinig laten zien voor het salaris dat hij krijgt.
0 0
omisom
Hij kan ook lekker gaan zitten en wachten tot hij zijn contract heeft uitgediend en wandelt dan gratis de deur uit het is maar wat je wilt als club.
Ik zou toch proberen hem nu ergens te slijten dan ontvang je nog iets afwachten gaat nog meer kosten.
0 0
brullie
jammer dat het voor hem nooit meer is gelukt. Ik weet zeker dat hij het bij een andere club zijn oude vorm weer krijgt. Zie Janssen...speelt weer de sterren van de hemel in Arnhem...het is hem gegund maar Ajax is het niet geweest voor hem...
0 0
wilyha
om eerlijk tezijn vind ik dit heel triest , blind heb ook aflopend contract en die speelt wel
0 0
Ballemabbe
Sulejmani had ook wel gespeeld als lukoki, babel, fischer, boerrigter, sana en wellicht ebicilo geblesseerd waren.

Daarnaast speelt Daley gewoon goed de laatse periode, en is Mickey mentaal een waardeloze speler.
0 0
MankeNelis
Wie wil wil hem in vredesnaam hebben??
0 0
vakMforever
Ajax moet juist een voorbeeld stellen met dit soort uitvreters!
Niet laten spelen is niet de manier, dan groeit hij namelijk helemaal dicht en krijg je echt niets meer voor hem! Laten trainen - trainen - trainen , van 's morgens 09.00 tot 17.00 uur 5 dagen per week en iedere wedstrijd van Jong Ajax 2x 45 minuten laten warmlopen en bij het eerste ballenjongen.
0 0
De scout
Met vriendelijke dank aan die geweldige " trainer " Van Basten. 17 miljoen en loopt nu voor een paar miljoen weg. ik denk 5 miljoen. Ruil hem maar voor die Finbogason!
0 0
trainerdv
Nou, voor iedereen die altijd zijn naam zong in het stadion: Zie je wel?
Een luie volgevreten pad die nooit een pas extra heeft gelopen voor onze club. Oprotten met die flop.
0 0
Bogie
Vorig seizoen nog een aantal belangrijke goals, alleen tis veel te weinig geweest..
Totale miskoop, nooit fit, overgewicht gewoon slecht.. Beter dat ie zo snel mogelijk vertrekt!!
0 0
Bjornzuindas
in de zak en mee met de boot naar spanje .
0 0
valkl01
5 miljoen voor half jaar contract laat me niet lachen max 1 miljoen (ps:vind hem zelf geen cent waard)
0 0
Georginho
Sulji bedankt en nou snel oprotten volgevreten dikke prop
0 0
meandmymonkey!
Zou eens tijd worden... opvreter!
Verkopen en mooie strik erom! beter Andy vd Meyde lol
0 0
Cello
Er zullen er maar weinigen echt rouwig zijn denk ik.

Hopelijk wordt het geld wat hij eventueel binnenbrengt nog, gelijk goed geïnvesteerd.
0 0
Daantje Makkes
Verkopen voor 5 mil en Djuricic halen
0 0
jaribombari
Als je er nog 5 tonnetjes voor vangt mag je heeeeel erg blij zijn.
0 0
Daantje Makkes
Dat is wel erg overdreven.. Zijn waarde wordt geschat op 7 miljoen euro dus is 5 miljoen euro een realistisch bedrag
0 0
jaribombari
Geschat door wie? Iemand met nog een contract van een half jaar. 5 ton max!
0 0
Daantje Makkes
Transfermarkt
0 0
Cello
Veel zal ie niet opleveren.
Maar het lag ook wel een beetje in de lijn der verwachting. Al iets van een jaar lang probeert Ajax Sulejmani te laten verlengen, maar net als bij bijvoorbeeld Van der Wiel het geval was, betekent de verlenging ook een achteruitgang kwa salaris.... en dat ziet Miralem helemaal niet zitten.
Net zoals Van der Wiel werd gewaarschuwd, dat het niet bijtekenen zou betekenen, dat ie minder en minder opgesteld zou gaan worden....zie je dat nu ook bij Sulejmani, die zelfs niet eens meer tot de wedstrijdselectie meerendeels behoort.....

Dan is de vertrekwens van Sulejmani niet geheel verrassend te noemen....denk ik zelfs, dat Ajax ook wel accoord gaat wanneer er een gegadigde komt deze winter....

Dat je er nog maar heel weinig voor zal vangen....lijkt me logisch met nog slechts een half jaar contract en een door juist achterwege blijven van prestatie's door Miralem.

Dus ja.... kwa transfersom zal je niet rijk worden en het meest positieve zal dan ook wel zijn, dat ie van de loonlijst geschrapt kan worden als ie eenmaal vertrokken is.
0 0
AFCA19
de vraag is of cambuur genoeg geld bij elkaar kan sprokkelen om hem in de winterstop al over te nemen van ajax.
0 0
ajaxf4n
Bolletje pretvet
Loop niet te drome jonge, eet je pizza
0 0
Mokum31
Goh was het maar waar
0 0
Avloecx
http://img24.imageshack.us/img24/763/sulejmani.jpg
0 0
Blankenburg
Dat er nog belangstelling is voor zo'n ongelooflijke niksnut. Heeft met salaris erbij zo'n 25 miljoen euro gekost en niets gepresteerd, behalve bij Mac Donald met z'n opgeblazen kop
0 0
Gabri411
oprotten ongemotiveerde pizza doos. wannabe wereldster blegh!
0 0
10Sneijder10
Daaag tikkie terug!
0 0
ajaxajaxajax
Heeft Heerenveen zich nog niet gemeld, V Basten wil hem er vast wel bijhebben.
0 0
De Stift
En wij hebben ook graag dat je vertrekt. Je bent het levende bewijs dat de gekte in het voetbal niet bij Ajax past. 17 miljoen voor een speler, jaarlijks een miljoen aan salaris, maar werken en presteren ho maar. Het zou fijn zijn als deze schandvlek vertrekt.
0 0
Synzo
dat wil ik ook Mickey!!!!! Veel plezier in Zwitserland. Dat land betaalt goed en sluit aan op jouw niveau. De Zwitserse keuken is ook prima met kaasfondue en raclette. Young boys in Bern.... Mooie stad! Kom op gast, maak er werk van!
0 0
IamLegend
hoeveel groot verdieners zijn er nog bij ajax, en wie zijn dat?
0 0
DeKlassieker
Gelukkig niet zoveel meer. Alleen Sulejmani is een grootverdiener, maar dat is niet het grootste probleem. Het probleem van Sulejmani is zijn transferbedrag die over zijn gehele contractperiode wordt uitgesmeerd. Met zijn salaris (+1.5 miljoen) drukt hij aardig op het salarishuis, maar op het saldo vergoedingssommen staat hij waarschijnlijk ook nog voor + 3 miljoen in de boeken. Ook in het aankomend boekjaar staan deze miljoenen nog steeds op papier en naar alle waarschijnlijk zullen we bar weinig voor Sulejmani gaan krijgen in de winterstop.

Toen afgelopen zomerperiode 16 spelers zijn vertrokken werd er al flink gesneden in het salarishuis. Ik denk dat El Hamdaoui, Vertongen, Aissaiti, Ooijer, Janssen, van der Wiel, Boelykin, Lodeiro en zelfs Bruno Silva allemaal tot de top 10 meest verdienende spelers van Ajax behoorde.

De top van dit seizoen is waarschijnlijk Sulejmani, Babel, Alderweireld, Moisander, Sigthorsson, de Jong en Eriksen. Daarvan zullen er minimaal twee van weg gaan (Sulejmani en Babel), dus er zou genoeg ruimte in het salarishuis moeten ontstaan om a: bewezen jeugdspelers langer vast te leggen, b: aankomende jeugdspelers een verbeterd contract aan te bieden en c: er zal ook ruimte zijn voor aankopen, maar waarschijnlijk wel pas in de zomer (alleen Armenteros zie ik nog wel komen in de winter en bij een eventueel vertrek van Eriksen zal er waarschijnlijk ook een opvolger komen).

Daarnaast zal het saldo vergoedingssommen dit jaar positief gaan uitvallen met het verkopen van een aantal spelers en het nagenoeg niet kopen van nieuwe spelers. Volgend boekjaar zien we dit pas terug in de boeken en dan moeten de afschrijvingen op transfers vanaf dat moment een paar jaar gaan dalen, want in het vorig boekjaar was Ajax nog 19 miljoen euro kwijt aan afschrijvingen op transfers (nieuwe spelers en langere afschrijvingen als die van Sulejmani). Ik denk dat max 10 miljoen per jaar aan afschrijvingen wel een beetje het plafond is voor Ajax, dus dit houdt in dat je maar 1 of 2 gerichte aankopen per seizoen kunt doen. Aangezien Ajax een opleidingsclub is moeten ze binnen 10 jaar proberen om zeker 8 keer een winst over te houden aan transfers (saldo vergoedingsommen).

Op deze manier kun je die enkele keer dat je verlies draait hierop gemakkelijk compenseren met voorgaande jaren. Dit verlies moet dan echter wel beperkt blijven tot bijvoorbeeld 2 miljoen. Daarom was het zo belangrijk dat er 16 spelers vertrokken afgelopen zomer, want dat zal de club ademruimte geven in de jaren die gaan volgen, maar het stelt de club ook in staat om 1 of 2 gerichte aankopen te doen.
0 0
Roels
Klopt niet helemaal. Transfersom wordt uitgesmeerd over de looptijd van het eerste contract. Jeugdspelers staan dus voor niets tot weinig op de balans. Waardoor je alleen voor Vertonghen en Anita alleen herwaardering krijgt van zo´n 15 miljoen. Daarnaast zal Sulejmani ook niet voor overdreven veel in de boeken staan in de winterstop is 4,5 van de 5 jaar op hem afgeschreven. Dit betekent dat ervan uitgaande dat hij voor 17 miljoen in de boeken is gekomen er nog een saldo van 1,7 miljoen resteert. Als er 4 of 5 clubs interesse hebben zoals het nu lijkt moet dit nog wel te realiseren zijn.

0 0
Rogyros
Jouw verhaal klopt niet helemaal.

Ooijer speelde voor een prikkie in topvoetbalbegrippen. Ooijer verdiende bij AJAX drie ton in het jaar. Ooijer was juist GEEN grootverdiener.

Hetzelfde geldt voor Babel. Speelt nu ook voor drie ton. Hij investeert nu puur in zijn carriere. Babel is juist GEEN grootverdiener.
0 0
DeKlassieker
Ik denk nog steeds niet dat het salaris van Babel correct is en volgens mij werd dit bedrag alleen op Twitter genoemd. Mochten hier betere bronnen voorhanden zijn dan zou ik die graag willen inlezen. Ook het salaris van Ooijer vind ik nog steeds ongeloofwaardig, maar ik kan me voorstellen dat hij in zijn laatste seizoen aanzienlijk minder is gaan verdienen.
0 0
N-ajax
Geen idee, maar er wordt evenveel aan salaris uitgegeven als PSV en feyenoord samen.
0 0
IamLegend
bij deze verwijder ik je per direct uit mijn opstelling
0 0
paulat
nu pas?
0 0
ELPISTOLERO
De groeten, bedankt voor 5 jaar ellende.
0 0
ajax1989
Goed nieuws! Ondankbare geldjakker!
0 0
Matts
Vraag me af wie hem zou willen hebben, aangezien hij een flink salaris eist en hij sinds zijn periode bij Heerenveen zelden meer heeft laten zien dat hij dat waard is. Zal wel naar een club uit Rusland gaan, vermoed ik.
0 0
derdester
Ik hoop dat de volgende keer dat we iets van hem horen is,
als obese weer op tv is!!!
0 0
Sterretje73
Er zijn al veel te veel woorden vuilgemaakt aan die teek...
0 0
elpresidente
Hopen dat het lukt, scheelt weer 2miljoen salaris.
0 0
Tifosi
Goed nieuws. Deze jongen is waardeloos.
0 0
Obnoxious
Eriksen is een heel ander verhaal. Die gaat voor de zomer begint bijtekenen of hij wordt verkocht.. Daar komt wel een bod op als hij niet bijtekent.
0 0
AFCACBS1900
YES! Zo lang gewacht op dit bericht.
0 0
aj10ax
Nou,Sulliemanie elke fan wil dat jij weg gaat in de winterstop!We kunnen niet wachten.Je mist blijkbaar elke vorm van zelfkritiek,want dat je er niet bij bent komt in de eerste plaats omdat je niets maar dan ook niets hebt gepresteerd sinds je bij Ajax bent.
0 0
Leerdam
Laten we het hopen ieder miljoen dat je voor hem kunt krijgen is dan mooi meegenomen hij heeft al genoeg gekost. Dan wel voor de opbrengst een extra spits halen.
0 0
Melvin01
Dat willen wij ook!!
0 0
RobertoStrife
Tja, vind je het gek dat je niet meer opgesteld wordt? Je hebt ons meer dan 25 miljoen gekost en dreigt gratis de deur uit te lopen. Schaamteloze geldwolf.

Ik ben gigantisch teleurgesteld in de persoon Miralem Sulejmani.
0 0
WimBaarman
Ook wel in de voetballer. Heeft in het gros van de wedstrijden niet gebracht wat van hem werd verwacht. Heule dure miskoop..
0 0
ObjectoJood
Kan je niet gewoon nu al je contract inleveren ondankbaar verwend nest
0 0
Raikkonen94
"Volgens de Serviër is hij niet de enige die problemen ondervindt met zijn contract bij Ajax. Ook groeibriljant Christian Eriksen loopt volgens hem ‘gevaar’."
Verschil is wel dat Eriksen een stuk belangrijker en beter is dan Sulejmani ooit zal worden. Hopelijk vertrekt hij deze winter, maar ik denk dat hij lekker wacht in de zomer zodat hij transfervrij is en ook een grote som tekengeld op kan strijken.
0 0
Robinjo1988
toedeledokie ondankbare hond
0 0
Boer Gijs
wij ook
0 0