Ajax in slotfase langs Roda JC

Ajax Showtime, 25-11-2012 om 10:32, 89618 views, Ajax Showtime | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
WINST - Ajax heeft op zondagmiddag met enorm veel moeite een overwinning uit het vuur gesleept op bezoek bij Roda JC. De defensief spelende thuisploeg stond ruim zeventig minuten lang op voorsprong dankzij Guus Hupperts, maar in de slotfase zorgden Christian Eriksen en Lasse Schöne voor een 1-2 eindstand. Samenvatting:

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en in het eerste kwartier kregen de Amsterdammers drie levensgrote kansen. Met vier minuten op de klok gaf Derk Boerrigter een mooie voorzet vanaf rechts, waarna het aan Viktor Fischer was om van dichtbij binnen te koppen. Laatst genoemde kopte echter recht op doelman Mayeusz Prus van Roda JC. Kort daarna volgde de tweede grote kans voor Ajax, toen Danilo Pereira de bal op eigen helft verspeelde aan Christian Eriksen. De Deen stoomde op richting de zestien meter van Roda, maar ging vervolgens voor eigen succes in plaats van de bal af te spelen aan Siem de Jong. Eriksen schoot huizenhoog over, waardoor de kans verging. Na ongeveer dertien minuten spelen kreeg de balvaste Danny Hoesen nog een kans van binnen de zestien meter, maar het schot van de spits werd net op tijd geblokt.

Een minuut later kwam Roda tegen de verhoudingen in op voorsprong. Daley Blind verspeelde de bal links achterin op kinderachtige wijze aan Krisztian Németh, die de bal af kon leggen op Guus Hupperts. Laatst genoemde schoot vanaf de rand van de zestien meter hard binnen: 1-0. Ajax deed hierna direct wat terug met twee prima aanvallen, maar eindstation De Jong had het vizier twee maal achter elkaar niet op scherp staan. Roda kreeg in een tegenstoot nog een enorme kans op de 2-0, maar de doorgebroken Németh schoot oog in oog met Kenneth Vermeer naast. Daarna wisten beide ploegen geen goede kansen meer te creëren en zodoende ging men met een 1-0 stand de pauze in.

Na rust ging Ajax door met aanvallen en bleef de ploeg van Frank de Boer de bovenliggende partij. In de eerste tien minuten van de tweede helft werden de Amsterdammers met name gevaarlijk via een aantal goede kopkansen. Een bal van De Jong werd echter van de lijn gehaald en Hoesen kopte twee maal op doelman Prus. Na ongeveer een uur spelen kreeg Hoesen ook een enorme schietkans, toen hij de bal prompt voor zijn voeten kreeg na een defensieve fout van Roda. De inzet van Hoesen werd echter op wonderlijke wijze gestopt door de uitstekend keepende Prus.

De Boer greep vervolgens in door Hoesen en Boerrigter te vervangen voor Lasse Schöne en Jody Lukoki. Ajax begon daarmee aan een slotoffensief, maar zag in Prus aanvankelijk nogmaals een enorm obstakel toen een inzet van De Jong van dichtbij gekeerd werd. In de slotfase van de wedstrijd trok Ajax dankzij een drietal Denen echter alsnog aan het langste eind. Een combinatie tussen Fischer en eindstation Eriksen zorgde voor de 1-1, waarna Schöne vlak voor tijd de dik verdiende 1-2 binnen schoot.

Opstelling Roda JC: Prus; Monteyne, Biemans, Danilo, Hempte; Donald, De Beule, Fledderus, Hupperts; Malki (81' Wielaert), Németh (45' Ramzi).

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld (57' Veltman), Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Boerrigter (72' Lukoki), Hoesen (62' Schöne), Fischer.

Reserves Ajax: Cillessen, Enoh, Sana, Schöne, Lukoki, Veltman, Dijks.

Doelpunten:
14' Hupperts (assist Németh)
82' Eriksen (assist Fischer)
88' Schöne

Bijzonderheden:
-
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pizzapunt
Wat een heldenfoto!

ON: kansen mochten wel wat beter afegmaakt worden, maar wat was die Prus goed gisteren zeg!
0 0
Linaatje04
Inderdaad goede foto, maar ook gelijk veelzeggend dat de euforie zo groot is door winst op Roda JC.

Maar goed, de 3 punten zijn het belangrijkste. Ik vond Hoesen aardig spelen. Laat hem maar eens staan en kijk wat er uit komt. Lijkt me vooral voor de middenvelders prettig om een (extra) aanspeelpunt te hebben waardoor je sneller dicht op de goal komt en kansen creëert. Als we ze dan ook nog afmaken maken we een goede kans, maar dan moeten we komend weekend echt afrekenen met PSV.
0 0
DeKes
Armenteros. Zelf wil hij ook graag naar Ajax. Type Bony. Snel halen in januari.
0 0
ne pas maroc
Ajax speelde goed, maar ik heb in het bijzonder op Poulsen gelet de afgelopen wedstrijden.

Dat hij voetballende niet de sterkste is weten we en dat is ook niet zo erg. Daarom is hij verdedigende middenvelder. Maar hij zit er nooit kort op, komt snelheid te kort en tegenstanders lopen hem gemakkelijk voorbij. Ik heb veel momenten gezien dat hij eem mannetje over kon nemen maar hij gewoon lucht bleef dekken.

Op 10 meter afstand dekken heeft niet heel veel zin.
0 0
SoNick
Gemakkelijk om Poulsen hier kapot te maken. Zo slecht was hij ook weer niet. Een dergelijke spelers is tegen zo'n tegenstander alleen overbodig. Het was niet zo dat hij niet bracht wat we van hem verwachten. Dat had ik wel met Boerigter en eigenlijk ook met Fischer (weinig doelgerichte/geslaagde acties). Ajax speelde als team redelijk goed. We missen alleen de individuele klasse om echt door te prikken en zulke wedstrijden met 5-0 te winnen. Als collectief is het aardig, maar ik zie te weinig geslaagde individuele acties met resultaat. Alleen Lukoki laat regelmatig een fraaie actie zien, en Eriksen wil wel eens een man uitspelen.

Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk waarom Lasse Schone niet een keer de voorkeur krijgt achter de spits. Die man is zo goed in de kleine ruimte met zijn techniek en steekpass. Bovendien veel zuiniger op de bal dan Eriksen. Gisteren was hij niet eens zo goed, als de voorgaande wedstrijden. Jammer dat Siem de Jong en Christian Eriksen zo'n status aparte hebben, want ook die kun je gewoon wel eens wisselen als ze niet brengen wat ze moeten brengen. We hebben namelijk met Fischer, Schone (Serrero en Klaasen) spelers ook graag op die plaats willen spelen.
0 0
ajaxforlife1
Ik pleit voor Poulsen eruit en Boccara of Sporksklede erin! Die Poulsen haalt ook echt al het tempo uit de wedstrijd of aanval van Ajax. Verder speelde we best goed alleen jammer dat die kansen in de eerste 10 minuuten er niet in gingen anders win je gewoon met 1-4 ofso!

Nu PSV word een hele moeilijke maar ik heb vertrouwen!
0 0
brullie
Op mentaliteit gewonnen idd. Maar wat missen we een sterk aanspeel punt voorin en een afmaker zeg. Het was geweldig dat de wedstrijd alsnog (en dik terecht) werd gewonnen...
0 0
FDBFTW
Weet iemand hoe het met Toby gaat?
0 0
tommiej94
Werd hij niet gewisseld omdat hij slecht speelde?:$
0 0
suske
Nee om dat hij een trap van malki op zijn mond / gebid kreeg. Heel zijn gebit is kapot.of in ieder geval beschadigt.

Voor dat je reageerd eerst de juiste reden nagaan.
0 0
Bogie
met Hoesen komt t goed.. Als siggi ook maar is fit word (blijft)!!
0 0
b?p
Denen waren belangrijk. Kunnen we i.p.v Joden, Joden niet beter Denen, Denen zingen.
0 0
Bogie
behalve Poulsen.......
0 0
Ballemabbe
Inderdaad, wat speelde die (alweer) droevig zeg. Die mag van mij einde seizoen ook wel weer weg.
Hopen dat Ilan zijn blessures achter zich kan laten!
0 0
omisom
ik zelf dacht met de winterstop
0 0
Bogie
Vond Hoesen echt sterk spelen.. Word steeds fitter en sterker, goeie aankoop boys!!
Poulsen daarin tegen is ZO zwak echt niet normaal, is die jongen uit Frankrijk niet beter (Boccanara)..
Anyway op naar zaterdag pakken we die kut boeren.. Groeten uit Brabant!!
0 0
DemyAFCA
Goedkoop om Blind om dit foutje af te straffen, was een slordigheidje maar speelde verder prima. Bovendien vond ik dat Poulsen zich wat meer had mogen in zetten om de fout te herstellen en de afronding was erg precies. Ajax creëerde in ieder geval weer eens kansen.
0 0
maurieske
Ik heb vandaag deze wedstrijd live gezien en heerlijk om mijn clupie te zien winnen bij Roda JC en lekker juichen in een RJC vak heeeeerlijk,Hoesen vond ik persoonlijk niet echt geweldig omdat die zich teveel wilde bewijzen en daarom teveel kansen verprutste maar die gast komt er wel,ik vond Schone de man van de wedstrijd,toen hij erin kwam speelde wij stukken beter,Poulsen was weer zwaar klote vond ik.
0 0
alibabba
Ik wil vooropstellen dat Poulsen vandaag wederom tegenviel maar hoelang duurt het voordat dat echt gezien word? Ik denk nog lang maar dan is het te laat ben ik bang...we mogen het falen van Blind niet onderschatten...hij gaat gigantisch in de fout..het spel van de Jong is ook discutabel maar voor hetzelfde geld is ie de volgende week weer beslissend...totaal niet te peilen die man...ik vind het vreemd dat de Jong en Poulsen veelal spelen en Schone tov die 2 word geslachtofferd...de volgende week tegen psv is moeilijk te voorspellen...ik ben helemaal niet positief over psv en ook niet over het huidige Ajax maar het thuispubliek kan heel veel bewerkstelligen!!

Daarbij wil ik zeggen dat dit Ajax tenonder zou gaan wanneer de algehele tendens rondom Ajax minder positief zou zijn als nu...de mankementen zie ik overduidelijk maar het blijft onderbelicht door voetbalmensen als de Boer, Bergkamp, Jonk, Overmars en de vele oud-Ajacieden die sympathie kweken wat enorm onderschat word!!
0 0
leazi
Twente gaat punte verspele!
Tenzij die moffen nog in blessuretijd gaan scoren....
0 0
Misc1990
Mooie overwinning wel terecht!

Hoesen speelde echt goed al had die wel een grote kans gemist!
Tegen PSV zou ik weer eens de variant met Eriksen in de spits proberen.

Tegen PSV zou ik ook met Dijks spelen ipv Blind, gewoon omdat tegen Narsingh beter Dijks kan spelen. Niks ten koste van Blind ofzo.

IK zou spelen met:

Fischer, Eriksen, Lukoki
Schone, Poulsen, De Jong
Dijks, Moisander, Alderweireld, Van Rhijn
Vermeer

Bank: Cillessen, Veltman, Blind, Enoh, Andersen, Boerrigter, Hoesen
0 0
Wayout
Wel Dijks voor Blind tegen p$v!
0 0
Semmier
Hoesen was wel lekker bezig hoor! Fischer, Hoesen, Andersen worden wel toppers, als Eriksen er dan nog is kan er wel wat gaan gebeuren met de doelpunten
0 0
Wayout
Ik reageer maar op mijn club. Vooral als iedereen op p$v reageert. Zitten jullie niet bij de verkeerde club? Individuele fout van Blind, voor de rest zag ik wel goed voetbal. Veel kansen gecreëerd, te weing gescoord. Technisch okay! Onze jongens zijn in de overwinning blijven geloven. Blijven aanvallen en in de laatste 10 minuten de overwinning binnen gesleept. Positief leermoment!! Dit is een pluspunt. Het gezeik over 12.30 uur wedstrijden mogen we acher ons laten. Verder doorleven naar volgende week en in de Arena tegen de lampen 3 punten pakken! En wees een supporter van ons Ajax, de gasten kunnen onze steun gebruiken! Over en uit!
0 0
Boer Gijs
Je hebt gelijk, laten we het over Ajax hebben. Wat denken jullie van de volgende wedstrijd. Gaan we winnen?

Aanvankelijk had ik er een hard hoofd in, maar nu denk ik: 'het kan alle kanten op'. Uiteraard hoop ik op een positief vervolg van vandaag.
0 0
Wayout
He he eindelijk een Ajacied die het over onze club wil hebben. We kunnen zeker winnen van p$v. We moeten wel erg uitkijken met de ruimtes in de rug van de verdedigers met de snelheid van de aanval van de lampen, zij gaan counter voetbal en reactie vietbal spelen. Het is van belang wel onze eigen spel te blijven spelen en druk te zetten op de achterhoede van p$v, die is ook niet best. Ik zie Lukoki op rechts Bouma aan gort spelen. Allebei hebben we een kwetsbare achterhoede. kan ook een leuke wedstrijd worden
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Hoesen viel me heel positief op.. die jongen ging er echt voor en daar zit veel potentie in hoor
0 0
Intec
Zo en ik hoop dat ze beseffen als we volgende week winnen dat we weer mee doen ..
En dan moeten we in de winterstop 1 a 2 injectie's krijgen aan kwaliteit spelers..
0 0
Boer Gijs
Je kunt niet op jezelf reageren, dus citeer ik maar even van eerder vandaag.

"Wij waren slecht tegen Vitesse. Vandaag kun je het verschil zien tussen het 1e van Psv en van Ajax op dit moment. "

Ik zat er dus totaal naast, waarvan akte.

0 0
Warrior
6 punten, en dat is wel eens erger geweest.
0 0
Cello
Dat klopt. 3 speelrondes geleden stonden we nog 10 punten achter Twente en 9 achter PSV. Na vandaag zijn dat er nog maar 4 achter Twente en 6 achter PSV.

Twente heeft echt een moeilijke periode met nu 3 keer gelijk op rij (lijken ons wel) en verliest dus 6 punten in 3 rondes, PSV vandaag 3. Terwijl Vitesse in dezelfde periode 2 punten liet liggen en Ajax en Feyenoord beide uit de 3 rondes 9 punten halen...

Wij als Ajax spelen zelfs nog niet eens goed, maar ondanks dat we niet goed spelen halen we nu in 3 opeenvolgende wedstrijden eens wel de volle buit.
Win je volgende week tegen PSV dan sta je er weer aardig bij èn heb je richting deel 2 van de competitie wel weer enig perspectief, iets dat je bij 9 a 10 punten achterstand niet had gehad.
Dus is de wedstrijd tegen PSV thuis enorm belangrijk voor het vervolg in de competitie en de kansen die je jezelf kunt geven......
0 0
Boer Gijs
Zie je wel dat Rutten topduels kan winnen
0 0
Warrior
Ja, maar daarmee is hij nog geen kampioen..
0 0
Boer Gijs
Moet je nagaan hoeveel het was geworden als Psv zich niet gespaard had in Europa
0 0
Warrior
Altijd te weinig..:o)
0 0
Boer Gijs
Nou, zelfs dan staan we nog 3 punten achter
0 0
Warrior
Dat geeft niet, we krijgen de tweede helft van de competitie nog.
3 punten moet te doen zijn...9 punten zou zonde zijn
0 0
KevinR34
Het is zonde voor Vitesse dat Boony vertrekt. Want dit team is echt kampioenschap waardig als je het aan mij vraagt. Maar Vitesse heeft nog een aantal zeer leuke spelers die ik het erg goed vind doen. Zoals Van Aanholt, Ibarra, Van Ginkel. Zouden bij Ajax niet misstaan.

Als Ajacied zijnde ben ik jaloers op de kwaliteiten die Vitesse en PSV hebben. Heb genoten van die wedstrijd.
0 0
Warrior
Ach, na 34 wedstrijden ben je misschien voor de derde achtereenvolgende keer kampioen...waar moet je dan jaloers op zijn... Voorgaande jaren ging het minstens zo slecht, en we kwamen toch weer bovenaan... Elke club heeft zijn ups en downs...de stand op het einde telt.
0 0
Ron75
Ik hoop dat vitesse wint, die gaan na de winterstop wel punten verspelen als Bony er niet meer is
0 0
Vinc-ajacied
Feyenoord wordt trouwens weer gematst. Rood bij AZ en een onterechte goal al in de 1e helft afgekeurd. Ik word echt gek van die arbitrage bij onze vrienden uit rdam.
0 0
leazi
Advocaat heeft lef.
Een aanvaller voor een centrale verdediger wisselen.
0 0
ObjectoJood
Haagse bluf, wordt wel vaker afgestraft
0 0
Georginho
Laat die lampenkappen maar verliezen mooi zo dan volgend weekend weer en die derde tegen uhh twente ook. lol
0 0
leazi
Lekker hoor Vitesse!
0 0
Vinc-ajacied
Ik gun het zo'n koopclub niet. Oh nee wacht, PSV is ook een koopclub! Haha

En daar laat je Europa voor lopen
0 0
RobertoStrife
Bony! 1-2!
0 0
RobertoStrife
Bij PSV-Vitesse kunnen ze ook kansen missen zeg.
0 0
leazi
Onder Advocaat speelt Psgay wel aanvallend voetbal.
0 0
KevinR34
PSV speelt de laatste tijd erg goed vind ik.Je ziet veel combinaties ect.. Het spel van PSV is stukken beter als van Ajax. En het is overduidelijk dat PSV en Twente het laten lopen in Europa. Daar tonen ze niet hun ware gezicht. Gaan vol voor het kampioenschap.

YESSSS 1-2 Vitesse!!!! Bony!!!!
0 0
leazi
Klopt maar tegen aanvallende ploegen spelen wij vaak beter.
0 0
ajax2004
Moet wel met zo'n verdediging, en je dan 30 milioen in aanvallers steekt.
0 0
3star
ff hoor...Ik heb de wedstrijd niet gezien.. Wat is er met Toby?
0 0
ajax19
Precies. Dat zijn absoluut geen mensen die aanknopingspunten zoeken en de club steunen, maar gewoon ons de put in willen lullen. In plaats van vandaag leuke dingen benoemen als de foutloze Van Rhijn, de ijzersterke Veltman, en de constant smakelijke Eriksen, gaat hij - die opportunistische azijnzeiker en pleuriskop - het weer met de grond gelijk maken. Doe dat lekker als je daadwerkelijk voor Ajax bent bij PSV, Vitesse, Feyenoord en Twente, maar niet bij ons. Niemand kan ons stoppen, Ajax gaat verslaan.
0 0
Wayout
Precies Ajax speelde goed. We komen door een individuele fout op achtersrand. het voetbal was goed, de overwinning meer dan verdiend, alleen scoren we te weinig. De goede punten. gaan we mee verder. de azijnzeikers laten we achter en schoppen we wel naar braboland Tja er zijn altijd van die negatieve gasten en gaan ze ook nog de hele tijd lopen lullen over die lampen.
0 0
derdester
Dat doen de meeste hier ja TIJDENS de wedstrijd.
Ik trek na de wedstrijd mijn conclusie dat het gewoon een zwakke selectie is wat we hebben!
Maakt niet uit ben blij met de ingeslagen weg.
Maar jullie zijn lachwekkend en zielig door te zeggen dat we,
de beste zijn want dat zijn we absoluut niet!!
0 0
ajax19
Vind ik ook. Alleen dat is het moment, iedereen kan zien dat dit niet het ultieme Ajax is wat we nu te zien krijgen. En de trots moet je dus gewoon blijven uitdragen. Geen andere gedaante aannemen.
0 0
derdester
Trots moet je zijn ben ik met je eens.
Maar onder elkaar mag je toch wel realistische zijn zonder,
de jongens binnen ajax af te vallen.
0 0
derdester
Hij heeft gewoon gelijk!!
We spelen toch met die andere teams in 1 competitie?!
Dan ga je toch vergelijken met wat wij hebben.
Als je er dan een klein beetje kijk op hebt dan zie ja dat we zwaar tekort komen dat is de realiteit!!
0 0
ajax2004
Ik snap nu waarom v Bommel overal mee weg komt, hij staat op scherp voor de wedstrijd van volgende week. Dus die zal geen kaart krijgen van Nijhuis.
0 0
Wayout
Sjonge Ajax 2004 je doet je nick geen eer aan! We zitten hier op Ajax showtime, Wat zit iederen toch te zeiken over die boeren. Laat hen het maar over ons hebben,
0 0
ajax2004
Het is toch een "redelijk" belangrijke wedstrijd voor ons. En als die scheids consequent is, staan we volgende week 6 punten achter en speelt psv zonder strootman en van bommel.
0 0
derdester
Ik denk dat we toch geen kampioen worden.
Zit p=v vitesse te kijken maar dat ploegje uit arnhem heeft echt leuke spelers!!
Als je kijkt wat een spelers die in de verdediging hebben staan en dat vergelijkt met ons!
Die tobie en nicolas zijn echt het slechtste centrale duo ever!!!
0 0
ST
Eens. Het kost ons simpelweg te veel moeite om te scoren en tegendoelpunten tegen te houden. Uiteindelijk is het ook vaak de ploeg met de minste tegentreffers die kampioen wordt.
0 0
BigDaddy84
Apart dat je een 9, 2 keer een 8 en meerdere zevens geeft, terwijl je voor mentaliteit, taktiek en concentratie een 4 geeft. Dat ligt wel heel ver uit elkaar.
0 0
ajax19
Klasse, deze vraag. Dat komt, doordat ik teamcijfers en individuele cijfers uit elkaar hou. En ik beoordeel dus het veldspel als geheel. Je bent zo slap als je zwakste schakel, dat geldt bij teamcijfers. Want die leggen de barrières om goed samen te spelen. Wat je zag, was dat we onbehoorlijk veel moeite met Roda hadden.

Die hoogste 3, hebben gezorgd dat we ons konden bewapenen. En dat de zwaktes ons niet fataal werden, want normaal gesproken verspeel je gewoon vandaag de titel met een aantal droge dweilen.
0 0
ajax2004
Ik vind dat mentaliteit toch wel hoger mag, ze zijn blijven doorgaan. En wat tactiek betreft; het was ook gewoon veel pech dat de bal steeds net niet goed viel.
0 0
ajax19
Zoals jij het zegt, heb ik het verwerkt in tempo en techniek. Daarvoor kregen ze een 6.

Ik heb bij mentaliteit wellicht een generatiekloof met jou, ik ga ervan uit dat je tegen Roda durft eigen spel superieur te bedenken en niet met pijn en moeite om elke meter wilt strijden om punten te winnen. We zijn Ajax, geen Fnoord, hebben hersens.
0 0
Liefhebber
Die Kashia en Kalas van Vitesse vind ik ook echt 2 geweldenaren achterin. Snel, wendbaar, sterk en voetballend ruim voldoende. Jammer dat wij niet meer bij Vitesse kunnen shoppen. Te duur.
0 0
Synzo
Welke echte geweldenaren hebben wij eigenlijk......
0 0
ajax2004
Vermeer
0 0
IamLegend
wat een kut gefluit van hun supporters, niet te geloven in zo'n stadion wil je toch niet zitten. sjezus wat loopt nijhuis slecht te fluiten zoals gewoonlijk en dan heb ik het over de wedstrijd van psv tegen vitesse!
0 0
derdester
Wij hebben ook zulke supporters alleen die zitten hier,
op deze site stelletje azijn zeikers!!!
0 0
RobertoStrife
Nijhuis is echt een thuisfluiter.
0 0
Vinc-ajacied
Strootman had al rood moeten hebben, Mertens ook en van Bommel geel.
0 0
Vinc-ajacied
PSV rent elke x met 8 man naar voren. Daar moeten wij op anticiperen volgende week.
0 0
Liefhebber
Is ook omdat ze thuis spelen. Daar zijn ze heel erg sterk. Wij zijn in Eindhoven ook vaak onder de voet gelopen door n fel Psv. In uitwedstrijden zie je ze vaak meer laf teruggetrokken loerend op de counter spelen. Ik verwacht dan ook dat ze id Arena meer afwachtend zullen spelen.
0 0
Bjornzuindas
erg belangrijk weer gewoon winnen dit soort wedstrijden,
jammer als de tegenstander niet mee voetbalt
0 0
ObjectoJood
p=v gaat uit de hand lopen, erg onvriendelijk en hard, mooi voor ons :)
0 0
RobertoStrife
Klopt, gaat sowieso rood vallen in die wedstrijd, laten we hopen voor PSV, want allebei de partijen maken er een schoppartij van.
0 0
robert R.
Ja hoorde ik net ook, v. bommel had ook al een laatste waarschuwing gekregen
0 0
LeonardoAjaxx
Ja hehe, wie denk je: Markje...
0 0
robert R.
Oh hopelijk pakt die een kaart
0 0
AFCA19
heerlijke goal van reis tegen psv....trok wel zn shirt uit
0 0
robert R.
1-1 bij psv - vitesse dankzij REIS
0 0
ObjectoJood
1-1 in eihoven, lekker zo laten, az winnen Zaterdag p=v inpakken en gewoon weer meedoen om de titel
0 0
leazi
Jaaaa vitesse!!!!

Wel achterlijk dat Reis zn short nu al uitrekt.
0 0
ikke1986
Er moet een hoop veranderen aan dit Ajax. Nu even 3 punten met geluk. We hebben kwaliteit te kort, en of je nou voor of tegen de ideeen van JC bent, dit Ajax is gewoon te slecht voor de naam die ze dragen.
0 0
RobertoStrife
Heb je de wedstrijd gezien? Als we geluk hadden, hadden we 0-7 gewonnen, we hadden heel veel pech en wonnen daardoor maar met 1-2.

We speelden niet geweldig, maar hebben Roda JC wel overklast.
0 0
ajax2004
Nijhuis heeft zijn PSV bril op geloof Ik. Heerlijk inconsequent.
0 0
Ellie14
We hadden genoeg kansen, zetten goed druk en weer veel balbezit.
Heb me wel dood zitten ergeren aan het baltempo. Wat een drama zeg!
Het inspelen van het middenveld van achteruit gaat echt veel te traag. Als we een kans willen maken tegen pisv moet dat echt beter!
Wel mooi 3 puntjes. Inpakken en wegwezen en focussen op as zaterdag
0 0
boris
moeizaam gewonnen, maar vond het spel wel goed. als je gewoon in de eerste helft je goede spel beloont dan had je hier een makkie vanmiddag. toch nog knap omgezet in laatste 10 minuten, ik zag het niet meer gebeuren moet ik eerlijk zeggen.
0 0
robert R.
1-0 psv, buitenspel goal van Derijck
0 0
RobertoStrife
Ik hoop dat PSV weer inzakt na de winterstop, want momenteel zijn ze toch wel erg goed.
0 0
LRYBRUR
Halleej!! Wat een hoop zielig zeurende balharen hier! Ze hebben iets nieuws gevonden met z'n alle verdedigen is de enige manier om Ajax geen doelpunten festijn te gunnen.. Dus gewoon kapot spelen en vast houden aan het eigen spel.. En we winnen gewoon maar je moet je niet gek laten maken.. Nou sukkeltjes hier, tot later wij hebben weer 3 ptn!
0 0
themaboh
Frank de boer was vrijdag af spreker bij AFC Amsterdam en gaf aan dat hij met overmars bezig is om 1-2 aankopen te doen deze winter. Welke posities wilde hij helaas niet kwijt, maar versterkingen gaan er komen en ook broodnodig
Misschien vertrekt er ook nog wel een...
0 0
robert R.
Hoop dat Az wint en psv en vitesse de punten delen.
0 0
Cello
Ben enorm blij met de 3 punten. Dat gaat boven alles......

Maar man, man oh man....wat hebben we het moeilijk tegen een degradant in spé.
Wat een gebrek ana vindingrijkheid, slimheid, noem het allemaal maar op. Balbezit 70% en 20 doelkansen waren er geteld....dan doe je er weinig mee. Wat opportunistisch spelen, een keer wat vaker de bal in de diepte spelen of voor de goal slingeren.....dan valt ie heus wel eens goed....
Het heeft ook geen zin om, zeker bij te lage balcirculatie, een poging te wagen een totaal teruggetrokken team proberen uit te spelen......die kans is zo klein, dan moet je echt kwaliteiten hebben in de kleine ruimtes en moet net alles precies passen.....

Wij spelen het dus dom en dan in die pogingen te veel en te vaak balverlies met te veel man vóór de bal en dan is iedere counter tegen onze achterhoede gewoon een hachelijke onderneming....want we zijn ook nog eens traag achterin, waardoor we op snelheid het ook vaak moeten afleggen.

Hoe dan ook. Blij met de 3 punten, maar niet blij met de manier waarop. Denk inmiddels ook, dat Frank te lang blijft vasthouden aan Poulsen en Eriksen, die beide gewoon te traag zijn, te veel balverlies leiden. En ja....ookal scoort Eriksen, toch neemt het niet weg dat ik teleurgesteld ben in hem. Hij kan meer, maar brengt het zelfden en zeker te weinig.

Hoesen wel een goed gevoel bij. Wist ballen redelijk goed vast te houden (maar je ziet waarom hij tegelijk meer krachttraining krijgt om zo tegenstanders van zich af te houden). Hij werd gewisseld, niet omdat ie het slecht doet of deed, maar omdat De Boer het rustig met hem aan doet en hem niet wil overbelasten.....zal vooraf wel gezegd zijn dat ie 60 minuten zou krijgen.
0 0
mrbig
Ik blijf vertrouwen houden in het TH. Ik snap dat het een lange termijn visie is maar ik zie nog geen enkele positieve groei behalve financiële gezondheid.

Onze 'talenten' kunnen zich niet ontwikkelen in dit elftal. Zij moeten kunnen doorstromen in een goedlopend, kwalitatief elftal met de nodige ervaring. In dit matige elftal kan niemand zich ontwikkelen.

Ik denk dat Ajax toch moet investeren in kwaliteit.
0 0
robert R.
Heerlijk om te horen: Die psv ers en twente pikkies allemaal pissig en zeggen dat wij lucky gewonnen hebben.

Ik heb de laatste 20 minuten behoorlijk lopen zeiken, en zag de nederlaag al hangen. Maar als je dan zo wint. God he wat een ontlading
0 0
Boer Gijs
Alle credits voor de spelers en de trainers. De winnaar heeft alitjd gelijk.
0 0
CrazyDJ
Meer verdiend kun je een wedstrijd niet winnen lijkt me.
Damn, wat een pot.

Ajax heeft gewoon uitstekend gespeeld en krijgt loon naar werken.
Hetzelfde geldt voor Roda, Roda krijgt ook loon naar werken...

Ajax was echt veel beter, creëerde erg veel kansen en ook nog eens grote kansen.
Op een gegeven moment zag ik het niet meer zitten en deed het me een beetje denken aan die Ajax-Sparta wedstrijd maar gelukkig was het daar geen herhaling van.

Wel vond ik het onbegrijpelijk dat Poulsen mocht blijven staan maar goed.

Schone verdient een basisplaats, dat is onderhand wel duidelijk lijkt me hoor.
Even genieten van deze overwinning, onderzoek wijst uit dat je meer geniet van een overwinning als je lang achter hebt gestaan.
Ik kan me daar prima in vinden en daarvan ga ik dan ook maar graag gebruik maken ;)
0 0
ajaxsneek
Wielaert is een Ajacied!
Zijn beste wedstrijd ooit voor Ajax, wat een held!
En wat een gezeik hier over Ajax zeg. Gewoon goed gevoetbald, in het verleden gingen de koppies nog weleens hangen. Maar vandaag bleven ze er vol voor gaan, dan is het heerlijk dat je nog 1-2 wint. Dit geeft de jongens echt wel een boost!
Trotse Ajacied hier!!!!
0 0
Eljo
Lekker gewisseld bij Roda. Komt die pannekoek van Wielaert erin, gelijk twee goals tegen, hahaha
0 0
AFCA19
Wielaert, wie kent hem niet, Robbie is een echte ajacied...nu deze wedstrijd goed is afgelopen kunnen we lekker achterover leunen en psv en vitesse zien falen en feyenoord ook.
0 0
robert R.
op zn duits gewonnen. Nu weten psv en twente ook hoe het voelt als je directe concurrent in de slotminuten winnen!
0 0
ali_ajax
eigenlijk echt een geniale wedstrijd, het had alles. Goed spel, kansen, frustratie, drama en een heerlijke einde
0 0
bansie
Hahahaha, nu kunnen we er om lachen, maar 10 minuten voor het einde?.......
0 0
HarryHarHar
Nu Pisvee verliezen vandaag want Vitesse zakt toch helemaal in na de winterstop als Boni weg is en zelf zaterdag winnen in lampekap dan is er helemaal niks nakkes nada aan de hand en gaan we gewoon weer voor nr.32! ta daaaaaaaaaaaaaaaaaa
0 0
zburg1983
Biertje?
0 0
HarryHarHar
graag!! dank je wel en pak er zelf ook één!
0 0
RobertoStrife
Toch een gemixed gevoel bij deze wedstrijd. Aan de ene kant: redelijk veel kansen gecreëerd, niet slecht gespeeld. Aan de andere kant: Duurde wel heel lang voordat we eindelijk wonnen.
0 0
Sammeister
Verdiend gewonnen, hele wedstrijd beter.

Begin van het einde toen Brood Malki eruit haalde voor Wielaert! Dan gaat je verdediging nog meer naar achter, en als je dan 2-1 achterstaat is er niemand voorin
0 0
leazi
Er is werk aan de winkel voor Frank.

0 0
FDBFTW
Godskolere, mn hart gaat echt kapot hiero
0 0
rijkschroef59
eriksen beste man van het veld van ajax, daarna hoesen! volgende keer weer een basisplaats voor hoesen vind ik
0 0
Robinjo1988
niet goed voor mn hart die onzin!! blij en boos tegelijk.
0 0
LeonardoAjaxx
Nou, oog van de naald, wel eens waar dik verdiend, maar jongens toch wat moeizaam. Gelukkig de punten, nu achterover leunen.
0 0
AFCA19
gewonnen maar het moet beter
0 0
Andre3000
BLOED, ZWEET EN TRAAAAAAAAAAAAAAAANEN!!!! :-) 3 PUNTEN!!!
0 0
AFCA19
gewonnen maar het moet beter
0 0
WimBaarman
Het was, behalve op de effectiviteit na, zo slecht niet. Goed druk gezet, vrijwel hele tijd op helft roda gevoetbald en de verdediging is nauwelijks in de problemen gekomen. Gedurende de hele wedstrijd met combinaties naar de opening gezocht, vaak faalde dat op het laatst jammerlijk. Het kan altijd beter, maar ben toch tevreden over het spel.
0 0
bansie
Hebben we dit trouwens te danken aan Wielaert???
0 0
4EVERAJAX
ja die heeft z'n dag van zijn leven, komt met 1-0 voor erin!!! hahahah wielaert is een echte ajacied!
0 0
RobertoStrife
Beetje wel natuurlijk.
0 0
ajax19
Fenomenaal slechte speler zoals ik al zei. Gelukkig kwam hij erin.
0 0
De meller
Afgelopen
0 0
AFCA19
gelukkig kan flederus niet schieten
0 0
De meller
Jaaaaaa 3 punten
0 0
RobertoStrife
Toch een unicum, Ajax dat in de laatste 10 minuten wint.
0 0
De meller
Vink goed bezig
0 0
AFCA19
hopelijk komt denswil snel op eredivisie niveau...moisander is niet om aan te gluren
0 0
robert R.
houd vol!
0 0
ah89
Het lijkt erop dat het Sparta scenario van een paar jaar geleden kan worden voorkomen. De punten zijn binnen en de rest snel vergeten. We hebben best een goed team, met Poulsen en Blind als meest positieve spelers, maar voorin is het gewoon te licht. Veel potentie, maar er mist een slimme spits. Hopelijk is Babel snel terug. Nu iig met een beter gevoel kijken naar PSV-Vitesse. Hopen op een gelijkspel!
0 0
DeCG
Ik vind er weinig aan, aan Poulsen. Hij heeft wel rust aan de bal, maar het spel vertraagt ook enorm als hij aangespeeld wordt. Verder is hij te weinig offensief ingesteld als je het mij vraagt.
0 0
ajax19
Die Wielaert heeft onze dag weer gemaakt. Wat een fenomenaal slechte speler is dat, hahaha.
0 0
jollie18
Nu de nep supporters ook niet juichen. Blijf achter je club staan in goede en slechte tijden!
0 0
ajax19
Precies zeg. Wat een opportunistische pleuriskoppen zijn dat.
0 0
RobertoStrife
Lukoki nog niet gezien trouwens.
0 0
De meller
Top he
0 0
AFCA19
Die vink telt er wel minuten bij op...mongool
0 0
De meller
Ik hou van ajax
0 0
Robinjo1988
waarom niet zo effectief in de eerste 80 minuten?? zo onnodig altijd he..
0 0
WimBaarman
Nou inderdaad. Maar ben enorm blij dat we iig voorstaan:D
0 0
chaser
Snap sowieso eigenlijk niet waarom Schöne niet vanaf het begin speelt, ipv poulsen
0 0
unis
precies! Lekker 3 punten! Bam
0 0
Wu44TyAJAX
gerechtigheid
0 0
elpresidente
Ik wist toen Wielaert erin kwam dat we nog kans hadden om te winnen ;)
0 0
IamLegend
lol
0 0
Toon meer reacties