Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Opnieuw flinke schuiver Ajax in CL

GH, 21-11-2012 om 18:37, 82749 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
WEER OP LIP BIJTEN - Woensdagavond is gebleken dat de grote nederlaag tegen Real Madrid eerder dit seizoen geen incident was. Ajax ging woensdagavond in eigen huis keihard onderuit tegen Borussia Dortmund, 1-4. Het krachtsverschil was groter dan verwacht en eens te meer bleek maar weer dat Ajax nog lang geen Europese top is. Mario Gotze was de man van de wedstrijd. De kleine voetballer was betrokken bij alle doelpunten van de oosterburen. Al na acht minuten vond Marco Reus het net op aangeven van Gotze. Na ruim een half uur spelen scoorde de spelmaker de 0-2 en zat de wedstrijd op slot.

Ajax was voorin 'krachteloos en initiatiefloos', zoals analist Jan van Halst het omschreef na afloop bij de NOS. 'Het verschil tussen beide ploegen was groter dan verwacht', beaamde Bert van Marwijk in de studio. En dat doet pijn voor de formatie van Frank de Boer, die toch de hoop had gehad dat de flinke schuiver tegen Real Madrid een incident was. Hij wist dat Borussia beter was, maar niet zoveel beter als woensdagavond werd vertoond.

De Amsterdammers konden nauwelijks gevaarlijk worden en iedere serieuze aanval van de ploeg van Jurgen Klopp was bijna een treffer. Ajax had 65 procent van het balbezit.

In de slotfase redde Danny Hoesen de eer door de 1-4 te maken. Al met al werd duidelijk dat Ajax in een volgende ronde van de Champions League niets te zoeken heeft en dat het maar goed is dat de Ajacieden daarvoor al zijn uitgeschakeld. Door het gelijke spel van Real Madrid tegen Manchester City staat Ajax nog 1 punt voor op de ploeg van Roberto Mancini.

Opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, Poulsen (46. Schone), Enoh (63. Hoesen), De Jong, Boerrigter (73. Fischer), Eriksen, Lukoki.

Opstelling Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Scheizer, Bender, Gündogan, Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski.

Doelpunten:
'8 Reus 0-1
'36 Gotze 0-2
'44 Lewandowski 0-3
'67 Lewandowski 0-4
'86 Hoesen 1-4
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PietAFCA
Wat ik op de heenweg al dacht: 'Hoe verwacht De Boer te gaan winnen met een middenveld bestaande uit Enoh en Poulsen?' Daar verloren we de wedstrijd al, door niet onze eigen filosofie te hanteren (aanvallen, net als in Dortmund en Manchester), maar te gokken op de achilleshiel van dit team. De verdediging.
0 0
mounir el hamda
van mij mag de boer weg..
0 0
suske
Wat dacht je ik ga gouw nog wat stange op deze site. Gisteren aangemeld zag ik. En dan je Nickename zegt genoeg.
0 0
Ajaciedforevere
Ga jij maar snel weg van deze site
0 0
Van Reenen
Ik heb alle vele tientallen reacties gelezen op dit forum en al vele gesuggereerde opstellingen gelezen. Die van mij heb ik al een paar maal bevestigd gezien. echter, de uitspraak van Johan die ongetwijfeld zal komen in de Leugenkrant van Wakker Nederland, heb ik nog nauwelijks gezien c.q. gelezen op dit forum. Namelijk,til niet te zwaar aan deze nederlaag gezien in het licht van de ontwikkeling van deze spelers..............het is een momentopname. Gelul in de ruimte, net als die 5 biertjes die ik heb MOETEN nuttigen voordat ik de moed had om dit te typen!
0 0
Robinjo1988
Poulsen, Vermeer, Derk, Siem,v Rhijn waardeloos!

Eriksen,Moisander,Toby, Enoh matig

Daley, Lukoki,Fischer, Schone redelijk

Hoesen goed

Nu heb ik eigenlijk ook geen zin meer in de EL. Tenzij we Liverpool loten ofzo.

0 0
Dylan1812
Oké Poulsen en Boerrigter waardeloos, maar Vermeer?? Je mag blij zijn dat hij er staat red vaak onmogelijke ballen uit het doel.

Enoh matig? Nog zoiets waar ik het niet mee eens ben! 9 van de 10 duels wint hij alleen met een overtreding dus pakt vaak onnodig een kaart

Hoesen uit 2 duels 2 doelpunten, erg mooi maar geloof niet dat hij dit elke week doet!

En waarom geen EL tenzij we Liverpool loten dan??
0 0
RoodWit
Vermeer laat ook onmogelijk makkelijke ballen erin, wat dat betreft is Vermeer een echte 50/50 keeper, alles of niets.

Vertrouwen hebben in een keeper als Vermeer heb ik niet.

Goede lijn keeper, maar voor de rest maar matig.
0 0
suske
Jou reactie. waardeloos zeer matig.
0 0
Robinjo1988
JouW reactie is wel van een hoog niveau wil je zeggen?
0 0
nefit
Hopeloos kom je te kort,de meeste Ajax spelers beheersen heel veel vaardigheden niet meer.Enoh snel verkopen wat een drama speler is dat.
0 0
Professor
Lees hier op de site altijd heel veel over de financiele middelen van ajax. Oke door de beurs moet het transparant zijn allemaal maar vind het toch altijd verbazingwekkend dat iedereen hier weet hoeveel ajax kan spenderen aan transfers. Heel knap. Maar denk dat dat nog niet het allerbelangrijkste is. Denk dat het nieuwe beleid van ajax juist een hoop in de weg staat het lijkt wel of er geforceerd jeugdspelers gebracht moeten worden. En ook het salarisplafond en dat ajax als zij een speler willen kopen wel een hele lage waarde aan zo een speler toekennen. Natuurlijk wil je niet teveel betalen maar het moet ook wel realistisch blijven. Verder lees ik hier op de site dat sommige vinden dat die 70% balbezit zo geweldig is. Maar balbezit om het balbezit is totaal zinloos. Alledrie de tegenstanders in de championsleaque lachen om balbezit die zijn op andere dingen gefocust. Doelpunten en snelle aanvallen ??? Tevens vind ik dat men vanuit het TH te veel roept dat het voor nieuwelingen zo moeilijk is om het ajax systeem onder de knie te krijgen en dat ze tijd nodig hebben en daarom beginnen ze nu al in de jonge jeugd ermee. Maar wat is het ajax systeem, een linkspoot op rechts en een rechtspoot op links met een spits ertussen of een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts zonder spits. Geen van beide maar ajax gaat teveel experimenteren de laatste tijd omdat het niet loopt. Met een rechtspoot op links moet hij naar binnen komen en moet Blind die tegenwoordig meer naar voren rent dan verdedigt
zorgen voor de voorzetten. Maar Blind lukt dat niet die is meer van het balletje breed tikken en dan blind doorlopen (sorry voor de woordgrap). En zo zijn er nog heel veel voorbeelden te noemen. Bijvoorbeeld de aankoop van Poulsen waarom in hemelsnaam voegt niets toe alleen een leeftijd van boven de dertig. Is geen leiderstype. Maar afgezien van het feit dat er niet echt veel talent in dit elftal zit denk ik dat ajax een grote fout heeft gemaakt door toen Verthongen (was zo ongelooflijk belangrijk) en Anita (niet me favoriet maar wel belangrijk op VM) weggingen 2 spelers te halen die totaal anders voetballen. Anita speelde met druk naar voren als Verthongen achterbleef en ging Verthongen naar voren dan bleef hij hangen. Poulsen daar in tegen hangt altijd tussen de verdedigers in en zet bijna nooit druk (denk dat hij dat niet meer kan belopen) en als Moisander naar voren gaat is het hooguit een paar meter en speelt dan de bal vrij risicoloos af. Dus druk zetten lukt bijna nooit meer. Denk ook dat ajax gebaat is bij wat snellere en fysiek wat krachtigere spelers, natuurlijk de techniek moet op 1 staan maar meer snelheid en kracht is gewenst. Was gisteren aandoenlijk om te zien hoe Hummels, Lukoki een bemoedigend tikje gaf was wel tekenend voor deze wedstrijd
0 0
TUFACADEMY
Wat een enorm pak slaag, in eigen huis ook nog.
0 0
rdewaart
wat een verdediging hebben we toch en dat met een voormalig top verdediger als trainer. Vooral het centrum is van zeer matige kwaliteit. Ik las dat Eriksen de meeste kilometers aflegt; dit hoeft niet altijd als positief uitgelegd te worden. Hij moet eens net zo effectief gaan voetballen als de Dortmund spelers. Wellicht legt hij de helft in afstand af, scoort veel en is dan misschien van belang voor de ploeg. Nu vind ik het een vlapdrol van een voetballer!!!
0 0
HeinJan
Ach. Je kan niet verwachten dat Ajax verdedigers heeft, die constant het niveau halen om spelers als Lewandowski, Gotze en Reus af te stoppen. Verder vond ik Vermeer gisteren rare acties uithalen. Bij goal 1 en goal 4 komt hij zijn doel uit, terwijl hij het de aanvaller veel moeilijker maakt als hij gewoon blijft staan. In beide gevallen is de aanvaller, respectievelijk Reus en Lewandowski, op weg naar de achterlijn. Als Vermeer blijft staan moeten zij opnieuw een actie maken, nu was het simpel afwerken, waarbij die van Lewandowski de ergste was. Vermeer liet de gang naar het goal helemaal open, hij komt op Lewandowsi zijn linkerbeen af en Lewandowski ziet dat het hele goal leeg is. Hij hoeft de bal alleen nog maar met rechts richting goal te schieten, want de keeper van Ajax zat toch al helemaal verkeerd. Bij de tweede goal staat Vermeer verkeerd opgesteld, Gotze krijgt hem in het kleine gaatje in zijn korte hoek, dat mag eigenlijk nooit gebeuren. Dus ja, het ligt inderdaad aan de voetballers van Ajax, maar als keeper Vermeer gisteren een foutloze wedstrijd keept, had het zo maar weer 0-1 of 1-1 kunnen worden.
0 0
Daneman
Volgens mij had vermeer met de eerste goal niets fout gedaan. Als ie bleef staan was het volgens mij ook makkelijk om een hoek uit te kiezen voor de aanvaller
0 0
GGSuarez
Die goal ging gelukkig door zijn benen, verkleinde de goal goed. Die goals ontstaan mijn inziens allemaal door het slappe verdedigende blok dat Ajax had staan in de personen van Enoh en Poulsen die niet mee liepen, hun man niet hadden en fout op fout stapelden.
0 0
LRYBRUR
Wat een hoop zeuren en klagende kakkerlakken hieronder.. Ga godverdomme je ploeg steunen in plaats van af gaan liggen kraken.. Het is een jonge ploeg en er staat geen échte leider in het veld maar wat jullie doen is stelselmatig die mannen afzeiken.. Domme flippo's hiero! Ze hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen de rest komt vanzelf! Maar we moeten er wél achter gaan staan en op het veld moeten hun werken.. Verder denk ik dat er vele leuke jaren gaan volgen, voorbeeld; Bazoer kiest voor Ajax want hier zitten de oud voetballers waar hij van hoopt te leren. Ik denk dat er veel meer van die jongens gaan komen, en dan heb je hier van die Flikkers die het nodig vinden om te klagen.. Succes supporters hier man! Gad-ver-damme! Vorig jaar tijdens de winter stop ook van die zieligerds hier "we worden geen kampioen" nou dus wél. Stel achterlijke downies
0 0
omisom
Zo lekker opgelucht??? een ieder zijn mening natuurlijk en over de wedstrijd van gisteren zijn velen het er over eens dat dit team het absoluut niet gaat maken wat ze er ook aan doen. Afzeiken ja natuurlijk als ze KUT spelen, en dat deden ze gisteren, mogen we daar toch onze mening over geven??? of moeten we meelopen met de rest????
Leuk een jeugdspeler van 16 dus over een jaar of 5 staan we er helemaal??? wat ik al eerder aanhaalde AJAX heeft de inkomsten uit CL eventueel EL nodig om zich te kunnen blijven manifesteren op Europees niveau dus moet je ieder jaar meedoen en kan je niet zeggen "over een jaar of 5 zijn we weer terug hoor"

Maar een ieder zijn mening en ik ben van mening dat je dat moet respecteren in voor of tegenspoed.
0 0
Bergkamp1981
Die van rhijn werd gisteren ook mooi te kijk gezet! Die moet steviger dekken! De tegenstander mag bal op zijn gemakje aan nemen en daarna lekker gaan dribbelen! Nee bam!! Gelijk er boven op zitten! Ik weet niet wat het is, maar dat had van der wiel ook! Als ze al zeker zijn van hun basis plaats dan verslappen ze! Echt heel vreemd! Ze komen te dromerig over!
0 0
Bergkamp1981
Dat heeft niks te maken dat ze eriksen niet begrijpen! Hij speeld gewoon al weken slecht! Als jij elke keer de bal makkelijk verspeeld waardoor je een gevaarlijke counter om je oren krijgt! Dat speeldtuin voetbal moet hij achter zich laten, hakje hier en lobje daar gewoon basic goed gaan voetballen en daarna als het lekker loopt kan je gaan verfijnen.
0 0
rodnet
Ik ben gewoon teleurgesteld. Hoewel ik met dit Ajax, waar de kwaliteit nou niet echt vanaf spettert, altijd vrees voor een slechte wedstrijd of in het ergste geval een zeperd zoals gisteren, heb ik echter zeker wel vertrouwen in een betere toekomst met behulp van het huidige beleid.
Wat daarvoor in eerste instantie belangrijk is, is dat er Ajax-waardig wordt gevoetbald, met lef, voetballend vermogen en aanvallende intenties. Wat ik Frank de Boer ernstig kwalijk neem is de waardeloze opstelling van gisteren. Iedereen heeft kunnen zien dat Enoh er echt niets van kan en dat Poulsen gewoon tekort komt qua snelheid. Voeg daarbij een verdediging die geen duel aangaat maar alleen maar op drie meter afstand staat af te wachten wat er gebeurd, een keeper die letterlijk geen bal heeft tegengehouden en een aanval die elke stootkracht ontbeert en de basis van een drama is gelegd.
Lukoki ging nog wel, evenals Eriksen, maar met deze lichtgewichten heb je natuurlijk geen stootkracht. Ajax hoort gewoon met echte spits te spelen en niet met een onzichtbare en middelmatige middenvelder op die positie. Boerrigter is momenteel op elke positie onder de maat en hoort niet in het elftal thuis eigenlijk geldt hetzelfde voor de Jong. Dan zie ik veel en veel liever gretige jeugdspelers op hun positie. Waarschijnlijk wordt je dan ook afgedroogd, maar dan heb je in ieder geval lef getoond en de stijl van de club niet verloochend.
0 0
trainerdv
We spelen te vaak in een wisselende samenstelling.
0 0
stefan pluim
Aanval: 3 internationals, 2 duitse en 1 pool
wij lukoki!!
keeper die zijn handschoenen vergeten is!!
watjes van verdedigers
0 0
Visie14
Als in Nederland een verdediger binnen 1 meter van een aanvaller komt, wordt er gefloten. Als je een tackle inzet die niet 100 % zuiver is heb je rood. Nederlandse scheidsrechters fluiten wedstrijden als zaalvoetbal wedstrijden. Dan is het niet gek dat Ajax (maar ook Twente, PSV etc.) niet meer kan verdedigen.
0 0
mas020
Ik snap de meeste mensen hier ook niet die zo zeiken op het Technisch Hart. Wees nou toch eens een keer blij dat wij nog een Club zijn waarbij jongens spelen uit de jeugd/stad of spelers met een ajax hart. Wij spelen nog steeds een type voetbal die bij de club hoort, meeste andere clubs kopen wat spelers en kijken dan hoe dat samen kan spelen. Of moeten we de kant van Psv op? Dus allemaal kopen, kopen, kopen zodat we ook alleen spelers hebben die het niks met hun club hebben? En vervolgens maar kijken hoe ze samen gaan spelen? En dan, dan wordt je kampioen en vertrekken die spelers weer en begin je weer van voor af aan.
En iedereen weet toch dat wij niet zomaar winnen van de europese top? Pas als wij VER boven ons zelf uit stijgen dan maken we het een een City of Dortmund moeilijk. Gister lukte dit niet en dus verlies je, tgen City ging dit beter en haal je punten. TOP! Dus niet gelijk weer gaan janken met zn allen en gewoon naar “de toekomst” kijken!!
0 0
Boer Gijs
Dortmund is geen europese top. Is geen Barca, Real, Manchester of Bayern. En toch kunnen ze dit niveau bereiken. Knap he? Zoiets zou Ajax ook moeten kunnen. En volgens het Technisch Hart spelen we over 2/3 jaar ook op dat niveau. Alleen wat zien we: het niveau van Ajax gaat alleen maar achteruit in plaats van vooruit. Dat geeft geen vetrouwen voor de toekomst. Vandaar het gezeik.
Maar we blijven hopen, want Ajax is de mooiste club van allemaal.
0 0
DeKlassieker
Dat is niet knap vriend, dat heet verstandig beleid. Dortmund was in 2005 bijna failliet en toen zijn er grote veranderingen geweest binnen de club. Met de huidige trainer hebben ze iemand die zich richt op de jeugd en dit sluit aan bij het nieuwe beleid binnen de club. Knap he? Dortmund heeft er ook ruim 5 jaar over gedaan om weer een prijs te winnen en jij vindt Ajax achteruit gaan terwijl pas na dit seizoen de eerste stap omhoog gezet wordt qua financieel beleid (boekjaar 2012 / 2013).
0 0
BigDaddy84
Even een toevoeging. Vergeet niet dat er in Duitsland veel meer geld zit dan in Nederland. Hogere media inkomsten, hogere sponsor inkomsten etc. Daardoor kunnen ze Reus (4,5 miljoen) en Götze (5 miljoen) bijv. ook makkelijker vasthouden en werken aan een nieuw elftal. Het is dus zeker goed beleid, maar ook iets wat makkelijker te handhaven is daar de financiele situatie in Duitsland.
0 0
omisom
Duidelijk gevalletje van klasse verschil en de inzet van sommige spelers, waarschijnlijk kunnen ze ook niet meer. Weer is aangetoond dat we een aantal Ajax onwaardige, dan kijk ik naar enige jaren geleden, spelers hebben lopen die het CL niveau absoluut niet aankunnen. Als voorbeeld; bij drie van de tegendoelpunten was er duidelijk een negatieve rol voor Moisander welke erg opvallend zijn mannetje steeds liet lopen.
Het middenveld is, zoals het hele jaar al blijkt, ontzettend zwak en geen speler die een andere speler kan vrijspelen, waarom begonnen met Enoh die gisteren als een kip zonder kop rondliep op zoek naar zijn tegenstander, Poulsen ronduit een miskoop en dan de Jong sorry hoor maar geen schim meer van vorig jaar en als laatste het zo opgehemelde "talent" welke twee leuke acties had, één leuke pirouette maar de bal gespeeld naar een tegenstander en de actie waar de goal uitviel verder helemaal niets. Al met al kunnen we concluderen dat we Europees (nog) niets voorstellen het is lullig om te zeggen maar misschien is het beter om ook niet door te gaan in de EL opdat we ons kunnen concentreren op de competitie.
Overigens opvallend dat de meerderheid van de stemmers Frank de Boer niet meer zo hoog hebben zitten.
0 0
maikelklaassen
0-1 poulsen staat te slapen, loopt niet mee!!
0-2 poulsen staat met zijn rug naar de tegenstander, van rhijn grijpt half in!!
0-3 alderweireld draait van de vrije trap weg, vermeer bokst de bal niet naar buiten!!
0-4 moisander laat DE ENIGSTE spits van dortmund uit zijn rug weg lopen!!

als je zo "verdedigd" krijg je ze om de oren ja!! we zijn echt niet weggespeeld of zo.
aanvallend was het net zo bedroevend!!!!
pffff wat een drama

dit zal beter moeten op 1 december!!!
0 0
suske
Enoh en Poulsen waren gisteren heel!!! slecht. En aangezien zij op het middeveld speelde had je geen middeveld. daar naast dachten Enoh en Poulsen dat ze konden mee voetballen wat juist niet!!! hun kwaliteit is. En als je dan ook nog een veel balverlies lijd zoals Enoh. En niet oplet zoals Poulsen. Daar vringt het schoentje volgens mij. toen in de tweede helft Schóne in het veld kwam werd er beter gevoetbalt.

Conclussie / mijn mening Poulsen en Enoh waren gisteren de oorzaak van alle vier de goals.

tegen Roda.jc Hoesen inde spits samen met Lukoki/Boerriggter en Ficher

Middeveld met Eriksen schóne en De Jong.
0 0
afcavinnie
Geen speld tussen te krijgen. Allemaal balgeil en niet op je directe tegenstander letten. Vermeer had helaas ook geen superdag. Dortmund was niet goed. Ajax had een totale offday. Jammers.
0 0
Raikkonen94
Pff, die actie van Eriksen waardoor Hoesen scoort was toch wel erg fijn:p Voor de rest is het niet eens een schande denk ik, Dortmund heeft zoveel kwaliteit terwijl wij met Enoh of Poulsen komen aanzetten. Hopelijk doen ze hun sportieve plicht tegen Manchester, want een 3e plek in deze poule zou al fabelachtig zijn.
0 0
Bergkamp1981
Natuurlijk was het een super goal! Maar heb je ook goed opgelet hoe veel bal verlies hij heeft geleden! Eriksen!! ?
0 0
BigDaddy84
Fijn om hier ook nog een stukje realisme terug te zien. Daar kunnen er hier nog veel van leren!
0 0
Sterretje73
Zie je wel ! Die Gijp snapt er helemaal niets van ! 1-12 pfff waar heeft die het over ! ;-)
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Danny Hoesen, de enige speler die deed wat er van hem gevraagd werd.. hij knetterde erin en zorgde ervoor dat er nog een heel klein beetje positief nieuws is.
0 0
brullie
Ach, we raken er aan gewend toch? Leuk? nee hier wen je nooit aan. Nu de focus op de eredivisie, de kakkies en pisvee onder ons laten net als die tukkers. Dan zijn we deze wedstrijden heel snel vergeten! De landstitel is mij meer waard dan meedoen in de CL. Daar zijn we momenteel (al jaren) te licht voor.
0 0
JJood
Niet eens zo gek, Ajax heeft het in de Eredivisie al moeilijk. Ik hoop dat ze dit seizoen snel de ommekeer kunnen vinden, want met dit spel kom je niet eens in de top-3. En dan heb ik het niet alleen over deze wedstrijd.
0 0
Brajna
In de winterstop Armenteros halen voor paar ton en je hebt een prima 1e elftal waar je ver mee kan komen in de Europa League:

Babel Sigthorsson Armenteros

Eriksen de Jong

Blind

Boilesen van Rhijn
Moisander Alderweireld

Cillessen


Poulsen op de bank ipv Boilesen en Blind doorschuiven naar het middenveld.
Vermeer is heel slecht in het neerzetten van de verdediging een een drama bij hoge ballen, plus het is een en al onrust wat hij uitstraalt..

Sulejmani/Enoh/Bonevacia/Ebecilio verkopen in de winterstop en (helaas) Eriksen en/of Alderweireld ook als die niet bijtekenen.
Als je langer wacht lopen ze te goedkoop de deur uit en nu kan je nog redelijk cashen.
Heitinga voor Alderweireld halen en Fischer er gewoon in voor Eriksen mochten ze vertrekken.
0 0
Bergkamp1981
Ik kijk hier echt niet van op! Als je de eredivisie wedstrijden zag was ook vaak niet om aan te zien! ze missen gewoon kwaliteit! De passing van de bal is zoooooo slecht van Ajax! Daar kunnen ze zeker nog 8 goede kansen per wedstrijd door creëren! Ze willen het Barca spel spelen, daar hebben ze gewoon de spelers niet voor! Eindeloos het balletjes rond en dan op een slow motion manier echt om van te janken! Maar toch 70% bal bezit, daar moet je blij om zijn als je met 4-1 op je broek krijgt! Eriksen is echt een groot talent maar wanneer laat het echt zien wat er in zijn mars zit! Dat speeltuin voetbal moet hij achter zich laten en in meer wedstrijden belangrijk zijn!! Van der vaart en Sneijder waren veel verder dan hij. Zijn passing is zo slecht, ik denk van de 10 ballen 2 goed! Waar door te veel bal verlies en de verdediging te vaak onderdruk kom te staan! Dus genoeg werk aan de winkel! Maar zien als een leer jaar!
0 0
pacilootje
waarom altijd het elftal wisselen op bepaalde plaatsen ik begrijp het niet enoh dan weet je zeker dat je geel of rood pakt zoals het laatst stond was goed damm
0 0
DeKes
Waarom wachten Eriksen en Fischer met bijtekenen, denken jullie? Ik heb bange voorgevoelens.
0 0
unis
die worden bij dit afca niet beter! sommige zitten te janken op eriksen, maar als je geen spelers hebt die hem wel begrijpen stokt het voor hem ook snel.
0 0
Bergkamp1981
Wanneer laat Eriksen een keer zien wat hij echt in zijn mars heeft! Hij denk echt nog of die in de speeltuin aan het ballen is! Man man wat kan ik aan hem irriteren! Echt 80% bal verlies en passing % van 40! Van der vaart en sneijder waren verder dan hem!
0 0
de bal is rond
Opportunisme en de waan van de dag regeren. Eén dode zwaluw maakt geen winter. Denk Groot. Een filosofie gaat verder dan de neus van Bert van Markwijk lang is.
0 0
Ajaxnorway
Vond Poulsen tegen City heel goed, maar vandaag zie je dat hij gewoon heel veel tekort komt. Hij is soms wel nuttig om de rust te bewaren, maar haalt wel al het tempo uit het posititespel. En dan zet FdB ook nog Enoh ernaast. Wist al dat het dan moeilijk word, vooral als je dan al na 10 min met 1-0 achter staat. Verassend ook dat Vermeer op de lijn vandaag bezonder swak was. Was het toch nog die ziekte die hem tegen VVV uit het team hield? Verder was de verdediging zeer matig, alleen kon Moisander en Blind nog redelijk op de been blijven. Op naar Roda uit, hopelijk spat de passie er dan vanaf. Heb wel genoten van enkele hoogstandjes van o.a eriksen, schone, fischer, hoesen en lukoki in de 2 helft. De eindpass moet beter, en de afronding natuurlijk ook. Dus niet helemaal gietswart, maar ook niet best.
0 0
anrejane
Grappig: nog geen vijf tellen dat Bert van Marwijk (terecht natuurlijk) had uitgelegd dat in het huidige professionele voetbal het percentage balbezit, de hoeveelheid kansen en een aanvallende instelling totaal onbelangrijk zijn en dat je met een uitgekiende strategie aan 1 kans genoeg kan hebben, zegt Frank de Boer in zijn reactie dat Dortmund maar vier kansen heeft gehad, alle vier die kansen heeft benut en veel minder balbezit had. Hij zei nog net niet dat Dortmund dus eigenlijk héél oneerlijk is geweest. Tja, Frank heeft dus niet echt goed opgelet bij zijn stage onder Van Marwijk!

En toch gaat Ajax ongetwijfeld de Europa League in. Ik heb daarvoor de volgende argumenten:
1. Engelse clubs vinden de Europa League altijd totaal oninteressant en concentreren zich op de nationale competitie (een beetje zoals de FC Gloeilamp dus).
2. Real zal tegen Ajax in ieder geval zonder Arbeloa (geschorst), Ramos en Xabi Alonso (allebei al 2 x geel; Mourinho zal ze dus niet opstellen om een 3e kaart en een schorsing in de volgende ronde te voorkomen) spelen. Waarschijnlijk zullen er nog meer spelers worden gespaard.
3. Manchester City mist tegen Dortmund de geschorste Yaya Touré.
4. Ajax heeft wél iets om voor te spelen. Er gebeuren ieder jaar gekke dingen in de Europa League en als Ajax in de winterstop de slapende miljoenen (de opbrengst van de verkopen van Anita, Vertonghen en El Hamdaoui en het meedelen in de miljoenentransfers van Ibrahimovic en Elia) eindelijk eens goed inzet voor een paar versterkingen, zou je met een gunstige loting en heel veel geluk best ver kunnen komen. En de finale van de Europa League is nota bene in de Arena! Op die manier heeft zelfs Feijenoord een keer de cup gewonnen.
0 0
Liefhebber
Wanneer wordt er nou eens toeggegeven dat het dramatisch gesteld is met Ajax? T heeft weinig met de opstelling of mentaliteit te maken (dan zouden we ook niet gewonnen hebben of id competitie eerste hebben gestaan), het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit. Deze selectie is zo ontzettend pover, geen enkele buitenspeler die een mannetje kan uitspelen, geen enkele normale DMC, n centrum met 2 bange lieverdjes, en geen spits. Volgens mij is t TH toch echt verantwoordelijk voor de staat en samenstelling van de selectie. De aankopen, bepaald door t TH zijn ook al 2 jaar uiterst matig te noemen. Boerrigter, Babel, Sana, Cillessen, Janssen, Moisander, Poulsen en Sigthorsson zijn gewoon allemaal spelers die niks toevoegen of zelfs enorm tekort komen. Allemaal verkeerde inschattingen zijn t gebleken van t TH. T jammerlijke is dat de meesten t aan zagen komen. Je ziet id zomer door zwak beleid je beste spelers vertrekken voor n schijntje en je haalt allemaal brandhout terug. Dan is n straatlengte achter, spelend voor plek 3 t/m 5 id Eredivisie en Europees voor de winter uitgespeeld toch geen verrassing te noemen?
De toekomst ziet er niet veel rooskleuriger uit. Id zomer vertrekken wederom door zwak beleid (te laat en te korte contracten aanbieden) een aantal basisspelers (Eriksen, Alderweireld, De Jong). Kijkend naar alle eerdere aankopen van t TH is de kans verder erg groot dat er weer grotendeels brandhout en middelmaat wordt aangetrokken. Daar komt bij dat doordat je geen CL speelt volgend jaar de hand ook redelijk op de knip gehouden zal moeten worden. Volgend seizoen zullen we dus ook heel waarschijnlijk met een nog zwakkere selectie t veld betreden.
Of is t niet zo dramatisch gesteld? Is dit allemaal onderdeel van t grotere plan van t TH? Iedereen jarenlang zand id ogen strooien zodat we in 2020 uit t niets de CL winnen met door t TH gekweekte spelers? Ik laat me iig niet zoet houden of verblinden met die smoesjes. Kijkend naar alle matige aankopen, korte contractenbeleid, de kwaliteit van de selectie en resultaten op t veld, kan je gewoon stellen dat t TH op t gebied van t 1e elftal (niet onbelangrijk) het heel erg slecht doet.
0 0
DeKlassieker
Het probleem bij jou is dat je nooit het grote geheel kunt zien. Ik heb het al vaak proberen uit te leggen aan je, maar nog steeds zit je te kankeren op het technisch hart. Jij denkt dat het pure wanbeleid is dat ze spelers als Poulsen en Sana hebben gehaald terwijl dit juist voortkomt uit het wanbeleid van de voorgaande jaren. Er was gewoon zeer weinig geld voor aankopen. Dat Ajax in het verleden met miljoenen heeft gesmeten heeft ervoor gezorgd dat we op dit moment in jaren dat we CL spelen nog steeds onze beste spelers moeten verkopen. De club zat zo muurvast in haar financiële positie dat beide vormen van extra inkomsten broodnodig waren. In het verleden was het nodig om CL te halen en als we dat niet speelde, dan moesten we onze beste spelers verkopen. De laatste twee jaar dienen we dit allebei te doen en dat geeft wel aan hoe erg de puinhopen waren. Maar ik kan wel weer met cijfertjes gaan strooien, maar jij hebt daar toch geen boodschap aan en je hebt niet de kennis om dit ook maar een klein beetje te begrijpen.

Ik zit gisteren te kijken en ik denk alleen maar ''gvd wat hebben we onszelf toch aangedaan in al die jaren''. Ik zie ook wel dat Poulsen niet mee kan op het CL niveau, maar er is gewoon geen andere optie. De enige optie voor Ajax is dat er jeugdspelers door gaan stromen op die positie en gelukkig snapt het technisch hart dit ook, waardoor we nu twee jonge jongens hebben die daar in de toekomst kunnen spelen. Maar je kunt niet verwachten dat die gasten nu al 40 wedstrijden per seizoen gaan spelen, dus dat heeft gewoon tijd nodig.

Jij geeft aan dat de kans aanwezig is dat we volgend jaar geen CL spelen. Dat is natuurlijk doodzonde, maar het wordt pas echt erg als we de CL moeten bereiken om uit de kosten te komen. Ajax kan nooit meer de risico nemen door zoveel kosten te hebben dat we verplicht worden om CL te spelen, want dat kun je in Nederland met één gegarandeerde CL plaats gewoon niet nemen. Daar is PSV bijna aan kapot gegaan en ondanks hun financiële hervorming moeten ze nog steeds CL spelen om uit de kosten te komen. FC Twente moet ook CL spelen door de doodsimpele reden dat ze niet alleen maar hun beste spelers kunnen blijven verkopen en gelijk weer duur inkopen. Feyenoord is er bijna aan kapot gegaan en wij gingen ook heel hard die kant op. Dan kun je het technisch hart overal de schuld van blijven gegeven, maar dit is allemaal een nasleep uit het verleden. Financieel gezien hebben we het dieptepunt overwonnen en straks is het niet meer nodig om CL te spelen én spelers te verkopen. In het beste scenario hoeven we niet onze beste spelers te verkopen om uit de shit te komen wanneer we ook geen CL spelen.

Je moet gewoon beseffen en accepteren dat een tussenjaar is en hopen dat we het in de competitie nog goed doen. Mochten we dat niet doen dan kijken we al snel naar volgend jaar.
0 0
Boer Gijs
1) Tussenjaar is echt nooit genoemd door TH en Overmars. Die laatste zei juist dat er sterke selectie zou staan die opnieuw voor het kampioenschap kon gaan.
2) Het financiële probleem waar de Telegraaf het over had, was zwaar overdreven. Dus waar je dat vandaan haalt weet ik niet. Concreet had een speler als Theo Janssen echt niet verkocht hoeven worden met zoveel verlies, dan had je hem beter kunnen houden. Daarnaast zei Overmars na het vertek van Anita: 'als we hem eerder hadden verkocht wat de kans groot dat we Narsingh wel hadden gehaald/betaald'. M.a.w.: TH en Overmars hebben van de zomer geen lef getoond, door te investeren waar nodig (naast evt. nodige bezuinigingen)
3) Dat lef, het gedurfde Ajax-spel was precies wat ik gister ook gemist heb. Het wasover het algemeen bang, sloom, onzinnig de bal rondspelen, zonder plan, zonder idee.
4) Hopelijk heb je voor de toekomst gelijk en gaat het beleid met jonge spelers over paar jaar vruchten opleveren. Volgend seizoen zie ik het in elk geval niet beter worden.
0 0
DeKlassieker
1: Ajax speelt altijd mee om het kampioenschap op basis van haar status. Ajax moest echter een zeer lange periode kampioen worden om geld te verdienen aan de Champions League. We moesten geen kampioen meer worden omdat Ajax de grootste club van Nederland is, maar we moesten kampioen worden om uit de rode cijfers te komen. Met recht mag je spreken van tussenjaren wanneer we nog steeds kampioen moeten worden voor het geld en niet doordat het bij de status van de club past.

2: Waar ik het vandaan haalt dat Ajax in de financiële problemen zit? Vraagje; Hoeveel verstand heb jij hiervan? Kun jij mij uitleggen waarom de totale bedrijfskosten waren opgelopen tot 95 miljoen euro, terwijl wij normaal gesproken zonder Champions League een omzet draaien van 60 á 70 miljoen euro? Kun jij mij verklaren waarom het salarishuis op zijn hoogst was opgelopen tot 51.9 miljoen euro? En kun je mij dan a.u.b. uitleggen waarom het eigen vermogen van ruim in de 90 miljoen door de jaren heen was gedaald naar een schrikbarende 39 miljoen euro? Als jij hier allemaal de antwoorden op weet, kun je mij dan verklaren waarom het maar beter is dat Janssen weg is gegaan en waarom Anita is verkocht en dat hiervoor geen directe versterking is gehaald voor iets doodsimpels als.. (schrik niet) geld? Lef tonen? Laat me niet lachen man. Door dat soort onzin is de club zwaar in de problemen gekomen. Investeren met grote risico's dat is waar de club aan onder door is gegaan, maar wij lossen dit op met eigen middelen en niet zoals PSV of Feyenoord die exact hetzelfde gedaan hebben.

3: Dat heeft te maken met de kwaliteit van de selectie. Je ziet dat de helft mee kan op CL niveau en dat de andere helft er weinig te zoeken heeft. Door meer kwaliteit te krijgen heb je meer geld nodig (hebben we niet) of een betere jeugdopleiding (wordt hard aan gewerkt).

4: Het gaat nu ook om de toekomst. Ik heb al vaker uitgelegd dat het heden met het verleden heeft te maken en dat het heden nu zo ontzettend belangrijk voor de toekomst is. Als je een omzet draait van 104 miljoen euro, maar je bedrijfslasten zijn nog 91 miljoen, dan krijg je op je donder wanneer je geen CL speelt. Die bedrijfskosten moeten gewoon omlaag en daar zijn al flinke stappen ingezet door 16 spelers te laten vertrekken afgelopen seizoen. Dat is verdomme een half jaar geleden en het nieuwe bestuur is pas net aan de slag en zelfs daar is de club nog niet klaar (opvolger van der Aat). Dat is nou wat ik bedoel met tussenjaren. Maar liefst 16 spelers laten vertrekken en niet genoeg geld hebben om dit op te vangen of niet genoeg kwaliteit in de jeugd hebben om dit op te kunnen vangen. Dat hebben we niet te danken aan het huidige bestuur, maar puur en alleen door het verleden. Zodra je weet hoe de club financieel in elkaar steekt dan is het allemaal gemakkelijker om te begrijpen. Ik hoop dan ook dat je de moeite neemt om de jaarverslagen te lezen van de afgelopen 10 jaar. Je ziet onwerkelijk zaken zoals 46 miljoen verdienen aan transfers in één jaar en dat nagenoeg al dit geld over de balk is gesmeten de twee jaren die daarop volgen. Je komt jarenlange operationele verliezen tegen en een flink verdampt eigen vermogen (de grootste reddingsboei van de club). Je kunt op dit moment niet oordelen over het sportieve aspect als je niet weet hoe de club financieel in elkaar steekt. Schreeuwen om spelers is het ergste wat je nu kunt doen, maar in de winterstop zal er ruimte zijn om één speler te kopen. Ik hoop echter dat we dit niet doen (mits het die Armenteros is), maar dat we dit seizoen gewoon gaan uitzitten en alvast wat jonge gasten voor volgend seizoen de kans gaan geven. Bij verkoop van enkele spelers (en dat gaat gebeuren) is er dan eindelijk ruimte om voor posities waar dit nodig is versterkingen te halen. Op een manier die de club kan verantwoorden en niet dat we door aankopen weer kampioen moeten worden om uit de kosten te komen.
0 0
Ajaxnorway
Sjonge, jonge, jonge. We zitten in de moeilijkste poule van allemaal en waarschijnlijk de swaarste ooit en hebben al 4 punten gepakt! Wat wil je? in alle wedstrijden spelen we het ajax spel, waar we een paar jaar geleden zo naar hunkerde. We staan ver achter in de eredivisie, maar dat komt dan ook omdat we moesten bezuinigen door het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar. Het beleid dat jij nu weer terug wil zien. Veel van de spelers die je nu opnoemt hebben we net een half jaar, of zelfs minder gezien. Weet jij nog hoe Zlatan was het eerste jaar bij ajax? Ben je vergeeten dat er al een aantal heel grote talenten binnengehaald zijn en dat die buitengewoon goed kunnen voetballen. Ik heb het volste vertrouwen in het TH, en zeker Frank De Boer. In deze poule was nog niet veel te halen, maar ajax is niet weggespeeld (buiten de wedstrijd tegen real) ook vandaag niet. Zij maken de kansen af, wij niet. de eredivisie is ook nog niet beslist. Na dit seizoen, als we buiten de top 2 vallen kun je beter een oordeel vellen over dit ajax.
0 0
3sterrenAjax1
Geen woord aan gelogen
0 0
Sualex
Het leek wel of van Rhijn, Poulsen, de Jong en Boerrigter geen zin hadden.
Wat waren die slecht zeg.
Alleen maar terugspelen en/of wegkruipen.
0 0
afcaafca
Juist derkie weer in de basis zetten tegen roda. Als deze man in vorm is is ie goud waard. Dat hebben we vorig jaar kunnen ervaren!! Hij moet mentaal er weer bovenop komen. Tegen roda krijgt die weer wat meer ruimte en dan kan die hopelijk weer schitteren en Zal er een last van m afvallen
0 0
AFCA19
Dachten we tegen Zwolle ook
0 0
Vinc-ajacied
Zeg dit nog een jaar lang? Zijn laatste goede wedstrijd heeft hij voor zijn blessure gespeeld, december ongeveer. Daarna is hij nooit meer op niveau gekomen.

Hij heeft een jaar lang de kans gehad maar het lukt hem niet. Fischer en Lukoki moeten nu de kans krijgen.
0 0
afcaafca
Hmm.. daar zit wat in, maar zijn geweldige voetbalkwaliteiten van vorig jaar kunnen toch niet eens weg zijn? Echt zonde. Vind Fischer op dit moment ook zeker beter, maar de oude derk kan goud waard zijn.
0 0
detoekomst
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
0 0
Bergkamp1981
En Anita!! ook erg belangrijk op het middenveld!!
0 0
detoekomst
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
0 0
detoekomst
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
0 0
wistikhetmaar
Het wordt allemaal moeilijk voor AJAX. Ze hebben geen kwaliteit en geld. Het zelfde liedje zoals vorig jaar Je kunt er er jaren op hopen of ouwehoeren maar zonder extra geld lukt het beetje meer net niet
0 0
unis
Buiten dat houden spelers t eerder voor gezien en zullen de tussenstap eerder naken naar een europese subtopper! Kijk naar eriksen...

Boerrigter evenals enoh in de basis was een verkeerde keuze van Frankie! Meer voetbal in de ploeg, hij had makkelijk met fischer en hoesen kunnen beginnen! Er was totaal geen geloof vanaf minuut 1 leek ook geen team!

Enoh was slecht verkeerde kant opdraaien telkens een balhandeling te veel of te traag, geldt ook voor lukoki was de bal liever kwijt dan rijk, zo van los jij t maar op ik weet niet wat ik moet! Laatste 10 min leek t ergens op... Hoop werk aan de winkel met t oog op pisvee
0 0
kk84
ajax defence is so bad when plays internationals..
0 0
afcaafca
Ben benieuwd hoe de wedstrijd was geweest als schone ipv enoh was gestart en fischer ipv derk.
. Ik vind schone en Fischer namelijk echt heel goed en enoh komt veel te veel te kort
0 0
BigDaddy84
Dan had je ook verloren (alhoewel sommigen dit niet willen zien). Deze tegenstander is gewoon een niveau of wat te goed voor ons. Dat is totaal geen schande alhoewel sommigen dat hier niet willen zien helaas. Het is gewoon te hopen dat ze van deze wedstrijd leren en zo snel mogelijk de knop om kunnen zetten. Zondag wacht Roda weer en we hebben de drie punten hard nodig.
0 0
alibabba
Het is echt te triest voor woorden wat ik heb gezien...het was hetzelfde begin als tegen Madrid....hoe kom je nou aan voetballen toe als je zo lamlendig bent om te proberen de bal in de ploeg te houden...slordig in de passing en balvast ho maar...ja dan vraag je erom tegen Dortmund, die weten daar wel raad mee...buitenspelers 0, 0...Siem de Jong 0,0, Poulsen -56,0, Enoh een farce....Moisander dramatisch...v.Rhijn staat lucht te dekken bij de 0-2 en bij de 0-1 was een opa nog sneller geweest als Poulsen...wat doet die nog in hemelsnaam in dat elftal???

Ik begreep echt niet waarom Schone niet speelde en Poulsen of Enoh wel....Poulsen is waardeloos en Enoh is bruikbaar wanneer de afstanden naar mekaar toe langer zijn zoals onder Jol...ik mis Anita enorm maar hij was gewoon niet te houden..Janssen, vd.Wiel, Vertonghen, Anita zijn verkocht en Sightorsson is nog geblesseerd...dat is bijna een half elftal en daarvoor is er te weinig kwaliteit voor terugkomen...Ajax heeft door eerder WANBELEID geen sleutelspelers kunnen behouden en dat betaalt zich nu uit....

Wanhopen doe ik zeker niet want ik weet 100% zeker dat Ajax er op de langere termijn beter van word...degene die nu weer de lijn Cruijff onderuit halen, lach ik nu, straks en over een hele poos uit!!!
0 0
arigold
Fischer en Hoesen basis de volgende wedstrijd, dat moge duidelijk zijn. Jammer dat Frank niet zo is begonnen. Enoh en Poulsen passen totaal niet in het plaatje dat Ajax voor ogen heeft...
0 0
Vinc-ajacied
Ik heb mijn eerste 1 gegeven, aan Derk Boerrigter. Ik ben voorstander van het vertrouwen geven aan spelers en ik val spelers ook niet te snel af. Maar vandaag was het gewoon té erg. Hij heeft niks maar dan ook niks goed gedaan. De laatste goede wedstrijd van hem was een JAAR geleden. Dit kan niet langer, voor hem en voor Ajax is het beste om de wegen te scheiden.

De rest van de spelers had een off-day maar we komen er wel weer bovenop. We worden misschien geen kampioen maar hebben genoeg kwaliteit om sowieso top 3 te eindigen. Frank, NOOIT meer een verdedigend blok. En de jeugd heeft de toekomst met Lukoki en Fischer dat bleek maar weer.
0 0
detoekomst
Wat een hoop gezeik weer zeg... Het zal wel de teleurstelling zijn ga ik maar vanuit.
Zo slecht deed Ajax het echt niet hoor, gewoon naar eigen kunnen.
Dortmund verdedigde erg sterk en was erg effectief in de aanval.
Tuurlijk komt Ajax kwaliteiten tekort op Europees niveau, maar dat is toch al veel langer bekend?!
Sta achter je club en heb hoop op betere tijden!! We zijn namelijk wel de goede weg ingeslagen met het nieuwe beleid..
0 0
ST
Thuis 4 doelpunten tegen krijgen en dan beweren dat Ajax het niet slecht deed. Ik bewonder je positiviteit, maar je bent niet bepaald realistisch.
0 0
Wayout
Dortmund was een klasse beter. De nieuwe weg is net ingezet. Wat denk je dat het meteen goed gaat? Lange termijn is wat anders dan opportunisme
0 0
ST
Dat ze beter waren zag ik ook wel. Wat ik denk is dat je niet met 4-0 in eigen huis hoeft te verliezen van een ploeg dat al zo goed als geplaatst was voor de volgende ronde. Natuurlijk is er een nieuwe weg ingezet en heeft dat tijd nodig, maar dit was totaal niet nodig en dus alle reden om kritiek te uiten.
0 0
De scout
Sjonge wat een verschrikkelijke keuzes maken die 3 trainers. Die Enoh... djeez wat een prutser. Dit zijn toch echt voor 60% trainersfouten. Alderweireld is zo traag in omschakelen. Ericksen rendement 40% en die buitenspelers rendement 10%

keuzes van boer en bergkamp : ook prutsers
0 0
detoekomst
Wat een hoop gezeik weer zeg... Het zal wel de teleurstelling zijn ga ik maar vanuit.
Zo slecht deed Ajax het echt niet hoor, gewoon naar eigen kunnen.
Dortmund verdedigde erg sterk en was erg effectief in de aanval.
Tuurlijk komt Ajax kwaliteiten tekort op Europees niveau, maar dat is toch al veel langer bekend?!
Sta achter je club en heb hoop op betere tijden!! We zijn namelijk wel de goede weg ingeslagen met het nieuwe beleid..
0 0
PietBon
Is er één Ajacied die de illusie had dat we de CL kunnen winnen? Lijkt me niet en daarom is het afkraken van ons aller Ajax eigenlijk onzin. Deze groep zit in een groot leerproces. Er zit veel talent aan te komen waar we nog veel plezier van krijgen. Deze zomer verkopen we Eriksen en kopen van dat geld een topmiddenvelder met ervaring. Hoessen is de nieuwe spits van Ajax 1 en Fischer de nieuwe linksbuiten.
0 0
sv
ja maar Ajax zit al 12 jaar in een leerproces het houdt een keer op met die term.
0 0
RobertoStrife
Helaas blijven we maar verkopen en blijven we derhalve ook altijd in een leerproces. Vertonghen kon bijna niet anders, maar Anita en Janssen had je moeten behouden.
0 0
Thongkamma
jammer, zei al meteen dat we zouden verliezen toen ik deze opstelling zag.....
met deze opstelling was het niet mogelijk om te voetballen!!

ENOH EN POULSEN.....komen nooit echt over de middenlijn......
BOERIGTER die helemaal uit vorm is en nu weer naar links moet......

VERMEER
v. RHIJN / ALDERWEIRELD / MOISANDER / BLIND
DE JONG / SCHONE / ERIKSEN
LUKOKI / HOESEN / FISCHER

Hiermee kan/kon je tenminste voetballen, ik zou het begrijpen als ze enoh
erin zou zetten en de jong in de spits maar om enoh nou naast poulsen te zetten,
ik heb er geen woorden voor..... maar goed, WEER EEN LEERMOMENT TOCH???
op naar roda en lekker focussen op de competitie en dan maar hopen dat dortmund
man city ff voetballes gaat geven!!!

en dortmund, wie had dat verwacht!! dat ze misschien wel eerste in de poule worden
heerlijk hoe ze spelen/scoren, zo makkelijk,
maar goed dat hebben jullie ook wel gezien
0 0
RobertoStrife
Volgende wedstrijd Boccara CM en Veltman op rechtsback, dan is het spel al 10x beter. Misschien ook Hoesen in de spits, vind hem wel aardig spelen, maar weet niet of hij er klaar voor is.
0 0
brandevoort
Enoh is een loslopende gek.....die spoort niet !!
0 0
ST
Inderdaad, draait elke keer open naar de kant waar hij juist niet op moet.
0 0
brandevoort
Siem de Jong , Alderweireld , Blind , Boerrigter pffffff en nog een paar wat een drama !!!
0 0
PietBon
Geloof was het toverwoord hoorde ik Frank de Boer zeggen. Ik heb 't niet gezien. Eriksen viel weer verschrikkelijk door de mand. Die kan naar Engeland met een dikke strik er om heen. Enoh, gewoon niet meer opstellen. Siem de Jong laat weer zien dat hij te kort komt voor de echte top. Ajax speelde zonder echte spits, da's Ajax onwaardig. Had Hoessen maar in de basis gezet. Die viel erg goed in net als Fischer.
0 0
oudzuid2
je verliest deze zomer Vertonghen, Anita en Janssen, dat zijn gewoon de klasbakken die je mist in wedstrijden als dit. jammer maar met deze selectie zijn clubs als Dortmund of Madrid gewoon een paar maatjes te groot.
0 0
WimBaarman
Amen
0 0
brandevoort
Die Blind is toch ook zo traag als dikke stront !!!
0 0
PietBon
Dombo, Blind was dit keer niet de beste maar is tot nu toe wel één van de meest constant spelers. Eriksen, De Jong en Enoh, die moeten nodig aangepakt worden. Het middenveld levert veel te makkelijk de bal in.
0 0
RobertoStrife
Ik vind Blind nog steeds een linkshalf en geen linksback. Verdedigend maakt hij veel te veel fouten in positioneren.
0 0
brandevoort
Die Siem de Jong kan zich totaal niet verwoorden en dat is aanvoerder !
0 0
Tifosi
Ik wil graag een voorhoede van: Fischer-Hoesen-Lukoki zien. En wat was die Siem De Jong ook weer in- en in triest!
0 0
Darkbird
Binnen 2 á 3 jaar lachen wij om deze tegenstanders, dan hebben we alle goede jeugdspelers uit Nederland en omstreken gehaald en zijn we de beste van de hele wereld!
0 0
Wayout
Fischer en Hoessen de enige lichtpuntjes. Toch snap ik niet waarom de Boer niet met Fisher is begonnen. Boerrigter maakt al heel leng niks meer klaar. Lukoki was niet slecht. Ging nog dreiging vanuit zelfs met het oog op het feit dat hij constant dubbele dekking kreeg. Verder niet zeiken mensen. We staan aan het begin van een nieuw tijperk. Als we derde in de CL poule des doodswor was dit tot nu toe het hoogst haalbare in de CL en dan is het nog niet heel slecht. We hebben 4 punten gepakt tegen city en dat was het. We hebben 4 doelpunten tegen uit 5 kansen van Dortmund. maar dit Dortmund is een potentiële CL winnaar. verder op naar de competitie, Roda speelt ook in het geel zwart en ik hoop dat Ajax dan hun revanche halen P
0 0
paulat
Ajax speelde redelijk goed. Echter kwaliteit voorin bij Borusia is klasse. Bij 1e doelpunt was Poulsen er niet op tijd bij. Bij 4e Alderweireld. Verdediging moet dus stukken beter bij Ajax. Volgende wedstrijd meteen Fisher en Hoesen in de basis.
0 0
tommiej94
+ Fischer, Hoessen, Blind
- Eriksen, van Rhijn, Boerrigter
0 0
GGSuarez
Door Eriksen zijn genialiteit scoor je nog. Fisher en Hoesen en Schone vielen lekker in.
0 0
anrejane
De woorden "Eriksen" en "genealiteit" horen echt niet in één zin thuis! Pas als de achterstand al hopeloos is en de tegenstander het verder wel gelooft, krijgt hij de ruimte om dat soort dingen te doen. Verder zie je hem niet.
0 0
hooper
zo,we zijn even duidelijk gemaakt dat we nog veel tekort komen
0 0
GGSuarez
Starten met een middenveld met Enoh en Poulsen, dat is gedoemd te mislukken. Met Schone was er veel meer voetbal, tegen City speelde hij ook heel goed. Zag je nu na rust ook, daarbij is en blijft Enoh te slecht!
0 0
Synzo
gelijk heb je.... en kan je nagaan hoe klote Poulsen dan speelde, want Enoh liet Frank staan.
0 0
brandevoort
Ben benieuwd of Frank zijn fout toegeeft !!
0 0
Just_wes
Zo wij weten ook weer waar we staan!
0 0
RobertoStrife
Nu hopen dat Dortmund in de laatste wedstrijd haar sportieve plicht doet.
0 0
Intec
Liever niet !!!
We moeten ons concentreren op de competitie..
Dadelijk komt siggi terug hopelijk een echte verdedigende middenvelder..
En verkoop alderweireld en haal heitinga terug..
En zoek 2 echte buitenspelers..

En cillisen in de goal..
0 0
afcaafca
Zure pot maarja die zitten er wel is tussen. Ze waren simpelweg een paar maatjes te groot
0 0
RoodWit
Is ook geen schande, we hebben het hier niet over NAC.

Daarnaast hebben we laten zien dat wij wel degelijk tegenstand kunnen bieden tegen clubs als Dortmund/City, echter moeten wij dan we een goede dag hebben.
0 0
brandevoort
Zo Frank de boel weer bij elkaar harken en zondag om 12.30 er weer volop tegenaan hahaha
0 0
Intec
Laten we hopen dat we niet verder gaan in europa..
0 0
AFCA19
Blijkbaar kunnen alleen de laatste tien minuten Ajax voetbal spelen
0 0
WimBaarman
Puur en alleen omdat dortmund de teugels liet vieren. Niet omdat Ajax ineens het licht had gevonden.
0 0
Vinc-ajacied
Tegen Roda

-----------------Cillessen---------
van Rhijn-Veltman-Denswil-Blind
----------------Boccara---------------
---Schone-----------------Siem
Lukoki-------Hoesen----Fischer

Dáág Derkie Derk bij de selectie
0 0
Tifosi
Tegen Roda

-----------------Cillessen---------
van Rhijn-Alderweireld-Moisander-Blind
----------------Boccara---------------
---Schone-----------------Siem
Lukoki-------Hoesen----Fischer
0 0
RobertoStrife
Zo straf je Moisander en Alderweireld voor fouten die vooral gemaakt werden door Blind en Van Rhijn.
0 0
Just_wes
Waar ik me nog het ergste aan kan irriteren is dat de wissels veel meer brengen dan de spelers die eruit zijn gegaan! Toch wel een fout van Frank De Boer!!!!
0 0
ajaxf4n
Frank de boer is een lopende fout
0 0
Rudolph J
Ajax is wisselvallig en dan heb je er af en toe zo'n wedstrijd als deze tussen zitten, of twee zoals tegen City. En laten we wel zijn: zit gewoon tegen vandaag.

Verder zou ik zeggen: kap eens met je eigen team afzeiken. Je bent een fan of niet.
0 0
brandevoort
Lukoki heeft nog nooit gehoord van afspelen volgens mij !
0 0
AFCA19
Kon op een gegeven moment niet meer
0 0
N-ajax
inderdaad, had een geweldige passeerbeweging, waarna fischer buitenspel stond
0 0
AFCA19
Lukoki kan wel wat
0 0
Vinc-ajacied
Die nonchalance van Lewandowski was echt enorm irritant.
0 0
ST
Nou... eer is weer gered. Nu vasthouden en Moisander nooit meer opstellen.
0 0
MikeUitMokum
Misschien Hoesen en Fischer vaker de kans geven die jongens zullen het niet slechter doen dan de rest.
0 0
brandevoort
Tja dat noem je nu een spits !!
0 0
AFCA19
Gelukkig red hoesen de eer
0 0
HarryHarHar
Mooi!!
0 0
Discordia
10 10 10 10 10!
0 0
brandevoort
Er zit totaal geen lijn in het elftal van de Boer
0 0
Vinc-ajacied
Kunnen we Andre Rieu er niet voor Eriksen inzetten?
0 0
ST
Dat is de enige die nog een beetje aardig voetbalt. Maar hij kan de bal nergens kwijt en niemand zet hem in scoringspositie.
0 0
brandevoort
Het teneu van Ajax kan zo weer de kast in.....!!
0 0
Discordia
Alleen nog even strijken, voor de sier
0 0
RobertoStrife
Wat is er mis met Eriksen vandaag?
0 0
Discordia
Ja, want normaal speelt ie de sterren van de hemel
0 0
KevinR34
Vandaag? Speelt hij normaal elke wedstrijd de sterren van de hemel dan? Hij is gewoon dik overhyped. Ik heb dat altijd al gezegd. Niet sinds nu.
0 0
brandevoort
Wordt nog leuk Real speeld de laatste 15min met 10 man ( rode kaart )
0 0
Ron75
Ik vind Blind echt de enige die een voldoende krijgt en misschien v. Rijhn ook, de rest is ver beneden peil (wat de basisklanten betreft).
0 0
eenstad31
Blijven zitten tot het einde!!
0 0
brandevoort
Er zit geen power in geen mentaliteit geen agressie helemaal niks !!
0 0
afcaafca
Ze gaan nu pas beetje voetballe. Toch nog lichtpuntje: Fischer en hoesen
0 0
brandevoort
Aldeweireld kon zich nog verbloemen achter Vertonghen maar ja die is weg en nu komt de ware aard naar boven !
0 0
ST
Daar lijkt het inderdaad wel op ja.
0 0
ST
Ik maak me ernstig zorgen om Ajax. Allemaal leuk zo veel jeugdige spelers en lekker goedkoop. Maar Ajax wordt alleen maar slechter. De verdediging is echt een doorn in het oog. En de aanval tandeloos.
0 0
brandevoort
We komen daadwerkelijk op alle fronten te kort !!
0 0
RobertoStrife
Duitsers, Portugezen en Spanjaarden liggen Nederlandse clubs niet.
0 0
ST
En Italianen en Fransen en Russen.
0 0
RobertoStrife
Fransen, Engelsen en Italianen liggen ons juist goed meestal. Russen wisselend.
0 0
ST
Ik heb het niet over Engelsen. Fransen geef ik je het voordeel van de twijfel mee, maar Italianen verliezen wij ook steeds van (op Fiorentina 2 seizoenen geleden na).
0 0
RobertoStrife
AC Milan vergeten? Hebben we toch vaak van gewonnen hoor.
0 0
Marcao
Verdediging vandaag een 1. Middenveld een 2. Aanval een 2. FdB een 2. Kutzooi, ik schaam me voor mijn cluppie.
0 0
Discordia
Boerigter heeft trouwens weer 0,0 laten zien, ben benieuwd of ie tegen Roda weer in de basis staat.
0 0
ST
Ja die jongen kan echt niks meer. Hoop dat hij het ooit weer op zijn heupen krijgt. Dit is echt niks. Speel dan maar met Fischer.
0 0
brandevoort
1,5 uur weggegooid !!
0 0
Wayout
Jongens je kan blijven zeiken. Maar Dortmund is gewoon veel beter! Ze staan ook positioneel heel goed waardoor Ajax helemaal geen diepte heeft in het spel. Verder zijn ze dodelijk effectief 5 kansen 4 doelpunten. Onze tijd is er nog lang niet.
0 0
brandevoort
Eriksen heel snel verkopen in de winterstop
0 0
leazi
Let op,gaat dat klote City nog winne ook van Real!!!!

Pfffff
0 0
Vinc-ajacied
Boeien, wat wil je in de EL doen. Dit jaar is het gewoon 10x niks. De verdediging is niks, het middenveld is nog slechter en in de aanval lopen alleen maar middenvelders.

Anita en Vertonghen verkopen was eigenlijk gewoon je hele as wegdoen. Niks vreemds aan dat het nu zo slecht gaat als je vervangers Poulsen en Moisander zijn. 2 spelers die nooit beter gaan worden dan hun voorgangers.

Na de winterstop speelt Ajax vaak beter dus het is nu ff huilen met de pet op. Het verbaast me ook niks als Fischer niet bijtekent.

Maar geloof mij maar, over 4 jaar hebben wij een van de beste teams van Europa.
0 0
ajaxf4n
City en Real gooien het op akkoord
0 0
Toon meer reacties