'Enoh in de basis tegen Dortmund'

Damsco2008, 21-11-2012 om 16:57, 10386 views, De Telegraaf | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
VERRASSING? - Eyong Enoh start waarschijnlijk woensdagavond in de basis als Ajax tegen Borussia Dortmund moet spelen in de Amsterdam ArenA. Hij zou de voorkeur krijgen boven Lasse Schöne. Waarschijnlijk zit ook Viktor Fischer op de bank. Jody Lukoki zou als rechtsbuiten starten en Derk Boerrigter verkast naar links.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, Enoh, De Jong; Lukoki, Eriksen, Boerrigter
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
unis
Lekker hè die Enoh?! Anti voetbal! Snap Frankie echt niet! Frankie zondag begin je hopelijk gewoon met fischer en hoesen ipvdeze anti voetbal opstelling!
0 0
SoNick
Nou het ongelijk van deze opstelling is inmiddels duidelijk. Schöne viel weliswaar te laat in, maar zorgde voor veel meer voetbal. Het wordt tijd dat Boerrigter zijn schoenen weer recht aantrekt, want op deze manier heeft geen zin. Lukoki deed het een stuk beter aan de andere kant. Hoesen en Fischer vielen aardig in, maar toen was het kwaad al geschied. Siem de Jong mag zich inmiddels afvragen waarom hij de band nog draagt.
0 0
ValkenburgZH
Haha die Enoh wat een verschrikkelijke voetballer! Zoals ik overigens vanmiddag ook al zei!
0 0
De Stift
Wat ik maar niet begrijp, is de keuze die trainers zo vaak maken voor 'controle' met behulp van spelers als Enoh. Dat er een zo'n speler met veel passie, vechtlust en dienstbaarheid in het veld staat, begrijp ik. Maar vandaag hebben we er met Enoh en Poulsen twee. Twee spelers die mogelijk wat oorlog kunnen maken en braaf achter hun 'man' aanlopen. Maar het betekent ook dat het dus altijd zo is dat juist deze twee spelers (vanwege hun positie) in de opbouw het meest aan de bal komen. Zij moeten het spel maken, wat nu precies niet hun talent is. En wanneer Ajax juist op de helft van de tegenstander staan en balbezit hebben, lopen er dus twee van de drie middenvelders rond die voortdurend het spel vertragen. Want juist techniek en creativiteit is wat ze missen. Om bij Enoh als voorbeeld te blijven, als hij een bal krijgt moet hij die altijd een of twee keer aanraken om de bal uberhaupt onder controle te krijgen. Pas daarna gaat hij kijken waar de bal heen kan en omdat hij creativiteit mist, is dat een proces van zoeken. Dus voordat hij de bal onder controle heeft en weet waar het spel naartoe moet, heeft de tegenstander zich kunnen hergroeperen, is het spel vertraagd, en heeft hij in veel gevallen al de bal verloren. Het is immers makkelijk om zo'n speler onder druk te zetten. Dus waarvoor zorgen dit soort spelers vaak: voor traag spel en veel balverlies. Kortom, je verliest juist controle wanneer je in balbezit bent. En ook vandaag tegen Dortmund hebben wij veel meer balbezit. We creeeren er alleen niets mee.
Daarom zou ik altijd kiezen voor een creatieve en technisch vaardige speler op die positie. Want nu vraag je eigenlijk aan een voetballer die vooral het spel van de tegenstander zou moeten breken, dat hij het spel van ons maakt. Beter kan je vragen aan een speler die het spel kan maken, dat hij ook zijn rol neemt in het afbreken van het spel van de tegenstander. Daarom zou ik kiezen voor een speler als Siem de Jong als controleur (al zijn spelers als Davids en Anita nog meer geschikt vanwege hun pitbull-eigenschappen én de juiste hoeveelheid technische vaardigheden). Of ik zou ten minste kiezen voor slechts een controleur. Dus vandaag Poulsen of Enoh en daarvoor De Jong en Eriksen. En dan een speler als Fischer of Hoesen in de spits.
0 0
DevilOfExciteme
VI komt nu met dezelfde opstelling. Ik ben niet enthousiast over deze opstelling. Hopelijk bewijzen de jongens mijn ongelijk.
0 0
CrazyDJ
Frank had toch juist gezegd dat je weer Boerrigter en Fischer mocht verwachten?
Vooralsnog zie ik dit gewoon puur als een gerucht maar goed, we weten over ruim een half uur meer ;)
0 0
SoNick
Hard gelag als Schöne niet speelt. De laatste weken continu één van de besten bij Ajax.
0 0
DevilOfExciteme
Waaruit blijkt dat dit gaat gebeuren? Geruchten, of betrouwbare bronnen? Ik kan mij slecht voorstellen dat zowel Poulsen als Enoh gaan spelen. Dan komt Ajax niet aan voetballen toe. Ik verwacht eerder dat Poulsen er dan uitgaat en Schöne gewoon speelt.
0 0
valkl01
Turbo urby noem eens betere opties en als jij denkt dat lukoki het niveau niet aan kan dan snap jij er niks van en kom aub niet met sulibami dat is een gesloten boek!! En een drama!!
0 0
valkl01
Ficher spits?hoesen rechts?laten we gewoon de spelers gebruiken waar ze horen of wou je cillissen links buiten?haha
0 0
valkl01
Turbo urby noem eens betere opties en als jij denkt dat lukoki het niveau niet aan kan dan snap jij er niks van en kom aub niet met sulibami dat is een gesloten boek!! En een drama!!
0 0
leazi
Derk is op links gevaarlijker dan op rechts en Lukoki doet het dit seizoen nog uitstekend.

Enoh is de juiste speler voor dit soort wedstrijden tegen dit soort middenvelders!
Had alleen wel liever Schone gezien ipv Poulsen want Poulsen hangt tussen de centrale verdedigers rond.
0 0
ST
Ajax gaat in eigen huis dus op de counter spelen, met 2 verdedigende middenvelders. Jammer!! Doe dan Poulsen of Enoh maar nooit allebei. Het is te hopen dat hij met Boerrigter op links en Lukoki op rechts gaat spelen. Als ze andersom staan wordt het helemaal niks. Zo niet maken ze nog wel een kans. Ben benieuwd!
0 0
tommiej94
Voor de mensen hier die roepen dat 'wij ajax, de beste' zijn moeten nog even nadenken. Tuurlijk moeten we ons eigen spel spelen, maar Frank ziet ook in dat je door Dortmund snel wordt overlopen als je te aanvallend speelt. Blijf wel realistisch
0 0
ali_ajax
nee kom op man, ik dacht we onze eigen filosofie zouden spelen. Dan hoor je niet met 2 controleurs te spelen
0 0
leon_9_9
jammer van Schöne.. vond hem tegen City toch wel een van de beste! kwam veel in de bal, verdedigde lekker mee en hij was heerlijk fel zoals k het wil zien bij ajax !!
0 0
ajaxf4n
Lukoki in de basis tegen Dortmund?

Whahahahahahahahahahaha
Dit "jochie" erin tegen een van de beste teams ter wereld?

Waarom geen Fischer?
0 0
unis
Nou ik zit straks in het stadion en ga me denk ik zitten verbijten om Enoh aan het werk te zien... binnen 30 minuten de eerste gele kaart te pakken en in de 60e minuut de 2e! kortom lekker slimme keuze dit hoor...

Wij zijn Ajax en moeten uitgaan van waar wij goed in zijn wat onze kracht is en dat is niet controleren of verdedigen maar vooruit voetballen, iets wat je met Enoh gewoon om zeep ga helpen! Nou ja als het goed uitpakt prima, maar ik ben bang van niet! Domme keuze van de Boer imo! Maar goed er zijn er hier legio die Enoh helemaal geweldig vinden, dus kom maar op de de duimpjes down!
0 0
wilyha
mwah dat denk ik eerlijk gezegd niet want met de aanvallende middenvelders zijn een verdedigende mid als poulsen en enoh wel goed denk ik , dan kan siem in de omschakeling belangrijk zijn denk ik,
0 0
unis
Nou het gaat niet alleen om verdedigen, poulsen heeft nog een redelijke pass... Maar enoh heeft eigenlijk niets extra's naast zijn inzet! Kortom jij zegt siem belangrijk in de omschakeling, maar helaas kan Siem het niet alleen.

de Boer geeft eigenlijk aan dat hij bang is voor Dortmund, met zo'n opstelling.

Ipv uitgaan van je eigen kwaliteit, pas je die aan op de speelwijze van je tegenstander!

Buiten dit alles speel je verdomme thuis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
kevin-suarez
Als het waar is, dan speelt siem wel weer lkkr, eindelijk weer de 10 voor hem
0 0
jm93
Mevrouw Enoh hoeft niet te koken vanavond want man lief eet Götse op vanavond:)
0 0
ValkenburgZH
Is alleen te bidden dat hij niet weer na 5 minuten domme gele kaart krijgt!
0 0
BigDaddy84
Grappig dat iedereen hier verrast op reageert. Zijn jullie allemaal de wedstrijd tegen psv van vorig seizoen vergeten? Toen speelden zowel Anita als Enoh op het middenveld. Een variant die ontzettend goed uitpakte omdat de bal vanaf het middenveld bij psv niet of nauwelijks naar de aanval gepassed kon worden. Mijn verwachting is (mocht dit correct zijn) dat De Boer dit weer probeert te bereiken. Dortmund is verschrikkelijk gevaarlijk in de omschakeling, dus op deze manier maak je het hun in ieder geval een heel stuk moeilijker. Eerst de nul houden en dan met snelheid op de flanken gevaarlijk worden. Met een inzakkende Eriksen en een diepgaande De Jong zou deze variant best goed kunnen werken.
0 0
Danishdynamite
Dacht ik ook al aan maar Anita is wel een hele andere voetballen dan poulsen, hij gaat meer centraal achterin staan waardoor het niet echt gaat werken met die twee ben ik bang..
0 0
afca4eva
Ik kan me hier wel in vinden maar dan wel in een uitwedstrijd.
Wij moeten in een thuiswedstrijd domineren en het spel maken, niet counteren.
Of dat nou tegen Willem II is, Dortmund of Madrid maakt niet uit.. Thuis maken wij het spel!
0 0
BigDaddy84
Ik zie ook liever dat ze thuis altijd het spel maken. Maar een beetje realiteit zie ik ook graag terug. En de realiteit is dat als je je eigen spel speelt tegen Dortmund (die niet hoeft aan te vallen, dus lekker op de counter kan spelen) dat je dan waarschijnlijk in de omschakeling verliest. Dan kun je natuurlijk doen of je neus bloed en zeggen dat we altijd moeten voetballen zoals we dat graag willen zien, maar de kans dat dat goed afloopt is gewoon te klein. Nogmaals, ik zie ook graag liever dat ze aanvallend spelen met een goed positiespel, maar het doel op het veld is nog altijd punten pakken.
0 0
ajaxf4n
Onzin
Kan mij het schelen hoe ze spelen?
We hebben gewoon facking punten nodig om ManCity achter ons te houden
En dan ga jij lopen zeiken dat we het spel moeten maken?
Al gaan ze met z'n allen in de goal staan
0 0
ValkenburgZH
Idd en dus moet Schone spelen in plaats van 1oog!
0 0
Kaos
Poulsen, Enoh en de Jong op het middenveld. Is Martin Jol toevallig opgetrommeld als coach?
0 0
afca4eva
Ik vind Schöne juist goed spelen de laatste tijd :S
0 0
jollie18
Valkenburg

Ik zou vanavond niet kijken!
0 0
ValkenburgZH
Jammer dat Enoh speelt de man kan niet voetballen en heeft een draaicirkel van een vrachtwagen! Maar goed misschien kan hij verrassen!
0 0
Jajijdaar
Vind dit geen goede opstelling, Ajax gaat zich indekken en op de counter spelen wat denk ik gaat falen :S
0 0
jollie18
Als dit de opstelling is ben ik blij! Boerrigter op zijn plek en Lukoki op recht! Ja en Enoh hoort eigenlijk ook wel in de basis.
0 0
Viktor-Fischer3
Ik denk dat Ajax het best zo kan spelen:

Vermeer
Van Rhijn-Alderweireld-Moisander-Blind
De Jong-Poulsen/Enoh-Schöne
Lukoki-Eriksen-Fischer
0 0
flithje
Hoezo Enoh gewoon aanvallend zetten;p enige aanvallende actie die ik me herinner is de goal tegen de tukkers.
0 0
Gremlinskaffa
Enoh op 10, vinding van de eeuw hahaha :)
0 0
Danishdynamite
we gaan toch gvd niet verdedigend spelen? twee controleurs donder op man. WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE, we moeten gewoon gebruik maken van de aanval
0 0
Robinjo1988
Ja en 1 countertje en we staan 0-1 achter....
0 0
ValkenburgZH
Dus jij wou zeggen dat Enoh wel goed kan voetballen?
0 0
Vinc-ajacied
Poulsen, Enoh en de Jong op het middenveld en Boerrigter op linksbuiten? Creativiteit is zeker niet meer nodig deze dagen..
0 0
Ganggino
Deze wedstrijd vergt volgens Frank, denk ik, een andere aanpak. We spelen nu overduidelijk met de punt naar voren i.p.v. naar achter.
Enoh en Poulsen vormen het defensieve blok, De Jong eindelijk weer ECHT op nummer 10, waar hij levensgevaarlijk is.
Zal wel in de zestien komen, waarna Chris zich laat terugzakken.
0 0
Vinc-ajacied
Maar Enoh en Poulsen... Je moet toch kunnen schakelen tussen je verdediging en je aanval.. Misschien dat Poulsen als CV gaat spelen en Moisander meer gaat inschuiven, maar slnog ben ik er geen fan van.

Onder v Gaal bijvorbeeld hadden we Clarence - Ronald en Jari. Die konden tenminste echt voetballen. Enoh kan alleen maar breedtepassjes en Poulsen kan alleen maar lange ballen.
0 0
Ganggino
Je hebt helemaal gelijk, ben er ook zeker geen voorstander van, maar Frank wil dit duidelijk.
0 0