Overmars: 'Grip op een klein gebied'

sv, 21-11-2012 om 13:12, 9096 views, VI | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Ajax wil zich qua scouting liever richten op een paar landen dan op de hele wereld. 'We hebben liever veel grip op een kleiner gebied dan weinig grip op een heel groot gebied', begint directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn 'scoutingverhaal' in Voetbal International. 'Ken je dat spel nog uit de tv-shows van Willem Ruis vroeger, waar er onverwacht staven uit het plafond kwamen vallen? Als mensen daar het overzicht kwijt waren, grepen ze steeds net mis. Wanneer ze een kleiner oppervlak in de gaten moesten houden, pakten ze alles. Zo doen we dat met de internationale scouting nu ook. In Scandinavië, West-Europa en het voormalige Oostblok willen we voorop lopen. In Zuid-Amerika is dat vrijwel onmogelijk, daar zijn de grootste talenten al helemaal in de greep van de absolute topclubs. Bovendien zijn ze vaak eigendom van zaakwaarnemers. Daar doen we niet aan mee', zegt Overmars.

Wat voor jongens wil Ajax dan hebben? 'We zoeken jongens die in zichzelf willen investeren', verklaart de directeur. 'Het kaf scheidt zich van het koren: talenten die zich willen ontwikkelen, verkiezen Ajax boven het geld in Engeland of Spanje. Christian Eriksen, Lucas Andersen en Viktor Fischer zijn goede voorbeelden. Zij konden elders veel meer verdienen, maar kozen voor de opleiding en de kansen bij Ajax. Dan weet je meteen dat hun mentaliteit in orde is.' (foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PietBon
Dat spel met die vallende stokken was van Ted de Braak en niet van Willem Ruis maar dat even terzijde.
0 0
Beretta
Lijkt me een prima plan, zeker in Oostblok landen valt heel veel te winnen daar de infrastructuur in de meeste landen bijzonder slecht is. Die jongens zijn over het algemeen zeer technisch maar een groot deel kan zijn potentieel niet verwezenlijken door slechte jeugdopleidingen. Ik geloof dat we samenwerking hebben met die club van La Ling die dan als tussenstap kan fungeren. Dat lijkt me een zeer goed iniatief, in Servie, Bulgarije etc. lopen zonder meer potentiele pareltjes rond die met de juiste begeleiding tot toppers uit kunnen groeien. Met de mentaliteit zit het over het algemeen ook prima, Mickey is helaas de uitzondering die de regel bevestigt.
0 0
ne pas maroc
Zou leuk zijn als er jaarlijks 1 speler van Ajax CT doorbreekt. Nu hebben we alleen Enoh en Serero, aanpassen wordt nu al makkelijker voor ze nu er 2 afrikanen zitten. Maarja, Afrikaanse spelers hebben een groot nadeel wat betreft interlands. Afrika cup tijdens de competitie en voetballen in allerlei apenlanden waar nauwelijks veilig gevoetbald kan worden.
0 0
gerajax
wel jammer dat Ajax alleen maar in Europa blijft en niet naar Brazilie gaat, want je zal niet snel in Scandinavie spelers vinden als bijv: Wellington Silva Sanches Aguiar. Maarjah misschien horen de scandinaviërs wel een beetje bij het Ajax spel.
0 0
oudzuid2
Ajax heeft een goeie reputatie als opleidingsinstituut in Scandinavië en door jongens als Eriksen en Fischer wordt die reputatie alleen maar groter. En het helpt ook natuurlijk dat hier toppers als De Boer en Bergkamp op het trainingsveld lopen. En ach, mocht er echt een toptalent a la Suarez gescout worden dan nemen we die wel over van Groningen :)
0 0
Daluniz10
scandinaviers passen zich indd heel goed aan hier en hebben een goede mentaliteit/ gedrag.
echter moet ajax wel oppassen dat we niet teveel nadruk leggen op jongens die zo goed 'ja' kunnen knikken, want de 'vervelende jongens' zijn vaak ook de échte winnaars in een team, zie suarez, mido (toen hij voor het eerst bij ons was, natuurlijk niet onder Jol :) , zlatan, davids, theo J, ook bogarde was een echte kerel in de verdediging (dan maar een gele kaart extra, maar de spits van de tegenstander komt hem niet zonder een pijntje voorbij)
je moet er natuurlijk niet teveel tegelijk hebben, maar 2 a 3 in een team kan geen kwaad. Een leerdoel voor de boer is dat HIJ maar eens moet leren met zulke jongens om te gaan.
0 0
Raikkonen94
Helemaal mee eens, die Scandinavische jongens zijn echte toppers vooral qua aanpassingsvermogen en gedrag. Goed bezig Marc en het technisch hart!
0 0
ajax19
55 Scouts voor Scandinavië en de Lage Landen, behoorlijk veel.
0 0
boye04
En dan te bedenken dat Eriksen, Andersen, Boilesen en Fischer van één scout afkomstig zijn. Geen idee wat die andere 54 eigenlijk doen.
0 0
ajax19
Haha, echt hè!?
0 0