Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Utrecht-aanhang: Ajax komt rellen

sv, 21-11-2012 om 08:48, 17256 views, AD | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
PROBLEMEN VERWACHT - De harde kern van FC Utrecht verwacht dat Ajax-hooligans op 23 december naar Utrecht komen om te rellen. Ajax speelt dan in de competitie tegen de ploeg uit de domstad. Ze denken dat aanhangers van Ajax de herdenking van Utrecht-hooligan Maarten Kroon willen verstoren. Ook zouden Ajax-fans willen proberen om door ongeregeldheden voor FC Utrecht een wedstrijd zonder publiek aan te smeren. Na de bekerwedstrijd eerder dit jaar kreeg FC Utrecht een boete van 15.000 euro en een voorwaardelijke straf met een wedstrijd zonder publiek. Als het weer mis gaat, dan spelen de Utrechters zonder publiek.

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaijk overwoog om Ajax-fans te weren, maar kwam daar na overleg met de burgemeester op terug. (foto: AFDB.nl/Big T)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vakMforever
Laten wij nu eens massaal respekt tonen voor de overleden Maarten Kroon.
Dit zijn dingen die alles opzij moeten zetten....dan is voetbal helemaal niet belangrijk meer!
0 0
brullie
Hebben die gasten een "harde kern"? Die bunnik side jongens? Alsof ze naar ons komen om lekker voetbal te kijken en een kaartje te leggen...huilebakjes. ...
0 0
brullie
Hebben die gasten een "harde kern"? Die bunnik side jongens? Alsof ze naar ons komen om lekker voetbal te kijken en een kaartje te leggen...huilebakjes. ...
1 0
ajax19
Lied 'Bunnik, Bunnik, who the fuck is Bunnik'. Haha, dan zie je die schuimbekken wel weer opduiken, sukkeltjes.
2 0
ijmond
De bal ligt bij ons we hoeven hem alleen nog in tekoppen.
Als die 1min stilte komt laten we dan ook 1min stil zijn en die 90min alleen maar zingen hebben ze ook eindelijk een keer sfeer daar.
0 0
AFCACBS1900
Dikke bullshit. Utrecht zegt dat alleen maar zodat er straks naar Ajax gewezen kan worden van "zie je nou wel" als hun supporters weer dom gaan doen en uit de hand loopt.
0 0
ObjectoJood
De harde kern van Kutrecht zou dit soort uitspraken nooit doen. Wat al eerder geroepen is hier, de directie is bang voor een wedstrijd zonder publiek en dus inkomsten. Ik heb bij Ajax nog nooit meegemaakt dat er personen die overleden waren werden gefokt, alleen de vuurpijlen tegen twente kan ik me herinneren. Waar ik me overigens best aan geirriteerd heb.

Ik ken toevallig best wat jongens van Kutrecht en die zeggen ook dat dit bericht niet uit hun groep komt.

Stemmingmakerij ten top, heel erg droef dat t weer zo moet....
1 0
AjaxD1986
Zelfreflectie voor die Kutrechters is lastig dan projecteren ze het maar op ons.
1 0
Ajaciedforevere
Kut smoesjes
Ik hoop nu dat het tot rellen komt dan mogen zij wedstrijd zonder publiek spelen
Moeten ze maar niet opstoken
0 0
gerard
Je bent stoerder door dit soort berichten te negeren. Gewoon boven staan en Ajax het werk laten doen!!
0 0
superfredje
Doen ze nu al huilie huilie
0 0
YochananAFCA
Nee hoor, Ajax komt om te winnen
0 0
LRYBRUR
Stelletje calimero's
0 0
Wayout
Zullen we maar zeggen: "Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten?"
0 0
033AFCA
sukkeltjes sukkeltjes sukkeltjes
0 0
driesterren***
Zegt toch al genoeg Domstad, kijk naar het commentaar wat ze nu weer hebben!
1 0
PietBon
Mochten er uit naam van Ajax idioten naar Utrecht komen om te gaan rellen dan zijn dat in ieder geval geen supporters. De gemiddelde Ajacied zet z'n seizoenskaart niet op het spel. Een stadionverbod riskeren de meesten ook liever niet.
0 0
Randy428
Jammer genoeg is de pakkans zo minimaal. Petje op, capuchon erover en misschien zelfs een bivakmuts op, en de pakkans is minimaal.

En de groep Ajax-supporters is vele malen groter dan de seizoenskaarthouders.

Je hebt er altijd debielen tussen die dus dit soort 'excursies' doen. Hopelijk vindt dit niet plaats, en kan de wedstrijd gewoon op een sportieve manier door Ajax gewonnen worden.
0 0
1eringzuid2
Wat praat jij nu Randy? Ajax-supporters die meereizen naar Utrecht, zijn met naam en toenaam bekend bij Ajax. Zonder seizoenskaart van Ajax met de bijbehorende uitkaart+pasfoto kan je niet eens een kaartje kopen voor deze wedstrijd. De kaart is ook niet overdraagbaar behalve als je de seizoenskaart van diegene waarop de kaart is gekocht ook meeneemt en je je eigen seizoenskaart+uitkaart en pasfoto overlegt. In en om het stadion en bij de instapprocedure in Amterdam worden camerabeelden gebruikt, om later bij eventuele ongeregeldheden personen op te kunnen pakken. Vorig jaar is mijn bus, langs de snelweg ingesloten door de ME om er personen uit te halen die waarschijnlijk betrokken waren geweest bij incidenten na de wedstrijd. Praat dus geen onzin. Ajax weet precies wie er mee gaat en wie niet. en als je buiten de boot piest ben je vrij snel de lul!!!!
0 0
Randy428
Ik praat in reactie op iemand anders. Het ging volgens mij over 'supporters' die speciaal naar Utrecht zouden afreizen om ongeregeldheden te veroorzaken. Dus ik had het niet over de mensen met een kaartje :-).
0 0
ajax19
Gewoon ons normaal gedragen. Een herdenking mag nooit verstoord worden, dat is een ongeschreven regel. Verder niet al te veel grove aandacht aan de tegenstander. We vermaken ons zeker. Calimero's!
0 0
BigDaddy84
We spelen over een maand pas daar en de supporters roepen nu al dat de aanhangers van Ajax komen rellen?! Het moet niet gekker worden. Het ergste vind ik nog dat dit soort uitspraken ervoor kunnen zorgen dat het echt gebeurd. Als ze gewoon hun mond houden of zeggen dat ze er vertrouwen in hebben dat er een goede sfeer zal zijn in het stadion zal zoiets veel minder snel gebeuren. Nu wordt de haat meteen weer aangewakkerd.
0 0
AlexIbarra
Dat is mooi! Eerst zelf een wedstrijd verpesten en dan Ajacieden weren omdat wij zogenaamd wraak gaan nemen..
Ze snappen niet dat wij voetballen voor de prijzen en het geen reet uitmaakt of Utrecht wel of niet een paar potjes zonder publiek speelt.

Het liefst zouden ze de ochtend na een CL wedstrijd om 6.30 beginnen in een uitverkocht stadion met 52000 Utrechtsupporters. Keep on dreaming..
0 0
sjaakthenler
Hiermee proberen ze bij voorbaat al de schuld bij Ajax supporters te leggen, mocht er iets fout gaan...
0 0
Ruff Rhythim
Precies. Dit is echt verschrikkelijk doorzichtig.
En op deze manier krijgen ze het dan toch voor elkaar dat er geen Ajacieden mee mogen.
0 0