Ajax druk met (jeugd)contracten

GerbenvdR, 18-11-2012 om 19:47, 16592 views, Ajax Showtime | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Riechedly Bazoer vertrok dit weekend voor een schijntje naar Ajax, omdat PSV hem vanwege zijn jonge leeftijd nog geen contract mocht aanbieden. De regels schrijven voor dat jeugdspelers pas vanaf hun 16e in aanmerking mogen komen voor een contract. In de steeds heftiger wordende strijd om jeugdtalent, wordt het alsmaar belangrijker talentvolle spelers zo vroeg mogelijk vast te leggen. Ajax heeft afgelopen zomer een aantal jeugdspelers overgenomen van o.a. AZ, PSV en Sparta. Samen met veel spelers die reeds bij Ajax in de jeugdopleiding zaten, zijn zij inmiddels 16 jaar geworden of worden dat binnen nu en en halfjaar. Zaak dus voor Ajax om de echte talenten snel een contract aan te bieden, voordat kapitaalkrachtige clubs uit Engeland hun slag slaan of PSV de Amsterdammers deze keer te snel af is.

Talenten als Damian van Bruggen, Abdelhak Nouri, Terry Lartey, James Efmorfidis, Jairo Riedewald, Gino Dekker, Ezra Walian en Guido Janssen lopen op dit moment zonder contract rond op De Toekomst. Een aantal is reeds 16 jaar geworden, terwijl anderen dat snel zullen worden. Toptalent Walian is net 15 jaar geworden, maar het ligt voor de hand dat spelers als Nouri, Dekker en Efmorfidis door Europese topclubs in de gaten worden gehouden, wachtend op het moment dat zij de contractgerechtigde leeftijd bereiken. Te hopen valt dus dat Overmars doortastend te werk zal gaan en snel met deze spelers om de tafel gaat.

Een lichting hoger (A-junioren) zijn er meer spelers die reeds een contract hebben. Een aantal van deze contracten loopt echter af in 2014, dus het kan verstandig zijn de toptalenten uit deze lichting alvast te verlengen. Spelers die daarvoor in aanmerking zouden komen zijn Ricardo Kishna, Branco van den Boomen, Sheraldo Becker en misschien Jordi Bitter en Nick de Bondt. Voor Ricardo Kishna zou het tegelijkertijd een teken van vertrouwen zijn nu het toptalent wederom een serieuze knieblessure heeft opgelopen.

In de A-selectie en bij Jong Ajax zitten ook een aantal spelers met aflopende contracten. De situatie rondom Daley Blind, Sulejmani (2013) en Eriksen, Fischer en Alderweireld (2014) is bekend. Maar ook het contract van Boerrigter loopt nog maar anderhalf jaar door. Verder hebben zeven spelers van Jong Ajax een contract dat afloopt aan het einde van dit seizoen. Het gaat om Chiel Kramer, Maurits Schmitz, Mike Busse, Yener Arica, Roiy Bonevacia, Yoeri de Kamps en Mats Rits. Kortom, er breken drukke tijden aan voor het technisch hart en Overmars. (foto: Black Bath Towel Photographers)


                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eye_ForT
Loop al een tijd te volgen, naar spelers . Hoe ze voetballen ,nou niet echt denderend. Ajax heeft er wel een paar in A-selectie die groot gaan worden , ajax heeft een spits nodig die op zn dooie gemak scoort ! heb lopen informeren op de club nou dat jonge moet een kanskrijgen ! topscorer sinds hij speelt voor ajax en nog steeds is hij bovenaan die moet hetworde !
0 0
eye_ForT
Ajax heeft een super talent , die niet gecontracteerd staat , in de A-jeugd.
De spelers die wel contract hebben, die doen het niet goed !
Er moet gewijzigd worden .
0 0
Daneman
Sulleman houden en de rest verkopen
0 0
Frostahh
Voor Arica en De Kamps ligt er al een nieuw contract klaar. Ze kunnen tekenen tot 2016.
0 0
ajax19
Als ze vertrekken, zijn ze niet goed bij hun hoofd.
0 0
Pettersson1963
Zo snel mogelijk de contracten verlengen van Blind, Alderweireld, Eriksen, Vermeer en De Jong! Hopelijk blijven we Top Talenten scouten in de provincie en gaat de Revolutie van Jaap en Johan nog eens vruchten afwerpen!
0 -1
ajaxbrian
Er waren ook vandaag 3 stagiares bij Ajax op de training. Weet iemand hier meer vanaf? Of wie het zijn? Want op de officiele ajax site staan er foto's van die 3 stagiars.
0 0
datmagniethe
Leuk en informatief artikel. Maar over welke 6 talenten gaat het dan die waarschijnlijk niet goed genoeg zijn voor een contractverlenging?
0 0
nielsVAK410
Het betreft: Chiel Kramer, Maurits Schmitz, Mike Busse, Roly Bonevacia, Joerie de Kams en Yener Arica

Bron:http://www.ajaxinside.nl/pagina/jongajax
0 0
Melvin01
Om welke jongens gaat het dan van jong ajax, weet iemand dat?
En de verwachting die niet en wel bij gaan tekenen?
0 0
Raikkonen94
Goed artikel, het worden inderdaad drukke tijden voor Overmars. Blind mogen ze nu ook wel verlengen. Had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar op dit moment doet hij het prima. Hoop echt dat Eriksen ook nog verlengd.
0 0