Matig Ajax pakt drie punten tegen VVV

GH, 17-11-2012 om 17:45, 36180 views, Ajax Showtime | Bekijk eens de collectie van de technische staf.
WINST - Ajax heeft in een slechte wedstrijd een keer wel de drie punten weten te veroveren. Het werd zaterdagavond 2-0 tegen laagvlieger VVV-Venlo in een slecht gevulde Amsterdam Arena. Derk Boerrigter maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen en Danny Hoesen scoorde zijn eerste treffer in het eerste van Ajax. Samenvatting:

Ajax begon met de jonge Joël Veltman op de positie van de licht geblesseerde Toby Alderweireld en met opnieuw Victor Fischer in de basis. De thuisploeg had in de beginfase het meeste balbezit, toch kwam het eerste moment van schrik van VVV-zijde, toen Ricky van Haaren diep werd gestuurd, maar Jasper Cillessen reageerde attent. Cillessen verving de grieperige Kenneth Vermeer in de goal.

Jari Litmanen, die te gast was in het stadion zag Ajax in de 8ste minuut voor het eerst gevaarlijk worden. Helaas kwam Boerrigter niet tot een schot nadat hij mooi voor de keeper werd gezet door Fischer, die de bal in één keer doorspeelde naar de vleugelaanvaller. Ondanks dat Ajax in het eerste kwartier het meeste balbezit had, was het niet meteen de bovenliggende partij. Sterker nog, na een kwartier spelen was VVV juist de ploeg die Ajax even terugdrong. De Limburgers kwamen een aantal keer dreigend naar voren en probeerde Ajax tegen de muur te zetten. Andersom als Ajax in balbezit kwam, had de ploeg moeite om door de muur van VVV heen te breken, ook omdat het tempo te laag lag.

De hele eerste helft kwam hier geen verandering in. VVV zakte steeds verder terug met elf man op eigen helft naarmate de eerste helft vorderde. Het was duidelijk dat de ploeg uit Venlo niet was gekomen om te voetballen. Daarom moest Ajax een opening zien te creëren, maar dat lukte amper. Hierdoor zocht Ajax andermaal dit seizoen met een fluitconcert de kleedkamers op. De ruststand was 0-0.

Al twee minuten na rust kreeg Ajax links van de zestien meter een vrije trap. Derk Boerrigter nam plaats achter de bal en krulde hem goed over de muur achter doelman Niki Mäenpää van VVV. Zo kende Ajax een lekkere start van de tweede helft; 1-0. Ondanks de voorsprong van Ajax veranderde weinig aan het spelbeeld, want VVV bleef net zo behoudend spelen als voor het doelpunt. Ajax probeerde het tempo wat op te voeren, maar een groot verschil met voor rust was niet te bespeuren.

Behalve het doelpunt viel er weinig te beleven in de halfvolle Arena, of het moet het kleine hoogstandje van Ricardo van Rhijn zijn geweest die de bal een paar keer hooghield om vervolgens met een mooie voetbeweging Christian Eriksen aan te spelen. Na rust kreeg VVV zijn enige kans toen de ingevallen Yannick Wildschut werd diepgestuurd en Christian Poulsen eruit liep, maar de spits had niet genoeg kracht in zijn doelpoging om Cillessen te passeren.

Tien minuten voor tijd kroop VVV dan toch eindelijk uit de schulp en koos met Wildschut en invaller Nwofor de aanval. Bijna kwam Ajax nog in de problemen toen Cillessen de bal leek te verspeelde aan Nwofor, maar de keeper kwam met de schrik vrij. Niet lang daarna gooide Ajax de wedstrijd op slot. Invaller Danny Hoesen die Eriksen verving, maakte zijn eerste treffer in het eerste van Ajax ; 2-0. Daarna speelde de Amsterdammers de wedstrijd makkelijk uit en pakte het dit keer de drie punten wel in een matige wedstrijd.


Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind (Dijks '77); Schöne, Poulsen, Eriksen (Hoesen '72); Boerrigter (Lukoki '62), De Jong, Fischer.
Wissels: Van der Hart, Enoh, Sana, Hoesen ('72), Lukoki ('62), Denswil, Dijks ('77).

Opstelling VVV: Mäenpää; Joppen, Röseler, Seip, Fleuren; Maguire, Türk, Van Haaren (Wildschut '67); Radoslavjevic, Linssen (Otsu '85), Cullen (Nwofor '77).
Wissels: Heimann, Vorstermans, Nwofor ('77), Bergkamp, Otsu, Leiwakabessy, Wildschut ('67).

Doelpunten:
1-0 Boerrigter '47
2-0 Hoesen '84

Bijzonderheden:
-
(foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het was inderdaad niet leuk om naar te kijken maar met een half tweede elftal en de wedstrijd tegen Dortmund die eraan komt, ben ik allang blij met 3 punten en geen blessures. Woensdag goed voetballen en winnen, daarna in het weekend nog een draak voor 3 punten. Het kan niet elke dag feest zijn..
0 0
HarryHarHar
Jaren lang had ons geliefde Ajax verre weg het beste doelsaldo, nu na 13 wedstrijden staan we op plaats 4 en heeft Pisvee + 37 en wij een schamele +15, ik kan me nog een dramasenario herinneren van nog niet zo heel lang geleden dat we het net niet werden op 1 doelpunt verschil soms denk ik wel eens dat het kader daar aan voorbij gaat want het enige wat je hoort is ach we hebben gelukkig weer 3 punten, Dikkie was kwaad gisteren omdat Pisvee er maar 6 had gemaakt, want er zat meer in, toch eens over nadenken jongens! die instelling mis ik momenteel!
0 0
AFCA19
Eriksen kan aardig mee voetballen maar laten we wel zijn...al die aandacht uit het buitenland begrijp ik niet...hij steekt er niet met kop en schouders boven uit...hij moet gaan uitkijken nu...Fischer is hem straks voorbij....Eriksen had nu al een man moeten zijn...maar speelt nog steeds als een jongetje
0 0
Jeffrey15031
Eindelijk iemand die het met me eens is. Ik kan het niet begrijpen dat vele mensen hem elke week weer fantastisch vinden. Hij speelt de laatste tijd gewoon heel erg zwak. Ben nooit echt fan van hem geweest
0 0
DHsuarez16
Ik schaar me ook bij deze groep mensen. Hij wordt beschouwd als iemand die net zo goed is/was als Litmanen, maar op t veld is er nog niet veel van terug te zien.

Maar goed, hij is ook nog maar 20!
0 0
Balgobind
Jody veel heerlijk in zeg!
0 0
omisom
Is dit het Ajax van de toekomst? diep triest zoals deze spelers liepen te ballen, ja ballen want voetballen kan ik het niet noemen. Een paar spelers die mij zeer zwaar tegenvallen zijn Eriksen die er gisteren echt helemaal niets van bakte, Poulsen is ronduit Ajax onwaardig en dan onze aanvoerder Siem niet te geloven zo zwak die acteerde. Ik ben redelijk positief ingesteld maar naar wat ik gisterenavond heb gezien begin ik toch te twijfelen aan de capaciteiten van het TH.
Het leek wel of ze helemaal niet met die wedstrijd bezig waren en al aan woensdag liepen te denken alleen vergeten ze dat de competitie wel veel belangrijker is, niet om het één of ander dat P$V weet wel wat ze moeten doen en dat is gewoon dik winnen.
Frank, ik hoop echt dat je ze flink op hun flikker geeft en duidelijk maakt dat je dit onder geen beding accepteert. Ik neem aan dat het publiek zijn geld terug krijgt na zo'n wanprestatie.
0 0
PietBon
Ik ben het niet met je eens als het om Poulsen gaat. Deze man doet veel nuttig werk en vindt hem een waardige opvolger van Anita. Enoh pakt teveel kaarten op die positie.
0 0
1eringzuid2
Amen! Poulsen man van de wedstrijd!? Triester moet het niet worden. Geen enkele keer heeft hij de bal naar voren gespeeld alleen maar breed en achteruit. 66% balbezit en er werkelijk geen ene klote mee gedaan. Na 44 minuten was er het 1e schotje tussen de palen. Het doelpunt van Hoesen was de 1e gecreeerde veldkans, en dat na 85 minuten spelen tegen, met alle respect voor VVV, de no.16 van de eredivisie. En dan het betoog van FdB, dat er 2 ploegen nodig zijn om te voetballen......? Uiterst zwak verhaal van meneer de Boer. Nee, dit seizoen is zo goed als beslist. Dit ga je met deze kwaliteitsarme selectie niet meer goedmaken. En FdB ga je is heel ernstig zorgen maken over de motivatie van het meerendeel van je spelers want woensdag lopen ze weer de poten uit hun lijf terwijl je dat gisteravond had moeten brengen als je een voetbal prof bent en het volgende seizoen weer CL wilt spelen!!!!!!
0 0
Bky
En als Ajax deze week weer wint van Dortmund ben jij de eerste die zegt dat jij nooit getwijfeld hebt aan het TH of niet?
0 0
omisom
Nee, zo ben ik toevallig niet maar kijk al weken naar een team wat aan geen kant draait oké we spelen een paar goede wedstrijden in de CL maar waar moeten we de punten scoren????? juist in de competitie. Ik blijf het nog steeds belachelijk vinden dat een club als Ajax start met een middenvelder als spits en dat ligt aan het TH.
Ik vraag me wel eens af wat er had gebeurd als er een directeur boven het TH had gestaan welke ook eisen stelde?????
0 0
PietBon
Ajax speelt 9 van de 10 keer beroerd als het niet op zondagmiddag om half drie speelt. Nu dus ook weer en het publiek weet dat inmiddels ook. Je zag de lege plekken op de tribunes. Dit is dus de tol die je betaald als je Champions League wil spelen. Veel spelers speelden weer onder hun niveau. Anderen werken hard maar zijn uit vorm en er was er ook deze week maar één die er met kop en schouders bovenuit stak. Zijn naam is Daley Blind, al weken lang een zeven.
0 0
gvvsvw
ik zal eens beginnen met Eriksen wat is die gozer vreselijk slecht zeg !!! Niks anders dan bal verlies !! Dan poulsen is een verdedigende speler , het enige wat hij doet is zich laten inzakken tussen de 2 cv en dan de bal vragen en weer breed leggen , daar heb je niks aan , dan mis je gewoon een extra man op het midden !!! Als er een club komt voor Eriksen en die wil rond de 20 miljoen betalen , gelijk doen , hij is niet het grote talent wat iedereen denkt , al is het hier in Nederland wel Zo dat als je iemand door Zijn benen speelt is het al een fantastische speler , en gewoon boerrigter aub op links en op rechts heb je maar 1 man waar dreiging vanuit gaat dat is lukoki , zijn acties lukken niet altijd , maar geef hem eens wat wedstrijden de kan , gisteren Ook weer gelijk dreiging bij hem . En voor de rest het voetbal is gewoon Ajax onwaardig slecht en dat heeft maar met 1 ding te maken kwaliteit
0 0
Tinseltown
K....T wedstrijd, maar vind wel dat je 2 teams nodig hebt om te voetballen. VVV was alleen naar Amsterdam gekomen om te verdedigen.Moet je opletten als Ajax tegen Dortmund speelt dan krijg je een hele andere wedstrijd te zien. In ieder geval nog ff mijn grootste favoriet Mitchell Dijks zien invallen.
0 0
eenstad31
Ik vond de arena trouwens echt goed volzetten voor zo'n pritswedstrijd
0 0
Sjakie Wit
Ik denk dat zo'n 10.000 seizoenskaartgouders er niet waren. Dat is weel heel veel hoor...
0 0
B_02097
alsnog zaten er meer in dan in een gemiddeld aidshoven en vitesse stadion
0 0
Ajaciedforevere
Nou ik heb me kapotgeergerd aan de lege plaatsen( en al helemaal op f-Side harde kern) dit vind ik een schande
Mensen zeuren over dure seizoenkaarten die ze betalen maar komen vervolgens niet opdagen
0 0
Ajacied1997
ik vind dat lasse ook wel een keer een duw in de rug mag krijgen want die vind ik de laatste paar wedstrijden ook steeds constanter worden, en hij toont wel regelmatig in wedstrijden de felheid die andere ook in hun spel zouden moeten tonen, mijn compimenten voor hem dus en hoop dat hij ff in de basisblijft staan.
overigens wil ik nog wel iets kwijt over eriksen, hij ziet namelijk heel vaak maar dan ook heel vaak wel het overzicht(waar de bal naartoe moet) maar heeft echt veel te vaak balverlies, hij geeft namelijk regelmatig te moeilijke ballen.
0 0
BigDaddy84
Tjah, ik ben geen azijnpisser, maar de realiteit is dat dit gewoon een slechte wedstrijd was. Wijzen naar VVV is daarbij geen oplossing. Ik mis lef in het spel van Ajax, het is allemaal veels te netjes. Je hebt tegen dit soort tegenstanders een aantal spelers nodig die een mannetje uit kunnen spelen of lef tonen door een bal een keer wat dieper te spelen (middenveld overslaan, spits inspelen, terugleggen op Eriksen of Schöne en vervolgens weer doorspelen of schieten). Het ergste vind ik persoonlijk nog dat dit team dat wel degelijk kan. Maar op de één of andere manier lijkt dat geloof er niet te zijn. Frank hiervoor de schuld geven is denk ik te makkelijk. Zeker gezien het feit dat toen de wissels erin kwamen er meer kansen werden gecreëerd. Lukoki is een uiterst bruikbare speler tegen dit soort tegenstanders, de tandem Fischer - Dijks loopt heel behoorlijk aanvallend (is te zien dat ze meer hebben samengespeeld) en Hoessen is vooral technisch een verademing in de spits. Als Hoessen balvast wordt kan het weleens een hele goede gaan worden voor Ajax. Al met al is het vooral te hopen dat Ajax aanvallend meer lef gaat tonen, verdedigend er wat meer bovenop zit en dat ze wat meer zelfvertrouwen krijgen. Dan zie ik ze meedoen voor de titel. Blijft dat uit, is plaats 2 helaas echt het hoogst haalbare.
0 0
Cello
Wat je ook weinig ziet is dat er gelijk al bij balverlies vooruit verdedigd wordt....laat staan dat men de bal afjaagt.... als je dan ziet dat zelfs bij tijd en wijle VVV de kans krijgt om zich daar makkelijk uit weg te spelen (vanuit hun verdediging), dan geeft het ook al wel iets te denken. Nu gat het bij dat soort teams doorgaans fout verder in de opbouw, maar een team dat iets beter is dan VVV of gewoon een goede dag heeft, die kunnen daar dan maximaal van profiteren.
0 0
Bjornzuindas
We hebben gewoon 3 punten ,
Gaat er soms niet om hoe

Gewoon goed dat dit soort wedstrijden gewonnen worden en niet in de 85 min counter tegenstander 1-1 gewoon zoals de concurent ook zijn punten pakt.
0 0
trainerdv
Dat is waar, maar het is wel een teken.
Ajax speelt gewoon erg zwak dit seizoen.
Het voetbal is vooralsnog niet goed genoeg om weer kampioen mee te worden.
Het gemak waarmee laagvliegers verslagen horen te worden is er gewoon niet.
0 0
Cootje2710
stelletje pisnichten hier zeg. ben blij dat jullie nooit in onze Arena komen. Lekker hier blijven zitten zeiken en in mei weer vooraan staan. Donderstraal toch op. hier komen blijkbaar geen ECHTE Ajacieden meer op deze site (uitzonderingen daar gelaten....en ik ken ze....).3 punten in de pocket, achtervolging is ingezet.
0 0
ajaxf4n
Op uitnodiging van een vriend (heeft 2 seizoenskaarten) toch meegegaan naar de Arena.
Van te voren sterke twijfels want een avondje Arena is immers een avond van je leven vergalt na de laatste reeks zaadpartijen .
En ja hoor, weer een zaadpartij, ik heb me stierlijk lopen vervelen en ik was niet de enigste
Ik heb medelijden met de mensen die een seizoenskaart hebben aangeschaft, wat moeten die zich genaaid voelen.

Cillessen? Geef mij maar Vermeer...
De Jong? Beschamende aanvoerder, geen andere woorden voor
Eriksen? Zoals gewoonlijk, belabberd, weg met dit overschat talenttje
Voor de rest ook maar matig

Nu ff een paar biertjes nuttigen om nog wat van de avond te maken

Waarom in de CL wel en in de Mickey Mouse competitie niet?
Beschamend
0 0
ObjectoJood
Jouw clubliefde is beschamend. Ajax moest wederom tegen een club die zich in groef, 10 man achter de bal en als je dan geen echte centrumspits hebt wordt het lastig. Ik vond het niet zo saai, ben schor en ik ben blij dat iedereen fit is voor Dortmund (op de blessures van de spitsen na) en ik hoop dat Toby er bij is.

Nuttige overwinning en belangrijk ook denk ik.
0 0
ajaxf4n
Ga weg,
Ajax als "topclub" zijnde moet een degradatiekandidaat als VVV gewoon kapot spelen
Dat lukt zelfs niet, dan moet je je kapot schamen

Eerste helft: belabberd
Tweede helft: belabberd

Barcelona heeft wekelijks te maken met tegenstanders die zich ingraven, en die winnen toch ook?
Die spelen toch ook zonder een echte centrumspits?
Ajax wilt toch zo graag vergeleken worden met Barcelona, probeer dan eerst maar eens van degradatiekandidaten te winnen met dominant voetbal..
Maar ik zeg je, we zijn niks vergeleken met Barca
Maar dat ziet het Boertje natuurlijk anders
0 0
ObjectoJood
Wij zijn Ajax geen Barelona. Wij hebben niet t geld wat daar wel te vinden is. Dus om in te gaan op je inhoudelijke????? verhaal, slaat nergens op. Maar ga eens in op t feit dat jij je club niet steunt????? Dat je altijd maar loopt te kotsen op de club waarvan je beweert fan van te zijn. Je bent niet meer dan een kakkerlak, die zijn ook 24/7 bezig met kotsen op Ajax, dus ga lekker naar die site's
0 0
Dennis_Gijs12
Barcelona behoud wel elk seizoen zijn selectie.. Dat is iets wat Ajax ook eens zou moeten doen.
0 0
ajaxf4n
Ajax word toch graag vergeleken met Barcelona?
Maar goed, ingaan op je feit? Prima.

Ik kots niet op de club, ik ben negatief
Dat is iets heel anders, noem eens iets waarbij ik kots op de club?
Waarbij ik Ajax uitscheld, nergens!
Maar goed, als jij wilt beweren dat het kotsen is, prima.
En als jij mij een kakkerlak noemt, i dont care
0 0
ObjectoJood
Ga jij eens weg met je azijn pisserij staatsdebiel. Steun je club altijd, in goede en slechte tijden, maar ik weet zeker dat jij voor aan staat bij een huldiging, want je bent nooit in een stadion te vinden normaal gesproken, alleen als een vriend van een vriend niet gaat ben je er, en dan loop je nog te huilen als een baby. Triest figuur ben je. Woensdag winnen we van Dortmund en dan sta jij te springen en te juichen.

Eigenlijk zou je een stadionverbod moeten krijgen met je negatieve gelul....
0 0
ajaxf4n
Kun je wat meer op de inhoud ingaan?
Ik heb gewoon gelijk, daarom reageer je zo
0 0
Cello
Nee hoor. De teneur in jouw posts zijn puur en vrijwel alleen maar negatief. Vrijwel nooit val jij te betrappen op positiviteit......daarom reageert niet alleen Objectojood zo, maar vele anderen ook.
0 0
Cello
Verder ben ik blij, dat Hoesen zijn goaltje te pakken heeft. Ik ben wel een fan van hem.

En Eriksen. Die jongen is weer een drama vandaag en hij begint het ook uit te stralen, want de tegenstander, dat merk je gewoon, zet iemand dicht op hem en dan heeft ie al balverlies. Op die manier komt de tegenstander wel heel makkelijk terug in balbezit. Dus gewoon teveel en tevaak onnodig balverlies.
De inspiratie, de ideeën onbreken. Niet onderscheidend genoeg. En dat geldt voor nog meer spelers binnen onze groep.

Gelukkig weer eens de 'nul' gehouden, want toen de 80-minutengrens bereikt was nam bij mij de spanning wel toe of men nu niet weer als eerder de doelpunten zou 'weggeven'.

0 0
IamLegend
snel vergeten deze wedstrijd, hoe vonden jullie eriksen spelen in de 1e helft?
0 0
Jeffrey15031
Speelde zoals de laatste tijd weer heel zwak!
0 0
B_02097
overwinning vieren met bier in het cafe zie jullie straks
0 0
leazi
Ik vond ondanks zijn goeie redding Cillessen weer tegenvallen.

Ik hou bij hem meer me adem in dan dat ik bij Vermeer doe.
0 0
AFCA19
Cillessen zal er ooit staan maar vermeer is gewoon #1
0 0
Cello
Ik vond Cillesen dus niet tegenvallen. Kan ook niet, want de man heeft praktisch niets te doen gehad en stond te verkleumen in de goal.....
Ik houd eerder me adem in bij Vermeer dan bij Cillessen, ja ook na het momentje dat ie de bal bijna verspeelde en VVV met wat meer geluk misschien een kans had gekregen. Maar als je het eerlijk bekeek kreeg ie de bal ook niet heel lekker aangespeeld.
Maar verder, op die redding na, heeft Cillessen geen ene moer te doen gehad. Dus echt beoordelen kan je de man niet.

0 0
paulat
Wat een bout wedstrijd. Wie nog beweert dat Vermeer door Cillessen moet worden vervangen heeft het niet helemaal op een rijtje. Poulsen man van de wedstrijd? Zegt genoeg over de wedstrijd. Het enige wat ie schijnt te kunnen is tikkie terug. Maar goed 3 punten belangrijkste. Trieste wedstrijd voor de supporters die van mij de hoogste cijfer krijgen.
0 0
eenstad31
Niet meer over hebben. Dortmund thuis pakken!!!!
0 0
AFCA19
Zoveel balletjes breed...niet om aan te zien
0 0
AFCA19
We mogen blij zijn met de uitslag maar meer niet...er zit geen power in deze selectie...ik heb nog nooit een Ajax gezien die de bal verovert in de eigen 16 en vervolgens rent er niemand naar de zijkanten om massaal aan te vallen...iedereen wacht af
0 0
robert R.
waarom gaat die lokhoff nog een keer wisselen? Heeft toch geen nut meer
0 0
jollie18
Weer een debutant die scoort!
0 0
robert R.
Nou die viel op het juiste moment.
0 0
AFCA19
Aub nog twee goals erbij vroor het gevoel
0 0
kadavertje
Zo. Rustig aan...wedstrijdje controleren en gewoon zakelijk winnen. Niks mis mee hoor dit.
0 0
robert R.
JES
0 0
AFCA19
Gelukkig
0 0
B_02097
Wist dat die ging scoren!
0 0
Bky
Zo, klaar. Inpakken, wegwezen.
0 0
robert R.
Ben blij als het voorbij is en we de 3 punten hebben
0 0
Bky
Was geen fout van Cillessen, meer van Veltman. Op dat moment moet die bal ALTIJD naar voren.
0 0
AFCA19
Gelukkig speelt Vermeer binnenkort weer
0 0
robert R.
ja, je wordt er niet vrolijk van
0 0
robert R.
Kom op AJAX
0 0
AFCA19
Waarom word die bal niet wat sneller rond getikt
0 0
AFCA19
Eindelijk krijgt Eriksen straf
0 0
AFCA-CBS!
Zo denkt frank niet denk ik.. Denk meer voor rust die hem geeft
0 0
Bky
Is geen straf, is gewoon met oog op Dortmund. Heeft ook gewoon een interland gespeeld deze week.
0 0
AFCA19
Als dat het is dan is dat jammer...hij heeft echt mindere dingen laten zien
0 0
robert R.
HOESEN
0 0
Discordia
Waarom dan niet Siem De Jong eraf
0 0
Intec
Poulsen tot nu toe beste ajax speler..
Zit overall tussen maakt weinig fouten..
Prima
0 0
AFCA19
Blind gaat binnenkort scoren
0 0
B_02097
Ja Gloria Gaynor; http://www.youtube.com /watch?v=CoUCj5t-Z_w Lukoki song
0 0
Discordia
Je mag zeker weer niks zeggen over het trieste veldspel omdat we 1-0 voor staan tegen VVV...
0 0
B_02097
Jooodyyy lu-koki naananananana
""
I love you baby jalalal.

Haha verzinnen ze wel weer lekker hoor 410
0 0
AFCA19
Dat was ook niet zon slimme actie van Siem
0 0
10Sneijder10
Eriksen zsm verkopen.
Ik begrijp echt niet wat men in hem zien.
0 0
robert R.
beter prikken ze de 2-0 er in.
0 0
AFCA19
Lukoki is gevaarlijk
0 0
Intec
Ja harstikke vooral die voorzetten zijn gevaarlijk voor de mensen op de eerste rij :)
Ik vind iedereen een 6 en poulsen een 7
0 0
AFCA19
Volgens mij kijk jij via teletekst
0 0
Intec
Nee eredivisie live het was als geintje bedoeld serieuze..
Of ben je nagels aan het kouwen..
0 0
AFCA19
Haha ja...een goeie actie van VVV en we hebben weer het nakijken
0 0
robert R.
Vvv komt eindelijk met een aanvaller # laffe honden
0 0
AFCA19
We staan voor maar we hebben nog lang niet gewonnen
0 0
AFCA19
Zou Eriksen doorhebben dat ie een paar dingen doet die echt heel bagger zijn
0 0
kadavertje
hahaha mooi verwoord
0 0
Simon1
Hopelijk gaat Frank de Boer snel z'n strategie m.b.t. het positioneren van spelers ook snel aanpassen of de spelers positie-persoonsgerichte trainingen geven.

Boerrigter op rechts kan, alleen dan moet Boerrigter z'n hele manier van voetballen aanpassen. Je ziet aan hem gewoon dat altijd naar de achterlijn toe wilt. Daarbij zet hij z'n lichaam NIET goed neer als hij naar binnen wilt trekken en zodoende raakt hij de bal kwijt. Ook moet je om naar binnen te kunnen trekken snelle voetbewegingen kunnen maken om je tegenstander uit te lokken en hem dan te kunnen passeren. Anders heeft je actie geen nut en creëer je dus GEEN ruimte.

Sana is precies het tegenovergestelde. Hij is iemand die binnendoor wilt, maar moet nu ineens de andere kant op. Hij heeft geen body dus wordt zeer snel weggezet.

Ajax is niet vleugellam, maar het benut z'n vleugels niet. De succes-factor van vorig jaar met Boerrigter was dat hij natuurlijk fit was, maar ook vooral omdat als hij de ruimte inliep Janssen het zag en die bal op z'n borst legde. Die twee voelde elkaar gewoon goed aan. Nu hij weg is, moet je dus daarvoor een oplossing gaan zoeken. Echter moet je dan niet je eigen vleugels buitenspel zetten door ze op posities neer te zetten waar ze niet uit de voeten kunnen.
0 0
Professor
Doelpunt helpt Boerrigter nog niet echt hij loopt alle gaten dicht en komt echt niemand voorbij. Geldt trouwens voor wel meer spelers niemand komt zijn directe tegenstander voorbij met een goede aktie. En juist tegen negatieve tegenstanders moet je je man durven uitspelen om zo een overtal situatie te krijgen
0 0
AFCA19
Gelukkig komt lukoki...dat betekend de 2 en de 3-0
0 0
kadavertje
Ik begin met de week positiever te worden over schone. Hij begint steeds meer een bron van rust te worden. Sterk in duels, balvast, goeie passing. Nu nog effe die paar procent geluk en topvorm erbij en het wordt een heerlijke speler voor ons.
0 0
AFCA19
Dat was een aardig hoogstandje van van Rhijn
0 0
Bky
Haha van Rhijn, lekker! Even lekker brutaal balletje hoog houden.
0 0
AFCA19
Was eerder die bal die die zo raakte dat ie naar rechts ging terwijl iedereen dacht die schiet ie links in de menigte
0 0
oudzuid2
lekker rikkie
0 0
Bky
Brandevoort heeft volgens mij nu ook teleurgesteld zijn computer/tv met teletekst uitgezet en is weer in het donkere hoekje van zijn kamer gaan zitten. :D
0 0
robert R.
haha, dat denk ik ook ja. Met de gordijnen dicht
0 0
Simon1
Even eerst een aantal dingen duidelijk zeggen; KUT VVV!!!!! Met z'n achten voor het doel gaan liggen. Rot dan lekker op en teken voor een 1-0 winst voor Ajax. Nu staan wij hier een beetje wortel te schieten en straks winnen we toch wel met 1-0 of 2-0. Zo krijgen we dus lekkere kut wedstrijden. Tegen Ajax gaat iedereen zich ingraven en tegen bijvoorbeeld een PSV gaan ze ineens een poging doen om te voetballen. Doe dat tegen ons en we rollen je met 8-0 op. Klote kut clubs. Snel Nederland en België samenvoegen, zodat we een sterkere competitie krijgen. Al gaat de rest failliet, I don't care. Ze zijn nu voetballend en ballen-failliet, dus financieel interesseert me niet.

Zo en dan nu over Ajax...

Eén ding is zeer duidelijk te zien, Ajax wilt geen blessures krijgen, dus die stapjes extra kunnen we wel vergeten, want Dortmund is zéér belangrijk. Echter hoeven ze dan niet zo ongeïnspireerd te gaan voetballen. Als een team dat doet, ben je als Captain er verantwoordelijk voor om je team te motiveren. Echter... die De Jong (ik ben normaal altijd fan van hem hoor) doet gewoon lekker zo mee met de groep, handig hoor... Als Captain dien je namelijk het goede voorbeeld te geven en jij moet de strijdbijl oppakken om je team te inspireren om dat ook te doen. Doe jij dat niet, kan je dat ook niet van je team verlangen. Dit reken ik De Jong dus héél zwaar aan.

Aangezien de wedstrijdverloop ook wel te voorspellen was snap ik niet waarom Frank de Boer niet gewoon een blik met talenten (A1 en Jong Ajax) opentrekt en laat hun lekker zien wat ze waard zijn. De spelers voor het eerste elftal lopen dan minder risico op een blessure, maar wat in mijn ogen nog belangrijker is, is dat die jonge jongens zich eindelijk kunnen laten zien. Ze gaan ervoor, ze willen laten zien wat ze kunnen en natuurlijk zo snel mogelijk aansluiting vinden bij het eerste. Ik had graad spelers als Sporkslede, Denswil, Andersen, De Sa, Ligeon, Hoesen, Boccara e.a. zien spelen. Daarbij denk ik dat de meerderheid van de supporters die zich nu lopen vol te zuipen met koffie in de ArenA er ook zo over denkt. Als Frank de Boer dit nu eens doet heeft hij dus vier voordelen.

- Mindere kans op blessures voor spelers van eerste elftal
- Voetbal met pit, durf en lef van de jonge spelers
- Hij kan direct beoordelen hoe spelers zich staande houden.
- Leukere wedstrijd om te zien

Frank de Boer doet hele goede dingen, maar in deze dingen moet hij echt nog in groeien.
0 0
kadavertje
Nou t lijkt erop alsof t een wedstrijd begint te worden! Toch nog waar voor ons geld mannen? ;)
0 0
Bky
Wel op een heer-lijk moment, direct na rust. Kan niet beter.
0 0
robert R.
voor de rust had ook gemogen XD
0 0
robert R.
lekker hoor! En nu door gaan
0 0
Ajaxkwaai.
En dat was Boerrighter!
0 0
kadavertje
Lekker voor Derkie! Hopen dat ie nou weer ff de draad oppikt!
0 0
Ajaxkwaai.
En dat was Boerrighter!
0 0
robert R.
JES
0 0
Boer Gijs
Volgens Cruijff zit het werk er bijna op, volgens mij is er nog een hele lange weg te gaan.
0 0
Intec
Ongelofelijk dat hij hem er in draait..
Netjes
0 0
jollie18
Zo daar is het doelpunt!
0 0
B_02097
pracht trap.

Eriksen nooit meer laten schieten
0 0
robert R.
Bij RKC had derk ook een paar mooie goals uit vrije trappen. Kan me nog herrinneren dat hij tegen Groningen uit een vrije trap keihard in de kruising schoot
0 0
AFCA19
Dat werd tijd
0 0
oudzuid2
hoppaaa!
0 0
Bky
JAAA!

BOERRIGTER
+ UIT EEN VRIJE TRAP :D

Heerlijk!
0 0
kadavertje
Hoppa!! zei t toch!
0 0
pasajax
Kom op Ajax
0 0
robert R.
KOM OP!
0 0
jollie18
We hadden idd wel moeten scoren de eerste helft want nu heeft VVV het vertrouwen nog. Hopelijk gaan we nog winnen ik wist dat het niet makkelijk zou worden.
0 0
robert R.
we gaan toch niet doen alsof vvv kan winnen. Die gasten mogen God op dr bloote knietjes danken als ze een punt pakken
0 0
kadavertje
Er zit nu al meer pit in de wedstrijd dan de hele eerste helft..
0 0
Cello
Het is òf kwaliteittekort òf gewoonweg hopeloos uit vorm.
Het spel simpel houden is er niet bij. Gogme is bij deze spelers al helemaal niet aan de orde. Daarbij gaat alles een versnelling te traag en is de verplaatsing van links naar rechts (vice versa) helemaal niet vlot en dus zal je nooit een team wat toch al met bijna 11 man in de eigen zestien staat uit positie spelen.

En ook Eriksen is weer te nonchalant, teveel balverlies en te weinig echte durf!. Een enkel leuk voetbeweginkje maakt dat alles helaas niet goed!.
0 0
kadavertje
Jari! Doe een tackle op Barends!
0 0
robert R.
whaha
0 0
afct
Tegen dit anti voetbal van vvv Moet je met geluk in de eerste minuut scoren dan vervalt hun idee om te gaan handballen Nu Word het met de minuut moeilijker
0 0
kadavertje
Zet jari er in!!
0 0
BigDaddy84
Het tempo ligt veels te laag. Zo kom je nooit door een muur heen, zeker niet als de buitenspelers ook niet om hun directe tegenstanders heen komen. Elke speler die nu de bal aangespeeld krijgt staat met zijn rug naar het doel. Zo kun je geen steekpass geven, niet schieten en dus geen gevaar creeren. Er moet sneller gespeeld worden, meer druk gezet worden (verdediging meer naar voren), diepere en strakke inspeelpasses en iets opportunistischer. Dan scoor je er nog 4 in de tweede helft. Maar op deze manier is het veels te zwak!
0 0
DevilOfExciteme
PSV fans zijn goed zuur dat hun grootste talent naar Ajax vertrekt. Waarom moeten ze echter hun frustratie in dit topic kwijt? Negatief gezeik heel de tijd. Als we dadelijk 3-0 winnen zijn ze weer stil tot de volgende wedstrijd.
0 0
Professor
Is inderdaad echt dramatisch slecht 1 klein kansje in 45 minuten. Geen 1 gevaarlijke voorzet vanaf links of rechts. Tegen dit soort tegenstanders moet je het veld echt breed houden en met individuele aktie's over de flanken de spits bereiken. Door het midden gaat alleen lukken als je honderd procent geconcentreerd bent en op hoge snelheid een zuivere een twee kunt maken. En van dat niveau zijn er te weinig spelers binnen ajax. Helaas zitten er op de bank weinig buitenspelers die de achterlijn kunnen halen. Sana gaat ook het liefste naar binnen en Lukoki is in de kleine ruimte nou ook niet een echte ster. Is wel triest dat ajax niet over echt goede buitenspelers beschikt was toch altijd het handelsmerk van de club.
0 0
kadavertje
Wat is die Barends toch een verschrikkelijk slechte journaliste zeg. PFf. Ze hoort Anti-ajax tv (VI) geregeld praten dat Ajax prut is...en ze neemt t altijd klakkeloos over. Ze snapt echt geen reet er van. VVV drukt ajax dik naar achteren in het begin? Zet ze zwaar onder druk??? Wat is er mis met dat mens.

Een middelmatig team komt er een paar keer gelukkig uit en creeert een paar halve mogelijkheden. Poeh Poeh...

VVV komt gewoon om niet te verliezen en wil niet voetballen. Als Ajax gewoon rustig blijft en het tempo omhoog schroeft, en eens een keer wat beweging creeert dan komt t dik in orde. We zullen t zien de tweede helt...de eerste helft gewoon vergeten en alle energie gebruiken om de tweede helft te knallen. Gaan!

En Barends ontslaan aub. Wat een aanfluiting dat mens
0 0
brandevoort
Eriksen speelt zo ontzettend beroerd is totaal niet met het spel bezig !
0 0
ajaxciedforlive
dat doelsaldo van psv is ook niet meer in te halen dus als we winnen is het geen 9 punten achterstand maar 10
0 0
TurboUrby
Boerrigter eruit ajb. Sana links, Lukoki rechts. Fischer spits. Siem en Eriksen erachter. Dramatische eerste helft. De enige die wat klasse toonde was Fischer met die bal waarmee hij Boerrigter voor de keeper zette.
0 0
eenstad31
Eerst zaaien, dan oogsten!!
0 0
brandevoort
Waar waren onze vleugelspelers de 1e helft ??
0 0
RowinAFCA
fischer is een middenvelder, dus die maakt het tog niet breed en boerrigter is hopeloos aan de rechterkant en komt ook alleen naar binnen, dus technisch gezien zal er nooit een fatsoenlijke voorzet komen van de zijkanten, of het moeten de backs zijn
0 0
brandevoort
Dit Ajax rolt niemand meer makkelijk op ! We komen simpel weg kwaliteit te kort !
0 0
TurboUrby
Kun je niet één reactie plaatsen? Ipv 10 met grotendeels dezelfde inhoud?
0 0
kadavertje
Wat een ongelooflijk negatieve instelling van VVV. Hoezo 'complimenten voor VVV'. Dit is toch geen voetbal? Ajax gaat echt wel winnen vanavond hoor. VVV kan nog geen 3 passes aan elkaar knopen. Maar op deze manier valt gewoon bijna niet te voetballen voor ajax. Ze hangen gewoon constant met zn elfen voor hun eigen goal hangen.

2e helft tempootje omhoog, verdedigers wat meer inschuiven en veel beweging voorin creeëren en t komt dik in orde. Af en toe een voorzetje wil ook nog wel s handig zijn trouwens...

T is in ieder geval tot zo ver niet om aan te gluren deze wedstrijd zeg. PFf...
0 0
RowinAFCA
dit kan ook nooit de bedoeling zijn van voetbal op tv. je voetbalt omdat je het goed kan en dat aan het stadion en de neutrale kijkers te laten zien, niet om te luisteren naar een of andere vetklep met wat papiertjes die zegt dat je de middelijn niet over mag
0 0
IamLegend
beste man 1e helft poulsen en schone
0 0
jollie18
Er zijn nog 45 min te spelen hoor dat doelpunt valt hopelijk nog wel.
0 0
robert R.
donderspeech van Frank 2e helft gas geven en je wint gewoon 3-0
0 0
AFCA19
Ach hij geeft al maanden donderspeechen...we moeten maar eens dik winnen
0 0
IamLegend
die preek helpt niet meer... dat werkt al maanden niet meer...
0 0
robert R.
gaat ook wel met dit elftal.
0 0
AFCA19
We hebben met iedere club moeite
0 0
brandevoort
Ach ja dadelijk staan we gewoon 12 punten achter op de concurrentie
0 0
Bky
Fucking Ado kan ook alleen maar pieken tegen ons. PSV geven ze vrije doorgang. 1-6 abnormaal.
0 0
AFCA19
Moet zeggen dat we de competitie goed begonnen maar de laatste wedstrijden heb ik voor een wedstrijd niet het gevoel dat we makkelijk gaan winnen
0 0
Intec
Zeer matig..
Moet 2de helft beter..
0 0
brandevoort
Dit noemen ze nu een collectief falen !!
0 0
WimBaarman
pfff tis niet best
0 0
Bky
Wel jammer dat we niet echt een vrije trappen specialist hebben. Kan je een hoop ellende schelen in zo'n wedstrijd.
0 0
B_02097
gol
0 0
brandevoort
Wat een schande zeg wat Ajax laat zien !
0 0
robert R.
ja, ik zou je slabbertje maar vast pakken
0 0
brinkes1
volgens sidekick is pulsen best goed bezig. 38 goede passes en maar 1 slechte pass
0 0
Bky
Komt omdat Eriksen bijna altijd aanspeelbaar is.
0 0
B_02097
in dit soort wedstrijden mis je type a la suarez...
0 0
AFCA19
Die had al twee keer gejuicht en een keer een feestje meegevierd voor een assist
0 0
Bky
Nou, balletje erin rammen voor de rust. Zou mooi zijn.
0 0
AFCA19
Vraag me af of die crosspass nog op de toekomst word geoefend...alle verdedigende spelers (o.a. Heitiga,Toby, Urby, Jan, Greg) deden het maar ik zie het tegenwoordig niet meer.
0 0
brandevoort
Wat is Moisander dramatisch vanavond !
0 0
Bky
Volgens mij heb jij gewoon een Word bestand open staan met zinnen van:

Wat is [Insert speler naam] dramatisch vanavond !
En weer een slechte pass van [Insert speler naam]!

Redelijk kansloos.
0 0
AFCA19
Ja dat merkte ik ook al op maar data mag je hier blijkbaar niet hardop zeggen op deze site
0 0
IamLegend
echt weer zo'n avond dat er van alles mis gaat...
0 0
brandevoort
Klopt en de concurrentie wint !
0 0
anrejane
Ik heb de afgelopen weken veel kritiek gehad op Eriksen en ik zei dat hij in de topwedstrijden echt te kort kwam. Ik moet hem mijn excuses aanbieden: hij komt ook tegen VVV te kort en speelt dus gewoon heel constant!
0 0
kadavertje
Training in hoekschoppen vanavond zeg...
0 0
Professor
Kwestie van instelling maar ook van kwaliteit te veel spelers die het 1 keer raken met een man kort bij je niet beheersen. Maar het grootste probleem ligt op de flanken Boerrigter heeft echt alleen maar ruzie met de bal en gaat nooit buitenom, Fischer een goede voetballer maar trekt ook alleen maar naar binnen. Dan zou Blind erover heen moeten komen maar die kan alleen een voorzet geven als hij helemaal vrijgespeeld wordt. Zal nooit zelf een aktie kunnen maken. Zal om vvv kapot te moeten spelen toch veel meer over de vleugels moeten gaan Dus toch een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. Nu 37 minuten gespeeld en nog geen 1 kans beetje kwalijk toch !!!!!
0 0
Liefhebber
We creeren ook niks. Chronisch gebrek aan kwaliteit.
0 0
AFCA19
Nee creativiteit
0 0
Ajaciedbrad
Kwaliteit is er zat... het kwaliteit moet alleen door de speler benut worden.
0 0
wilyha
wat voor echt kwaliteit hebben om er staan op top momenten,
achterin niet echt , middenveld vind ik ook matig want eriksen is nog niet klaar op de grote rol op zich tenemen
en voor in hebben ook niet echt kwaliteit nou ik weet niet waar jij dat weg haalt
talenten zijn er zeker bij ons maar die komen er niet uit
0 0
IamLegend
wat een balverlies door eriksen, speel hem dan ook niet aan als er 3 man om hem heen staan...
0 0
Discordia
Ik word niet goed van 'onze Derk'
0 0
kadavertje
Dit komt goed hoor jongens...VVV kan dr geen bal van
0 0
AFCA19
Het is maar VVV
0 0
brandevoort
Tja PSV legt in 30min wel ADO over de knie en waar staat VVV ??
0 0
anrejane
Inderdaad, en Ajax kon ook bij ADO al niet winnen. Blijkbaar zijn de heren alleen een beetje gemotiveerd als het om de Champions League gaat.
0 0
Bky
Kansloze reactie. ADO was eerste helft echt dramatisch slecht. Daarna natuurlijk Ajax gekeken. Eerste (!) minuut had PSV eigenlijk al 2-0 moeten staan, en dat kwam meer door ADO dan PSV. ADO gaf PSV gewoon vrije doorgang..
0 0
brandevoort
PSV heeft simpel weg nu meer kwaliteit !
0 0
brandevoort
Helemaal mee eens
0 0
brandevoort
Ons talent raakt geen pepernoot ( Eriksen )
0 0
brandevoort
Het is om te huilen !!!!
0 0
robert R.
nee, die reacties van jou zijn pas om te huilen. Totaal geen inhoud hebben jouw reacties
0 0
brandevoort
Klopt net zoveel inhoud als het vertoonde spel !
0 0
Discordia
En dan zet De Boer Boerigter ook nog eens aan de rechterkant; alsof hij wel even op techniek naar binnen snijdt en het balletje er subtiel met z'n rechter in de kruising draait.
0 0
oudzuid2
kwestie van tijd voordat ie erin ligt, maar liever wel voor de rust....
0 0
AFCA19
Eriksen is echt bagger...gaat ie met z'n handen zwaaien en vragen om de bal, krijgt ie em word ie van de bal gezet
0 0
Bky
Als je met je handen moet zwaaien om de bal te krijgen heb je hem eigenlijk al te laat gekregen... Kan Eriksen niet zoveel aan doen.
0 0
AFCA19
Al kreeg die hem te laat...hij stond echt vrij
0 0
Ajaxkwaai.
Poulsen speelt ook weer sterk en met rust zo hoort het
0 0
IamLegend
mee eens!
0 0
Discordia
Wat is die Boerrigter weer matig zeg, zijn balbehandeling is echt een drama. Lijkt wel een zaterdag 4e klasser.
0 0
Ajaxkwaai.
Jeetje wat een balletje van onze talent Eriksen
0 0
AFCA19
Moisander speelt bagger...hij scoort wel tegen real maar hij kan niet eens een pass over 7 meter geven of een bal in de voeten koppen
0 0
afct
Wat spelen die limburge Clubs Toch altijd anti voetbal tegen ons
0 0
Ajaciedbrad
Spelers willen niet winnen... ga dan maar op je bek. WILLEN WINNEN MOET JE UITSTRALEN!
0 0
robert R.
nog meer onzin die je kwijt wil?
0 0
Ajaciedbrad
Is geen onzin, of jij moet wel ergens aan kunnen zien dat ze winnaars mentaliteit uitstralen?
0 0
robert R.
ze spelen het balletje rond, tegen dit soort teams moet je rondtikken, ze worden moe en dan toe slaan
0 0
Ajaciedbrad
Volgens mij gaf De Boer voor de wedstrijd aan er een show van te willen maken.. Vollop aanvallen dus, ik zie alleen steeds de bal breed en breed gespeelt worden.
0 0
Bky
Klopt, gewoon van die zeikerds hier. We winnen heus wel. Het is alleen lastig voetballen tegen dit soort teams.
0 0
Ajaciedbrad
als we na vanavond met 3 punten staan heb ik niks te klagen. Maar de overtuiging mag er ook wel een keer vanaf spatten vind ik. Kijk hoe makkelijk pisv voetbalt..
0 0
Ajaxkwaai.
Jeetje wat een balletje van onze talent Eriksen
0 0
robert R.
azijnzeiker
0 0
kadavertje
Wat is dat VVV met een negatieve instelling komen voetballen zeg...pfff...
0 0
IamLegend
niet gaan overdrijven eriksen, wat een clown
0 0
brandevoort
Blind valt weer in zijn oude patroon !!
0 0
robert R.
ga buitenspelen
0 0
AFCA19
We kunnen maar beter scoren...voor je het weet is de wedstrijd over en staat het 0-0
0 0
Onnavolgbaar
Van Fischer gaan we duidelijk nog heel veel plezier beleven. Eriksen trouwens echt Al-tijd aanspeelbaar!
0 0
Bky
Ach, die Commentator maakt er een spektakel van. Was gewoon niets aan de hand.
0 0
Ajaxkwaai.
En mensen noemen Vermeer een clown? Vermeer 1e keeper jammer dat die ziek is
0 0
Bky
Kerel, dat was totaal geen clown actie, hij trapte die bal niet direct zo weg omdat het een paniekreactie was maar omdat er 3 aanvallers al naar voren sprintte.
0 0
AFCA19
Was wel een clown actie, cillessen had daar niet hoeven staan...als Vermeer dat zou doen was het meteen de grootste clown
0 0
Ajaxkwaai.
En mensen noemen Vermeer een clown? Vermeer 1e keeper jammer dat die ziek is
0 0
AFCA19
En mensen vinden Vermeer een clown
0 0
Ajaxkwaai.
Wat doet cillisen daar :Sw
0 0
brandevoort
We spelen weer met een geweldige instelling !!!!!
0 0
robert R.
ben jij er ook weer..... zucht
0 0
AFCA19
Het is niet best....we geven VVV te veel ruimt
0 0
IamLegend
eriksen kaast wel heel erg slecht...heb er al 5 geteld. daardoor kan vvv zovaak uitbreken en counteren wisselen graag!!!
0 0
kadavertje
Hij speelt idd niet best..maar om m nou gelijk te wisselen slaat natuurlijk ook nergens op
0 0
IamLegend
speelt al weken zo slecht, alleen op Europees niveau kan hij schitteren...
0 0
Ajaxkwaai.
Wat speelt Schone goed zeg jeetje
0 0
B_02097
Eriksen 3e x balverlies......
0 0
Ajaxkwaai.
Dat hoort erbij jullie zien het talent er niet in.
0 0
Ajaxkwaai.
Dat hoort erbij jullie zien het talent er niet in.
0 0
Ajaxkwaai.
Dat hoort erbij jullie zien het talent er niet in.
0 0
IamLegend
omdat het ook maar een doorsnee speler is, zoveel talent zit er ook niet in, behalve de techniek, en inzicht... ma met de bal aan zijn voet vreselijk. En dat tegen vvv.
0 0
Ajaxkwaai.
Wat speelt Schone goed zeg jeetje
0 0
kadavertje
Toch vind ik eriksen voor een vrijetrappenspecialist bar weinig uit vrije trappen scoren...
0 0
IamLegend
idd kan me niet herinneren dat hij ooit uit een vrije trap gescoord heeft...
0 0
kadavertje
Echt he!
0 0
dezengene
Wat een pass van Fischer zeg, ongelooflijk.
0 0
Bky
Lekker Fischer! Boerrigter had in een keer moeten rammen.
0 0
oudzuid2
Schöne goed bezig
0 0
B_02097
van haaren kankerlak
0 0
ajaxciedforlive
iemand stream? stuur effe een bericht
0 0
tommiej94
Is er iemand met een goede stream die mij wilt pmen? Mijne hapert namelijk heel erg.
0 0
jollie18
Ik had wel verwacht dat PSV zou winnen vandaag. Maar dat het zo makkelijk ging had ik niet verwacht. Maar ADO vind het allemaal wel goed en voetbalt totaal niet mee.
0 0
kadavertje
Sja 0-3...Ach t is niet meer dan normaal dat PiSVee wint van ADO. Ajax moet gewoon lekker van eigen kracht uit gaan, zelf alle wedstrijden winnen en dan komt t wel goed. Die lampies zijn vet arrogant dus die lopen nog wel een paar keer in hun eigen mes dit seizoen.

Ik heb alle vertrouwen in de Boer en onze jongens. Frankie houdt er gewoon van om het spannend te maken in de competitie :P Al die gelijke spelen is gewoon deel van de tactiek :P

Gewoon lekker knallen vanavond! Gaat echt een prima wedstrijd worden.
0 0
Cello
Het komt wel goed?.

Tsjah.... voorlopig 9 punten achter die uit 040, moeten zowel uit als thuis van de Lampen winnen en dan sta je nog 3 punten achter. Dus ben je afhankelijk wat anderen nog zouden kunnen en willen afsnoepen van 040. En als het gaat op de manier van vanavond ADO....dan wordt het moeilijk. Èn.... mogen wij nergens meer wat laten liggen. In de tuissentijd mag je dan ook hopen dat Twente en Vitesse ook nog voldoende laten liggen.......

Probleem is....dat de 14 zeges op een rij, die vorig jaar ons het kampioenschap uiteindelijk nog brachten eerder een uitzondering zijn dan regel en dat ik dus eerder geneigd ben te geloven dat we nog onnodig elders ook punten gaan laten liggen, misschien wel juist op momenten dat concurrenten in dat weekend ook punten morsen en we er uiteindelijk niets mee opschieten......
0 0
kadavertje
Ja ik denk dat t wel goed komt. Onze portie pech hebben we nou wel gehad. Twente en PiSVee gaan echt nog wel punten laten liggen.

Feyenoord en vitesse hebben echt niet de ervaring om het gehele seizoen zo te blijven presteren. Pisvee krijgt nog te maken met schorsingen en vele ontevreden spelers, en dr schort echt iets met de instelling van de spelers daar. T zit ze nu mee...maar als ze elke wedstrijd moeten knokken voor de punten dan gaat t mis voor ze. Kijk maar naar de EL...daar gebeurt t ze ook.

Enige team wat constant kan presteren is twente. Dat bewijzen ze al meerdere seizoenen. Maar ook daar is niet alles Pais en Vree.

Grootste wapenfeit van Ajax is dat het team nu niet betiteld wordt als favoriet. Zometeen liggen we ook uit europa en dan kan er weer gerichter getraind worden. Minder blessures, fittere spelers en geen mentale afleidingen van meer aansprekende tegenstanders. Dan kunnen onze jongens zich weer vastbijten in de competitie.

Dus ja...Ik blijf (eng) positief. De afgelopen twee seizoenen heeft Frankie ons steeds verbaasd. Ik ga er dus van uit dat de komende tijd de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Maar ik begrijp wat je zegt. Het blijft momenteel 'hoop houden'. Er moet echt goed wat verbeteren de komende tijd. En we zijn weer afhankelijk van de prestaties van anderen. Maar ach...ik teken voor dezelfde uitkomst als de afgelopen twee seizoenen :P
0 0
dmb
iemand een stream?
0 0
robert R.
Zie net dat het bij ado psv 0-3 is. Speelt Ado zo slecht of Psv zo goed?
0 0
tommiej94
Ado is gewoon echt héél slecht. En PSV heeft 3 aanvallen en 3 goals.
0 0
BigDaddy84
Zo fel als Ado tegen ons speelden, zo mak spelen ze nu tegen PSV. Tis echt niet om aan te zien gewoon :S
0 0
Cello
Zo is het dus altijd. Daarom is uiteindelijk een kampioenschap voor de andere teams makkelijker te winnen dan voor ons Ajax....immers de motivatie om te winnen tegen Ajax is altijd vele malen hoger dan om te winnen van bijvoorbeeld PSV. Een goed resultaat halen tegen Ajax telt bij dat soort clubs veel zwaarder dan datzelfde te doen tegen de andere clubs.

En nu zie je ook gelijk hoe makkelijk ze het eigenlijk laten lopen. Totaal geen motivatie om het PSV ook maar een beetje moeilijk te maken. Hoe makkelijk psv-spelers mogen aannemen, kappen en draaien. Neem Mertens op de kop van de zestien, mag draaien en keren, kan de bal in alle rust klaarleggen om uit te halen (en te scoren), niemand die druk zet of maar een poging doet.
Eriksen hadden ze al half onder het gras gestopt, dat is het verschil in instelling van ADO kant.
0 0
Andre3000
We moeten die Limbo'ers echt ff wegtikken vanavond. 8 of 10-0...komop! Laat ff zien dat we kampioen waardig zijn!
0 0
robert R.
VVV durft niet eens een spits op te stellen
0 0
kadavertje
Jongens jongens..hopen dat ze vanavond er vol op knallen! Wordt echt weer s tijd voor een wedstrijd waarbij ze laten zien waarom Ajax de mooiste en beste club is!

Ik ben positief gestemd; ik zeg 6-0. Cillessen gaat gewoon lekker laten zien waarom hij gekocht is, Fischer showt zn killerinstinct en Boerrigter gaat de weg naar boven weer s inslaan.

Gek tikken die limburgers en draaierig weer terug sturen naar die provincie!

0 0
herman
ik stel voor om die malloten die tijdens de wedstrijd altijd lopen te schelden nu vast te beginnen
dan zijn ze hun frustaties kwijt en kunnen ze rustig kijken en ben ik van dat gezeik af.
0 0
Danishdynamite
Ons Aller Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Schöne, Poulsen, Eriksen; Boerrigter, De Jong, Fischer.
VVV: Mäenpää; Joppen, Röseler, Seip, Fleuren; Maguire, Türk, Van Haaren; Radoslavjevic, Linssen, Cullen.
0 0
tommiej94
Die kutclub staat al met 0-2 voor..
0 0
Cello
Ja die kutclub staat idd voor, maar die andere kutclub, ado heegft natuurlijk nagelaten om het gras lang te laten, zoals men wel handig genoeg bij ADO-Ajax deed.

Ik had het wel sportiever gevonden als men dan ook PSV op 'lang' gras had getrakteerd.
0 0
Bky
Opstelling: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Schöne, Poulsen, Eriksen; Boerrigter, De Jong, Fischer.
0 0
Bky
Gewoon winnen, hoe maakt niet uit.
0 0
WimBaarman
Nou... wel een beetje tegen VVV
0 0
Bky
Boeiend, winnen is nu het belangrijkste. Lekker rustig aan doen en knallen tegen Dortmund.
0 0
Cello
Dat is zo. Want met de huidige achterstand in de competitie kunnen we ons geen enkele misstap eigenlijk meer permitteren..... zo staan nu eenmaal de zaken, we hebben weer een winning-streak van vele wedstrijden nodig om mogelijk die anderen te achterhalen......
0 0
B_02097
We winnen ruim of we zijn weer 100% focus en spelen gelijk.

Maar laten we lekker ballen en winnen
0 0
Vinc-ajacied
Ik ga maar weer is ff naar de Arena, fijne wedstrijd boys ik denk 5-0 AFCA.
0 0
MarkAFCA
Wordt weer eens tijd voor een doelpuntenfestijn, ga voor een 6-1.
0 0
Simon1
Zet aub Sporkslede erin. Niet lullig bedoeld voor Poulsen, maar tegen zulke ploegen kunnen de talenten laten zien wat ze in huis hebben. Daarbij is Poulsen ook de jongste niet meer en tegen Dortmund is hij zeker nodig. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in Veltman hoe hij het gaat doen de volle 90 minuten. Het andere voordeel van talenten nu opstellen is dat die extra gebrand zijn om zich in de picture te spelen. Ervaring + kwaliteit + talent (eigen jeugd) = Succesfactoren = Ajax
0 0
AFCAvak410
Ajax:
Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind, Enoh, Eriksen, Schone, Fischer, de Jong, Boerrigter
0 0
IamLegend
3 punten moet wel lukken, en dit x moeten onze boys maar eens de nul houden!!! no stress!!!
0 0
robert R.
3-0

Eriksen
De Jong
Fischer
0 0
Synzo
Hoe kun je dat nu al weten :-)
0 0
Toon meer reacties