Matig Ajax pakt drie punten tegen VVV

GH, 17-11-2012 om 17:45, 37620 views, Ajax Showtime | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
WINST - Ajax heeft in een slechte wedstrijd een keer wel de drie punten weten te veroveren. Het werd zaterdagavond 2-0 tegen laagvlieger VVV-Venlo in een slecht gevulde Amsterdam Arena. Derk Boerrigter maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen en Danny Hoesen scoorde zijn eerste treffer in het eerste van Ajax. Samenvatting:

Ajax begon met de jonge Joël Veltman op de positie van de licht geblesseerde Toby Alderweireld en met opnieuw Victor Fischer in de basis. De thuisploeg had in de beginfase het meeste balbezit, toch kwam het eerste moment van schrik van VVV-zijde, toen Ricky van Haaren diep werd gestuurd, maar Jasper Cillessen reageerde attent. Cillessen verving de grieperige Kenneth Vermeer in de goal.

Jari Litmanen, die te gast was in het stadion zag Ajax in de 8ste minuut voor het eerst gevaarlijk worden. Helaas kwam Boerrigter niet tot een schot nadat hij mooi voor de keeper werd gezet door Fischer, die de bal in één keer doorspeelde naar de vleugelaanvaller. Ondanks dat Ajax in het eerste kwartier het meeste balbezit had, was het niet meteen de bovenliggende partij. Sterker nog, na een kwartier spelen was VVV juist de ploeg die Ajax even terugdrong. De Limburgers kwamen een aantal keer dreigend naar voren en probeerde Ajax tegen de muur te zetten. Andersom als Ajax in balbezit kwam, had de ploeg moeite om door de muur van VVV heen te breken, ook omdat het tempo te laag lag.

De hele eerste helft kwam hier geen verandering in. VVV zakte steeds verder terug met elf man op eigen helft naarmate de eerste helft vorderde. Het was duidelijk dat de ploeg uit Venlo niet was gekomen om te voetballen. Daarom moest Ajax een opening zien te creëren, maar dat lukte amper. Hierdoor zocht Ajax andermaal dit seizoen met een fluitconcert de kleedkamers op. De ruststand was 0-0.

Al twee minuten na rust kreeg Ajax links van de zestien meter een vrije trap. Derk Boerrigter nam plaats achter de bal en krulde hem goed over de muur achter doelman Niki Mäenpää van VVV. Zo kende Ajax een lekkere start van de tweede helft; 1-0. Ondanks de voorsprong van Ajax veranderde weinig aan het spelbeeld, want VVV bleef net zo behoudend spelen als voor het doelpunt. Ajax probeerde het tempo wat op te voeren, maar een groot verschil met voor rust was niet te bespeuren.

Behalve het doelpunt viel er weinig te beleven in de halfvolle Arena, of het moet het kleine hoogstandje van Ricardo van Rhijn zijn geweest die de bal een paar keer hooghield om vervolgens met een mooie voetbeweging Christian Eriksen aan te spelen. Na rust kreeg VVV zijn enige kans toen de ingevallen Yannick Wildschut werd diepgestuurd en Christian Poulsen eruit liep, maar de spits had niet genoeg kracht in zijn doelpoging om Cillessen te passeren.

Tien minuten voor tijd kroop VVV dan toch eindelijk uit de schulp en koos met Wildschut en invaller Nwofor de aanval. Bijna kwam Ajax nog in de problemen toen Cillessen de bal leek te verspeelde aan Nwofor, maar de keeper kwam met de schrik vrij. Niet lang daarna gooide Ajax de wedstrijd op slot. Invaller Danny Hoesen die Eriksen verving, maakte zijn eerste treffer in het eerste van Ajax ; 2-0. Daarna speelde de Amsterdammers de wedstrijd makkelijk uit en pakte het dit keer de drie punten wel in een matige wedstrijd.


Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind (Dijks '77); Schöne, Poulsen, Eriksen (Hoesen '72); Boerrigter (Lukoki '62), De Jong, Fischer.
Wissels: Van der Hart, Enoh, Sana, Hoesen ('72), Lukoki ('62), Denswil, Dijks ('77).

Opstelling VVV: Mäenpää; Joppen, Röseler, Seip, Fleuren; Maguire, Türk, Van Haaren (Wildschut '67); Radoslavjevic, Linssen (Otsu '85), Cullen (Nwofor '77).
Wissels: Heimann, Vorstermans, Nwofor ('77), Bergkamp, Otsu, Leiwakabessy, Wildschut ('67).

Doelpunten:
1-0 Boerrigter '47
2-0 Hoesen '84

Bijzonderheden:
-
(foto: Black Bath Towel Photographers)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het was inderdaad niet leuk om naar te kijken maar met een half tweede elftal en de wedstrijd tegen Dortmund die eraan komt, ben ik allang blij met 3 punten en geen blessures. Woensdag goed voetballen en winnen, daarna in het weekend nog een draak voor 3 punten. Het kan niet elke dag feest zijn..
0 0
HarryHarHar
Jaren lang had ons geliefde Ajax verre weg het beste doelsaldo, nu na 13 wedstrijden staan we op plaats 4 en heeft Pisvee + 37 en wij een schamele +15, ik kan me nog een dramasenario herinneren van nog niet zo heel lang geleden dat we het net niet werden op 1 doelpunt verschil soms denk ik wel eens dat het kader daar aan voorbij gaat want het enige wat je hoort is ach we hebben gelukkig weer 3 punten, Dikkie was kwaad gisteren omdat Pisvee er maar 6 had gemaakt, want er zat meer in, toch eens over nadenken jongens! die instelling mis ik momenteel!
0 0
AFCA19
Eriksen kan aardig mee voetballen maar laten we wel zijn...al die aandacht uit het buitenland begrijp ik niet...hij steekt er niet met kop en schouders boven uit...hij moet gaan uitkijken nu...Fischer is hem straks voorbij....Eriksen had nu al een man moeten zijn...maar speelt nog steeds als een jongetje
0 0
Jeffrey15031
Eindelijk iemand die het met me eens is. Ik kan het niet begrijpen dat vele mensen hem elke week weer fantastisch vinden. Hij speelt de laatste tijd gewoon heel erg zwak. Ben nooit echt fan van hem geweest
0 0
DHsuarez16
Ik schaar me ook bij deze groep mensen. Hij wordt beschouwd als iemand die net zo goed is/was als Litmanen, maar op t veld is er nog niet veel van terug te zien.

Maar goed, hij is ook nog maar 20!
0 0
Balgobind
Jody veel heerlijk in zeg!
0 0
omisom
Is dit het Ajax van de toekomst? diep triest zoals deze spelers liepen te ballen, ja ballen want voetballen kan ik het niet noemen. Een paar spelers die mij zeer zwaar tegenvallen zijn Eriksen die er gisteren echt helemaal niets van bakte, Poulsen is ronduit Ajax onwaardig en dan onze aanvoerder Siem niet te geloven zo zwak die acteerde. Ik ben redelijk positief ingesteld maar naar wat ik gisterenavond heb gezien begin ik toch te twijfelen aan de capaciteiten van het TH.
Het leek wel of ze helemaal niet met die wedstrijd bezig waren en al aan woensdag liepen te denken alleen vergeten ze dat de competitie wel veel belangrijker is, niet om het één of ander dat P$V weet wel wat ze moeten doen en dat is gewoon dik winnen.
Frank, ik hoop echt dat je ze flink op hun flikker geeft en duidelijk maakt dat je dit onder geen beding accepteert. Ik neem aan dat het publiek zijn geld terug krijgt na zo'n wanprestatie.
0 0
PietBon
Ik ben het niet met je eens als het om Poulsen gaat. Deze man doet veel nuttig werk en vindt hem een waardige opvolger van Anita. Enoh pakt teveel kaarten op die positie.
0 0
1eringzuid2
Amen! Poulsen man van de wedstrijd!? Triester moet het niet worden. Geen enkele keer heeft hij de bal naar voren gespeeld alleen maar breed en achteruit. 66% balbezit en er werkelijk geen ene klote mee gedaan. Na 44 minuten was er het 1e schotje tussen de palen. Het doelpunt van Hoesen was de 1e gecreeerde veldkans, en dat na 85 minuten spelen tegen, met alle respect voor VVV, de no.16 van de eredivisie. En dan het betoog van FdB, dat er 2 ploegen nodig zijn om te voetballen......? Uiterst zwak verhaal van meneer de Boer. Nee, dit seizoen is zo goed als beslist. Dit ga je met deze kwaliteitsarme selectie niet meer goedmaken. En FdB ga je is heel ernstig zorgen maken over de motivatie van het meerendeel van je spelers want woensdag lopen ze weer de poten uit hun lijf terwijl je dat gisteravond had moeten brengen als je een voetbal prof bent en het volgende seizoen weer CL wilt spelen!!!!!!
0 0
PietBon
Ajax speelt 9 van de 10 keer beroerd als het niet op zondagmiddag om half drie speelt. Nu dus ook weer en het publiek weet dat inmiddels ook. Je zag de lege plekken op de tribunes. Dit is dus de tol die je betaald als je Champions League wil spelen. Veel spelers speelden weer onder hun niveau. Anderen werken hard maar zijn uit vorm en er was er ook deze week maar één die er met kop en schouders bovenuit stak. Zijn naam is Daley Blind, al weken lang een zeven.
0 0
gvvsvw
ik zal eens beginnen met Eriksen wat is die gozer vreselijk slecht zeg !!! Niks anders dan bal verlies !! Dan poulsen is een verdedigende speler , het enige wat hij doet is zich laten inzakken tussen de 2 cv en dan de bal vragen en weer breed leggen , daar heb je niks aan , dan mis je gewoon een extra man op het midden !!! Als er een club komt voor Eriksen en die wil rond de 20 miljoen betalen , gelijk doen , hij is niet het grote talent wat iedereen denkt , al is het hier in Nederland wel Zo dat als je iemand door Zijn benen speelt is het al een fantastische speler , en gewoon boerrigter aub op links en op rechts heb je maar 1 man waar dreiging vanuit gaat dat is lukoki , zijn acties lukken niet altijd , maar geef hem eens wat wedstrijden de kan , gisteren Ook weer gelijk dreiging bij hem . En voor de rest het voetbal is gewoon Ajax onwaardig slecht en dat heeft maar met 1 ding te maken kwaliteit
0 0
Tinseltown
K....T wedstrijd, maar vind wel dat je 2 teams nodig hebt om te voetballen. VVV was alleen naar Amsterdam gekomen om te verdedigen.Moet je opletten als Ajax tegen Dortmund speelt dan krijg je een hele andere wedstrijd te zien. In ieder geval nog ff mijn grootste favoriet Mitchell Dijks zien invallen.
0 0
eenstad31
Ik vond de arena trouwens echt goed volzetten voor zo'n pritswedstrijd
0 0
Sjakie Wit
Ik denk dat zo'n 10.000 seizoenskaartgouders er niet waren. Dat is weel heel veel hoor...
0 0
Ajacied1997
ik vind dat lasse ook wel een keer een duw in de rug mag krijgen want die vind ik de laatste paar wedstrijden ook steeds constanter worden, en hij toont wel regelmatig in wedstrijden de felheid die andere ook in hun spel zouden moeten tonen, mijn compimenten voor hem dus en hoop dat hij ff in de basisblijft staan.
overigens wil ik nog wel iets kwijt over eriksen, hij ziet namelijk heel vaak maar dan ook heel vaak wel het overzicht(waar de bal naartoe moet) maar heeft echt veel te vaak balverlies, hij geeft namelijk regelmatig te moeilijke ballen.
0 0
BigDaddy84
Tjah, ik ben geen azijnpisser, maar de realiteit is dat dit gewoon een slechte wedstrijd was. Wijzen naar VVV is daarbij geen oplossing. Ik mis lef in het spel van Ajax, het is allemaal veels te netjes. Je hebt tegen dit soort tegenstanders een aantal spelers nodig die een mannetje uit kunnen spelen of lef tonen door een bal een keer wat dieper te spelen (middenveld overslaan, spits inspelen, terugleggen op Eriksen of Schöne en vervolgens weer doorspelen of schieten). Het ergste vind ik persoonlijk nog dat dit team dat wel degelijk kan. Maar op de één of andere manier lijkt dat geloof er niet te zijn. Frank hiervoor de schuld geven is denk ik te makkelijk. Zeker gezien het feit dat toen de wissels erin kwamen er meer kansen werden gecreëerd. Lukoki is een uiterst bruikbare speler tegen dit soort tegenstanders, de tandem Fischer - Dijks loopt heel behoorlijk aanvallend (is te zien dat ze meer hebben samengespeeld) en Hoessen is vooral technisch een verademing in de spits. Als Hoessen balvast wordt kan het weleens een hele goede gaan worden voor Ajax. Al met al is het vooral te hopen dat Ajax aanvallend meer lef gaat tonen, verdedigend er wat meer bovenop zit en dat ze wat meer zelfvertrouwen krijgen. Dan zie ik ze meedoen voor de titel. Blijft dat uit, is plaats 2 helaas echt het hoogst haalbare.
0 0
Cello
Wat je ook weinig ziet is dat er gelijk al bij balverlies vooruit verdedigd wordt....laat staan dat men de bal afjaagt.... als je dan ziet dat zelfs bij tijd en wijle VVV de kans krijgt om zich daar makkelijk uit weg te spelen (vanuit hun verdediging), dan geeft het ook al wel iets te denken. Nu gat het bij dat soort teams doorgaans fout verder in de opbouw, maar een team dat iets beter is dan VVV of gewoon een goede dag heeft, die kunnen daar dan maximaal van profiteren.
0 0
Bjornzuindas
We hebben gewoon 3 punten ,
Gaat er soms niet om hoe

Gewoon goed dat dit soort wedstrijden gewonnen worden en niet in de 85 min counter tegenstander 1-1 gewoon zoals de concurent ook zijn punten pakt.
0 0
trainerdv
Dat is waar, maar het is wel een teken.
Ajax speelt gewoon erg zwak dit seizoen.
Het voetbal is vooralsnog niet goed genoeg om weer kampioen mee te worden.
Het gemak waarmee laagvliegers verslagen horen te worden is er gewoon niet.
0 0
Cootje2710
stelletje pisnichten hier zeg. ben blij dat jullie nooit in onze Arena komen. Lekker hier blijven zitten zeiken en in mei weer vooraan staan. Donderstraal toch op. hier komen blijkbaar geen ECHTE Ajacieden meer op deze site (uitzonderingen daar gelaten....en ik ken ze....).3 punten in de pocket, achtervolging is ingezet.
0 0
ajaxf4n
Op uitnodiging van een vriend (heeft 2 seizoenskaarten) toch meegegaan naar de Arena.
Van te voren sterke twijfels want een avondje Arena is immers een avond van je leven vergalt na de laatste reeks zaadpartijen .
En ja hoor, weer een zaadpartij, ik heb me stierlijk lopen vervelen en ik was niet de enigste
Ik heb medelijden met de mensen die een seizoenskaart hebben aangeschaft, wat moeten die zich genaaid voelen.

Cillessen? Geef mij maar Vermeer...
De Jong? Beschamende aanvoerder, geen andere woorden voor
Eriksen? Zoals gewoonlijk, belabberd, weg met dit overschat talenttje
Voor de rest ook maar matig

Nu ff een paar biertjes nuttigen om nog wat van de avond te maken

Waarom in de CL wel en in de Mickey Mouse competitie niet?
Beschamend
0 0
ObjectoJood
Jouw clubliefde is beschamend. Ajax moest wederom tegen een club die zich in groef, 10 man achter de bal en als je dan geen echte centrumspits hebt wordt het lastig. Ik vond het niet zo saai, ben schor en ik ben blij dat iedereen fit is voor Dortmund (op de blessures van de spitsen na) en ik hoop dat Toby er bij is.

Nuttige overwinning en belangrijk ook denk ik.
0 0
ajaxf4n
Ga weg,
Ajax als "topclub" zijnde moet een degradatiekandidaat als VVV gewoon kapot spelen
Dat lukt zelfs niet, dan moet je je kapot schamen

Eerste helft: belabberd
Tweede helft: belabberd

Barcelona heeft wekelijks te maken met tegenstanders die zich ingraven, en die winnen toch ook?
Die spelen toch ook zonder een echte centrumspits?
Ajax wilt toch zo graag vergeleken worden met Barcelona, probeer dan eerst maar eens van degradatiekandidaten te winnen met dominant voetbal..
Maar ik zeg je, we zijn niks vergeleken met Barca
Maar dat ziet het Boertje natuurlijk anders
0 0
ObjectoJood
Wij zijn Ajax geen Barelona. Wij hebben niet t geld wat daar wel te vinden is. Dus om in te gaan op je inhoudelijke????? verhaal, slaat nergens op. Maar ga eens in op t feit dat jij je club niet steunt????? Dat je altijd maar loopt te kotsen op de club waarvan je beweert fan van te zijn. Je bent niet meer dan een kakkerlak, die zijn ook 24/7 bezig met kotsen op Ajax, dus ga lekker naar die site's
0 0
Dennis_Gijs12
Barcelona behoud wel elk seizoen zijn selectie.. Dat is iets wat Ajax ook eens zou moeten doen.
0 0
ajaxf4n
Ajax word toch graag vergeleken met Barcelona?
Maar goed, ingaan op je feit? Prima.

Ik kots niet op de club, ik ben negatief
Dat is iets heel anders, noem eens iets waarbij ik kots op de club?
Waarbij ik Ajax uitscheld, nergens!
Maar goed, als jij wilt beweren dat het kotsen is, prima.
En als jij mij een kakkerlak noemt, i dont care
0 0
ObjectoJood
Ga jij eens weg met je azijn pisserij staatsdebiel. Steun je club altijd, in goede en slechte tijden, maar ik weet zeker dat jij voor aan staat bij een huldiging, want je bent nooit in een stadion te vinden normaal gesproken, alleen als een vriend van een vriend niet gaat ben je er, en dan loop je nog te huilen als een baby. Triest figuur ben je. Woensdag winnen we van Dortmund en dan sta jij te springen en te juichen.

Eigenlijk zou je een stadionverbod moeten krijgen met je negatieve gelul....
0 0
ajaxf4n
Kun je wat meer op de inhoud ingaan?
Ik heb gewoon gelijk, daarom reageer je zo
0 0
Cello
Nee hoor. De teneur in jouw posts zijn puur en vrijwel alleen maar negatief. Vrijwel nooit val jij te betrappen op positiviteit......daarom reageert niet alleen Objectojood zo, maar vele anderen ook.
0 0
Cello
Verder ben ik blij, dat Hoesen zijn goaltje te pakken heeft. Ik ben wel een fan van hem.

En Eriksen. Die jongen is weer een drama vandaag en hij begint het ook uit te stralen, want de tegenstander, dat merk je gewoon, zet iemand dicht op hem en dan heeft ie al balverlies. Op die manier komt de tegenstander wel heel makkelijk terug in balbezit. Dus gewoon teveel en tevaak onnodig balverlies.
De inspiratie, de ideeën onbreken. Niet onderscheidend genoeg. En dat geldt voor nog meer spelers binnen onze groep.

Gelukkig weer eens de 'nul' gehouden, want toen de 80-minutengrens bereikt was nam bij mij de spanning wel toe of men nu niet weer als eerder de doelpunten zou 'weggeven'.

0 0
IamLegend
snel vergeten deze wedstrijd, hoe vonden jullie eriksen spelen in de 1e helft?
0 0
Jeffrey15031
Speelde zoals de laatste tijd weer heel zwak!
0 0
leazi
Ik vond ondanks zijn goeie redding Cillessen weer tegenvallen.

Ik hou bij hem meer me adem in dan dat ik bij Vermeer doe.
0 0
AFCA19
Cillessen zal er ooit staan maar vermeer is gewoon #1
0 0
Cello
Ik vond Cillesen dus niet tegenvallen. Kan ook niet, want de man heeft praktisch niets te doen gehad en stond te verkleumen in de goal.....
Ik houd eerder me adem in bij Vermeer dan bij Cillessen, ja ook na het momentje dat ie de bal bijna verspeelde en VVV met wat meer geluk misschien een kans had gekregen. Maar als je het eerlijk bekeek kreeg ie de bal ook niet heel lekker aangespeeld.
Maar verder, op die redding na, heeft Cillessen geen ene moer te doen gehad. Dus echt beoordelen kan je de man niet.

0 0
paulat
Wat een bout wedstrijd. Wie nog beweert dat Vermeer door Cillessen moet worden vervangen heeft het niet helemaal op een rijtje. Poulsen man van de wedstrijd? Zegt genoeg over de wedstrijd. Het enige wat ie schijnt te kunnen is tikkie terug. Maar goed 3 punten belangrijkste. Trieste wedstrijd voor de supporters die van mij de hoogste cijfer krijgen.
0 0
eenstad31
Niet meer over hebben. Dortmund thuis pakken!!!!
0 0
AFCA19
Zoveel balletjes breed...niet om aan te zien
0 0
AFCA19
We mogen blij zijn met de uitslag maar meer niet...er zit geen power in deze selectie...ik heb nog nooit een Ajax gezien die de bal verovert in de eigen 16 en vervolgens rent er niemand naar de zijkanten om massaal aan te vallen...iedereen wacht af
0 0
robert R.
waarom gaat die lokhoff nog een keer wisselen? Heeft toch geen nut meer
0 0
jollie18
Weer een debutant die scoort!
0 0
robert R.
Nou die viel op het juiste moment.
0 0
AFCA19
Aub nog twee goals erbij vroor het gevoel
0 0
kadavertje
Zo. Rustig aan...wedstrijdje controleren en gewoon zakelijk winnen. Niks mis mee hoor dit.
0 0
robert R.
JES
0 0
AFCA19
Gelukkig
0 0
robert R.
Ben blij als het voorbij is en we de 3 punten hebben
0 0
AFCA19
Gelukkig speelt Vermeer binnenkort weer
0 0
robert R.
ja, je wordt er niet vrolijk van
0 0
robert R.
Kom op AJAX
0 0
AFCA19
Waarom word die bal niet wat sneller rond getikt
0 0
AFCA19
Eindelijk krijgt Eriksen straf
0 0
AFCA-CBS!
Zo denkt frank niet denk ik.. Denk meer voor rust die hem geeft
0 0
robert R.
HOESEN
0 0
Discordia
Waarom dan niet Siem De Jong eraf
0 0
Intec
Poulsen tot nu toe beste ajax speler..
Zit overall tussen maakt weinig fouten..
Prima
0 0
AFCA19
Blind gaat binnenkort scoren
0 0
Discordia
Je mag zeker weer niks zeggen over het trieste veldspel omdat we 1-0 voor staan tegen VVV...
0 0
AFCA19
Dat was ook niet zon slimme actie van Siem
0 0
10Sneijder10
Eriksen zsm verkopen.
Ik begrijp echt niet wat men in hem zien.
0 0
robert R.
beter prikken ze de 2-0 er in.
0 0
AFCA19
Lukoki is gevaarlijk
0 0
Intec
Ja harstikke vooral die voorzetten zijn gevaarlijk voor de mensen op de eerste rij :)
Ik vind iedereen een 6 en poulsen een 7
0 0
AFCA19
Volgens mij kijk jij via teletekst
0 0
Intec
Nee eredivisie live het was als geintje bedoeld serieuze..
Of ben je nagels aan het kouwen..
0 0
AFCA19
Haha ja...een goeie actie van VVV en we hebben weer het nakijken
0 0
robert R.
Vvv komt eindelijk met een aanvaller # laffe honden
0 0
AFCA19
We staan voor maar we hebben nog lang niet gewonnen
0 0
AFCA19
Zou Eriksen doorhebben dat ie een paar dingen doet die echt heel bagger zijn
0 0
kadavertje
hahaha mooi verwoord
0 0
Simon1
Hopelijk gaat Frank de Boer snel z'n strategie m.b.t. het positioneren van spelers ook snel aanpassen of de spelers positie-persoonsgerichte trainingen geven.

Boerrigter op rechts kan, alleen dan moet Boerrigter z'n hele manier van voetballen aanpassen. Je ziet aan hem gewoon dat altijd naar de achterlijn toe wilt. Daarbij zet hij z'n lichaam NIET goed neer als hij naar binnen wilt trekken en zodoende raakt hij de bal kwijt. Ook moet je om naar binnen te kunnen trekken snelle voetbewegingen kunnen maken om je tegenstander uit te lokken en hem dan te kunnen passeren. Anders heeft je actie geen nut en creëer je dus GEEN ruimte.

Sana is precies het tegenovergestelde. Hij is iemand die binnendoor wilt, maar moet nu ineens de andere kant op. Hij heeft geen body dus wordt zeer snel weggezet.

Ajax is niet vleugellam, maar het benut z'n vleugels niet. De succes-factor van vorig jaar met Boerrigter was dat hij natuurlijk fit was, maar ook vooral omdat als hij de ruimte inliep Janssen het zag en die bal op z'n borst legde. Die twee voelde elkaar gewoon goed aan. Nu hij weg is, moet je dus daarvoor een oplossing gaan zoeken. Echter moet je dan niet je eigen vleugels buitenspel zetten door ze op posities neer te zetten waar ze niet uit de voeten kunnen.
0 0
Professor
Doelpunt helpt Boerrigter nog niet echt hij loopt alle gaten dicht en komt echt niemand voorbij. Geldt trouwens voor wel meer spelers niemand komt zijn directe tegenstander voorbij met een goede aktie. En juist tegen negatieve tegenstanders moet je je man durven uitspelen om zo een overtal situatie te krijgen
0 0
AFCA19
Gelukkig komt lukoki...dat betekend de 2 en de 3-0
0 0
kadavertje
Ik begin met de week positiever te worden over schone. Hij begint steeds meer een bron van rust te worden. Sterk in duels, balvast, goeie passing. Nu nog effe die paar procent geluk en topvorm erbij en het wordt een heerlijke speler voor ons.
0 0
AFCA19
Dat was een aardig hoogstandje van van Rhijn
0 0
oudzuid2
lekker rikkie
0 0
Simon1
Even eerst een aantal dingen duidelijk zeggen; KUT VVV!!!!! Met z'n achten voor het doel gaan liggen. Rot dan lekker op en teken voor een 1-0 winst voor Ajax. Nu staan wij hier een beetje wortel te schieten en straks winnen we toch wel met 1-0 of 2-0. Zo krijgen we dus lekkere kut wedstrijden. Tegen Ajax gaat iedereen zich ingraven en tegen bijvoorbeeld een PSV gaan ze ineens een poging doen om te voetballen. Doe dat tegen ons en we rollen je met 8-0 op. Klote kut clubs. Snel Nederland en België samenvoegen, zodat we een sterkere competitie krijgen. Al gaat de rest failliet, I don't care. Ze zijn nu voetballend en ballen-failliet, dus financieel interesseert me niet.

Zo en dan nu over Ajax...

Eén ding is zeer duidelijk te zien, Ajax wilt geen blessures krijgen, dus die stapjes extra kunnen we wel vergeten, want Dortmund is zéér belangrijk. Echter hoeven ze dan niet zo ongeïnspireerd te gaan voetballen. Als een team dat doet, ben je als Captain er verantwoordelijk voor om je team te motiveren. Echter... die De Jong (ik ben normaal altijd fan van hem hoor) doet gewoon lekker zo mee met de groep, handig hoor... Als Captain dien je namelijk het goede voorbeeld te geven en jij moet de strijdbijl oppakken om je team te inspireren om dat ook te doen. Doe jij dat niet, kan je dat ook niet van je team verlangen. Dit reken ik De Jong dus héél zwaar aan.

Aangezien de wedstrijdverloop ook wel te voorspellen was snap ik niet waarom Frank de Boer niet gewoon een blik met talenten (A1 en Jong Ajax) opentrekt en laat hun lekker zien wat ze waard zijn. De spelers voor het eerste elftal lopen dan minder risico op een blessure, maar wat in mijn ogen nog belangrijker is, is dat die jonge jongens zich eindelijk kunnen laten zien. Ze gaan ervoor, ze willen laten zien wat ze kunnen en natuurlijk zo snel mogelijk aansluiting vinden bij het eerste. Ik had graad spelers als Sporkslede, Denswil, Andersen, De Sa, Ligeon, Hoesen, Boccara e.a. zien spelen. Daarbij denk ik dat de meerderheid van de supporters die zich nu lopen vol te zuipen met koffie in de ArenA er ook zo over denkt. Als Frank de Boer dit nu eens doet heeft hij dus vier voordelen.

- Mindere kans op blessures voor spelers van eerste elftal
- Voetbal met pit, durf en lef van de jonge spelers
- Hij kan direct beoordelen hoe spelers zich staande houden.
- Leukere wedstrijd om te zien

Frank de Boer doet hele goede dingen, maar in deze dingen moet hij echt nog in groeien.
0 0
kadavertje
Nou t lijkt erop alsof t een wedstrijd begint te worden! Toch nog waar voor ons geld mannen? ;)
0 0
robert R.
lekker hoor! En nu door gaan
0 0
Ajaxkwaai.
En dat was Boerrighter!
0 0
kadavertje
Lekker voor Derkie! Hopen dat ie nou weer ff de draad oppikt!
0 0
Ajaxkwaai.
En dat was Boerrighter!
0 0
robert R.
JES
0 0
Boer Gijs
Volgens Cruijff zit het werk er bijna op, volgens mij is er nog een hele lange weg te gaan.
0 0
Intec
Ongelofelijk dat hij hem er in draait..
Netjes
0 0
jollie18
Zo daar is het doelpunt!
0 0
AFCA19
Dat werd tijd
0 0
oudzuid2
hoppaaa!
0 0
kadavertje
Hoppa!! zei t toch!
0 0
pasajax
Kom op Ajax
0 0
robert R.
KOM OP!
0 0
jollie18
We hadden idd wel moeten scoren de eerste helft want nu heeft VVV het vertrouwen nog. Hopelijk gaan we nog winnen ik wist dat het niet makkelijk zou worden.
0 0
robert R.
we gaan toch niet doen alsof vvv kan winnen. Die gasten mogen God op dr bloote knietjes danken als ze een punt pakken
0 0
kadavertje
Er zit nu al meer pit in de wedstrijd dan de hele eerste helft..
0 0
Cello
Het is òf kwaliteittekort òf gewoonweg hopeloos uit vorm.
Het spel simpel houden is er niet bij. Gogme is bij deze spelers al helemaal niet aan de orde. Daarbij gaat alles een versnelling te traag en is de verplaatsing van links naar rechts (vice versa) helemaal niet vlot en dus zal je nooit een team wat toch al met bijna 11 man in de eigen zestien staat uit positie spelen.

En ook Eriksen is weer te nonchalant, teveel balverlies en te weinig echte durf!. Een enkel leuk voetbeweginkje maakt dat alles helaas niet goed!.
0 0
kadavertje
Jari! Doe een tackle op Barends!
0 0
robert R.
whaha
0 0
afct
Tegen dit anti voetbal van vvv Moet je met geluk in de eerste minuut scoren dan vervalt hun idee om te gaan handballen Nu Word het met de minuut moeilijker
0 0
kadavertje
Zet jari er in!!
0 0
BigDaddy84
Het tempo ligt veels te laag. Zo kom je nooit door een muur heen, zeker niet als de buitenspelers ook niet om hun directe tegenstanders heen komen. Elke speler die nu de bal aangespeeld krijgt staat met zijn rug naar het doel. Zo kun je geen steekpass geven, niet schieten en dus geen gevaar creeren. Er moet sneller gespeeld worden, meer druk gezet worden (verdediging meer naar voren), diepere en strakke inspeelpasses en iets opportunistischer. Dan scoor je er nog 4 in de tweede helft. Maar op deze manier is het veels te zwak!
0 0
DevilOfExciteme
PSV fans zijn goed zuur dat hun grootste talent naar Ajax vertrekt. Waarom moeten ze echter hun frustratie in dit topic kwijt? Negatief gezeik heel de tijd. Als we dadelijk 3-0 winnen zijn ze weer stil tot de volgende wedstrijd.
0 0
Professor
Is inderdaad echt dramatisch slecht 1 klein kansje in 45 minuten. Geen 1 gevaarlijke voorzet vanaf links of rechts. Tegen dit soort tegenstanders moet je het veld echt breed houden en met individuele aktie's over de flanken de spits bereiken. Door het midden gaat alleen lukken als je honderd procent geconcentreerd bent en op hoge snelheid een zuivere een twee kunt maken. En van dat niveau zijn er te weinig spelers binnen ajax. Helaas zitten er op de bank weinig buitenspelers die de achterlijn kunnen halen. Sana gaat ook het liefste naar binnen en Lukoki is in de kleine ruimte nou ook niet een echte ster. Is wel triest dat ajax niet over echt goede buitenspelers beschikt was toch altijd het handelsmerk van de club.
0 0
kadavertje
Wat is die Barends toch een verschrikkelijk slechte journaliste zeg. PFf. Ze hoort Anti-ajax tv (VI) geregeld praten dat Ajax prut is...en ze neemt t altijd klakkeloos over. Ze snapt echt geen reet er van. VVV drukt ajax dik naar achteren in het begin? Zet ze zwaar onder druk??? Wat is er mis met dat mens.

Een middelmatig team komt er een paar keer gelukkig uit en creeert een paar halve mogelijkheden. Poeh Poeh...

VVV komt gewoon om niet te verliezen en wil niet voetballen. Als Ajax gewoon rustig blijft en het tempo omhoog schroeft, en eens een keer wat beweging creeert dan komt t dik in orde. We zullen t zien de tweede helt...de eerste helft gewoon vergeten en alle energie gebruiken om de tweede helft te knallen. Gaan!

En Barends ontslaan aub. Wat een aanfluiting dat mens
0 0
brandevoort
Eriksen speelt zo ontzettend beroerd is totaal niet met het spel bezig !
0 0
ajaxciedforlive
dat doelsaldo van psv is ook niet meer in te halen dus als we winnen is het geen 9 punten achterstand maar 10
0 0
eenstad31
Eerst zaaien, dan oogsten!!
0 0
brandevoort
Waar waren onze vleugelspelers de 1e helft ??
0 0
RowinAFCA
fischer is een middenvelder, dus die maakt het tog niet breed en boerrigter is hopeloos aan de rechterkant en komt ook alleen naar binnen, dus technisch gezien zal er nooit een fatsoenlijke voorzet komen van de zijkanten, of het moeten de backs zijn
0 0
brandevoort
Dit Ajax rolt niemand meer makkelijk op ! We komen simpel weg kwaliteit te kort !
0 0
kadavertje
Wat een ongelooflijk negatieve instelling van VVV. Hoezo 'complimenten voor VVV'. Dit is toch geen voetbal? Ajax gaat echt wel winnen vanavond hoor. VVV kan nog geen 3 passes aan elkaar knopen. Maar op deze manier valt gewoon bijna niet te voetballen voor ajax. Ze hangen gewoon constant met zn elfen voor hun eigen goal hangen.

2e helft tempootje omhoog, verdedigers wat meer inschuiven en veel beweging voorin creeëren en t komt dik in orde. Af en toe een voorzetje wil ook nog wel s handig zijn trouwens...

T is in ieder geval tot zo ver niet om aan te gluren deze wedstrijd zeg. PFf...
0 0
RowinAFCA
dit kan ook nooit de bedoeling zijn van voetbal op tv. je voetbalt omdat je het goed kan en dat aan het stadion en de neutrale kijkers te laten zien, niet om te luisteren naar een of andere vetklep met wat papiertjes die zegt dat je de middelijn niet over mag
0 0
IamLegend
beste man 1e helft poulsen en schone
0 0
jollie18
Er zijn nog 45 min te spelen hoor dat doelpunt valt hopelijk nog wel.
0 0
robert R.
donderspeech van Frank 2e helft gas geven en je wint gewoon 3-0
0 0
AFCA19
Ach hij geeft al maanden donderspeechen...we moeten maar eens dik winnen
0 0
IamLegend
die preek helpt niet meer... dat werkt al maanden niet meer...
0 0
robert R.
gaat ook wel met dit elftal.
0 0
AFCA19
We hebben met iedere club moeite
0 0
brandevoort
Ach ja dadelijk staan we gewoon 12 punten achter op de concurrentie
0 0
AFCA19
Moet zeggen dat we de competitie goed begonnen maar de laatste wedstrijden heb ik voor een wedstrijd niet het gevoel dat we makkelijk gaan winnen
0 0
Intec
Zeer matig..
Moet 2de helft beter..
0 0
brandevoort
Dit noemen ze nu een collectief falen !!
0 0
WimBaarman
pfff tis niet best
0 0
brandevoort
Wat een schande zeg wat Ajax laat zien !
0 0
robert R.
ja, ik zou je slabbertje maar vast pakken
0 0
brinkes1
volgens sidekick is pulsen best goed bezig. 38 goede passes en maar 1 slechte pass
0 0
AFCA19
Vraag me af of die crosspass nog op de toekomst word geoefend...alle verdedigende spelers (o.a. Heitiga,Toby, Urby, Jan, Greg) deden het maar ik zie het tegenwoordig niet meer.
0 0
brandevoort
Wat is Moisander dramatisch vanavond !
0 0
AFCA19
Ja dat merkte ik ook al op maar data mag je hier blijkbaar niet hardop zeggen op deze site
0 0
IamLegend
echt weer zo'n avond dat er van alles mis gaat...
0 0
brandevoort
Klopt en de concurrentie wint !
0 0
anrejane
Ik heb de afgelopen weken veel kritiek gehad op Eriksen en ik zei dat hij in de topwedstrijden echt te kort kwam. Ik moet hem mijn excuses aanbieden: hij komt ook tegen VVV te kort en speelt dus gewoon heel constant!
0 0
kadavertje
Training in hoekschoppen vanavond zeg...
0 0
Professor
Kwestie van instelling maar ook van kwaliteit te veel spelers die het 1 keer raken met een man kort bij je niet beheersen. Maar het grootste probleem ligt op de flanken Boerrigter heeft echt alleen maar ruzie met de bal en gaat nooit buitenom, Fischer een goede voetballer maar trekt ook alleen maar naar binnen. Dan zou Blind erover heen moeten komen maar die kan alleen een voorzet geven als hij helemaal vrijgespeeld wordt. Zal nooit zelf een aktie kunnen maken. Zal om vvv kapot te moeten spelen toch veel meer over de vleugels moeten gaan Dus toch een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. Nu 37 minuten gespeeld en nog geen 1 kans beetje kwalijk toch !!!!!
0 0
Toon meer reacties