Wooter keert terug bij Ajax

Ajax Showtime, 22-09-2012 om 10:45, 12058 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

TERUGKEER - Nordin Wooter (36) is teruggekeerd bij Ajax. De voormalig profvoetballer zal aan de slag gaan op sportpark De Toekomst om daar aan zijn trainerscarrière te beginnen. Wooter zal aanvankelijk als techniektrainer aan de slag gaan met de jongste spelers van Ajax. Wooter speelde tussen 1994 en 1997 als aanvaller 58 wedstrijden voor Ajax, waarmee hij onder meer de Champions League, twee landstitels en de wereldbeker won. Wooter speelde na zijn tijd bij Ajax voor clubs clubs als Real Zaragoza, Watford, Sporting Braga en Panathinaikos, alvorens in 2008 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Sinds 2010 is hij voorzitter van FC New Amsterdam, voortgekomen uit het in 2004 opgerichte SC Nieuwendam en zijn organisatie Master of the Game, waarbij hij samenwerkt met onder meer zijn voormalige Ajax-teamgenoten Kiki Musampa en Tarik Oulida.

In 2011 werd hij door de rechter privé failliet verklaard. Zijn huis werd voor 4 ton verkocht terwijl hij die tien jaar eerder voor 8 ton had gekocht en ook zijn bij Ajax opgebouwde pensioen moest hij inleveren.

De problemen lijken vooral te zijn vooroorzaakt door onverantwoorde investeringen in zijn nieuwe voetbalclub New Amsterdam. Wooter leende o.a. 150.000 euro van een jongen, die dat geld had uit de erfenis van zijn moeder die bij de SLM-ramp van 1989 om het leven kwam. Afspraken over de lening kwam Wooter niet na. Een bedrijf in straatvoetbalkleding gaat op de fles omdat afnemers niet betalen.
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suvee
Ach ja, iedereen maakt fouten: ook onze nr 14 ging eens zakelijk behoorlijk op zijn spreekwoordelijke bek door in de varkenshandel te gaan!
Laat Wooter maar lekker het vak leren op de toekomst en wie weet liggen daar zijn kwaliteiten!
0 0
ST
Wooter is nou typisch zo'n jongen die domme keuzes aan elkaar rijgt. Dan begin je zo fantastisch je carriere, met het winnen van de CL en dan eindig je met 500.000 schuld als het niet meer is en weinig uit je carriere na 95 om trots op te zijn. Vind het ook wel weer sneu want hij heeft altijd goede bedoelingen gehad denk ik. Hoop dat hij eindelijk eens verstandig wordt. Hij verdient wat mij betreft zeker een nieuwe kans, mits hij ECHT trainer wil worden. Ik vrees echter dat hij dit puur doet om ook maar een baantje te hebben om schulden mee af te kunnen betalen. Ik gun hem als Ajacied zijnde daarentegen het beste!
0 0
Rafaelajacied
Het is een goed teken dat er weer een oud-speler bij de jeugd gaat trainen.
Ook al speelde Wooter minder in ze Ajax tijd,maar hij had ook een verschrikkelijk goed elftal voor hem.
Maar dit is wat Cruijff wil : oud-voetballers.
0 0
paulat
Weet iemand of er ergens nog beelden zijn van die doelpunten. Ik kan alleen die van Dani terugvinden. Baba maakte nog een mooie stiffie.
0 0
paulat
Welkom Wooter. Op m'n netvlies is zijn pass op Dani gevolgd door een weergaloze goal tegen Atletico. Persoonlijk vond ik dat één van de mooiste wedstrijden in CL van Ajax. De Boer en Babangida scoorden toen ook.
0 0
deeps
Onbegrijpelijk!
0 0
sv
Die gast is binnen een jaar twee keer failliet gegaan ofzo...cruijff en co nemen het niet zo nauw met dat soort dingen zie ling
0 0
AnitAjax
Maar dat ie twee keer failliet is gegaan heeft ook niet zo veel invloed op zn prestaties als techniektrainer toch?
0 0
Zeljko
Toch prachtig, allemaal jongens met een ajax verleden/liefde die terugkomen. Dat er nog mensen zijn die enige vorm van kritiek hebben is mij een raadsel! Als deze trend zich voortzet de komende jaren :)
0 0
AnitAjax
Goud. Was toch ook wel een held, die wooter
0 0
Robinjo1988
Kicke foto !
0 0
Jowen
leeft ie ook nog? weinig meer van gehoord na ajax. Ben benieuwd!
0 0