Gravenberch: 'Het is even wennen'

Lorenzovgortel, 28-08-2012 om 07:49, 19827 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

WEER NIEUWE POSITIE - Danzell Gravenberch is al jaren één van de grote beloften uit de Ajax jeugdopleiding. We kennen de fysiek sterke speler onder andere als spits uit de A1 van het vorige seizoen, waarmee hij in de finale van de Champions League voor jeugdteams speelde. Tevens tekende hij deze zomer een contract tot 2015 bij de club waar hij al sinds 2002 voor uitkomt. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte de achttienjarige Gravenberch een metamorfose door. De speler is sinds het nieuwe seizoen geen spits of rechtsback meer, maar centrale verdediger in het team van Fred Grim. ‘Ik begon de voorbereiding goed in Jong Ajax en deed het volgens de trainer – Gery Vink- uitstekend’, vertelt Gravenberch aan Ajaxshowtime.com. ‘Echter moest ik toen de spelers vanuit de A-selectie weer terug kwamen opnieuw in de A1 gaan spelen. We namen deel aan de Otten Cup en de trainer vroeg mij of ik hem achterin wilde helpen. Dat heb ik toen gedaan en dat is blijkbaar goed bevallen’.

Inmiddels hebben de begeleiders van Ajax A1 de speler aangegeven dat hij zich moet blijven richten op de positie van centrale verdediger. ‘Dat klopt inderdaad. In een persoonlijk gesprek hebben ze mij verteld dat ik me op die positie moet concentreren. Ik heb daar zelf geen problemen mee. Ondanks dat ik dit nog niet veel vaker gedaan heb en nog moet wennen aan mijn nieuwe positie, denk ik dat ik er prima uit de voeten kan’.
Over zijn toekomst als verdediger heeft Gravenberch nog niet nagedacht en echte voorbeelden heeft hij dus nog niet. ‘Haha, daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Als ik één persoon moet noemen is het Thiago Silva. Zijn style en manier van voetballen bevalt me wel’. (Foto: Black Bath Towel Photographers)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tpes
Waarom herhaalt Ajaxshowtime de laatste tijd meerdere forums?!
0 0
Georginho
A komop zeg dat gaan we niet menen, deze gozer heeft alleen kracht meer niet. ik zeg verkopen aan Willem 11.
0 0
seandebom
Spits of centrale verdediger grote stap nog op zijn leeftijd lijkt me
0 0
TUFACADEMY
Goede speler vind ik, echt een Ajax jongen, hij kon op 16 jarige leeftijd ook naar t buitenland, niet gedaan, goede keus.
0 0
DHsuarez16
De nieuwe Urby!!!
0 0
eenstad31
Hoopdat hij er komt
0 0
ajax19
Best beleid om hem naar achteren te halen. We spelen wekelijks in het scala van team met te veel spelers voorin die andere aanleg hebben dan als spits of als aanvaller, dus dan moet je omscholen naar iets anders. Trouwens ook spelers achterin die daar echt niets te zoeken hebben.
0 0
DDDD
Ajax wil naast hoesen nog een aanvaller halen! http://www.vi.nl/VI-TV-1/VI-Media.htm?linkedVideo=226799&linkedCategory=viradio
0 0
RobertoStrife
Eén van de grote beloften is het nooit geweest, daarom heeft hij ook geen vaste positie, ze hebben nergens echt het vertrouwen in hem. Zijn attitude is geweldig, maar Ajax 1 gaat hij nooit halen.
0 0
Sterretje73
Hmm dat zeiden we indertijd ook van Michael Reiziger...en die heeft het uiteindelijk wel aardig gedaan dacht ik zo ;-)
0 0
RobertoStrife
Dat is zo, maar toch denk ik niet dat Gravenberch het gaat halen, technisch erg beperkt.
0 0
Dijkie
Maar de juiste mentaliteit als je het zo leest. Dat is er wat er bij veel meer getalenteerde spelers aan schort. Beter iets minder talent en een topsport- en winnaarsmentaliteit.
0 0
Lorenzovgortel
Hij speelt de laatste weken in A1 echt heel goed hoor.
0 0
RobertoStrife
Och wie weet heeft hij eindelijk zijn positie gevonden, maar vooralsnog heb ik er geen vertrouwen in.
0 0
afca1985
Bogarde 2
0 0
SanchezAjax
Zo is het bij Khalid Boulahrouz ook gegaan dacht ik. Was een 'redelijke' spits maar is ook achterin terecht gekomen.

Maar als Menig niet doorbreekt als aanvaller zit er in de jeugd aanvallend toch echt iets mis. Castillion, Ebicilio, Ozbiliz hebben allemaal niet waar kunnen maken. De lichting daarvoor was ook niet geweldig. Of we scouten verkeerd op de jeugdvelden of er is momenteel gewoon even geen groot aanvallend talent (hoe zit dat bij andere clubs? Depay, Anachbar, enz?)

En dan heb ik het niet over Fischer want die is op zijn 16e voor meer dan één miljoen gekocht.
0 0
daslogisch
Vind de houding van Gravenberch werkelijk voorbeeldig.
Deze speler is altijd bereid te luisteren en zal nooit verzaken. Wil alles voor het team doen. Hij is gewoon een hele prettige vroeg volwassen kerel, daar verdient hij veel waardering voor.

Dat hij nu 1 of 2 linies naar achteren is geschoven, betekent dat ie de laatste kans om bij Ajax door te breken aan wil grijpen. Het zal ongetwijfeld zuur zijn voor m dat ie niet als spits de kans bij Ajax 1 krijgt, maar t siert hem wel dat hij ogenschijnlijk zonder problemen omschakelt van positie. Ik denk ook dat ie alleen als controlerende middenvelder (punt naar voren> rechtshalf, punt naar achteren > CVM in de mandekking op een gevaarlijke CAM) als CV of rechtsback een kans heeft om Bij Ajax door te breken. Als t uberhaupt al zal lukken om door te breken bij een echt voetballende club als Ajax..

Bij een andere BVO zal zon fysiek sterke speler, die over veel loopvermogen, snelheid, felheid, discipline, duelkracht, scorend vermogen beschikt, een goed schot op doel heeft en een echte teamspeler is sowieso wel een kans krijgen. Of dat dan als een 4-4-2 spits zal zijn, als diepgaande middenvelder of juist meer vanuit een controlerende/dienende positie (of zelfs als fanatieke mandekker) durf ik niet te zeggen..
0 0
Tpes
Denk dat hij als spits ook nooit zou gaan slagen bij Ajax. Maar als centraal verdediger zou dat zomaar is kunnen veranderen.
0 0