Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Ajax doet aangifte voor muntje

sv, 30-04-2012 om 09:10, 9754 views, Algemeen Dagblad | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
EVEN NIET NAAR DE AH - Ajax heeft zondagavond aangifte gedaan omdat Toby Alderweireld tijdens de wedstrijd FC Twente-Ajax is geraakt door een AH-muntje. Hij was even 'van de weireld'. 'De scheidsrechter zei dat hij het niet had waargenomen. Het is schandalig dat het gebeurt. Ik wil niet dramatisch doen, maar voor hetzelfde geldt komt het in mijn oog en dan heb ik een groot probleem. Ik snap dat het niet leuk is als een andere club kampioen kan worden, maar het Twente-publiek was zeer agressief', zegt Alderweireld in het AD over het incident.

Hij twijfelt nu of hij nog wel zijn boodschappen gaat doen bij de Albert Heijn. 'Ik doe daar normaal wel mijn boodschappen, maar moet er nu even over nadenken', grapt hij.

Scheidsrechter Richard Liesveld heeft het niet waargenomen. 'Ik hoorde in mijn oortje dat er iemand lag en begreep ter plaatse wel dat er een muntje was gegooid. Nee, ik heb niet overwogen om het duel te staken. Dat is ook de verantwoordelijkheid van de thuisclub. De auditor van de KNVB zal er melding van maken.' (foto: VI-images/Orangepictures)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjappie
Toby held! Beest!
0 0
Van Reenen
¤ 50.000,00 boete (voor een goed doel) en één wedstrijd zonder publiek, bijvoorbeeld volgend seizoen tegen Ajax. Dus niet tegen VVV o.i.d.
0 0
Cello
Ik had begrepen dat er iig melding van gemaakt is in het rapport aan de KNVB en dat andere sites al melding maken, dat Twente zou moeten 'vrezen' voor een hoge boete en een wedstrijd zonder publiek.

Ben benieuwd hoe of het afloopt.

Dat Ajax aangifte doet, ja dat geloof ik best....al zou het moeilijk genoeg zijn om de dader op te pakken, laat staan hem/haar erop aan te spreken. Ik had het trouwens chiquer gevonden als Twente aangifte had gedaan.
0 0
Randy428
Het is vreselijk dat zoiets gebeurd. Ik hoop niet dat het een trend wordt.

Zoals de ArenA volhangt met camera's, zo is dat in de Grolschveste misschien ook? Misschien kun je op basis daarvan de dader achterhalen.

FC Twente had een statement kunnen maken op de website van de club, waarin de dader gevraagd wordt zich vrijwillig te melden. Daarnaast zijn tips over de dader ook welkom.
0 0
IamLegend
vreemd dat de knvb hier niks over zegt, nog vreemder is dat er niks te vinden is in het nieuws over de evt stappen die knvb doet om dit incident zo grondig mogelijk te gaan onderzoeken.
Nog vreemder is dat het muis stil is bij de knvb na het verlies van fc-twente:D
0 0
unis
joopie muntjeman hoor ik ook niet, normaal heeft hij de grootste mond over dit soort incidenten. maar bij zijn twente daar gebeuren dat soort dingen niet... Eerst al met die boeren die achter spelers van Utrecht aan zijn gegaan, nu dit... Tja... KNVB het provincie clubje begint misbruik te maken van hun zgn braafheid status!
0 0
Mark <3 AFCA
Dit is nou een situatie waarin je een Verbeekje had kunnen doen.
0 0
dennisindoor
ja, maar Ajax stond voor....en AZ niet! ;-) Dus een Verbeekje was hier niet op zijn plaats...
0 0
marcoo
Raar dat er helemaal geen aandacht aan werd gegeven aan dit incident bij studio voetbal. Ik dacht ga het weer is een keer kijken nu Ajax officieus kampioen is en wat ze van dit incident vonden. Maar helemaal niks terwijl het, net zoals Toby zegt, veel ernstiger had kunnen aflopen.
0 0
ster
Dat komt omdat er alleen maar negatief over Ajax gesproken mag worden van die bruin gebakken ***'er die daar zit
0 0
ObjectoJood
Als dit bij Ajax of den haag had gebeurt had t zelfs op t NOS journaal geweest, maar vak-p mag natuurlijk niet negatief in de media, dat zijn zulke lieve mensen. Voor mij zijn t maar boeren en moffen tegelijk, bekrompen volk over t algemeen :S
0 0
AFCA19
idd twente is zogenaamd een voorbeeldclub...maar voor hetzelfde geld (muntje) was toby nu blind. Belachelijk!
0 0
Bramble1988
Klopt!Maar, laten we rustig doen met allerlei mogelijke sancties die hier genoemd worden!Het aggresiefste moment uit het seizoen 2011-2012(afgelopen 10 jaar) kwam toch echt uit het ajax publiek!Ajax-AZ voor de beker!!
0 0
MartijnMIC
Die straf hebben we al gehad, en dat was een eenling, jij ga mij niet vertellen dat 1 supporter van twente tientalle aanstekers mee heeft, want er vloog meer dan alleen een muntje naar het veld toe!
0 0
Bramble1988
Klopt!Maar, laten we rustig doen met allerlei mogelijke sancties!Het aggresiefste moment kwam toch echt uit het ajax publiek!Ajax-AZ voor de beker!!
0 0
Daluniz10
ja.. en daar zijn we voor gestraft.
lijkt me meer dan logisch dat Twente /supporter nu ook 'gestraft' wordt
0 0
Bramble1988
Ja, dat is idd logisch!!Dit kan ook niet..Wou alleen aangeven dat dat bij veel clubs gebeurd..In welke vorm dan ook!Moeten dit landelijk/europees aanpakken denk ik
0 0
Dijkie
Dat Ajax word gestraft is logisch - KNVB staat vooraan om dat te doen, de rest komt er wel mee weg. Zie Ado en dit zal ook wel weer met een sisser aflopen en onder het pluche van de KNVB weggemoffeld worden.
0 0
Zorro
Voor de wedstrijd gunde ik Twente nog wel een puntje. Liever Twente dan Feijenoord of PSV op 2. Na dat munt incident denk ik daar heel anders over en ben ik heel blij dat Ajax deze wedstrijd gewonnen heeft. De sympathieke tukkers waren tijdens deze wedstrijd veranderd in een stel neanderthalers die AH muntjes hadden omgebouwd tot werpsterren. Ze waren nog te gierig om daar 2 Euro muntjes voor te gebruiken. Ik hoop dat de KNVB de voorwaardelijke wedstrijd die nog open staat bij Twente incasseert zodat ze dat bij een volgende wedstrijd wel uit hun hoofd laten.
0 0
ster
Clubs moeten geen claims indienen maar in hun eigen stadion de gooiers Stadionverboden geven.
In ieder stadion wordt er gegooid dus ze kunnen het probleem zelf oplossen. Er hangen zoveel camera's dat je nog kan zien of iemand zijn veters los zitten.
0 0
RoodWit
Toby raakte even buiten bewustzijn door de snelheid en impact van het muntje, als dat muntje in zijn oog terecht was gekomen zou er een kans geweest zijn op blindheid.

Aanklagen die strontboeren.
0 0
omisom
Goed gedaan Ajax opkomen voor je spelers, ik vraag mij af waar we heengaan supporters achter netten ofzo? ik zeg keihard aanpakken en voor volgende jaar goede afspraken in de trant van puntenvermindering.

Prachtige uitspraak van Toby zelfs na zo'n gebeurtenis nog grapjes maken, klasse Toby.
0 0
pieke
Albert Heijn gaat ook aangifte doen. Wegens inkomstenverlies nu Toby er niet zijn boodschappen gaat doen.
0 0
Ajacied89
AH moet ook flinke schadeclaim bij Twente indienen
0 0