Van der Wiel: 'Mag niet meer mis gaan'

BvdPloeg, 29-04-2012 om 18:01, views, NOS | Schoolspullen van Ajax al in huis?
Ook voor Gregory van der Wiel was het een mooie middag. De rechtsback was bij beide doelpunten betrokken en ziet door de overwinning de titel dichtbij komen. 'Een prettige middag voor mij en het team. Ik veroorzaak een penalty en scoor de 1-2 dus dat is mooi. Dit kan niet meer misgaan en dus mag het de pret niet drukken dat we geen officieel kampioen zijn. Dat komt woensdag wel', vertelt de back aan de NOS

Over de penalty was Van der Wiel duidelijk. 'Ik denk dat het een rode kaart was, maar daar was ik niet mee bezig. Na de strafschop begonnen we te spelen zoals wij kunnen. We kwamen wel onder de druk, krijgen die 1-1 tegen, maar dat had niet gehoeven. Gelukkig hebben we lekker gewonnen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxkwaai.
Dit meen ik sirreus, jullie moeten niet zo klagen op die Vanderwiel die jongen speelt al jaren bij Ajax doet altijd zijn best, en als die even niet in vorm zit scoort die nog de winnende en een assist.
0 0
Cello
Van der Wiel: 'mag niet meer mis gaan'

Maak er maar gerust van: 'kan niet meer mis gaan'
Tenzij we natuurlijk zelf gaan meehelpen om de score van de tegenstanders op te voeren.... want anders zie ik niet in hoe in godesnaam Feyenoord een verschil van 24 doelpunten moet gaan goedmaken in 2 wedstrijden......
0 0
RobertoStrife
Kijk maar uit hoor, VVV is een gevaarlijke tegenstander, met die Wildschut, heb je er zo 12 inliggen! :p
0 0
Cello
Hmm... ja ik weet wie zijn directe tegenstander is.....

Maar goed zelfs dan mag het niet mis gaan, kan het niet misgaan...... zelfs een Frank de Boer zou dan toch wel ingrijpen....toch?.
0 0
geronimo
VdWiel was die John niet echt de baas ,woensdag eens kijken hoe 't tegen Wildschut gaat.
0 0
RobertoStrife
Verdedigend was hij vandaag niet goed en heb ik hem soms vervloekt, maar aanvallend was het af en toe wel weer smullen hoor.
0 0
Mark <3 AFCA
Ik heb weer eens studio voetbal gekeken wat ik amper meer doe, en ergerde me wederom mateloos aan die chagrijnige Jack van Gelder die 0,0 wil afwijken van wat er op zijn blaadje staat en alles afkapt. Maar Jan van Halst zei ook: van der Wiel is geen echte terriër die verdedigend sterk is (vRhijn wel) maar wel een goede aanvallende back, vooral wanneer de rechtsbuiten de ruimte trekt. Is dus geen probleem wanneer je alleen maar aanvalt want dat kan hij wel.

Overigens is iedereen vandaag beetje opportunistisch bezig door vdWiel weer met open armen te ontvangen maar het is allemaal niet erg. Heb aardig wat biertjes achter de kiezen inmiddels en woensdag/donderdag doen we het nog eens dunnetjes over. Tijdens deze laatste loodjes is elk opportunisme totaal niet erg, serieus nadenken over het elftal komt tijdens de voorbereiding wel weer... KAMPIOENEN!
0 0
Mokum31
Eens
0 0
Melvin01
Ik zit helemaal in de vreugde door deze overwinning dus vandaar de opmerking.....:vd wiel toch maar behouden en van rhijn Vertonghen zijn positie ondernemen?.... Weinig wisselingen in de basis en kunnen we verder bouwen en miss hoge ogengooien europees...
0 0
Melvin01
Ik zit helemaal in de vreugde door deze overwinning dus vandaar de opmerking.....:vd wiel toch maar behouden en van rhijn Vertonghen zijn positie ondernemen?.... Weinig wisselingen in de basis en kunnen we verder bouwen en miss hoge ogengooien europees...
0 0
Melvin01
Ik zit helemaal in de vreugde door deze overwinning dus vandaar de opmerking.....:vd wiel toch maar behouden en van rhijn Vertonghen zijn positie ondernemen?.... Weinig wisselingen in de basis en kunnen we verder bouwen en miss hoge ogengooien europees...
0 0
wesselloveajax
aanvallend geweldig maar verdedigend maakte hij me echt zenuwachtig
0 0
DDDD
Ik vond van der wiel nog steeds 1 van de slechtste spelers op het veld.....wat verdedigd die kerel toch slap! Hij mag dan wel betrokken zijn bij beide goals maar hij had ook zo betrokken kunnen wezen bij 2 tegengoals en dan had iedereen hem weer afgezeken! Dat vind ik niet eerlijk dus zeik ik hem ook af als het eindresultaat van de wedstrijd goed is. Geef mij van Rhijn maar want die houd zich tenminste aan z'n taken en laat z'n man in ieder geval niet lopen. Ik heb het idee namelijk dat hij Ajax veel serieuzer neemt op het moment. Voorin hebben we van der wiel namelijk echt niet nodig. Maar om niet al te negatief te klinken wil ik er toch bij zeggen dat ik weer blij ben met de 31e titel... wat was het weer spannend!
0 0
Bazinga
Dit is dus precies waar van Rhijn nog in moet groeien, betrokken zijn bij doelpunten. Dit beetje extra brengt vd Wiel dus al sinds zijn rentree. Maar maakt niet uit, hij komt er wel. ;)
0 0
wesselloveajax
aanvallend geweldig maar verdedigend maakte hij me echt zenuwachtig
0 0
TurboUrby
Goeie pot, Greg.
0 0
Sammeister
hij had wel lekker de bal in de voeten van Fer gespeeld
0 0
TurboUrby
Was ongelukkig, maar dat vondik geen fout.

En de 2 goals die je op zijn naam kunt schrijven zeggen meer dan genoeg en zijn veel belangrijker. Als een speler de winnende maakt maar ook een penalty mist ga je toch ook niet zeiken? Rare reactie.

Greg verdient credits voor vandaag, had de beste speler van Twente tegen over zich maar was zeer belangrijk.
0 0
Sammeister
Geen fout? Hij had die bal moeten wegtrappen, hij speelt hem letterlijk in de voeten...
0 0
IamLegend
Kan de beste overkomen...
0 0
Cello
Pffff.....ja natuurlijk.
Ik noem het alles wat krom is recht lullen....zo kan je overal excuses voor aandragen. Het is niet echt de ajax-cultuur hoor die excuus-cultuur die je elders wel eens ziet.....
0 0
Sammeister
sorry hoor, maar hij had helemaal geen vat op John... natuurlijk te gek dat ie (letterlijk) bij alle doelpunten betrokken was, maar ja...
0 0
RobertoStrife
Wat wel een prestatie was, was dat hij John zover kreeg om achter hem aan te lopen, in plaats van andersom.

Ik weet niet wat ik vandaag moet vinden. Aan de ene kant was het verdedigend weer eens niet best, maar aan de andere kant, aanvallend was hij toch dé man.

Misschien moeten we hem gewoon niet meer als rechtsback opstellen. Gewoon rechtsbuiten, Issy deed het vandaag toch niet goed!
0 0
Sammeister
Komt trouwens wel omdat Issy al die passjes zit te versturen! ;) Maar nee ben het met je eens, Greg is een heerlijke aanvallende back, maar kan echt niet goed verdedigen. Van Rhijn kan dat juist wel, en opkomen leert Rikkie nog echt wel.
Greg kan ook gewoon op die hele rechterflank spelen, en als ie die rechtsbuiten positie perfectioneerd in training, zie ik hem daar best wel spelen.
0 0
Rogyros
Van Rhijn moet verdedigend ook nog heel veel leren. Bijvoorbeeld tegen Heracles, Armenteros en Douglas speelden hem heel kinderlijk voorbij. Dat geeft niet, hij is nog jong.

Ik vond trouwens dat VdWiel zeker een paar fouten maakte op verdedigend gebied, maar ook een aantal keren stond hij perfect op de goede plaats en verdedigde hij uitstekend in persoonlijke duels. Laten we niet overdrijven met zijn allen. VdWiel maakt verdedigend nog wel fouten, maar doet verdedigend ook uitstekend werk.

Eens met RobertoStrife dat John hem moest verdedigen. Dat is zeker ook de verdienste van VdWiel.

Natuurlijk is VdWiel geen rechtsbuiten. Het is heel wat anders om mee op te komen, dan om er al te staan en van daaruit je acties te maken.
0 0
Godenzoon24
Van Rhijn is aanvallen ook niet minder hoor. Die komt net zoveel mee op maar heeft dan nog een betere voorzet ook!!
0 0
RobertoStrife
Het probleem is natuurlijk wel dat Van der Wiel z'n kracht vooral uit de voorwaartse beweging haalt, dus als je hem al voorin neerzet, gaat hij misschien juist achteruit lopen.

Och, tegen Vitesse zijn we toch al kampioen, dus dan kunnen we het proberen!
0 0
Cello
Hij heeft zichzelf gered (en ook ons) door de 1-2 te scoren.

Maar de 1-1 was toch echt een blunder van hem....zo uitverdedigen. Dacht echt dat hij het zielig vond voor Fer dat ie de eerste keer slecht uithaalde en dacht, jongen hier heb je nog een kans...

Verder werd ie er bijna de hele wedstrijd uitgespeeld door Ola John en was het te danken aan diezelfde Ola John, dat ie niet scherp was.... want anders was het gewoon erger afgelopen voor ons.....
0 0
Sammeister
John is nog heel jong, dus die gaat meeverdedigen wel leren...
Ja hij had die bal gewoon weg moeten trappen.
0 0
IamLegend
precies! greg is de beslissende speler vandaag, daarom is hij ook man of the match.
0 0