Scout Ajax bekijkt Donk

sv, 25-04-2012 om 08:42, 15667 views, Het Laatste Nieuws | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
VIZIER OP AMSTERDAMSE VERDEDIGER - Een scout van Ajax is afgelopen weekend naar België gestuurd om Ryan Donk te bekijken. De Amsterdammers bekeken hem in de wedstrijd tussen AA Gent en Club Brugge. Donk is gecharmeerd van de interesse en heeft op Twitter al eerder laten weten graag voor Ajax te willen spelen.

De centrumverdediger staat nog tot 2013 onder contract bij Club Brugge. Naast Ajax hebben Zenit Sint-Petersburg, Bordeaux, Lille, Anderlecht en Beerschot interesse. (foto: VI Images/Orange Pictures)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chauf22
You have got to be kiddin' me!
0 0
Timzlz
Belgische clubs vragen teminste normale bedragen (2milj) voor een speler met een 1-jarig contract.
Is hier in Nederland wel anders als Ajax aanklopt.
0 0
SanderAFCA
Ach ja Ryan Donk is al jaren Ajacied ! In zijn AZ tijd was hij dat al !
0 0
Cello
Het goede nieuws is, dat ze hem volgen en niet alleen via de tv-beelden, maar ook daadwerkelijk live in het stadion.
In zijn AZ-tijd waren er al supporters die hem wel graag zagen komen, herinner ik me nog.

Hoe hij het tegenwoordig doet bij Brugge weet ik niet...zelf niet gezien, maar als je dan hoort hoe men reageert op zijn huidige spel....dan klinkt het goed. Kijk ook maar eens naar de vermeende belangstelling van de hele rij clubs.
En Donk is dacht ik ook een echte Amsterdammer.... dat vind ik ook niet onbelangrijk!. Ik houd er wel van dat er ook gewoon echte Amsterdammers in Ajax staan....
0 0
tonny
die hebben we niet nodig lijkt me toch..........maar zeker beter dan die douglas laat die lekker in enschede blijven
0 0
Daneman
Zie veel liever Douglas
Die is af en toe wilt en onbesuist.
Maar oogt toch meestal zo solide. Dan zou Douglas de enige verdedigende verdediger zijn. De andere jongens komen vaak aardig mee op. Lijkt me niets mis mee
0 0
IamLegend
190 cm lang, 80 kilo? pfff weet iemand het gewicht van jan vertonghe?:P
0 0
WinstonWeed
Iedereen speculeert over wat Donk mischien kan zijn, niemand weet echter zeker dat ie goed genoeg is.
0 0
ValkenburgZH
We zoeken toch een linkspoot centraal achterin?
0 0
RobertoStrife
Nooit halen.
0 0
elpresidente
en waarom ?

Deze jongen was altijd een van de grootste talenten in Nederland heeft zich alleen maar verder ontwikkeld.

Ik denk dat Donk niks onder doet voor Douglas. Gewoon een hele goede verdediger snel, sterk, Nederlands geschoold dus kan opbouwen. Alleen maakt hij nog wel eens een foutje. Er gaan 3 verdedigers weg en bij sommige kun je grote vraagtekens zetten. Ooijer , Vertonghen, Vd Wiel en boilesen kan wel eens een chronische blessure hebben. Blind is ongelooflijk vaak terecht hier bekritiseerd. Waar moet Ajax dan vervangers halen ? Rest met jeugd opvangen ?

Donk is gewoon met zijn korte contract zijn verleden en zijn prestaties van de afgelopen jaren een hele logische optie.
0 0
RobertoStrife
Douglas en Donk zijn 2 verschillende types, hebben maar twee dingen gemeen, een donkere huidskleur en dat Ajax ze allebei niet moet halen.

Douglas komt voetballend veel tekort, Donk verdedigend. Blind is beter dan Donk, Veltman en Denswil in potentie ook. Hij had ooit veel talent, maar heeft zich niet ontwikkeld. Club Brugge is zijn niveau, laat hem lekker daar.
0 0
Daneman
Douglas komt voetballend veel te kort maar is verdedigend een kei. Als Douglas de enige is met minder voetbal achterin is dat toch geen probleem?
0 0
RobertoStrife
Misschien geen groot probleem voor de meeste teams, maar FdB is nu juist een team aan het bouwen dat vanuit het centrum begint met voetballen. Dus als je Douglas haalt, moet je weer van speelstijl veranderen.
0 0
elpresidente
Ja ik ken alle lofzang verhalen over de talenten uit de jeugd. Zogenaamd was Ligeon de beste rechtsback sinds tijden. Blind was de Reïncarnatie van zijn vader, Maduro was de nieuwe Rijkaard, etc etc etc. Jeugd moet kansen krijgen dat ben ik met je eens maar 60 wedstrijden opvullen met jongens die nog niet eens hun debuut hebben gemaakt, is niet een optie voor een club die kampioen moet worden en Europees wil meedraaien tot op zekere hoogte.

Als ik Donk vergelijk met Douglas heb ik het niet over huidskleur. Maar over zijn kracht zijn snelheid en is donk ook nog eens een betere voetballer.
0 0
RobertoStrife
Zo krachtig is Donk niet, hij ging en gaat elk duel in als een mietje. Hoe vaak heb jij hem zien spelen in de laatste 2 jaar?

Want het is volgens mij echt nog steeds niks.
0 0
elpresidente
Hij is groter dan Vertonghen iets langer en zelfde bouw. Dan mag je toch wel aannemen dat het een sterke jongen is of niet.

Ik volg hem vanaf jong Oranje heb hem in de Eredivisie zien spelen en ben hem een beetje uit het oog verloren toen hij naar Belgie ging maar heb hem nog wel af en toe gezien.

Het is een jongen die alles heeft voor een verdediger met wat nonchalant gedrag waardoor hij fouten maakt. Goed dat maken alle verdedigers en we kunnen nou eenmaal niet selecteren uit de Europese top. met zijn 26 jaar is hij toch behoorlijk ervaren. Wat ook niet verkeerd is voor een verdediger en een jonge ploeg als Ajax. Mocht hij het dan net niet redden als basis speler heb je iig een goede back up mochten er blessures of schorsingen komen. Dit is wel een van de beste verdedigers in Belgie. Plus dat hij vrij goedkoop is met een kort contract uit een lagere competitie. We kunnen hem vrij goedkoop halen met een normaal salaris.

Persoonlijk zou ik hem graag als back up zien voor het centrum en misschien kan hij nog wel veel beter.

Ik ben iig blij dat ze hem in ieder geval bekijken. Want het is een hele complete verdediger.
0 0
RobertoStrife
Ik woon in België, dus ik weet toevallig wel een beetje van hoe hij het spelletje nu speelt en ik kan je vertellen, hij is weinig gegroeid.

Dat nonchalante heeft hij nog steeds. In de Belgische competitie is hij één van de betere, maar de aanvallers van een clubje als Westerlo, zijn niet te vergelijken met die van Heerenveen, of zelfs Groningen.

De competitie hier is gewoon erg zwak, daarom lijkt hij soms vrij sterk. Als bankzitter kan het misschien nog net, maar in de basis, never nooit niet.

Voeg daarbij toe dat hij in Alkmaar al bekend staat als een notoire sfeerverpester, zeg ik nee.
0 0
Daneman
Kijk, dit ziet er helder uit.
0 0
Daantje Makkes
Middelmatig als de pest.
0 0
Toby1900
Hahah, dat eigen doelpunt en die penal vergeet ik niet meer!
0 0
Rdk1983
Ik zie het niet in hem. Maar misschien is ie na AZ ineens heel goed geworden.
0 0
kampioen0809
Heeft al veel voor ons beteked in het verleden! NIET HALEN!
0 0
DHsuarez16
Bedoel je door het 'expres' missen van de beslissende penal tijdens de bekerfinale?
0 0
ambtenaar
Weet iemand hoe Donk zich ontwikkeld heeft in Belgie ?
Hou het Belgische voetbal totaal niet bij.
0 0
DeBaarsjes
hij heeft zich vrij sterk ontwikkeld, is groot en heeft veel respect opgebouwd in de Belgische competitie, daarnaast is hij aanvoerder van Club Brugge als ik me niet vergis...
Dus kan hij misschien binnenkort zijn seizoenskaart van Ajax inruilen voor een plek in de Ajax-selectie?
0 0
Hwb
Wordt daar wel als sterke speler gezien volgens mij. Maar het niveau is daar ook niet zo hoog. Met name onder Koster presteerde hij volgens mij goed.
0 0
Raiko
Nee niet deze pannenkoek halen, Donk maakt te vaak domme fouten.
0 0
RyanBabel8
Wat ziet iedereen trouwens in die Nuytinck van NEC, die vent is groot en sterk maar kan de bal nog niet normaal recht vooruit schieten. Nee geef mij dan Viergever of Gouweleeuw maar
0 0
hindriks1987
Is gelul want de Boer wil niet met 2 rechtspoten centraal achterin spelen!
0 0
Figo
Eerlijk is eerlijk, Donk heeft zich heel sterk ontwikkeld bij Club Brugge. Of het genoeg is voor een basisplaats bij Ajax: dat betwijfel ik.
0 0
Sxndxr
We denken niet over alles hetzelfde, maar hierin kan ik je volledig volgen. Voor mij is het een NEE. Liever kiezen Poulsen/Nuytinck/Moisander als versterking (evt. breedte) of gewoon eigen jeugd.
0 0
ajaxsva-assende
halen!
0 0
thekingr
Heb deze jongen de laatste jaren niet meer zien spelen..dus heb ik echt geen idee of dit wel Ajax waardig is.
Dat van die geruchten dat is wel lame..maja dat zou ik wel bij horen bij voetballers (John Terry)
0 0
heinp
ik heb me vaker verbaasd dat hij nooit meer in Nederland in the picture kwam ,maar ik denk dat hij namelijk veel beter is dan Moisander plus het feit dat hij vaak opkomt en veelvuldig belangrijke doelpunten maakt .Nuchter ,posioneel sterk ,alleen af en toe hetzelfde als Vertonghen ,iets te gemak zuchtig .
Laat Stam maar eens zijn gang gaan met hem en hij zal ongetwijfeld in oranje komen ,daar ben ik van overtuigd .
0 0
thekingr
Als De Boer en technische staf wat in Ryan Donk zien, dan vertrouw ik daar volledig op!!
0 0
Randy428
Een scout naar België gestuurd, zit daar niet standaard een scout van Ajax dan?
0 0