Ajax B1 kampioen van Nederland

Ajax Showtime, 24-04-2012 om 17:37, 26631 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

KAMPIOENEN - Ajax B1 is dinsdagavond kampioen van Nederland bij de B-junioren geworden. Op de Toekomst versloeg Ajax B1 Sparta B1 met 4-1 door treffers van Sheraldo Becker (2), Elton Acolatse en Queensy Menig. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Sparta B1. Door vroeg te storen kwam Ajax B1 er in de beginfase niet aan te pas. De 0-1 na 10 minuten spelen was ook logisch van de krachtsverhouding. Doelman Stan Bijl kon de bal niet klemmen, waarna een Spartaan de bal in de lege schoot. Na deze goal kwam Ajax beter in het wedstrijd, maar overtuigend was het niet.

Nadat Bakker (2x) goede kansen liet liggen op een doelpunt, maakte Becker de 1-1. De aanvaller schoot raak uit de rebound. Na een klein half uurtje spelen kwamen de Amsterdamse ploeg op voorsprong. Acolatse kopte fraai raak uit een vrije trap van Van den Boomen. Vlak voor rust had Sparta via twee kopkansen zomaar op gelijke hoogte kunnen komen met Ajax.

Na rust werd het duel al snel beslist. In de 45ste minuut maakte Becker de bevrijdende 3-1. In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg niet meer in de problemen, al had de rechtsbuiten van Sparta een aantal fraaie acties. Invaller Menig zorgde nog voor een mooi toetje. Op aangeven van Becker maakte Menig eenvoudig de 4-1. In de slotfase stond de paal in de weg bij een schot van Sparta.

Ajax B1 stond na het topduel tegen SC Heerenveen B1 vlak na de winterstop alleen op kop en gaf deze positie niet meer uit handen. Topscorers van het team waren dit seizoen Sheraldo Becker (12 goals), Queensy Menig (11 goals) en Elton Acolatse (10 goals). Verdedigend gezien stond het ook prima, getuige de slechts 19 tegengoals in 22 wedstrijden.Opstelling Ajax B1:
Stan Bijl; Terry Lartey Sanniez (69. Tom Noordhoff), Damian van Bruggen, Jairo Riedewald, Joey Papamelodias (69. Leeroy Owusu); Branco van den Boomen (Jordy Bruijn), Dylan Nieuwenhuijs, Danny Bakker; Sheraldo Becker, Serhat Cakmak (58. Queensy Menig), Elton Acolatse (Tom van der Linden).

Scoreverloop:
10' Mohamadi(0-1)
22' Becker (1-1)
29' Acolatse (2-1)
51' Becker (3-1)
68' Menig (4-1)

(Foto: VI-Images)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajacied07
KAMPIOENEEEE!!! WIJ ZIJN DE BESTE VAN HET LAND
0 0
Leon_AFCA
Gefeliciteerd jongens!!!
0 0
RyanBabel8
KIJKEN NED 3 GROOTSTE AJACIED OOIT
0 0
Cello
Ongetwijfeld waar!.
Blijft genieten van hoe de man kon spelen!.

Ook leuk om de andere spelers van destijds weer eens te zien spelen, waarmee Cruijff dus samenspeelde.

Gefeliciteerd met je 65ste verjaardag morgen Johan Cruijff!.
0 0
morris_afca
Hoppa!!! Van harte gefeliciteerd jongens!!! Jullie hebben het weer geweldig gedaan!!! Jullie mogen trots op jullie zelf zijn!!! Nu alleen Ajax1 nog ff kampioen en zijn we allemaal weer helemaal gelukkig!!!
0 0
Cello
Lekker. Gefeliciteerd kampioenen!.
Goed om te zien dat er ook op de wat langere termijn toch weer een aantal talenten aan zit te komen.
0 0
ajaxsva-assende
B1 heeft een aantal zeer talentvolle spelers die ik ken dankzij de Future Cup
0 0
jappa020
de 3 die vanavond scoren zijn toch wel de grootste talenten daar volgens mij..

Goed om te zien dat er dus weer een hele lichting talentvolle voorhoedespelers aankomen waar het de laatste tijd veel verdedigers en middenvelders waren!
0 0
RyanBabel8
vergeet Tete niet en vd Boomen is ook wel een goede. Maar dat is het wel: Becker, Menig, Acolatse, vd Boomen en Tete. Die Anderson die heeft bijgetekend heb ik nog te weinig gezien
0 0
jensajax
Mwah van Acolatse ben ik niet zo onder de indruk. Net als Menig overigens. Zijn spelers die te veel op kracht en fysiek doen en te weinig op techniek. In de jeugd maakt dit nog wel het verschil maar hoe hoger ze komen te spelen, hoe meer het om techniek gaat draaien.

Van Becker ben ik wel onder de indruk. Die gaat het 1e wel halen.
0 0
Cello
Ik ben het niet zo eens met je. Juist kracht en fysiek gaan pas meespelen op het moment dat je richting eerste elftal gaat en je ook meer en meer te maken krijgt met tegenstanders, die het vooral van die aspecten moeten hebben ipv voetballende kwaliteiten.

En wbt de techniek heb ik ook spelers als Acolatse en Menig gezien en daar zit het naar mijn mening wel goed mee. Ik houdt me ook een beetje vast aan een Frank de Boer, die ook Queensy Menig als groot talent bestempelde en waarvan hij onder de indruk was. En ik denk dat Frank heus wel enige kijk erop heeft......
0 0
jappa020
vergelijk het idd maar met een speler als dembele of boerrigter die ook veel kunnen compenseren met hun fysieke kracht..

Zijn gewoon ander soort spelers als bijvoorbeeld lukoki of de sa die het inderdaad meer moeten hebben van hun passeeractie en snelheid. Maar tegen een team dat ver teruggetrokken speelt met weinig ruimte achter de verdediging heb je meer aan fysiek en kracht om de duels te winnen.
0 0
jensajax
klopt, fysiek is ook wel belangrijk maar in de jeugd maakt dit echt het verschil en maskeert 't het gebrek aan techniek. Zeker bij Acolatse vind ik dat. Op deze leeftijd kunnen ze, zoals ik eerder al zei, hiermee het verschil maken en wedstrijden beslissen. Als ze echter ouder worden en dus niet meer zo'n voorsprong in fysiek hebben omdat de spelers om hun heen ook volwassener worden, kunnen ze die wedstrijden niet meer beslissen. Dit soort spelers zullen niet heb topniveau bereiken wat een Becker of idd ook Kishna zou kunnen halen.
0 0
RyanBabel8
hebben Kishna natuurlijk ook nog
0 0
Benji
Becker heeft de 3-1 gemaakt.
0 0
RyanBabel8
JEZUS ACOLATSE
0 0
AFCA0902
Hij heet elton geen jezus
0 0
RyanBabel8
Ik had het ook over die kans die hij miste. Krijgt het voor elkaar om vanaf 5 meter 2 meter naast te schieten voor een goal met alleen keeper erin
0 0
AFCA0902
Oke dat is ook een aardige prestatie om dat te doen.
0 0
RyanBabel8
cakmak eraf
0 0
Benji
Ja, 3-1
0 0
Mr.Stephanovich
eerst zien dan geloven.. !
0 0
etajax
Inmiddels heeft AFC Ajax het ook getweet; Ajax B1 staat inmiddels op een 3-1 voorsprong dankzij een goal van Sheraldo Becker.
0 0
etajax
Quinty Trustfull schrijft ook 3-1 op twitter; Ajax B1 3-1 voor tegen Sparta...whoeheoe!!!
0 0
RyanBabel8
Wie heeft gescoord dan??
0 0
RyanBabel8
godsamme alweer beeld weg
0 0
Benji
3-1
0 0
Mr.Stephanovich
3-1?
0 0
RyanBabel8
geen beeld....lekker is dat
0 0
RyanBabel8
Die Vissers is wel een goede speler trouwens, beste aan kant van Sparta. We halen in ieder geval wel de goede spelers weg
0 0
RyanBabel8
we gaan weer beginnen
0 0
AFCA0902
Hoe speelt Dylan Nieuwenhuijs?
0 0
RyanBabel8
Fel, heeft al geel op zak dus moet uitkijken
0 0
AFCA0902
Bedankt voor je serieuze reactie kan niet iedereen hier zeggen.
0 0
Mr.Stephanovich
Altijd blijven lachen he!
0 0
AFCA0902
Ja doe ik ook maar dat sloeg hellemaal nergens op.
0 0
RyanBabel8
Haha wat een kneus die lijnrechter
0 0
RyanBabel8
2-1 acolatse
0 0
kesselcity
Cakmak mist alleen voor de keeper, Becker tikt de rebound nog redelijk knap binnen
0 0
RyanBabel8
1-1 Becker
0 0
AFCA0902
Mooie goal?
0 0
Vinc-ajacied
Net op Nederland 1, die Verheijen loopt weer te lullen over het feit dat Ajax de titel onverdiend wint vanwege het mindere rust die onze tegenstand hebben.

Zucht.....
0 0
DirkvanDam
ja mindere rust.... wat een gezeur.... hoop dat dit gezeur nog zo lang doorgaat.... haha...... hoeveel meer ze ons haten... Hoe groter we zijn!!!
0 0
Cello
Ja maar Verheijen kan niet bewijzen dat het met één dag meer rust, dat AZ wel die 'verloren' punten zou hebben behouden.
Op alleen statistieken afgaan is niet voldoende.

Immers gaan we alleen af op statistieken, dan hoort Ajax op basis van veel van die statistieken alleen al ieder jaar kampioen te worden.... maar tussen 2005 en 2010 hebben we gezien dat dat dus ook niet altijd zo is.
0 0
l0l
Lekker boeie wat ze zeggen, wij kunnen er ook niks aan doen. Dat de andere clubs in de Eredivisie gehandicapt zijn in het punten halen.
0 0
l0l
Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste. Kampioenuh!! Kampioenuh!! Kampioenuh!! Kampioenuh!!
0 0
AFCA0902
Welke panekoek maakte die fout?
0 0
DirkvanDam
door een domme verdedigingsfout staat ajax nu 0-1 achter
0 0
kesselcity
Hoezo staat Menig er niet in? Hij kreeg in de Aegon Future Cup toch de voorkeur boven Cakmak?
0 0
AFCA0902
Oke apart aan de ene kant scoorde Cakmak afgelope wedstrijd 3x.
0 0
AFCA0902
En hoe spelen ze en hoe doet Vissers het?
0 0
Mr.Stephanovich
Vissers doet niet mee..
0 0
seandebom
Sparta is de club van Rotterdam!
0 0
Mr.Stephanovich
Tegen wie moet heerenveen spelen?
0 0
AjaxFries
Ado uit
0 0
Mr.Stephanovich
Hou me op de hoogte jongens!
0 0
afca-edcar
Off topic: Weet iemand of Twente-Ajax aanstaande zondag wordt uitgezonden in de Arena?
0 0
AFCAjappie
Gaat ze lukken... Duim omhoog voor Orlando Trustfull goede prestatie geleverd!
0 0
RyanBabel8
WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE
0 0