Linksback Mazin op proef bij Ajax

sv, 22-02-2012 om 08:34, 11598 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robert Mazin van AC Trencin is op stage bij Ajax. Hij speelde tot de winterstop voor de club van Tscheu la Ling. Hij zou aanvankelijk bij AGOVV gaan voetballen, waar de club van La Ling een samenwerkingsverband mee heeft, maar Mazan koos voor een stage bij Ajax A1.

De linksback was vorig jaar al op proef bij Ajax.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jons
Dan betekent dit toch dat De Boer waarschijnlijk Boilesen over een paar jaar naar het centrum schuift.
0 0
Misc1990
Why...

Boilesen en Koppers kunnen het prima invullen.

En vanaf volgend jaar gaat ook Dijks met het eerste meetrainen, en vorig jaar is Marinkovic al aangetrokken die komend jaar in de A1 zal spelen.. Ik zie niet zo in waarom Mazin zou moeten komen.

Doe maar liever de talenten: Lucas Andersen (rechtsbuiten), en Patrick Olsen (verdedigende middenvelder)
0 0
brttt
Een linksback moet je gewoon zelf kunnen opleiden, waar hebben we het over zeg. En zo'n jongen als Koppers, geef hem de tijd en hij wordt steeds beter!
0 0
RoodWit
Wat dat betreft zouden wij elke type/soort speler zelf moeten kunnen opleiden.

Vooral omdat wij nu echt top-specialisten in huis hebben. Mensen zeggen dan, wat willen zij dan toevoegen? Heel veel juist, het zijn van die kleine dingetjes die het doen in het topvoetbal. Net die 1~5% beter maken van een talent, net iets slimmer zijn.

Belangrijk is ook de wilskracht, ik heb soms in de gaten dat onze spelers als verwende overbetaalde jongetjes over het veld slenteren. Eet gvd het gras op, neem een voorbeeld aan Luis Suarez, ga ervoor. Je bent profvoetballer, je speelt bij de mooiste club van de wereld, elke wedstrijd, elke training geniet er elke seconde van, wees er trots op.

Toch vind ik het jammer dat talenten zoals Narsingh, Elia etc weg worden gestuurd omdat zij niet goed genoeg zijn bevonden. En dan kijk ik naar een voorzet van Ebicilio of Ozbiliz, dan denk ik van...dit is amateur niveau. Aan de andere kant, je kunt ook nooit de progressie van zo'n speler voorspellen.

Maar goed, ik vind onze vleugels erg zwak bezet. Daar zit in mijn ogen het grootste probleem. Geen actie in huis, geen aanvoer vanaf de flanken, dan krijg je het moeilijk als spits, daarnaast is Sulejmani geen typische Ajax-buitenspeler.0 0
CrazyJew
TD moet nu gewoon tijd krijgen om te zaaien zodat we met een paar jaar kunnen oogsten
0 0
RoodWit
Dat is waar, absoluut. Men verwacht veranderingen op de korte termijn, terwijl het juist in de jeugdopleiding vooral om de lange termijn zal gaan.

De jeugdopleiding is ons hart, en Johan zijn visie moet als de levensader met het hart verbonden zijn alleen zo zie ik ons weer naar de top klimmen.
0 0
Hwb
Inderdaad. De resultaten van deze hervorming van de jeugdopleiding ga je als het goed is pas écht zien over 5-10 jaar. Dat betekent niet dat er de komende jaren niet ook resultaat te zien zal zijn, maar over 5-10 jaar kan je pas écht zien wat het rendement qua jeugdopleiding is geweest.
0 0
RoodWit
Daarom is het ook juist goed om échte ex-topspelers in de jeugdopleiding te hebben.

Die zien de kleine dingetjes bij spelers/talenten, wat andere trainers dan weer niet zien.

Dit kan misschien ook voorkomen dat de toekomstige Elia's en Narsingh's niet voortijdig vertrekken uit de opleiding.
0 0
Hwb
Mee eens.

Al hebben Elia en Narsingh allebei gezegd dat het terecht was dat ze bij Ajax werden weggestuurd. Elia heeft zelfs gezegd dat hij het gered heeft doordat hij weggestuurd is; als hij bij Ajax was gebleven had hij het niet gered.
0 0
RoodWit
Mitchell Dijks is ook geen verkeerde linksback, groot en sterk, snel en een flink loopvermogen en is niet vies van een actie.

Mitchell zie ik als de ideale opvolger/stand-in van Boilessen.
0 0
Lazell
Ik heb hem alleen tegen Barca A1 gezien, maar daar was hij een van de uitblinkers.
0 0
Daantje Makkes
Ik ook, Dijks is in potentie een nuttige back voor Ajax.
0 0
AfcaOss
Zou boilesen dan niet een goede stand in voor dijks zijn.
0 0
AFCA0902
Ik neem aan dat ze Dijks met zijn lengte naar het centrum willen plaatsen en dan die Mazin op linksback
0 0
YochananAFCA
zal wel weer niks wezen net als die toivomaki
0 0
Hwb
En net als Boilesen.
0 0
YochananAFCA
boilesen heeft nog niks waargemaakt, die jongen moet er nog komen.. jij vind hem al een topspeler zeker, zo hard van stapel lopen doe ik niet nee
0 0
Hwb
Ik vind het helemaal nog geen topspeler. Maar om nou een speler die op stage komt meteen af te schrijven met een verwijzing naar een andere speler die het (hoogstwaarschijnlijk) niet gaat redden, waarbij er verder geen enkele relatie tussen de twee spelers is, is onzinnig. Dus ik dacht, laat ik eens op een andere speler wijzen die het (hoogstwaarschijnlijk) wel gaat redden. Even onzinnig, maar dan ten minste wel weer in balans.

Met jouw post over Toivomaki suggereerde je volgens mij dat Ajax er niet in slaagt jonge (verdedigende) talenten te halen, dat die spelers gewoonlijk mislukken. Toivomaki is daarvan het enige (recente) voorbeeld, Boilesen het enige (recente) voorbeeld van het tegenovergestelde.

Maar voel je vrij om uit te leggen waarom Mazin/Mazan eerder Toivomaki dan Boilesen zal zijn hoor.
0 0
YochananAFCA
ik geef je geen ongelijk, ik schuif het dan ook niet onder banken en stoelen dat ik toivomaki graag zo snel mogelijk zie vertrekken en over boilesen gesproken, dat is een jongen in ontwikkeling net als koppers, waar ik wel gecharmeerd van ben.. ik zeg je eerlijk, mijn gevoel zegt dat het niks wordt met mazin, tuurlijk is het oneerlijk want ik ken hem niet maar het is ook maar een gevoel en natuurlijk hoop ik het tegenovergestelde, dus als hij zich zodanig weet te bewijzen, dan neem ik wijselijk al mijn woorden terug ;)
0 0
Hwb
Maar waarop is dat gevoel dan gebaseerd? Want meer dan zijn naam (en zelfs dat is niet eenduidig), positie, het feit dat hij stage komt lopen en van Trencin komt weten we volgens mij niet. Op basis daarvan krijg ik geen enkel gevoel.
0 0
YochananAFCA
het is moeilijk te omschrijven, laat ik het maar op een voorgevoel houden
0 0
AFCA0902
Misschien moet je eerst eens afwachten voordat je gaat oordelen
0 0
YochananAFCA
je kan wachten wat je wil maar als hij door de zelfde is gekeurd als bij toivomaki, kan je net zo een flop verwachten want iedereen met verstand kan zien dat toivomaki niks toevoegt aan jong ajax
0 0
AFCA0902
Waar zie jij staan dat die afgekeurd is?
0 0
YochananAFCA
wij krijgen dat niet te zien maar je hoeft geen rapport te lezen om te zien dat iemand niet geschikt is voor het eerste van ajax
0 0
AFCA0902
Hij is vorig jaar op stage geweest en ze wouden hem nog graag een keer op stage krijgen wat is daar nou raar aan misschien heeft die de vorige stage periode heel goed gedaan en willen ze zien of die het ook zo goed doet
0 0
Cootje2710
1.73 m. gaan we weer. Wanneer krijgen we weer s reuzen in de verdediging gvd!
0 0
AFCA0902
Als je reuzen wil zien ga lekker basketball kijken ofzo
0 0
Cootje2710
haha. grappig ben je....
0 0
AFCA0902
Dank je jij niet, met dat gezeik van je.
0 0
Cootje2710
lees jij jou reacties eens terug. Maar goed jochie. Vind jij jezelf lekker grappig dan....
0 0
AFCA0902
Zeg ik dat. NEE!!!!! en hoor je mij ergens over zeuren?
0 0
eros
Sinds wanneer moet een linksback 2,10 zijn?
0 0
Hwb
Ik wil verdedigers die kunnen verdedigen en daarnaast voldoende voetballende kwaliteiten bezitten. Hoe ze eruit zien interesseert mij helemaal niets.
0 0
Vinc-ajacied
De enige goede Slowaken die ik ken zijn Stoch en Hamsik, maar die mogen wel naar Ajax ;)
0 0
Figo
Skrtel zou hier ook niet misstaan. Heb je tenminste een echte verdediger ipv die watjes die er nu staan.
0 0