'Twee jonge Jamaicanen op stage'

sv, 13-01-2012 om 09:27, 15591 views, SportsJamaica.com |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

OPMERKELIJK - De Jamaicaanse jeugdspelers Kyle Butler (13) en Leon Bailey (14) zullen twee weken stage gaan lopen bij Ajax. Dat meldt Craig Butler via Sports Jamaica. 'Dan moeten ze hun plek in Amsterdam veilig stellen.' Beide tieners, die gescout werden bij een internationaal toernooi, zijn dolgelukkig met een eventuele transfer. 'Ik kan ook wel een gat in de lucht springen. Nu kan ik het een gerust hart sterven', zegt Butler, de vader van de 13-jarige Kyle. Hij is hoofd opleidingen en trainer van het onder15 team van USK Leube Anif, dat uitkomt op het Oostenrijkse tweede niveau. Beide talenten komen ook uit voor deze club.

Butler stelt verder dat beide jeugdspelers nog geen akkoord hebben bereikt, maar dat zou volgens hem niet lang meer op zich laten wachten. Ajax kwam Butler en Bailey op het oog tijdens een indoortoernooi. 'Ajax zal meer doen voor Jamaicaanse spelers. Totaalvoetbal kan de twee helpen sneller te leren, wat ze weer doorgeven aan andere spelers in Jamaica', aldus Butler. 'De jongens zullen binnenkort voor twee weken naar Amsterdam gaan om zich te bewijzen. Daar moeten ze een plek in Amsterdam veilig stellen', vertelde Butler, die verder aangaf dat ook het Duitse FSV Mainz 05 interesse had, aan de Jamaicaanse media.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suarez2009
Hoeveel wetten moeten hiervoor op een schimmige manier ontweken worden? Ik mocht op mijn 13e nog niet eens vakkenvullen bij de AH.
0 0
Darkbird
Deze 2 jongens zijn echt voor het voetbal naar Europa gegaan, dus om dan gelijk te roepen kinderhandel....
0 0
Rho1980
Two little birds.....
0 0
jorn-ajax
Nou die zijn nog wel heel jong ik denk dat het van die El Hamdoui spelertjes worden ofzo maar het zou zomaar onze kleine nieuwe Ryan Babeltjes kunnen worden(watervlug)
0 0
ALP020
Ajax moet hier niet aan mee doen, laat die kinderen in hun eigen land opgroeien. Dit gaat ook ten kosten van de Nederlandse talenten.
0 0
Jajijdaar
Ze kunnen toch ook misschien Nederlanders worden? Kijk naar Douglas van Fc Twente..
0 0
ALP020
Geen probleem maar waarom kinderen onder de 16 halen,.
0 0
L8
Zoals in de tekst staat spelen ze al bij een amateurclub uit Oostenrijk. Wat is het verschil tussen een buitenlands amateurclub en binnenlands amateurclub? Ze maken op deze manier zo veel meer kans om te slagen.
0 0
ALP020
Het blijft verkeerd! Waarom de Nederlandse talenten paseren, haal buitenlanders alleen van uitzonderlijke klasse en niet voor hun 18e leeftijd. De Ajax talenten worden weer door Engelse clubs weggehaald tegen een schijntje, maken de opleiding niet af en eindigen bij een tweede divisie clubje. De Uefa moet dit verbieden en Ajax moet een voorbeeld zijn voor de rest.
0 0
ajax
Schandalig om zulke jonge jongens op stage te nemen.
0 0
AFCA19
Wij doen ook gewoon mee met de kinderhandel, dus laten we nooit meer zeuren dat de buitenlandse clubs onze jongens hier op 15 jarige leeftijd weghalen.
0 0
grotesmurf
They wanna some some weed!?
0 0
dan300491
Erg jong hoor, we doen nu zelf wat we constant in Nederland bekritiseren.
0 0
LuckyLuk
Ze spelen al in Oostenrijk, dus dan is die stap niet meer zo groot misschien. Al weet ik de achtergrond van deze jongens niet, misschien wonen ze daar al jaren.

Maar inderdaad, dit is niet netjes en moet je eigenlijk niet willen.
0 0
Matts
Klopt deels, we halen immers ook jonge buitenlandse talenten weg.

Alleen het belangrijke verschil bij Ajax (en de meeste andere Nederlandse clubs) is dat je simpelweg écht een kans krijgt in het 1e elftal, wanneer je genoeg talent hebt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Man City en Chelsea, waar spelers (enkele supertalenten daargelaten) veel minder de kans krijgen zich te ontwikkelen. Je ontwikkelt je als voetballer namelijk door wedstrijden te spelen op een zo hoog mogelijk niveau; uiteindelijk dus in het 1e elftal van een club. De kans is bij koopzieke buitenlandse clubs groter dat je na een vormdip totaal niet meer in de plannen voorkomt dan bij bijvoorbeeld Ajax, PSV of Heerenveen.
0 0
Hwb
In Engeland krijg je ook écht een kans als je voldoende talent hebt, alleen zijn er wat minder spelers die voldoende talent hebben voor de top van Engeland. Ook bij Ajax breken (veel) meer jeugdspelers niet door dan wel (al breken procentueel heel veel jeugdspelers door hier, dat klopt).

Daarnaast is er (in dit geval) natuurlijk nog een verschil: via een opleiding bij Ajax en de Eredivisie heb je nog alle kans om in de top terecht te komen. Vanuit een opleiding op Jamaica (en daar pas vertrekken als je 18-20 bent) wordt dat toch een stuk moeilijker. Overigens geldt dat dus alleen in dit geval, niet met de jonge Denen die we halen.
0 0
Rick4Ajax
Wat je over Engeland zegt klopt deels. Die clubs halen echter ook veel jeugdspelers weg om ze vervolgens later met winst naar een bescheiden clubje transfereren. Die spelers worden echt niet altijd als potentiele toppers binnengehaald.
0 0
dan300491
Ik ben het met je eens, bij Ajax breek je sneller door dan bij de Engelse top bijvoorbeeld maar dit neemt niet weg dat als er een talent vanuit Nederland die kant opgaat wij (ik) er fundamenteel tegen zijn.

Je mag nu als club en supporter die achter de komst van deze spelers staat spelers niet gaan veroordelen omdat ze vertrekken naar buitenlandse clubs. (Bijv Van Velzen (United) & Adekanye (Barcelona).

ik ben persoonlijk gewoon tegen deze kinderhandel, iemand anders kan daar een andere kijk op hebben dat is zijn goed recht.
0 0
OdjePils
Ja dat was echt vet. haha ja dan neem ik een shirt met Morgan achterop!
0 0
ELPISTOLERO
Kyle Butler, alter ego van Dexter Morgan.
0 0
hyun jun suk
Off:
Geweldige serie ben het sinds een week aan t kijken helemaal verslaagd eraan.
0 0
OdjePils
haha ja daar moest ik ook gelijk aan denken Trinity!
0 0
foshoquz
Wat een seizoen was dat hè! Zou leuk zijn als die jongen 'n contract kan verdienen.
0 0
LSuarez16
Als ze de snelheid van Bolt of Powell hebben ga ik er al even voor zitten hoor ;-) haha
0 0
gusanito
You wanna kiss my lucky egg?
0 0
eros
Waar spelen ze trouwens??? Middenveld? :-S
0 0
Matts
Geen idee, maar in principe maakt dit niet echt uit. Dat we nu een overschot aan middenvelders hebben, wil niet zeggen dat dit over een jaar of 6 zo zal zijn (ze zijn immers 13 en 14 jaar oud). Daarnaast zouden ze ook nog kunnen worden omgeschoold naar een andere positie :)
0 0
eros
Kijk zoals Cruijff zou zeggen t kan twee kanten op me jaimaicanen...
Aan de eene kant zitten ze dalijk in de arena de wedstrijd te kijken met een paffie.
Aan de andere kant lopen ze dalijk in de arena de honderd meter in een paar seconden!
T is aan hun
0 0
fc Barcelona_ke
ze komen hier niet om contract in de wacht gesleept hoor.
paar dagen of weekje meetrainen zullen voor hun iets ervaren meegemaakt daarna zullen ze gewoon terug!
0 0
Robinjo1988
Hoe weet jij dat nou?
0 0
Daantje Makkes
"I am jumping through the roof," he said, even while expressing particular joy for young Bailey.

"From Cassava Piece to Ajax Amsterdam, I can die now."

Haha, erg mooi om te lezen hoe enthousiast deze jongens zijn over Ajax.
0 0
mvdk
The roof is on fire!
0 0
mvdk
Whaha die jamaicanen sporen ook niet!:P Dan zijn ze gelukkig en dan springen ze van het dak???? Whaha omgekeerde wereld?

Nee mooi voor die jongens dat ze hier stage mogen lopen! Hopelijk zijn het grote talenten en kunnen ze bij ons hun droom waar maken. Veel geluk jongens!
0 0
TOOL
Doet me gelijk denken aan die film over dat Jamaicaanse bobslee team!
0 0
mvdk
Hey Zanka, are you dead??
0 0
deeps
Sanka are you dead? Yaa mannn...
0 0
TOOL
Cool Runnings!!!
0 0
mkouwenhoven
Kyle Butler. Is hij niet van Southpark?
0 0
mvdk
Nou je het zegt...
0 0
l0l
Jamaicanen zeer benieuwd is daar wel is ooit een goede voetballer vandaan gekomen?
0 0
Multi
Een echt goede niet, ik kan er zo maar 2 noemen.

Theodore Whitmore speelde paar jaren geleden bij Hull city.

en

Luton Shelton die speelt nu in Turkeije moest even opzoeken welk team het ook alweer was maar het is Karabükspor
0 0
flithje
zo niet dan kunnen ze in iedergeval wel hard rennen:)
0 0
l0l
Zeer benieuwd zouden wel het lichaam hebben van iemand die 18 is en zullen ongetwijfeld snel zijn. Maar hun techniek is super slecht zeker beetje het typen Uchebo van Venlo in de jeugd.
0 0