'Van Rhijn echte Ajax-exponent'

sv, 19-12-2011 om 09:53, 5117 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer noemt Ricardo van Rhijn 'een echte Ajax-exponent'. 'Hij is een echte exponent van de Ajax-opleiding. Jongen die flair heeft, er goed uitziet, maar ook hoe hij zich presenteert in het veld, met de borst vooruit en die fantastische trap', zegt de De Boer. 'Hij heeft in de jeugd ook altijd centraal gespeeld en dan was hij altijd de nummer 4, zoals we dat noemen, die voor de verdediging speelt. Hij was op dat moment echt 1 van de grootste talenten van Ajax'.

'Maar wat we niet goed hebben gedaan bij Ajax is hem echt in de verdedigende stelling te zetten. Daar maakt hij de afgelopen maanden overigens wel stappen in. Zijn taak is wel verdedigen natuurlijk. Hij heeft een fantastisch karakter en is altijd bezig met zichzelf de verbeteren. Dan is dit het resultaat', besluit De Boer.(foto's: Orangepictures.nl)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pattus1985
TOPPER!!!!!! ik zeg contracteren kijk al 4/5 jaar bij alle jeugd elftallen dit wordt een talent!!! een fluwele paas en een hele krachtige snelle sprint springt hoog en is dus nagenoeg een perfecte verdediger!! ik zeg riacdo van rhijn JIJ komt er!!!
0 0
Rick4Ajax
Definitie echte Ajax-exponent: 1 meter 70, een nonchalante houding en een tekort aan defensieve kwaliteiten
0 0
Vinc-ajacied
Onze grote vriend Lex Immers kwam anders niet voorbij hem. Hij mag nog wel even het krachthonk in maar alsnog..
0 0
RoodWit
Prachtige speler, het zit wel knor jongens.
0 0
zburg1983
Jammer dat ie niet kan verdedigen. Maar ja dat kan niemand bij Ajax....
0 0
pattus1985
jij spoort niet goos
0 0
JohnDylan
Het is onzin dat hij niet kan verdedigen. Ja hij is een opbouwende verdediger maar verdedigend is hij best aardig. Sowieso komt en met Denswil een linksbenige centrale verdediger aan die verdedigend geweldig is voor een speler van zijn leeftijd en waarschijnlijk verdedigend al beter dan wat er bij het eerste rondloopt. Sowieso hoop ik dat Ajax nog een (rechtsbenige) centrale verdediger erbij koopt (zeker als Vd Wiel straks vertrekt en Ooijer stopt) maar er is straks wel ruimte voor een opbouwende centrale verdediger aangezien Denswil naast hem het puur verdedigende werk kan opknappen. Daarmee wil ik trouwens niet zeggen dat Denwil slecht is in de opbouw want dat is hij zeker niet. Hij is gewoon een zeer complete verdediger die zo snel mogelijk (ter vervanging van Daley) bij het eerste gehaald moet worden.
0 0
ST
' Maar wat we niet goed hebben gedaan bij Ajax is hem echt in de verdedigende stelling te zetten ' Volgens mij bedoelde hij juist dat hij te weinig in verdedigende stelling is gezet.
0 0
SanderAFCA
Ik moet eerlijk zeggen dat ik van Rhijn niet heel hoog had ingeschat gezien zijn wedstrijden in jong Ajax. Maar gister maakte hij op mij een prima indruk. Verwacht dat naast van Rhijn, Klaassen, Lukoki, Koppers, Ligeon ook de talenten Denswil, de Sa, Bouy en Fischer nog een kans gaan krijgen dit seizoen en ik hoop dat Daley Blind nooit meer een kans krijgt in Ajax 1 !
0 0
Rdk1983
Te gek voor zo'n jongen dat ie die credit krijgt van FdB. Is super belangrijk voor zo'n jonge speler!
0 0
deeps
Fantastisch gespeeld, had zijn debuut kunnen bekronen met een doelpunt. Zijn man uitgeschakeld en de nul. Wat wil je nog meer?! Chapeau !!
0 0
Daantje Makkes
Blind en Ebecilio verhuren aan Almere City.
0 0
Toby1900
of verkopen aan almere city
0 0
RamboAjax
Die gaan daar nooit heen..voelen ze zich te goed voor.
0 0
RobertoStrife
Denk dat het meer komisch was.
0 0
Daantje Makkes
Valt niet echt veel meer uit te halen, vrees ik.
0 0
RobertoStrife
Bijbetalen
0 0
Daantje Makkes
Hahaha, da's lullig man.
0 0
Daantje Makkes
Van Rhijn voegt zich soepeltjes in het eerste, lijkt me een belofte voor de basis in de toekomst. Wellicht dat hij als rechtsback zal figureren na het vertrek van Gregory van der Wiel of anders Ruben Ligeon.
0 0
de_kiezel
Hij deed het goed zondag. Wel viel het me op dat hij een kop kleiner is als vertonghen. Lengte is toch wel een serieus probleem in de selectie.
0 0
Randy428
Klopt ja. Kunnen we niet als onderdeel van de Ajax-opleiding die jongens besprenkelen met groei hormonen? :-)
0 0
JohnDylan
Boerrigter, Alderweireld, De Jong, Vertonghen, Boilesen en Sigthorsson zijn allen boven de 1.85) en dat zijn dus 6 van de 10 veldspelers in de basis, mits iedereen fit is. Op de bank heeft Ajax iets minder lengte maar met ik vind het onzin dat lengte een serieus probleem is in de selectie. Ook onder de spelers die bij Ajax op doorbreken staan zijn bijna allemaal redelijk lang (Klaassen, Denswil en Bouy zijn allen zo'n 1.85 meter en Rits is niet veel kleiner). Daarbij is Van Rhijn misschien niet heel lang (wat is hij 1.82?) maar hij is in de lucht een stuk beter dan veel jongens. Je moet niet kijken naar iemands lengte maar naar hoe hoog hij komt, Kijk naar Puyol die is 'maar' 1.78 meter maar win wel bijna elk luchtduel dat hij aangaat.
0 0
robtjeajax
maar het is wel een wapen hoor kijk twente
of kijk gewoon alleen onze jan!
0 0
JohnDylan
Nogmaals het gaat niet om lengte maar om wat een speler met zijn lengte doet. Puyol is 1.78 meter maar zal nog steeds de meeste kopduels van Janko met diens 1.96 meter of Vertonghen met diens 1.89 meter winnen omdat hij een veel betere sprongkracht heeft en zich veel beter timed. Je moet dus verder kijken dan iemands lengte want dat iemand lang is betekend niet dat hij automatisch beter in de lucht is dan iemand die een stuk kleiner is. Van Rhijn is bijvoorbeeld best aardig in de lucht terwijl hij niet zo lang is.
0 0
Caelintroy
Ricardo schijnt 1.89 m te zijn, begreep ik vanuit betrouwbare bronnen.
0 0
JohnDylan
Nee dat is een fout wat ook op wikipedia staat maar hij is zeker niet langer dan 1.83 meter en ik denk dat hij zo'n 1.82 meter is.
0 0
Randy428
Geweldig om zo'n talent als deze speelminuten te zien maken in het eerste elftal. Ben heel benieuwd wat voor moois hij allemaal gaat brengen.
0 0
Matts
Inderdaad mooi dat De Boer hem een kans geeft. Ik hoop dat hij in de nabije toekomst vaker de voorkeur gaat krijgen boven Blind.
0 0
Randy428
Wat mij betreft is de strijd tussen Blind en Van Rhijn op voorhand beslist. Blind hoort gewoon echt niet bij de selectie. Heeft er niks te zoeken. Met zijn slaperigheid brengt hij het elftal alleen maar in gevaar. En de enige reden waarom deze jongen nog onder contract staat, is omdat hij Blind heet.

Leuke speler voor Groningen, maar bij Ajax heeft hij echt niks te zoeken.
0 0
RamboAjax
Groningen wil hem niet eens meer...dat is ook een gesloten zaak die hebben ook wel betere rondlopen.
0 0
Randy428
Lekker dan. Hoe lang zitten wij er nog aan vast? Volgens mij loopt zijn contract nog een jaar door of niet?
Zal me niks verbazen als hij contractverlenging regelt met z'n pappie. Want waar moet die jongen anders heen?
0 0