Niet 11, maar 14 partijen

sv, 05-12-2011 om 14:12, 3432 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

UPDATE - VOORUITBLIK - Niet 11 maar 14 partijen hebben het kort geding tegen AFC Ajax N.V. aangespannen. Het gaat om Johan Cruijff, Derk de Kloet (mental coach), Lydia Suzanne Fritz-Van der Moot (secretaresse De Toekomst), Bryan Roy, Michel Kreek, Orlando Trustfull, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Dean Gorre, Ruben Jongkind, Ronald de Boer, Stam Beheer B.V. (Jaap Stam), Overmars Vastgoed B.V., en John Bosman.

Stam en Overmars opereren vanuit hun bedrijf.

Advocaat Peter Wakkie van Spinath+Wakkie advocaten verdedigt AFC Ajax N.V. De advocaat zei maandagmiddag tegenover AjaxShowtime.com dat hij een brief van 6 A4 heeft gekregen met de dagvaarding. Daarom kon hij 'het niet kort samenvatten'. Bovenstaande namen staan in de brief die hij heeft ontvangen.

Wakkie wilde nog geen tipje van de sluier geven. 'Haha, dat bewaar ik allemaal voor woensdag', aldus de advocaat. Hij wist nog niet welke commissarissen aanwezig zijn. Vermoedelijk zal voorzitter Steven ten Have er wel zijn. Wakkie zal het woord voeren.

Cruijff en de zijnen worden bijgestaan door advocatenkantoor Baker & McKenzie.

Update: Wakkie zei ook dat de partijen na de uitspraak 4 weken de tijd hebben om in beroep te gaan. (foto: Black Bath Towel Photographers)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fresh
Zonder munitie kunnen ze Cruijff niet liquideren
Dus als ie 'clean' is, heeft ie ook niks te vrezen
0 0
medijk
ook zonder commissie kan men cruijff liquideren.
anti cruijff bestuursraad benoemen en idem rvc.
klaar is kees
0 0
medijk
ik ben bang dat de snor wel een punt heeft als ie zegt dat cruijff geliquideerd wordt.
de juridische procedure wint ie wellicht maar dan.
dan komt het nieuwe bestuur dat anti cruijff is, dat benoemt de nieuwe rvc dat dan anti cruijff is en zo wordt cruijff dan buitenspel gezet.

het artikel 'coronel gooit ajax terug in de tijd' bevestigt wat de snor gisterenavond al aangaf. er zitten binnen ajax al jaren een paar machtige figuren die elkaar functies toeschuiven. deze mensen hebben niets met cruijff en zitten er voornamelijk voor zichzelf. door cruijff binnen te halen komt hun positie in gevaar.
zij willen hem er dus uit en gebruiken daarvoor elk middel. deze figuren die op allerlei posities en invloed hebben binnen ajax kun je er niet zo maar uitgooien. kortom: een hele verziekte boel.

0 0
Rattaplan
Ik ben persoonlijk erg bang dat dit niet valt tegen te houden. Deze mannen zijn meesters in het manipuleren. Ze trekken zich NIETS aan van het publiek, dat interessert ze niets en vindt men maar dom klapvee. De club interesseert hen in wezen ook niets, het gaat hen om het uitje, de aanzien en hun positie.
Ik ben bang dat niets zal helpen om Johan te redden.

Maar als het gebeurt: alles blokkeren en geen supporteer meer een wedstrijd bezoeken tot ze weg zijn, dan maar met zijn allen buiten het stadion staan, desnoods de rest van het seizoen.
0 0
Jopie14
WANNEER staan we als HARDE KERN is op???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vak M/ OLD SCHOOL/ F-SIDE/ VAK 410.........................................

JOHAN WORDT GELIQUIDEERD JONGENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VERANTWOORDELIJK DIE 4 RATTEN VAN DE RVC + CORONEL!! + VAN OS!!

HOELANG STAAN WE DIT NOG TOE????????????

WOENSDAG = GEHAKTDAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
now-or-never
Dus Cruijff gaat deze week (volgens de snor) geliquideerd worden!
0 0
fcvoetbal
De ratten.
0 0
bottenheft
Beste lezers,

Die mafkezen zullen wel gek zijn om Cruijff buitenspel te zetten. Wij supporters hebben al massaal onze steun aan Johan gegeven en ik denk dat als Johan volledig buitenspel wordt gezet de pleuris uitbreekt vanuit de supporters.

Ajax is Johan Cruijff en van Johan blijven die bobo's af!!!

0 0
Cello
Wanneer slechts de helft waar is van wat 'de Snor' allemaal vertelt dan moeten we ons richten op de Algemene Ledenvergadering. Alleen zij kunnen deze kolder van Ten have, Olfers, Davids, Römer, Coronel, Van Os en Henrichs stoppen. Zij houden de club in een wurggreep.
Alleen de Algemene Ledenvergadering (waar naar verluid Cruijff nog de meerderheid heeft) zal uiteindelijk kunnen ingrijpen.
De Ledenraad is passé, de nieuwe bestuursraad bestaat uit mensen die niets op hebben met Cruijff (maar wel straks alle zeggenschap met o.a. de aanstelling van de nieuwe RvC).

De Algemene ledenvergadering zal kleur moeten bekennen en moeten onderkennen, dat de voorgestelde Bestuursraad, dus de doodssteek zal betekenen voor de plannen van Cruijff. Òf de samenstelling zal moeten veranderen òf het hele plan van Bestuursraad moet van de baan.

Hoe dan ook zullen we de ruim 700 leden moeten oproepen om Cruijff te steunen, zeker als ze de ingeslagen weg van begin 2011 willen blijven vervolgen.
0 0
ajax1900
Misschien moeten we met zijn allen als supporters maar NOG EENS heel duidelijk maken wat we willen...
0 0
Rick65
We moeten op de een of andere manier van die seniele bejaarden (coronel, van os en henrichs) zien af te komen, anders kunnen we de toekomst van Ajax vergeten.
0 0
Dijkie
Dat lijkt me een van de belangrijkste punten om mee te beginnen. Maar die blijven maar zitten en elkaar posities toe te dienen waar ze niet horen te zitten.
0 0
Fifa2011
Ik heb overigens ook echt behoefte aan een topic over dit op de hoofdpagina ajaxshowtime! Ik moet mijn gal spuwen
0 0
AnTo
Het is toch al steeds overduidelijk dat Coronel de grote regisseur achter alle ellende bij Ajax is en zwaar anti Cruijff .
Achter de schermen trekt hij aan de touwtjes en heeft maar een doel en dat is Cruijff kapot en zwart maken
0 0
opsspo
Kijkt iemand toevallig VI? Veel vermoedens over Coronel worden bevestigt door de Snor.
0 0
Fifa2011
Ik ben ook aan het kijken en ik zit me echt op te vreten. Ik ben geen hooligan, ik ben niet stoer en ik bezoek misschien 1 wedstrijd per jaar en ik woon 150 kilometer van Amsterdam maar ik hoop zo dat er iets van een actie wordt gehouden en dan pak ik de auto en ga er heen. Ik kan dit niet aanzien!
0 0
Dijkie
Moet je het stukje in opinie : Coronel gooit Ajax terug in de tijd eens even lezen, dan weet je dat je dat die Coronel direkt geroyeerd dient te worden en een straalverbod van 500km tov de Arena dient te krijgen.
0 0
ajax1900
Ik moet zeggen dat ik helemaal niet blij word van de woorden van Derksen. Het lijkt er op dat de tegenstanders van Cruijff echt van alles gaan proberen om Cruijff weg te jagen. Met alleen deze rechtszaak is het probleem verre van opgelost. Het mag niet gaan gebeuren dat Cruijff zijn plan niet mag gaan uitvoeren
0 0
kaashaas
14 wel briljant
0 0
pizzapunt
haha, allemaal BV's tegen ajax :(

gaat het weer heerlijk
0 0
preme
Wat een supervette foto van Ronald de Boer. Ronald op oorlogspad!
0 0
Meesmuijres
ftw
0 0
mike117
voetballen, voetballen, voetballen!!!!
0 0
IamLegend
Peter Wakkie werd op 18 december 2009 benoemd tot de Raad van Commissarissen van ABN AMRO Group N.V. en op 1 april 2010 tot die van ABN AMRO Bank N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V. (per 1 juli 2010 als gevolg van de fusie opgegaan in ABN AMRO Bank N.V.).

Peter Wakkie begon zijn loopbaan in 1972 bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij partner en later managing partner werd. Hij speelde een belangrijke en geslaagde rol in talloze grote rechtszaken voor gerenommeerde bedrijven.

In 2003 maakte hij de overstap naar Ahold N.V., waar hij werd benoemd tot Chief Corporate Governance Counsel en lid van de Raad van Bestuur. Hij was verantwoordelijk voor het afhandelen van de diverse onderzoeken en rechtszaken waarin Ahold na de gebeurtenissen van februari 2003 was verwikkeld, en daarnaast ook voor het opzetten van een eersteklas corporate governance-structuur. Vervolgens had hij een groot aandeel in het desinvesteringsprogramma van Ahold en was hij de stuwende kracht achter de duurzaamheidsstrategie van het detailhandelsconcern. Hij is eind 2009 bij Ahold met pensioen gegaan.

In 2010 heeft Peter Wakkie samen met Ilan Spinath het advocatenkantoor Spinath & Wakkie B.V. opgericht.

Opleiding:
Rechten (1972), Universiteit Utrecht

Nevenfuncties:

Vice-voorzitter Raad van Commissarissen, Wolters Kluwer N.V.
Lid Raad van Commissarissen, TomTom N.V.
Lid Raad van Commissarissen, BCD Holdings N.V.
Bestuurslid, Vereniging Corporate Litigation
Bestuurslid, VEUO
Lid Monitoring Commissie Corporate Governance Code
0 0
l0l
Nou nu maar hopen dat de ellende is afgelopen.
0 0
Dijkie
Deze ellende is wel afgelopen, maar ik denk niet dat Ajax hier mee geholpen is. Ik vind die kandidaten voor de bestuursraad nou niet echt aanspreken.
0 0
IamLegend
iche: Spinath & Wakkie opereren naast de advocaat

Op 11 januari openden voormalig Ahold-bedrijfsjurist Peter Wakkie en insolventieadvocaat Ilan Spinath hun nieuwe tweemanskantoor, Spinath & Wakkie. Sindsdien bieden ze zichzelf aan als crisismanager bij bedrijven. Volgens Spinath loopt het als een trein. "Het lijkt zowaar alsof dit concept werkt."

"Spinath & Wakkie is geen gewoon advocatenkantoor," zegt Spinath. "We proberen ons breder te manifesteren, meer oplossingsgericht. We worden bij voorkeur niet voorafgaand aan een procedure ingeschakeld, maar ter aanvulling, als de procedure al loopt. Inderdaad, als er al advocaten op een zaak zitten."
Wakkie was tot voor kort nog bestuurslid bij supermarktconcern Ahold. Voor die tijd stond hij Ahold als De Brauw-advocaat bij toen het in 2003 door fraudeaffaires werd geplaagd. De twintig jaar jongere Spinath was hiervoor advocaat bij Loyens & Loeff.

Gat in de markt

Nu bemiddelen de twee bij langslepende juridische conflicten, dreigende surseance, fraudeaffaires en aanvallen door activistische aandeelhouders. "Wij kunnen dan monitoren, supervisen en adviseren. En zorgen dat de communicatie goed verloopt - daar heeft Peter ruime ervaring in."
Het concept klinkt wat vaag, zegt Spinath, maar het is volgens hem wel een gat in de markt. "De behoefte aan zo'n rol bestaat al lang, en daar voldoen wij nu aan. Voor zover ik weet is dit nieuw. Ik heb er in elk geval niet eerder van gehoord." Dat verklaart waarschijnlijk mede waarom het kantoor nu al zo goed loopt. Spinath: "Alles gaat zoals we hoopten. We doen hele leuke dingen, zowel kort- als langlopend. Het lijkt zowaar alsof dit concept werkt."

Een website heeft het kantoor nog niet. "Daar wordt nog aan gewerkt. Maar er komt weinig op, hoor; niet veel meer dan een naam en een telefoonnummer. Deze wereld is klein genoeg om ons te kunnen vinden, en wij houden het liever persoonlijk."
0 0