'Ik ben, blijf en word Christian Eriksen'

sv, 18-10-2011 om 11:44, 1176 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dinsdag staat er een interview met Christian Eriksen in De Volkskrant. De middenvelder geeft aan met niemand vergeleken te willen worden, ook niet met Kaka. 'Ik heb het al een paar keer gehoord dat ik de nieuwe 'iemand' ben. Mensen moeten zelf weten wat ze zeggen, maar ik ben en ik blijf en ik word Christian Eriksen, en niemand anders. Het is mooi als mensen dat zeggen: Kaká is een hele goede voetballer, maar ik zie mezelf liever als Christian Eriksen', zegt de Deen van Ajax.

Niet perfect
Eriksen laat verder weten niet perfect te zijn: 'Ik heb wel eens eerder slechte wedstrijden gespeeld, maar ik ben vooral kritisch op mezelf. Ik lees ook slechte kritiek. Soms denk ik: onzin. Andere keren: hij heeft misschien gelijk. Ik zal kijken wat ik eraan kan doen. Ik ben niet perfect. Wat ik beter zou willen kunnen? Koken. Haha, nee, ik kan best goed koken. Mijn voetbal als geheel kan beter. Alles'. (foto: Orangepictures.nl)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IamLegend
ik zie ik kom en overwin,..
0 0
flierefluiter
Naast wat eerder genoemd is (vermoeidheid, veel grote wedstrijden gespeeld), is het niet reëel om van zo'n jongen te verwachten dat hij het elftal draagt.

Let maar op: Zodra Theo elke week weer het niveau van afgelopen zaterdag haalt en hij en Jan het elftal dragen, valt er een last Eriksen zn schouders en dan gaan we wat beleven!
0 0
Ganggino
Dat denk ik ook!
0 0
opsspo
Een blinde kan nog zien dat Eriksen het grootste talent is wat Ajax in huis heeft. Dat hij nu even wat minder presteert is toch te verwachten? Hij is hardstikke jong, speelt CL met Ajax en staat ook nog in de basis bij zijn nationale ploeg. Daarbij heeft hij ook nog een jeugd EK gespeeld. Ik kan me voorstellen dat je dan niet altijd constant presteert.

Ondanks dit alles zie je iedere wedstrijd momenten van klasse van hem. Zijn steekpass is echt verschrikkelijk goed, zag je tegen AZ helaas maar 1 of 2 keer, maar er was direct gevaar! Alleen zijn spelhervattingen vind ik de laatste tijd wel van erg matig niveau. Dat moet toch echt beter kunnen, ondanks dat je niet helemaal in vorm bent...
0 0
Olsen
Eriksen werkt iedere wedstrijd zijn eigen helemaal kapot voor het team. Hij is overal op het veld. (Daar kunnen sommigen een voorbeeld aan nemen) Dan heeft je voetballen af en toe wat te leiden dus dat is logisch.

Hij is zeker een geweldig talent en wordt als hij zo doorgaat een wereldspeler
0 0
Hanneke
Helemaal eens met Cruijff4ever ! Lekker makkelijk om te roepen dat iemand arrogant wordt, wanneer het bij die speler even wat minder loopt.
0 0
jw1982
Christian Eriksen begint de laatste paar weken een beetje naast zijn schoenen te lopen vind ik. Het is niet meer dat bescheiden mannetje van vorig jaar. Jammer, want dat sierde hem juist. Hij is minder dominant aanwezig in het veld en ruilt dat om voor hoe hij zich opstelt buiten het veld.
0 0
Cruijff4ever
Eriksen laat verder weten niet perfect te zijn: 'Ik heb wel eens eerder slechte wedstrijden gespeeld, maar ik ben vooral kritisch op mezelf. Mijn voetbal als geheel kan beter. Alles'. Waar loopt deze jongen naast zijn schoenen als ik vragen mag? Mensen hebben nogal snel de neiging om te zeggen dat het de nieuwe Kaka is of de nieuwe Messi, bla bla bla en deze jongen zegt dat hij niets met vergelijkingen heeft. Nou nou, wat loopt hij naast zijn schoenen zeg!
0 0
jw1982
Als jij je ogen eens de kost geeft en verder leest dan kom je er vanzelf achter waarom ik dat vind. En trouwens, daarmee hoef jij het nog niet perse te vinden hoor, kalm maar! ;-)
0 0
pizzapunt
Heel goed! hij heeft een eigen stijl, en die gaat hij alleen maar uitbreiden. Dat Maher nu in een keer een betere voetballer dan hem is volgens deskundige is onzin: hij heeft een dip van het EK jeugd: net als Boilesen en Siggy (geblesseerd, siggy !vermoeidheidsbreuk!, gaat er een belletje rinkelen?)

nee, dat hij een dip ingaat is logisch, ik zie hem het liefst na feyenoord rust krijgen; Haal hem er bij een voorsprong uit voor Lodeiro: zelfde soort speler en kan dan in de kijker gespeeld worden voor een transfer want hij verkloot zijn carriere bij ajax. ik gun hem een transfer om zich te ontwikkelen.
0 0