'Jeugdspeler Adekanye (12) naar Barcelona'

SP, 04-07-2011 om 18:08, 14506 views, www.blaugranas.com/AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens de website blaugranas.com neemt FC Barcelona een 12-jarig talentje over van Ajax. Het gaat om aanvaller Bobby Adekanye, die afgelopen seizoen speelde in de D2 van Ajax. Adekanye, geboren in Nigeria, kwam als F-pupil van de amateurclub VV Alphia naar Amsterdam en was volgens kenners wekelijks de uitblinker in zijn elftal. Waarschijnlijk heeft FC Barcelona de ouders van Adekanye een baan aangeboden, zoals vaak het geval is bij jeugdtransfers.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noordside
Op naar Denemarken toe zou ik zeggen ;p Aangezien wij daar alles wegplukken.
0 0
Obodai
Tsja, niks tegen te doen...hopen dat Ajax een shortlist klaar heeft liggen voor mogelijke vervangers. Was duidelijk dat de linksbuitenpositie een zorgenkindje was bij D2 dus een vervanger zal broodnodig zijn!
0 0
ST
Ik zeg... kinderhandel. Bizar dat een club als Barcelona die voor 40 miljoen een spits kopen aan dit soort praktijken doen.
0 0
Rdk1983
speelt ie over paar jaar sterren vd hemel, en is zn vader vuilnisman in spanje! Jatwerk is t.
0 0
jerryisthename
Iedereen is zo lyrisch over dat K U T Barca...nou, zonder Ajax waren ze nu nog niks hoor! Dankzij Cruijff/Van Gaal/Rijkaard en Guardiola die alles doet zoals Cruijff, zijn ze die CL's gaan winnen in 1992 (Toen Europa Cup 1)/ 2006/2011...Waardeloze K U T Club is het! Sinds de WK-Finale heb ik al de schijt aan die aanstellers en nu helemaal! Bah
0 0
ajax033
Vieze pleuris lijers in barcelona, Cruijff moet ze op hun klote geven, afblijven van onze jeugdspelers!
0 0
SiemDeWit
MEH. dit is toch bijna geen jeugdspeler meer, maar een kindspeler.
ik snap dat de clubs er heel vroeg bij willen zijn, maar deze jongen zit nog op de basisschool. dat is toch eigenlijk te belachelijk.

0 0
Sazzz
Dit mag toch niet zomaar? Of mag het wel zolang er geen belangenbehartiger eraan te pas komt? Slecht van papa en mama dit. Maar ja...
0 0
trainerdv
We weten niets...

Kan ook zijn dat zijn vader of moeder gewoon ongeacht hun kind een baan in Barcelona wilden en even hebben gekeken of hun zoontje dan daar kon voetballen. Daar is niets mis mee. Vind je dat wel, dan kan je met Oleguer meelopen in een anti-globalisten protest :)
(ook niks mis mee overigens)
0 0
ajax19
Lekker hypocriet hier, wij snuffelen ook zo'n beetje de hele wereld af om de grootste talenten zo vroeg mogelijk naar Amsterdam te halen indien wij overtuigd zijn van zijn belang. Dit is de voetbalwereld, je probeert je talenten te scouten en te overtuigen dat er een goed perspectief is bij je club. Dit is de prijs die Ajax betaalt voor jarenlang wanbeleid waardoor niet naar voren is gekomen dat Ajax een wereldclub is, waardoor de overstap naar Barcelona wordt ervaren als een fantastische stap. Dat kind kan niet in de toekomst kijken, wie weet keren tijden.
0 0
ST
Komop.. dit is Barcelona hoor! Dat Ajax het moet hebben van jonge talenten ok. Barcelona koopt voor tientallen miljoenen aan spelers. Dat kan Ajax nooit betalen. Daarnaast neemt Ajax geen spelers van 12 jaar over, die zijn toch echt wel ouder.
0 0
roos
Het is een Nigeriaan.. die jongen is vast geen 12 maar een jaar of 15 al..
0 0
babeldeman
Dit is zeker kinderhandel!
Maar Ajax waar zijn we me bezig?,die laat je zomaar gaan dat lijkt mij toch niet de bedoeling.
Bied de ouders een baan aan en je hebt een speler waar je nog jaren plezier aan beleefd...
0 0
notski76
Hele nuttige opmerking dit,denk dat men er bij Ajax nooit aangedacht heeft om dat ook te doen.
Als ik jou was zal ik eens gaan bellen na Johan Cruijff,denk dat ie echt verbaasd is over deze wereld oplossing van je.

En zo word jij onze redder van de jeugopleiding......
0 0
Filestijnen
dit is niet leuk meer. maar het duurt zo lang voordat de politiek hiervoor een wet verzint, welke vervolgens niet werkt, waardoor het niet op schiet.

dit gebeurt overal, de ouders een baan aanbieden, maar het is niet eerlijk/leuk meer. Maar een andere pipo zegt dan weer dat het vrijheid van de economie is. Ik vind dat gelul. dit moet niet kunnen.
0 0
jorn-ajax
Nieuwe messi zometeen hahaha
0 0
AFCA19
haha en affelay was ruim in de 20 toen die naar barca ging. Helaas zullen we van adekanye nooit meer wat horen, maar hij zal wel goed geld verdienen daar. Het is maar waar je voor kiest.
0 0
afc_red
Ouders krijgen een baan aangeboden, kind gaat voetballen bij Barca.
En zeg nou zelf wie zou dat niet doen, want die baan verdient wel dikke centjes.
Verkapte kinderhandel.
0 0
Eastwood
Kinderhandel. Schaam je diep Barca.
0 0
unis
wanneer stopt dit eens een keer? Zo gaat toch alles gewoon kapot?
0 0
jeremaiafca
Dit is tog illigaal of wat?
0 0
fan1963
12 jaar waar gaat dit heen.
0 0
Van Reenen
10 jaar!
0 0
boye04
Hopelijk zijn de ouders van deze jongen slim genoeg om hem bij Ajax te laten voetballen. Als hij echt zo goed is dan kan hij later ook wel naar Barcelona.
0 0
Momokum
Ik heb trouwens een site voor goedkope ajax uitshirt mét sterren , kost maar 32,50 en orgineel..
0 0
afca1985
Off: Mounir schijnt voor 3 jaar bij Lille te gaan tekenen
0 0
Markajaxfan
bron?
0 0
afca1985
Volgens mij lult diegene gewoon.
Hij zegt ergens op de officiele site van Lille, maar ik ken geen Frans.
edit: Dat van Lille kan ik niet vinden, maar Bordeaux heeft wel weer interesse staat er in zo'n franse blad/krant en dat bericht is van gister.
0 0
robert R.
Toch belachelijk van die ouders dat ze dit hun kind aandoen in een voetbalschool stoppen in Barcelona waar hij niemand kent en hij de taal niet spreekt.
0 0
afc_red
Nou inderdaad met je ouders naar Spanje (vreselijk) je vader verdient ineens belachelijk veel (zogenaamd) en jouw spaarrekening loopt stiekum wel erg vol.
Wat doen die ouders hun kind aan ! Die wordt later miljonair! kan toch niet !

0 0
robert R.
vind Barca het mooiste voetbal spelen maar om dit soort dingen haat ik hun tog wel een beetje net als Real Madrid, Chelsea, Arsenal, Man United en de hel mikmeuk.
0 0
RobertoStrife
Och man, dit doen wij ook bij die Fischer (16) en die jongens uit de jeugd van andere Nederlandse clubs, wat goed is, wordt weggekaapt, zo simpel is het.
0 0
w86
Nogmaals, jongens van 16 op een normale manier contracteren, is heel wat anders dan jongens van 12 jaar naar je club lokken door hun ouders een baan aan te bieden.

Ook is er een heel verschil of Ajax spelers haalt uit Haarlem, Alphen aan de Rijn en Utrecht (om maar wat te noemen), of dat je spelers naar een heel ander land laat verhuizen, waar zij de taal en gebruiken niet kennen!
0 0
dan300491
Onzin, voor Fischer is een bedrag van 1,3 miljoen betaald. Deze jongen vertrekt gratis (in volgende transfers ontvang je geen opleidingsvergoeding) en is 4 jaar jonger.
0 0
robert R.
maar die is 16 en spelers van 16 mag je een contract aanbieden maar dit kind is 12.
0 0
insectenverdelg
Ik heb een neefje van 1,5 jaar, en die kruipt toch achter een bal aan, echt fenomenaal. Als er nou tegen een schappelijke vergoeding een mooi baantje voor Papa en oom geregeld worden in het zon overgoten Barcelona, dan kan ik wel is een goed woordje doen dat mijn neefje de jeugdopleiding bij Barcelona start. Maar wees er snel bij. Er zijn meer kapers op de kust. Voor je het weet, ben je te laat....i
0 0
ELPISTOLERO
Leuk hoor. Is het niet apart dat hij in de D2 speelt overigens?
0 0
Forever Young
Hij is een eerste jaars D junioor. Die beginnen, als het er is, in het derde team of als ze een goed seizoen hebben gedraaid in het tweede team. Vanaf de B junioren komt het vaker voor dat eerste jaars jeugdspelers in het eerste team komen.
0 0
insectenverdelg
Leeftijd.
0 0
robert R.
Fifa en Blatter doe hier iets aan GVD KINDERHANDEL!
0 0
dasultr4
Gast, reken maar niet op Blatter. Ajax moet gewoon proberen dit zo min mogelijk te vermijden.
0 0
A'dammer
Gast, zo min mogelijk te vermijden?
0 0
pizzapunt
AFBLIJVEN CRAFCLUB! ik ben een barca hater, zo'n overhypte troep daar. De enige club die ik support is Ajax. Ajax doet er verstandig aan om hier een stokje voor te steken...

maar mijn grootste zorg, als barca de D1 al scout.... wat nog meer??
0 0
dasultr4
Blijf er fucking is vanaf.
0 0
IamLegend
ook wil ik wel is weten wat de legendarische nr 14 hierover te zeggen heeft.
0 0
dasultr4
Hier zal hij met zijn status. Moeten zeggen blijf er is van af dat is van Ajax.
0 0
L8
Dat was het eerste wat in mij op ging. Als hij Ajax gebruikt om zo ongegeneerd te mogen scouten voor Barcelona...
0 0
Robinjo1988
what the fuck, 12 jaar is wel erg jong.
0 0
chubaloe
duidelijk dat het ouderlijke gezag niet werkt.. beste oplossing is om jeugdspelers ook gewoon een contract geven.. tis erg dat je dan op je 6e al een profvoetballer bent, maar anders krijg je dat je op je 10e wordt weggekaapt.
0 0
JordyAjax11
Iedereen staat reageert hier nu wel verbolgen, maar wanneer wij dit doen dan 'hebben we goed gescout' en 'hebben we de topclubs vroegtijdig afgetroefd'. Dit gebeurt, jammer. Maar er wordt gelijk een verhaal van gemaakt dat zijn ouders een baan aangeboden krijgen en hij daarom daar heengaat. Misshien wil ie zelf ook wel weg hier. Misschien gaan ze sowieso al naar Barcelona verhuizen. Weten wij veel.

Punt is wel dat er overdreven vroeg gescout wordt tegenwoordig. Hoop eigenlijk dat ze daar iets mee gaan doen, of in ieder geval een leeftijdsgrens van 16 jaar instellen. Voor je 16e is het, over het algemeen, wel érg vroeg voor zo'n stap, naar mijn mening.
0 0
Ajaxkado
Ja hallo wel een verschil he, wij halen spelertjes uit bijv haarlem ofzo, maar hun halen een speler zo ff naar spanje,
wel een verschil vind je ook niet?
0 0
IamLegend
Waar haal jij je info vandaan dan? Punt is dat voetballerij een beroep is waar veel geld om gaat. Dat gaat gepaard met europeze wetgeving. Waar ook barcalona aan zich te houden heeft. Vanaf 18 jaar mag je pas een clubhopper zijn. Binnenlands vanaf 16 jaar... Vind ik..hier hoor je de politiek niet over, maar wel over het zeilmeisje... Weten wij veel.
0 0
Litmanen1983
Volgens mij halen wij geen spelers van 12 jaar & bied Ajax ook geen ouders een baan aan!

Maar dit gebeurt tegenwoordig inderdaad steeds vaker.... Vindt het misselijk & ziek, maar met de huidige regelgeving is er weinig aan te doen.
0 0
w86
Voordat jij weer iets mag zeggen, zou je even moeten kijken waar spelers uit onze jeugdteams vandaan komen. Tot en met de B-jeugd zijn het sowieso allemaal Nederlandse jongens, die voor elke training thuis worden opgehaald en na de tijd worden thuisgebracht. Die jongens wonen dus nog gewoon in hun eigen omgeving, komt geen verhuizing aan te pas.

Of kan jij me minstens 1 voorbeeld noemen waarin Ajax een 12-jarig kind vanuit een ander land heeft laten verhuizen om bij ons te komen voetballen?
0 0
preme
Wie scout nou 12 jarigen, schande.
0 0
donny848484
Als dit waar is laat Cruijff dan maar eens persoonlijk gaan vertellen wat wij er van vinden... En anders naar de burgerrechter met bewijs dat het niet om de ouders maar om de speler gaat... speler kan namelijk ook bij familie blijven kijken of de ouders dan nog een baan krijgen...
0 0
seandebom
De FIFA moet hier echt iets aan gaan doen.
0 0
Benji
Qua wetgeving/regelgeving kan hier weinig aan gedaan worden, er zal een gedragscode vanuit de clubs zelf moeten komen.
0 0
seandebom
Moet echt wel wat inzitten lijkt me het is schandalig dat clubs zoals Man City en Chelsea complete gezinnen later verhuizen omdat hun 12 jarige zoontje goed kan voetballen. Echt zonde dat ze zo worden weggekaapt telkens. En dan halen ze 10 van dat soort knaapjes en uiteindelijk zullen er toch maar een paar slagen. Zo ontzettend zonde.
0 0
Benji
Wat ik zeg, een gedragscode. Qua (Europese) wetgeving zal je altijd uitkomen op de positieverbetering (nieuwe baan) van het familielid. Dat die baan er zonder het zoontje niet zou zijn gekomen, maakt voor de wet niet uit.
0 0
gusanito
Dit is dus zeker niet de bedoeling van het Ajaxbeleid. Hoop dat dit echt niet waar is. Grote talentjes moeten in Amsterdam blijven en niet op een schandalige leeftijd naar het buitenland vertrekken. De ouders van dit jongetje moeten ook wel goed gek zijn als ze hun kindje op zo'n leeftijd al uit zijn vertrouwde omgeving rukken.
0 0
w86
Er zijn inderdaad 2 partijen die fout zitten. Ten eerste Barcelona die zo'n schandalig voorstel doet aan (de ouders van) een 12-jarig kind. Maar ook de ouders die hier gewoon op in gaan, doen in mijn ogen niet het beste voor hun kind.

Maarjah, misschien een vooroordeel, maar als die jongen geboren is in Nigeria, en ze zijn hier komen wonen, dan zullen ze het niet breed hebben. Financieel is dit dus voor hen (waarschijnlijk) een kans die ze niet konden laten lopen. Een volgende vraag die bij mij dan opkomt: wist Barcelona dit? Ik kan me zo voorstellen dat ze een speler die in Oud-Zuid woont niet benaderen..
0 0
IamLegend
Dit is geen ajax beleid! Ten 1e op 12 jarig leeftijd hebben ze nog geen contract bij ajax. Ten 2e het kind staat onder ouderlijk gezag. Conclusie: ajax heeft geen invloed, en kan dus niks doen.

Ondanks dat dit gebeurd zegt al genoeg over hoe barcalona aan zijn naam komt, ongelooflijk hoe ze dit talentje kunnen doorzien. Het scoutings concept/apparaat zou ajax ook moeten overnemen. Elk talent dat gevonden word gelijk registreren. Durf te beweren dat voordat ze al 12 jaar zijn barca al op de hoogte is van dit soort talenten. ongeacht de prijs die ze ervoor betalen weet barca overal die talenten weg te halen. ajax moet alles op alles zetten om dit te voorkomen natuurlijk. helaas kan ajax er nooit tegen op. Ze kunnen net zo goed hun jeugd opleiding in de etalege zetten...
0 0
meinuh
ik kan niet anders dan je gelijk geven. Echt Schandalig !!
0 0
n3dLajax
Misschien geniepig, maar Barca is natuurlijk niet een handelshuis als Chelsea of Vitesse. Barca heeft ook een geweldige jeugdopleiding, dus of deze jongen en zijn familie nu de toekomst verknalt: nee.
0 0
w86
Dit is dus kinderhandel.. Ouders een baan aanbieden, en zo 12-jarige jochies naar het buitenland transfereren..

En voor de mensen die mij nu gaan verwijten dat ik naief ben: Ajax doet dit niet. Buitenlandse talenten die Ajax haalt zijn sowieso ouder dan 16, en dat wordt via de officiele weg gespeeld en niet door een verhuizing van de ouders in scene te zetten! Als dit waar is, heb ik vanaf nu een stuk minder waardering voor Barcelona!
0 0
ambtenaar
Wow 12 jaar........ongelovelijk.
0 0